Je pivo skutočným problémom vo vzťahu?
Podľa môjho muža, preháňam, keď mi vadí, že pije pivo. Pivo vraj nie je pálenka a pije ho, lebo mu chutí a od smädu. Vadí mi pripity chlap, viadia mi výpary, čo po pití z neho idú, vadí mi množstvo. Proste šesť, desať pív, aj keď 10 stupnovych, je podľa mňa dosť. Rada, by som počula názory iných, či som naozaj vadná, keď mi toto neskutočne prekáža.
@victory1 Vsak sa pozri na flasu a uvidis sama, ked si v obchode. Tu mas napriklad Birell Svetlý nealkoholické pivo - https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/product... a pozri sa pod obsah alkoholu... Inak mam kamarata Japonca co nikdy nepil a objednaval si teda nealkoholicke a nakoniec bol po par pivach opity 🙂 Vtedy som zistil, ze tam alkohol je 🙂
@bystrozraky aha,no ja som pivo nikdy nepila,nechuti mi...manzel pije teraz v lete zo 2 nealkoholicke 🤔 cize vlastne moze nafukat? 🤷♀️
@bystrozraky aha,no ja som pivo nikdy nepila,nechuti mi...manzel pije teraz v lete zo 2 nealkoholicke 🤔 cize vlastne moze nafukat? 🤷♀️
@victory1 To je dobrá otázka. Nikdy som nad tým neuvažoval, lebo tu v Nemecku je do 0,5 promile dovolené jazdiť. Možno, ak by mal zníženú tvorbu alkoholdehydrogenázy, ako má veľa Japoncov, tak áno… (nepravdepodobné, lebo to by po dvoch pivách tancoval na stole). Pozrel som si to umelou inteligenciou a toto „vyplula“:
Podľa dostupných štúdií je prakticky nemožné „nafúkať“ po dvoch 0,5 l nealkoholických pivách (obsah alkoholu do 0,5 % obj.):
1. Štúdia Fakultnej nemocnice v Trenčíne sledovala 50 osôb, ktoré vypili počas jednej hodiny tri nealko pivá Birell (1,5 l). Ani v krvi, ani v dychu nebola preukázaná prítomnosť alkoholu.
2. Policajti pri dychových skúškach testovali vodičov 5–20 minút po vypití 0,5 l nealko piva. Ani v jednom prípade merania neukázali pozitívny výsledok.
3. Výskum na Ústave súdneho lekárstva a medicínskych expertíz v Martine ukázal, že bezprostredne po vypití 0,5 l 0,5 % nealko piva nafúkali dobrovoľníci maximálne 0,13 mg/l v dychu, pričom už po 5 minútach mali hladinu alkoholu v dychu nulovú a výsledky neboli považované za pozitívne.
Treba si uvedomiť, že je to 10× menej alkoholu ako normálne pivo. Čiže 10 rýchlych nealkoholických = 1 alkoholické.
@victory1 za polhodinu-hodinu ten alkohol telo spracuje a ešte tu máme technickú toleranciu, tiež sa robí opakovaná dychová skúška takže o pár minút nafúka menej
Napriek nulovej tolerancii alkoholu na Slovensku sa v praxi tolerujú dychové skúšky do 0,14 mg/l (0,29 ‰), keďže stopové množstvá alkoholu môžu pochádzať z jedla či nápojov.
https://www.zilinak.sk/clanky/33156/vyssia-tole...
Tak keď si to necháš...
Ak nealko pivo tak jedine erdinger 😇
Vadilo. Mozno 1-2 denne nie, ale viac ano, lebo to uz je aj citit aj vidiet.
