Je pomoc synovej frajerky v domácnosti prežitok?
Očakávate že keď máte syna a príde na návštevu jeho frajerka ma vám umývať riad? So všetkým sa núkať pomáhať alebo je to prežitok minulej doby?
@vkatush som rada,že je náš takých viac, ktoré majú túto "poruchu" (v dobrom samozrejme) 😁. Pre niekoho to môže vyznievať drzo,alebo že narušenie súkromia (či ako to povedať), myslím si však,že ten dotyčný/á to naozaj berie iba tak,že chce pomôcť, uvoľní sa tým aj atmosféra, pretože stále je to trošku "šoková terapia" pre obe strany. Či pre potenciálnu budúcu partnerku-manželku,ako aj pre rodičov syna, potencionálnych svokrovcov 😁. Kde je rozhovor,tam je menej nedorozumení 😏.
Slúžku? To, čo sú za komenty? Odkedy nie je slušné ponúknuť pomoc? A čo ste princezničky?
Áno, stále na návšteve, či u partnera, u tety, u uja, sesternici, či u súrodenca som ponúkla pomoc s riadom, vždy som upratala hračky (keď sa dcéra s niečim hrala)...nikdy som to nebrala tak, že som slúžka...tak partnerovi rodičia sa trápia s obedom aj pre mňa a ja budem sedieť ako blbec a nechať ich umývať riad? 🤣 v žiadnom prípade...a nestretla som sa ešte ani s blbými poznámkami, pohľadmi a ani nič...proste si to vážili a skôr boli prekvapení, že ešte existujú ženy, ktoré sa nehrajú na princezné...
Nech po nej umyje syn. Veď ona je na návšteve. Ja by som nechcela aby sa mi cudzia osoba, aj keď teda by to bola synova frajerka, robila niečo v kuchyni.
Ja som sa tak dozvedela že sa môj svokor sťažoval že čo som to za nevestu keď mu nechodím upratovať. Dosť ma prekvapilo že mal také očakávania keďže sme spolu nebývali a on bol v tej dobe 50tnik, takže žiadny zdravotne znevýhodnený starý chlap
Mozno tak po 2 rokoch, urcite nie hned. Tiez nie kazdy sa kazdemu sype do kuchyne a naopak. Ja to moc nemam rada ked mi ludia chcu v kuchyni velice pomahat. To uz musi byt niekto, co poznam roky. Ja u svokry varim, upratujem, ale zacala som po cca 4 rokoch vztahu. To uz sme dobre poznali a vedela som, ze co a ako a ona tiez
Napr mojej svokry mama tolerovala v kuchyni iba jednu osobu, ani svokra jej nesmela do kuchyne ked varila a pod. Proste nesmela a hotovo. Iba sem tam ked uz bola vydata, ale vraj raritne. Takze svokra ked som napr tahala strudlu, tak sa ma pekne opytala, ci sa moze pozerat. ze to nikdy nemohla vidiet. My mame so svokrou blizky vztah
Nie, riady ma umyt tvoj syn. Prisiel s navstevou a mal navarene, tak nech ukaze, co vie .. ked ma vek na frajerku tak par tanierov neroztlce. Este frajerku hnat nech si umyje riady … asi by som Ti syna vratila kym je v zaruke.
neocakavala by som
Prežitok minulej doby je vychovať hnilého syna ktorý nieje schopný sam od seba umyť po jedle riad.
