Manžel ma nechápe

20. sep 2023

Ahojte baby,
moj muz nevie pochopit, ze ked skoncim v praci, chcem ist domov. On stale ze a podme tam a podme tam a doma je nuda, mna to nebavi proste, moj naj program je skoncit v praci, ist domov/do obchodu, pustit si tv, navarit, nieco upratat, prichystat si veci na dalsi den do prace, pozriet nieco v tv. Jasne, ze v piatok mam chut niekam vyrazit, v sobotu a nedelu tiez, mam rada, ked priatelia k nam prisu na vinko, alebo proste vypadnut, ale pondelok, utorok, streda, stvrtok chcem mat klud. Mozno som nudna, ale mne to tak vyhovuje. Minule sme po praci isli k svokrovcom, odtial este do mesta na veceru, prechadzka neviem co a prisli sme domov po 20.00, manzel spokojny, ze nesedel doma a ja nervozna, unavena, ze od siestej rano som sa konecne dostala domov. on to nechape.
Jasne, ze kym sme boli studenti na VS, chodili sme hore dole, jemu to ostalo a mne nie. Mame 30 rokov.
Ako mu to mam vysvetlit, poradte.

januska12323
20. sep 2023

Tak isto ako tu.

hortenziaj
20. sep 2023

Ja by som urobila kompromis, že z roboty niekde na hodku, napr na prechádzku, na avaren, do fitka a potom domov, alebo nech si ide sam. Tiež by som nemala záujem celý večer byt preč mimo ale ani by ma nebavilo sedieť pri TV a doma, ale ak to tvojho muža nebaví, vie si nájsť inú aktivitu

viestta
20. sep 2023

A co tak dohoda? Dva dni v tyzdni pojdeme von, zvysne dni budeme doma a budeME (spolu, obidaja, kazdy nieco) robit domace prace.
Ked pridu deti on bude chodit "zit" lebo doma je nuda a ty budes cele dni sama muklovat okolo domacnosti a deti?

bajka16
20. sep 2023

Manžel nepracuje?

autor
20. sep 2023

@januska12323 ja mu to stale vravim, ale on to aj tak nechape.

autor
20. sep 2023

@bajka16 pracuje, ale on zacina neskor ako ja a konci rovnako ako ja v praci.

hladamematku
20. sep 2023

nie si nudna...kompromis

autor
20. sep 2023

@hortenziaj ked to tak urobime a je napriklad sest hodin, ja uz chcem ist domov a on este vymysla, ze este je malo hodin, ze podme este niekde. 🙄

autor
20. sep 2023

@viestta deti mat nebudeme, tak neviem.

beata_k
20. sep 2023

Ved ho zobud skoro rano. Rychlo ho to prejde 😁

viestta
20. sep 2023

Aj bez deti treba hladat kompromisy. Pekne krasne zamestnat doma aby sa doma nenudil.

autor
20. sep 2023

@beata_k no ved tam je podla mna najvacsi problem, ja vstavam o siestej a on o osmej a 3xdo tyzdna ma homeoffice, tak ja aj chapem, ze sa mu nechce cely den sediet doma, ale on nechape, ze ja praveze sa tesim domov z roboty, ze trosku vypnem, zrelaxujem sa, chcem si spravit manikuru, pedikuru, dat si vanu a podobne a kebyze fungujeme tymto jeho stylom, na nic z toho potom nemam cas.

koniarova
20. sep 2023

Máte vážny problém,ktorý keď rýchlo nevyriešite,nedopadne dobre. Ste úplne inak nastavení vo fungovaní v bežnom živote.

ropucha6
20. sep 2023

Ved nech si ide aj sam, nemusite ist stale spolu, ci kde je problem?

bajka16
20. sep 2023

Neviem mne to príde trochu smutné že sa doma s manželkou nudí a potrebuje ísť každý deň niekam. Už je večer aj dosť chladno a čo je vtedy viac ako prísť po práci domov k manželke a urobiť si pohodový večer. On je asi taký extrovertnejší typ. Kamošov má či? Nech ide s kamošmi.

lindous
20. sep 2023

Rovnako by mohol povedať, že ty nechápeš jeho, keď chceš, aby sa prispôsobil len tebe…proste to každý to máte nastavené inak a nie je tam moc čo vysvetľovať, iba nájsť nejaký ten kompromis… musíte chodiť iná spolu ? Nemá partiu, kamošov? Niekedy s tebou, niekedy sa môžeš pridať ku ním, niekedy zostanete doma nič nerobiť, niekedy si doma spravte zaujímavejší program ako manikúru

pralinka25
20. sep 2023

no mate brutalny problem v nekompatibilite. popravde zijes ako 80 rocny dochodca. ale budis. kazdy sme nejaky. zivot prefrci a z tychto aktivit ktore mas ako vysnivane mat prilis spomienok nebudes. akoze chapem ze si unavena ked vstavas takto skoro ale na druhej strane ten zivot ti nepride potom prazdny? si mladucka a on tiez. ak ty nepotrebujes zazitky a aktivity je to v poriadku ale ak on ich potrebuje tak to dlho s tebou nevydrzi. skor ci neskor si bude hladat cesticky ako svoje potreby naplnit. nepomoze ze mu hodis na chrbat 4x v tyzdni vytriet podlahy alebo urobit nakup. to nie su zazitky.
skonci to len tak ze bud sa trosku premozes a budete si spolu budovat zazitky z ktorych budete vediet zit, alebo ho nechas nech ide aj bez teba ale za cenu ze vsetky zazitky si bude budovat s inymi ludmi a vy si zrazu nebudete mat co povedat pretoze to ze mu povies ako si utrela prach alebo pozametala alebo co bolo v tv ho zaujimat prilis nebude. odcudzite sa navzajom lebo budete zit vedla seba ale nie spolu.
alebo ho budes drzat na kratko v svojom tempe chvilu to vydrzi ale skor ci neskor to rupne. nevydrzi to dlhodobo.
mate vobec nieco spolocne?
tak kym ty relaxujes pri manikure alebo pedikure, kukas TV nechaj ho nech ide s kamosmi. v podstate co ma robit pozerat ako si malujes nechty?