Sesternicin muž tiež tak hovoril. Pivko to je nič, to ani nie je alkohol, to pijem len od smädu. Štyri dni bol v práci a štyri dni doma - keď bol doma, vypil každý deň 10-12 pív. Tiež argumentoval, že to je od smädu a pri robote to vypotí. V máji sme ho pochovávali. Rakovina hrubého čreva s metastázami na pečeni. Prišlo to zo dňa na deň. Nikdy mu nebolo zle, necítil ťažkosti. Len jeden deň po obede silno zvracal, musela prísť RZP a vzali ho do nemocnice. Odvtedy nastal trojročný kolotoč. Onkológ povedal, že toto sú presne prípady absolútne zlej životosprávy a latentného alkoholizmu. Veľmi nám chýba, bol to super človek, no nedal si povedať. Ostala po ňom mladá žena (38) a dve deti (9,6).
Tak akože toto je čistý alkoholik. 1 pivo večer v lete dobre padne ..ale nie 6🤦
Takto,pivo ako nápoj po tisícročia,je nápoj opojný. Na moje vlasy,priam dokonalý,ale jasné že si cucnem. Pivo je dlhšie,ako víno 😉. Dobrý nápad 👍. Ten kto nevie riešiť alkohol,no čo už...🤨
@zuzanita1609 Ja si kazdy raz po umyti vlasov splachnem vlasy pivom a okrem toho ze to ma vitaminy pre vlasy ten chmel a B12..tak su krasne vystuzene ako pena na vlasy.Mam kucery tak je to vyborne na tvar.A nesmrdim po pive ako si mnohi myslia..Alkohol sa vypari aj vona..
To, čo popisuješ... on je alkoholik. On to pivo MUSÍ mať... ty ho nezastavíš. Ak večer vypije čo len 5 pív, ráno nafúka. Na pohľad- triezvy človek... skúšali sme to na bezpečnostnom. Fakt nafúkal a veľmi.. Takže nech si dáva veľký pozor!! aby ho nezastavili policajti a nerobili dychovú skúšku. Prišiel by o vodičský preukaz.
Pivo obsahuje alkohol.
Dobre a taky bol aj ked ste spolu chodili?
Neviem,ale malokto sa zrazu zmeni a zacne takto vela toho popijat,aj ked su aj take pripady.
Mne to vadi neskutocne a preto som si s takym chalanom ani nic nikdy nezacala.mala som kamosa,s ktorym som si velmi rozumela,a bolo by aj viac medzi nami,no pozeral casto do poharika,tak som velmi rychlo cuvla
Ak taky bol uz vtedy,tak si mohla vediet,ze len horsie bude
Dobre a taky bol aj ked ste spolu chodili?
Neviem,ale malokto sa zrazu zmeni a zacne takto vela toho popijat,aj ked su aj take pripady.
Mne to vadi neskutocne a preto som si s takym chalanom ani nic nikdy nezacala.mala som kamosa,s ktorym som si velmi rozumela,a bolo by aj viac medzi nami,no pozeral casto do poharika,tak som velmi rychlo cuvla
Ak taky bol uz vtedy,tak si mohla vediet,ze len horsie bude
@zuzu11166 tak, vieš mi sme žili os seba dvesto km takže sme sa stretávali jeden vykend ja u neho druhy on u mňa v piatok ok prišiel v nedeľu odišiel, tak čo zistíš za jeden deň. Keď sme spolu volali a povedal mi, že ide na pivko, tak ja som to aj tak brala, že na jedno, dve,nie na pätnásť.
Ospravedlňujem, sa za hrúbky, píšem narýchlo...
Keď pije pivo denne, je alkoholik... žiaľ...😏
Keď pije pivo denne, je alkoholik... žiaľ...😏
@ikuska27 Nie, je to denne ale keď už, tak je to veľké množstvo.
No asi to nieje v poriadku 😔a ak s tým niečo nespraví, koleduje si o veľký problém....mám to denno denne na očiach...😔 takýto ľudia dopadajú veľmi zle..ale to si musí v prvom rade uvedomiť on sám....ty to za neho nespravíš...
Proste je to alkoholik,dala by som ultimátum liečenie or rozvod. Postav samu seba na prvé miesto ❤️ nie si žiadna furia ani hysterka, ak by si ho v živote nemala,tak takéto drísty nepočúvaš....
