icon

Je pomoc synovej frajerky v domácnosti prežitok?

23. feb 2025

Očakávate že keď máte syna a príde na návštevu jeho frajerka ma vám umývať riad? So všetkým sa núkať pomáhať alebo je to prežitok minulej doby?

Strana
z4
deti95060810
23. feb 2025

nie...umývačku nemáš?

tairyx
23. feb 2025

Ani by mi to nenapadlo. Ako píšeš už je to skôr prežitok.

gubcikova
23. feb 2025

To akože príde frajerka a nasukate ju hneď do kuchyne že keďže si prišla na návštevu poumyvaš riad, dáš prať a povysavaj?

crazy_cat_lady
23. feb 2025

Prezitok..

diewcatqoo
23. feb 2025

To pise frajerka alebo mama?

ssimusska
23. feb 2025

Keby odomňa niečo také vyžaduje mama priateľa, tak sa tam asi už na návštevu neukážem alebo si pomyslím svoje 😀

tairyx
23. feb 2025

@gubcikova asi je to myslené tak, že niekedy to bolo bežné, keď prišla synova priateľka, musela ukázať že sa vie postarať o chlapa a domácnosť, a sama od seba sa núkala pomáhať s bežnými činnosťami. Neviem, či sa to ešte niekde praktizuje, možno ak máš 40+ a teda priateľovi rodičia majú 60+ a prídeš k nim na návštevu tak tí šesťdesiatnici to možno ešte očakávajú... v modernej spoločnosti už sa na takých veciach nebazíruje

gubcikova
23. feb 2025

@tairyx mám 38, ale nerobila som to. Ani teraz keď ideme svokre na obed neumyvam riad.

refly
23. feb 2025

Prišla synova priateľka, nie slúžka.
Ja by som sa dobre hanbila, keby mi niekto prišiel a začal upratovať :X Ako... to je tu taký chliev, alebo....? Tiež by som si to nedovolila u cudzieho, lebo to vysiela také všelijaké signály. Celkovo, keď prídem na návštevu, tak im neobchytávam domácnosť, ako keby som bola doma

tairyx
23. feb 2025

Ale napríklad ak je to dlhoročná priateľka a chodili by ku mne raz alebo dvakrát týždenne na obed, ocenila by som záujem pomôcť upratať za obedom, ale takisto od vlastného syna ako od jeho partnerky. Zrejme by som im to nedovolila, ale ak by sa sami ponúkli, potešilo by ma to.

siska53
23. feb 2025

Tak o tomto som nikdy nepocula 😅. Ale ked sme uz chodili dlhsie a boli sme aj u nich na chate, tak som sa sama ponukla, ze umyjem riad. Ale nikto to odo mna neocakaval.

gribka1
23. feb 2025

Niekedy tak bolo? Kedy? V 18.storočí? Absolútne nie.

zuzanita1609
23. feb 2025

🤭 ja som taká,pre niekoho je to možno drzé, neprijateľné,ale vždy som si po sebe umyla šálky atď u priateľ.rodičov. Potom mi chlap v aute povedal,čo mu jeho otec povedal...bars si ju drž 😁. Niekomu to prekáža a niekomu nie. Záleží podľa atmosféry,prijatia, komunikácie,ktorú vycítiš aj sama.

mandzula
23. feb 2025

Ked k nam chodil dcerin frajer, normalne po obede ci ked si robili veceru, umyl riad. Nie, umyvacku v dome, kde sa to dialo, nemame. Nevidim dovod, aby som po nich pucovala ja a je mi fuk, kolke je storocie. Plus ked sa doviezli brikety, makal pekne aj on.

tairyx
23. feb 2025

@gribka1 určite aj v minulom storočí, ja keď som sa spoznala s mojim mužom a boli sme na víkend u jeho starej mamy, normálne mi dala do rúk mäso a zeleninu, že mám uvariť vývar 😊 že sa ukáže či som vhodná žena do vzťahu 🤣

gribka1
23. feb 2025

@zuzanita1609 Tak, ale šaločku nevadí, ale riad po takom rodinnom obede? Ak sa ponúkne fajn, ale nenechala by som ju umývať. Určite nie pri prvej návšteve.

gribka1
23. feb 2025

@tairyx 😂😂😂 To vážne? Mne sa to nestalo.

tairyx
23. feb 2025

@gribka1 úplne vážne. Bol to prúser ako hrom. Nikdy nezabudnem, ako mi bolo do plaču a ako som lovila v pamäti, či sa do vývaru krája zelenina na kolieska alebo na štvrťky 😆😆😆

huxy
23. feb 2025

Keď príde na návštevu, má sa núkať so všetkým pomáhať? No bežne to návšteva nerobí. Ešte by som pochopila, keby po spoločnom obede ten riad umyla. Ale núkať sa pomáhať so všetkým...? 🤔

zuzanita1609
23. feb 2025

@gribka1 mne to nevadilo,keď som už bola pri drese,len som frajovi povedala,aby doniesol zo stola a umyla som 🤭. Vravím,niekomu je to nepríjemné, nepovažovala som to ako by som mala byť slúžka,ale proste,keď už som bola pri drese,umyla som. Zasa tých riadov nebol plný dres 😁.

