Je potrebné na sebe zapracovať?
Ja neviem ci mam doma ehm ehm, alebo proste som ja vadna.
Z casu na cas zabudnem nakupit zakladne potraviny, napr chlebik. Vcera bol taky den ze s malym sme boli cely den prec a proste mi vypadlo ze doma nie je chlieb a ani som nestihla navarit. Prisiel muz, ospravedlnila som sa a spravil si este tortily so sunkov co ostali a vecer o pol 12 ze on je hladny a ja som neschopna ist nakupit. Nemam rada takyto typ ludi, ale na druhu stranu chcem aby v rodine boli vsetci spokojny.
Stane sa to aj vam, alebo proste mam byt ja viac schopna?
No a s cim mal zjest tie vajcia,natierku atd?
@petulda333 nie, chudinka je zena, ktorej chlap vycita, ze nenakupila a ona este hlada chybu v sebe 🫣..ja tiez varim, nakupujem, staram sa o domacnost urcite viac ako moj manzel. Ale zeby mi vytkol, ked nenavarim, alebo nestihnem nakupit, tak toto u mna neprejde..
@ivana11155 tak zato ja nemozem. Ja som velmi zasadova a ani s 2 muzmi by som deti nechcela. Patchworkove rodiny nie su nic pre mna. Ale ani muzi, ktori namiesto toho, aby si objednali donasku, budu prudit do zeny, ze nie je chlieb. V dnesnej dobe neobmedzenych moznosti 😤😤
@zmrzlinka2021
@redana a vy ked ste boli doma s detmi ste nevarili? Ja som stihala aj navarit. Jasne,ze ju nema urazat,ale mozno sa to stalo viackrat. Zas nerobme zo zien bohyne,ktore ked su doma s dietatom nemozu nic robit.
@zmrzlinka2021 mne sa len nepaci,ze je v poriadku urazat toho chlapa. No nie je,ja autorku neurazam,ale ano,mala by nakupit a ked nie,tak aspon dat muzovi vediet nech ide on
@macekovam
a ten chlap je mentálne zaostaly alebo robi 16tky? V tomto pripade pochopím. Ale pokial je zdielatelom spoločnej domácnosti, môže zavolať zene, či treba niečo z obchodu a kúpu to.
Potom mamy vychvaju takychto truhlikov nesamostatnych a žena aby mala doma ďalšie decko namiesto zodpovedného muza. Hodit všetko na toho, čo zrovna nepracuje je ozaj úchvatné.
@petulda333
to je ako pochopenie, že dal mi facku ale bol chudák nervózny, ma toho veľa v oraci!
Ja som hnusna protivna bosorka, keď som hladná - hladny chlap je proti mne nič!
Muž sa už z toho smeje. Aj z toho, že sa ho často pýtam, co chce na obed.
Ale aj keď nemám extremne hyperaktivne deti, kolkokrat mu zavolám a pošlem zoznam s nákupom. Alebo zrovna, ze som niečo zabudla, chleba, jogurt hocičo. Ma auto, nemusím sa s tým vláčiť cez celé mesto, hlavne ked je teplo.
Ide hlavne o to vyjadrenie sa. Moj muz mal sem tam tiež blbe keci na par veci v domacnosti. Až dokým neostal so synom týždeň sam. Pochopil, že moje "vyhovorky" sú faktami 😂
Vies, keby jej muz povedal ze je hladný a preto naštvaný, ôk. Ale nie zrovna na nu, keď zabudla. Ved aj on sa mohol opýtať, či niečo treba kúpiť. Z toho blbeho chov slaninu sytejsi nebude. A mohol predsa vedieť, že z tortily sa nenájde a objednať niečo v čase, keď sa ešte dalo.
Akože a on je schopný? Mohol ísť nakúpiť aj on, mohol si uvariť cestoviny, tie určite mate.. mohol si urobiť múku s vodou a opiect na panvici, múka sa určite doma nájde.. toto si robia aj moje deti, tak aj dospelý to zvládne 😅
@jana_eyre_2 to je co za jedlo muka s vodou opečené na panvici?to som v živote nepocula
Keby odo mna pýtal o polnoci jest , pošlem ho spať 🙂 ved nie je teenager vo vyvoji
podla mna sa to moze stat kazdemu, ale ide skor o tu reakciu autorkinho muza. samozrejme ma pravo byt hladny a nespokojny, ale da sa to vykomunikovat aj inak ako splechnut zene, ze je "neschopna". to bezne takto komunikujete? ved aj male deti ucime, ze si nedavame nalepky, ze ten je taky a onaky, ze neutocime na osobu, ale snazime sa konstruktivne riesit situaciu, ktora nastala, pripadne hovorime o sebe a svojich pocitoch, a nie, ze ty si neschopna, nesikovna, nanic... ci? aj tak sa to uz stalo a nadavky to nijako nevyriesia. ved to su zaklady komunikacie.
Máš doma trubiroha. U nás maly chory, uplakany, my v procese sťahovania a miz v robote. Syn spal "az" 20 minút. Muzovi som volala, nech cestou kúpi jedlo pre nas všetkých. O tej polnoci by max uvatil tie cestoviny sam a opýtal sa ci chcem.
Mala som jedného, inak dobrý chlap, nikdy sme sa nehľadali ani neskrykli po sebe.