@bystrozraky nealkoholicke ma 0 percent alkoholu, čo tu meleš, že 0,5 .
@silvia2013 nealkoholicke pivo ma zostatkovy alkohol. Nieje to 0,0 %......
Ak obhajuje že je ok vypiť 6-10piv “od smädu” tak ti rovno píšem že toto je alkoholizmus. Ja som to riešila, môj partner bol rovnaký. Az to po 8rokoch tak vygradovalo že som mu dala ultimátum a sám išiel do ustavu na liečbu závislosti (stále nemal pocit že by mal problém) s až tam mu psychologička otvorila oči. A to teda mal obdobia že nechodil von vôbec aj niekoľko mesiacov…ale vždy sa mu to tak cyklicky vracali. Chodil ambulantne na skupinu vyše roka a očividne to bola cenná skúsenosť lebo je už 2roky úplný abstinent. Ale nie každý to dokáže lebo základom je uplne zmeniť zaužívané zvyky, nestýkat sa s ľuďmi s ktorými chodil na pivo, nájsť si iné záujmy, atd atd
Vieš nás národ to ma tak z minulosti nastavené ako štandard ze chlap sa môže ožierať ako chce a žena to musí akceptovať…ale teda za mňa, doba sa výrazne zmenila a ja teda takéto niečo ochotná znášať nie som.
Vadilo by mi aj keby si dal kazdy den jedno, vadili by mi aj cigarety. Ak by si dal 1-2 cez vikend, tak ok.
Tak, je to ťažké. To že ja to neakceptujem , on má na háku. Keď, si nastavím hranice, tak všetko má u riti. Jemu je jedno či sa s ním komunikujem, alebo nie. Chýba intimita, ako citová, tak aj telesná. Nie je mi oporou. Nemôžem s ním o ničom rozprávať, lebo jeho odpoveď je že hovorím stále to isté dookola, že sa rada počúvam. Škoda, drať klávesnicu, no čo vám poviem..
Ty si neskutočná, tvoj muz je alkoholik ako vysity, nemate vlastne ziadny vztah, je ti len na pritaz, nici ti zivot, o financiach ani nepisem....... a jedine co teba zaujima je to, aby sme ti pritakali, ze ty nie si ta furia ktoru z teba on robi. Spamataj sa. Ja neznasam pivo, ten smrad je nechutny, nezniesla by som akekolvek uzivanie vacsieho mnozstva alkoholu. Naozaj ta nechapem. Na kereho boha ti je taky chlap, ktory prechlasta a minie polku vyplaty, urcite sa mu uz ani nepostavi, neni to manžel, partner, ani nic podobne a ty tu riesit len taku sprostost, akou su jeho debilne reci.. Ufff, komu niet rady, tomu niet pomoci, prajem vela stastia (ironia) s takouto atrapou chlapa.
Vadilo by mi aj keby si dal kazdy den jedno, vadili by mi aj cigarety. Ak by si dal 1-2 cez vikend, tak ok.
@cimage A co by Ti este vadilo? 😬 Pokial si niekto ide vonku zafajcit a nie v obyvacke,tak je to jeho osobna vec.
Ty si neskutočná, tvoj muz je alkoholik ako vysity, nemate vlastne ziadny vztah, je ti len na pritaz, nici ti zivot, o financiach ani nepisem....... a jedine co teba zaujima je to, aby sme ti pritakali, ze ty nie si ta furia ktoru z teba on robi. Spamataj sa. Ja neznasam pivo, ten smrad je nechutny, nezniesla by som akekolvek uzivanie vacsieho mnozstva alkoholu. Naozaj ta nechapem. Na kereho boha ti je taky chlap, ktory prechlasta a minie polku vyplaty, urcite sa mu uz ani nepostavi, neni to manžel, partner, ani nic podobne a ty tu riesit len taku sprostost, akou su jeho debilne reci.. Ufff, komu niet rady, tomu niet pomoci, prajem vela stastia (ironia) s takouto atrapou chlapa.