Lebo mama predsa varila a frajerka je navsteva
My chodíme raz za mesiac - dva na návštevu na 4 dni (už som mužovi zakázala na viac dní, lebo on by tam kvasil aj vyše týždňa). Nemám to rada, keď musím u svokry niečo robiť v kuchyni (nerátam umytie riadu za sebou, to je samozrejmosť). Svokra má iný hygienický štandard a je mi hlúpe tam variť. Raz som jej vypucovala kuchyňu, nakoľko podľa mňa bola strašne špinavá a mastná a ona síce poďakovala, ale potom sa sťažovala mužovi, že som ju došúchala a pracovná doska je akási belšia. 😃 Nuž.... keď tam mala nánosy mastnoty, jasné, že sa zdá byť belšia po vyčistení. Ja mám malé dieťa a nechodím tam až tak rada aj kvôli tomu, že keď si chcem niečo uvariť, tak si musím najprv umyť kuchyňu. Mám pocit, že sa odo mňa očakáva, že tam uvarím, lebo minule čistila mužovi žalúdok, že nemyslíme na nich a že sme mali niečo uvariť. Ale však ja to vnímam tak, že sme návšteva a prišli sme ukázať dcéru, ktorú nemajú možnosť často vídať, lebo bývame ďaleko.
To je naozaj individuálne. Ak je dlhoročná a chodí často,môže aj sama od seba, alebo sa aspoň ponúknuť. Ale sú rodiny ,kde si domáca pani najradšej gazduje sama v kuchyni.Skôr by som možno ocenila tú snahu, že sa ponúkne. Ale určite by som nevyžadovala.Skor by bolo pre mňa dôležité, aby sa cítila u nás ako doma.
Zakladna otazka... "Čo ma partnerka tvojho syna s tvojou/vašou domácnosťou..?"
Nič... ona, je Vam vsetkym vratane syna cudzou osobou, ktora je u vas na navsteve, na zaklade pozvania tvojho syna.
Pokial ty chceš niečo riešiť, máš právo riešiť "len výhradne" so svojim synom, nakolko je to tvoje dieťa, ktoré si porodila.
Opäť a zase ta ista vec, že niektorí ľudia nemajú v hlave "upratané" pchajú sa do vzťahu mladých a riešia to, do čoho ich je veľké 💩 a jediným výsledkom je a bude to, že synova frajerka odmetne navstevovat vas... z coho bude tvoj syn medzi dvoma mlynskymi kolesami a bud dá za pravdu tebe a "zabije" časom vztah s partnerkou, alebo bude rozumny, bude mat pochopenie preco jeho partnerka odmieta k vam chodit a syn ti povie... "mami... " a az potom pochopis, aku uplne zbytočnú blbosť si vypustila s úst... 😉 Lenze to už ten pomyselný uzlik medzi synovou partnerkou a tebou nikdy nerozmota...
Ramstein -Mutter (Official Video)
Mám po 40tke a príde mi normálne opýtať sa na návšteve kde nás hostia, či potrebujú s niečím pomôcť. To už sa tak vážne nerobí?
no, záleží od okolností, ak príde na prvú zdvorilostnú návštevu tak určite nie, ale ak by chodili spolu x rokov, poprípade už spolu niekde bývali a chodili napr na nedeľný obed, tak by som očakávala, že sa ponúknu obaja 🙂, inak toto je taká otázka, až mi pripomenula môjho kolegu, vraj testuje svoje nápadníčky tak, že ich pozve ku sebe na kávu a ak začnú upratovať kuchyňu a variť kávu tak sú pre neho vhodné do vzťahu, no neviem, stále je sám 😀
@som_realistka tak upratovacie sluzby sa nehladaju cez zoznamku😄
Neexistuje univerzálna odpoveď a veľmi veľa záleží od vzťahov a aj od toho ci ma ta frajerka domácnosť. Keď som nemala vlastnú domácnosť, tak som neriešila upratovanie a nejakú pomoc, lebo som to ani nevnímala. Dnes keď prídem ku svokre, umyjem si po sebe riad alebo ak maju riad aj z toho co sa varilo umyjem aj ten. A ak majú návštevu a prídu ju pozrieť jej deti v pohode umývam riad, varím kávu a podobne. Ved prídu jej deti zďaleka, tak nech sa porozprávaju a nie trávia čas v kuchyni. Ale chápem ze to tak nemajú všetci, vždy záleží od vztahu. My so svokrou mame výborný vzťah.