pralinka25
20. sep 2023

@bajka16 lenze nie kazdy sniva o papucovej kulture. o telke alebo vinku na gauci. niekto potrebuje nieco zazit. skratka to tak je. to nie je o nedostatku prace alebo nude. to je o potrebe mat zazitky spomienky nieco z coho sa da zit ked bude clovek stary alebo chory. su ludia ktori to nepotrebuju a potom taky pre ktorych je to nutnost. neda sa to dlhodobo potlacat. aj keby zo samej lasky k nej teda sedaval cele dni doma raz to praskne. je jasne ze ani ona sa dlhodobo nevydrzi trapit nasilu chodenim prec. toto je fakt brutal nekompatibilita. ani neusim ci moze mat tento vztah dlhodobo buducnost. bude to viac a viac o trapeni

ivik4
20. sep 2023

Vsak ty sa jeden den v tom prac.tyzdni premôz a chod a on nech si nejaky zo zvysnych dni ide von aj sam pre boha. Hadam nemusite chodit von jak cecky spolu. Ja kolko x idem na kavu a prejst sa sama ked mam chut a nik nemoze

retatka
20. sep 2023

Máte dosť veľký problém v nekompatibilite .Bud budeš ty nešťastná alebo on .Dočasne to môže fungovať ,budeš sa premáhať ty alebo on ,no toto dlho nevydrží .On potrebuje akčnú ženu a ty skôr introverta ,čo bude sedieť pri tebe keď si budeš lakovať nechty .Už keď ste sa zobrali ,skúste dohodnut kompromis ,že sem tam pojde aj s kamošmi ,veď nemusíte na sebe lepiť ako dvojičky .

shinon258
20. sep 2023

Kúp mu psa, nech s ním chodí von

podmostom
20. sep 2023

Mne sa nezdá ze si nudná domasedka keď chceš ísť 3 dni zo 7 mimoriadne domu a stretávať sa s inými ľuďmi. To skôr muž je asi veľmi spoločenský. Tak počas tých prvých dni v týždni nech ide raz aj bez teba, nie? Nemusíte všetko robiť spolu.

shinon258
20. sep 2023

@pralinka25 veď ale ona chodí von - piatok, sobotu a nedeľu, keď je odpočinutá. Mne teda nepríde "užívanie si života" a nejaké extra zážitky chodiť po návštevách, predchádzať sa po meste a ísť sa niekde najesť lol

marca12
20. sep 2023

A to nemoze ist s kamaratmi? Preco musi vkuse teba tahat,ked ta to nebavi? Ja som tiez typ cloveka,co nerad sedi doma pri tv,ale nenutim muza,aby so mnou chodil kazdy den niekde. Ak chcem,idem sama alebo sa ozvem kamoskam a podobne.

taminka1986
20. sep 2023

Ano,ja to mam tak isto. Vstavam o 5tej,domov prichadzam po 17tej,tiez mam rada potom uz len svoj klidek doma. Ale ked je toho na mna vela,zbalim rodinu a ideme na dovolenku. Chvilu vypnem. A potom zas ten isty kolotoc. Ja nemam rada flakacky cez tyzden. Som unavena a nechce sa mi. Keby som si v klidku chodila do prace na 9tu a koncila o pol 3,tak som vysmiata ako leco🤣🤭Mam jedine stastie ze moj muz je rovnako hnily a nudny ako ja takze nemame problem 😅

januska12323
20. sep 2023

No tak keď nevie pochopiť spravte si rozvrh. V dní kedy robí doma s ním niekam pôjdeš, v iné dni nechá program na tebe.

beata_k
20. sep 2023

Jaj homeoffice. Tak kustik ho chapem, ze chce vypadnut a ze nie je unaveny. Ale rozumiem aj tebe. Byt o 6:00 hore je dost skoro. Vidim to jedine na dohodu. Ze pocas tyzdna pojde sam a cez vikend spolu.

pralinka25
20. sep 2023

@shinon258 proste potrebuje spolocnost inych ludi, zmenu miesta.
moze mozno chodit s kamosmi ale zatial asi rad travi cas aj s nou. casom sa to zmeni. cim menej casu spolu stravia tym menej si budu mat co povedat. pojdu si kazdy svojou cestou. on moze chodit s kamosmi. stretne a spozna novych ludi atd. ak je s tym ona v pohode a budu si zit kazdy svoj zivot bude to takto idealne. len mu potom nemoze vycitat ze je stale sama a on furt v prdeli.
chapem ich oboch. len fakt neviem ci v tomto najdu prienik. su uplne odlisni.

koniarova
20. sep 2023

@pralinka25 nenájdu

eliska13
20. sep 2023

@pralinka25 nenájdu a bude to zle.Ona je domased on potrebuje aj iné vnemy a bude sa nudit
@bajka16 chladno?ty v zime nechodíš von?