gubcikova
23. feb 2025

@mandzula tak je iné keď si robia večeru že si po sebe upracú, to sme robili aj my.
Neviem ako to bolo myslené či ona príde po nedeľňajšom obede a má im umyť riad, alebo sa najedia všetci a potom má umyť riad?

sense
23. feb 2025

Ak má pozvali na obed tak som sa spýtala som sa či a čo pomôžem. Ale to robím v podstate aj doma u mamy. Ale napr nikdy sme nenechali neporiadok ak sme si nieco nachystali či už u nich alebo u nás a dokonca ešte sme si vždy aj nakupili. Ale tak my sme celkovo malo takto v stave "chodenia rodinkovali"

mandzula
23. feb 2025

@gubcikova normalne sme sa vsetci najedli, a kedze po obede vzdy umyva riad dcera, je to jej povinnost, mlady muz sa do toho chytil, aby ukazal, ze je gentleman, pripadne ona umyla, on utrel.

abbey1
23. feb 2025

Tak je rozdiel či príde na obed na 2 hodinky, alebo na víkend a či je to prvýkrát, alebo chodia pravidelne.

zuzanita1609
23. feb 2025

A uvediem aj príklad opačne. Prišla nám domov gulatina-drevo a keďže tatko už nebol,bratia ešte by sami nepopilili,došiel k nám frajer,mamine priniesol niečo sladké, víno,pokvákali,prezliekol sa do pracovného a začal pilit. A to sme sa poznali len pár týždňov. Všetko to záleží aj na povahách zúčastnených 😉.

nika_val
23. feb 2025

Keď ideme na návštevu tak vždy zo slušnosti sa ponúknem či nepomôžem s niečím (keď nám chystá jesť alebo po jedle s riadom) ale vždy mi povie že si nemám robiť starosti.
Nemala by som ale problém ani keby mi povie že áno poumývaj riad

vkatush
23. feb 2025

@zuzanita1609 to mi pripomína nás 😁 prvýkrát, čo prišiel manžel (vtedy len frajer) k nám, tak akurát ráno priniesli drevo a bolo ho treba upratať. Hneď sme sa spolu do toho pustili a potom sme šli pomôcť aj mojej babke, lebo aj jej doniesli a nemal jej kto pomôcť 😁

Čo sa týka umývania riadu, ja som to u svokrovcov zvykla, ale skôr som sa zašívala v kuchyni (plus svokra mohla konečne oddýchnuť vtedy, inak by sa nezastavila).
Podobne to mám aj keď sme u niekoho a je tam veľa ľudí alebo aj keď sama niečo organizujem. Síce som extrovert, ale niekedy ma prepadnú introvertné stavy a plus môj mamičkovský syndróm, tak vtedy idem upratovať kuchyňu 😂 najviac som to vnímala na strednej/výške. Ak sme boli na nejakej chate, upratovala som v kuchyni a chystala občerstvenie, nech sú všetci spokojní a cítia sa dobre. A mňa to upokojovalo.
Ale nikdy to odo mňa nikto vyslovene nevyžadoval a osobne by mi to si vadilo, keby sa mi niekto takto súkal do kuchyne.

zuzanita1609
23. feb 2025

@vkatush presne a chaty, ktoré som aj ja absolvovala boli tiež podobné 😁. Ja kolo kotlika, riadov a všetko okolo "staté pod obraz " 😅. Mne je taký prístup viac lichotivejší, opýtať sa, pomôcť,umyť ako ticho sedieť a pozerať,ako priateľova mama behá ako s vrtulou v zadku kolo nás 😁.
Ale naozaj,som sa nikomu do kuchyne netiskala. Opýtala som sa slušne, že rada pomôžem,ak môžem.

domka222
23. feb 2025

Však keď sa bude hrnúť do umývania,tak nech umyje. Ruky ešte nikomu pri tejto práci neodpadli

vkatush
23. feb 2025

@zuzanita1609 ja si pamätám jednu návštevu, všetci v obývačke, len domáca zavretá v kuchyni, vôbec pri nás nebola, lebo len chystala všetko a keď sa opýtala svojej vyše 20 ročnej dcéry, či jej nemôže prísť pomôcť, tak jej povedala drzo že nie, že ona sa venuje návšteve. Tak mi bolo blbo za ňu. Tak som šla do kuchyne a umývala jej riad a kecala s ňou, nech aj ona má trošku spoločnosti.
A to isté mám pri svokre. Lieta okolo svokra a švagra, nemá na nič čas, najmenej čo môžem je pomôcť jej s riadom.
A mne to robí radosť 😁

Strana
z4