@luizina Je to všetko pravda, ja si to tiež rovnako uvedomujem a úplne súhlasím čo si napísala, len niekedy sú v živote také brzdy ktoré ťa neskutočne brzdia a nepohnú ťa z miesta.
@cimage A co by Ti este vadilo? 😬 Pokial si niekto ide vonku zafajcit a nie v obyvacke,tak je to jeho osobna vec.
@martin96321 to sú keci, nie je to jeho osobná vec... Ty si fajčiarka? Ak áno chápem, že to nepochopíš. Ja som v živote nemala v ústach cigaretu, odjakživa mi to brutálne smrdí a keď som čo i len v spoločnosti niekoho kto je fajčiar (a to nemusí ani v tom čase čo sme spolu fajčiť), musím sa držať obďaleč. Je mi z toho proste zle... Takže keby môj chlap píl čo i len jedno pivo každý jeden deň alebo by fajčil, nebol by už môj chlap a je mi jedno, že je to jeho vec. Mne by to proste smrdelo a tiež by mi to vadilo.
Tak to mi ta je luto, mala by si najst silu vymanit sa z tohoto nefunkcneho vztahu, hlavne pre svoje dobre. Byt tebou, tak zacnem chodit ku psychologovi, lebo sama si asi nepomozes. Ver, ze on ta znici. Nechcela som vyzniet hrubo, neni som taka, ale cela tato diskusia a tvoje odpovede ma uplne dožrali. Mam maminu alkoholicku, tiez tak "vikendovo", ale ano, je to alkoholik, ked zacnu s mužom pit, tak nemaju mieru. Mam ju rada, ale toto neznasam na nej. Najviac som tam ochotna stravit 2 hodiny a potom nech si robia co chcu a hajde domov. Im nepomozem. No ja s nou nemusim zit, aj som sa naucila to uz neriesit, je to jej zivot, sama si ublizuje, ale ty v tom zijes, tak najdi silu a sposob ako z toho von, kym ta to neznici.
@martin96321 fajciar smrdi. Nie je to len jeho osobna vec. Každý zavyslak negatívne ovplyvňuje ľudí co s ním žijú. A pochybujem že henten idiot čo má všetko na háku a veselo slope bude fajcit vonku. A musí smrdet na kilometer nasmradene oblecenie žlté prsty smradľavý dych. To nehovorim o tom koľko prefajci

Či je pivo problém vo vzťahu? Ako v ktorom. Keď sa nájdu dvaja taký, čo muž vypije 10 pív denne a žena 2l vína denne, problém to nebude. Keď si žena, ktorá chce mať chlapa pri zmysloch, na ktorého sa dá spoľahnúť, problém to rozhodne je. My sme sa našťastie našli dvaja úplný abstineti. Ale mám v rodine hromadu alkoholikov, ktorí problém nemajú. Môj ocino tam tiež smeroval. A u každého to začínalo iba pivkom od smädu a na chuť. Po čase za jeden kus tomu... Potom som bola tehotná, bývali sme u našich a manžel na dva týždne v zahraničí. Mala som v noci problém a uvedomila som si, že má vlastné nemá kto zaviesť ani na urgent.. tak som to na ocina vybalia, že však ja sa ani nemusím nikdy pýtať, či môže šoférovať, lebo vždy viem, že hneď po robote dá pivko a už nemôže. Po tomto mamina prestala každý večer pri telke piť vínko. Ocino si medzičasom začal chodiť ulievať do garáže tvrdého... Potom som na neho zas vybalia prehovorenie do duše plus moja krstná, jeho sestra, bola "násilne" zavretá na psychiatrii z dôvodu alkoholizmu, jeho bratia dvaja sú celý život alkoholici a vravím mu chceš dopadnúť rovnako? Tak od vtedy sa fakt krotí. Načo by mi bol chlap, ktorý nemá čistý úsudok nikdy, smrdí a má debilné keci?