🤣🤣 To mi pripomenulo situaciu, ako som bola na prvej návšteve u rodičov môjho ex. Pri prvej príležitosti potom mi moja budúca švagriná vtedy povedala(ona tam tiež vtedy bola), že: " Mohla si aspoň umyť riady ". 🤦🏻♀️ To bolo asi pred 25r. Veľmi zle mi to padlo vtedy. 🤷🏻♀️
To je o výchove a povahe toho dievcata. Ako je naučené doma. Urcite by som bola radsej, keby si moji chalani nasli take, co po obede pomozu so správaním stola a aspon sa spýtajú na pomoc s riadom. Ja sa spytam vzdy u svokrovov a stol spraceme spolu. V kuchyni aspon pokecame. Ale napriklad som si vsimla, ze svagrina, ta nikdy ani sa nespýta svojej mami, ze pomozem ti….
Dúfam,že už to je prežitok.Ja som si zažila u exsvokry hneď prvú návštevu celú sobotu na roli a potom už to išlo,poobedia rola a každý víkend navariť,napiect,vyupratovat celý dom od hajzla až po povalu.Vozenie nákupov a behanie po lekároch ako bonus.V živote toto mojej potenciálnej neveste neurobím.Ale aby si mládež odniesla riad do umývačky alebo pomohli s nejakou maličkosťou,to je v pohode.
Príde raz,alebo chodí pravidelne "na návštevu",že zároveň aj prešli,resp.ta návšteva trvá 2-3 dní?Ak je to prvý prípad,tak jasne,že nie,bežné návšteva ,aj častá,riad neumyva.Ak je to druhý prípad,ani by sa pýtať nemala a mája by priložiť ruku k dielu To by vôbec nebol prežitok,skôr taká normálna vec.
@zobaka vsak nie. Len, ked som sa ho pytala, aky to ma zmysel, vraj, ci sa vie postarat o domacnost a o chlapa. Proste stary mladenec a asi aj zostane. Ma blizsie k 50 ako 40 a stale mu nedoplo. 😀
Ja ked som sa zaclenila do muzovej rodiny tak tam vsetci pomahaju prestierat na stol, varit a aj spratavat - cize ano, prirodzene som zdvihla rit a isla prilozit ruku k dielu. Nikto nikoho neobsluhoval, ani nikto necakal, ze mu niekto nieco pred nos polozi - na obedy sa stretavalo vzdy strasne vela ludi, nemyslitelne aby jedna osoba robila fullservice celemu regimentu
Svokra ma veci ku ktorým má nepusti, ale čo môžem pomôžem, snáď už od začiatku vzťahu príde mi to normálne. Do umývačky si dáva sama, aj si z nej vyberie, do toho sa jej ani svokor nestará on skôr podklady hrnce, ide na nákup. Ale tak keď niečo treba nachystať, pripraviť pomáham. Oni nám tiež koľko krát pomôžu s malým aj čo q toto mi príde normálne. Ja to keď prídu oni k nám nežiadam ale ani od mojej mami. A aj tej doma pomáham
Ja nemám problém pomôcť, ale chodíme k nim pravidelne a na viac dní. Kebyže prídem na hodinu na návštevu a nepoznáme sa dobre, tak by mi to prišlo divne
Iné je, ak sa frajerka dlhšie už pozná s partnerovymi rodičmi. Po x veľa návštevách by som sa ponúkla, že tie riady umyjem, neodpadlo by zo mňa. Ale neviem si predstaviť, že by niekto chcel po mne na prvej, alebo druhej návšteve čokoľvek umývať. Nepatrí sa to a je to vrcholnene neslušné. Ja som návšteva a nie domáci spotrebič. Je to maximálne nevhodné. Neviem si ani ja predstaviť, že by mi môj syn 1. krat priniesol domov frajerku a chcela by som, aby mi čokoľvek doma umývala, proste sa to nepatrí. Mozno u vidlakov na lazoch.

Akoze ked som ja prisla ako nevesta ku svokre, tak ano, po sebe som si riad umyla, priatel si umyl po sebe, ale neprisla som robit sluzku druhym