Ale čakal naložené na tanieri aj keď mi povedal, nechcem jesť. A po čase mi povedal, ze on tak je zvyknutý od mamy, ze mu vždy naložili a ja mu nenalozim. A slobodna vola je potom o com??
Povedala som mu, že nemôže byť normalny. Vybavene a zrazu si vedel naložiť sam, aj mne.
Ale pokial tvoj muz funguje roky na obskakovani - že mu o polnoci vytvárať 🙈 Tak to nie.
@petulda333 veď ten chlap večeru normálne mal. Dal si šunkové tortilly. Tak nechápem, kde je problém.
@jankalukasova urobil si ju sam,ale to nie je problem. Sunkova tortila by ani mne nestacila po celom dni v praci
@svetlonos ale zavolas,ona to nespravila. A to je rozdiel. A doma nemali nic
Zeny normalne mi je z vas na grc, co tu citam, ako spchate chlapovi do zadku a on aby sa mal ako prasiatko v zite. A chlap je neschopny si nieco spravit? A co ak by sa chlieb zjedol na veceru a o polnoci nemam nic? Mam bezat niekde zhanat chleba ako Maruska do lesa jahody v zime? Sme rovnocenni oartneri a ja nie som jeho sluzka.
Ja mam doma toastove chleby pre taketo pripady, neznasam pecivo z mrazaku. Jednoducho mam dni, kedy psychicky nedavam obchod a deti treba nakrmit. Alebo vianocku. Neviem aky bordel v tom je a ani to nechcem vediet, ale vydrzi to aj tyzden dva. Ale dospeleho chlapa by som poslala kratkou cestou niekam...
@petulda333 môj manžel si na nej bežne pochutná. Dam mu do nej šunku, syr, kopu šalátu a inej zeleniny. Na 90% mu v pohode jedna stačí. Keď je veľmi hladný, tak si vezme ešte niečo. A úplne bez problémov si ju urobí aj sám. Tu je skôr problém, že ten človek bol veľmi dlho hore a teda sa mu žiadala druhá večera... Ale nadávať preto autorke do neschopných. Tak si zoberiem jablko alebo banán alebo sa ukludním a proste o polnoci nežeriem!
"Ospravedlnila som sa" no koniec 🙈
@jankalukasova opakujem,nadavat nemal. Ale ktovie kolkokrat sa to uz stalo. Raz cloveku rupnu nervy.
@petulda333 Ale ona proste zabudla, stalo sa. Jasne ze som varila a xkrat som volala muzovi, ze som zabudla napr. smotanu a proste cestou skocil do miestnych potravin. Nikdy ma nenazval neschopnou, ani ja jeho. A to niekedy teple jedlo bol aj zapeceny toast, alebo omeleta, wrap... ako ona tiez doma pracuje, kazda matka pracuje. A ak zena ma narocnejsie dieta, tak je rada, ze sa ide vycikat.
Nerobme s muzov chranene zvierata. Realne vies si predstavit, ze tvoj manzel ostane na materskej, ty pracujes a ty mu nadas, ze nekupil chleba?
@zmrzlinka2021 este raz,stane sa,ale mohla mu zavolat nech kupi. Aj u nas sa stane,ze nenavarim ked mi je zle,ale bud zbehnem do potravin,alebo ak ani tam nedojdem,tak zavolam muzovi. A nie,neviem si predstavit,vykaslat sa na to. Ani nenavarit,nenakupit ani mu to nedat vediet. Bodka.
@petulda333 Aj on mohol zavolat jej.
@zmrzlinka2021 precitaj si jej spravu este raz. Z casu na cas nenakupi zakladne potraviny,ja si to teda neviem predstavit. Cely den bola prec,fajn tak nevarila,ale cestou domov mohla zbehnut na nakup,alebo objednat alebo teda dat vediet muzovi,ze nech zbehne on
@zmrzlinka2021 no jasne,chlap je vzdy ta svina
@zmrzlinka2021
a precitaj si aj svoju. Ty po praci by si nevyvarala ked je chlap doma. No autorkin muz podla teba uz varit ma. Dvojity meter nie?!
@petulda333 Netvrdim, ze chlap je vzdy svina, ale vnimam to tak, ze my zeny same na seba valame prilis vela uloh, zodpovednosti a ocakavame od seba dokonalost a potom pravdaze padame na hubu.
Sme na seba neprimerane prisne, kym muzi takí nie sú.
@petulda333 Ale on chce varene? autorkin muz?
U nas sa napriklad cez tyzden vobec nevari, kedze sme s muzom obaja pracujuci. A ked sme na HO, riesime vzdy donasku.
@zmrzlinka2021 u nas to tak nie je. Vsetko rovnym dielom,aj ked ano ja viac varim a pod veci. No som doma,ale ked mi je zle a pod,tak to zabezpeci muz. Komunikujeme ale spolu. Neviem ci chce varene,ale zrejme cakal,ze aspon pecivo bude doma. U nas zakladne potraviny mame vzdy. Neviem si predstavit,niekolko krat do mesiaca ich nekupit.
mraznička .........

@petulda333 Ona nie je doma a nedovolenkuje. Ona sa stara o maleho cloviecika. A stava sa, ze clovek nieco opomenie. Ja si tiez vela veci nedrzim v hlave.
Budme my zeny na seba laskave, nezne. Nevyvijme na seba neprimerane tlaky. Kazda z nas robí najlepsie ako vie. Jeho reakcia bola neprimerana