icon

Je pre ženy dôležitá práca ich partnera?

patrikjames
23. okt 2025

Dobrý deň

Otázka na ženy. Je pre vás dôležité akú chlap vykonáva pracovnú činnosť? Všade na okolo počúvam ako chlap musí mať vysokú školu a robiť v kancelárii za vysoký plat. Predstavte si situáciu. Prídete na rande celkom normálny chlap ale povie Vám že pracuje ako robotník bez vysokej v školy niekde v ťažkom priemysle. Môže to zahrať u vás negatívnu mienku o tom chlapovi? Ja konkrétne pracujem ako zvárač v ťažkých podmienkach a moje okolie v súkromnom živote to berie že som menej cenný kvôli pracovnej pozícii akú vykonávam.

Vďaka!

zupka33
23. okt 2025

Mne skor zalezi na tom, ako sa sprava, aky ma intelekt, ci ma charizmu a podobne. Poznam ludi, ktori maju tri tituly pred menom a nemala som si s nimi co povedat, lebo boli totalne nezaujimavi pre mna. Moj chlap ziadny titul nema a rozumiem si s nim tak ako som si so ziadnym nerozumela 😉 A mohol mat aj styri vysoke skoly.

mandzula
23. okt 2025

Ja by som pozerala na to, či mu intelekt dovolí vykonávať len manuálnu prácu alebo je to práca, ktorú robiť chce, lebo ho napĺňa, no zároveň nie je to trúd bez ambícií, intelektu. Chcem však zdôrazniť, že nejde o to, že akúkoľvek prácu pokladám za podradnú, no fakt je ten, že s človekom, ktorý sa nedopracoval inde, ako ku kopaniu kanálov, by som sa nemala o čom baviť a kam sa posúvať. A, mimochodom, môj muž pracuje hlavou a je zároveň aj veľmi zručný.

akodoma
23. okt 2025
@anonym_cf767a

@akodoma nie nestačí. S absolventmi tejto vysokej školy nemám dobré skúsenosti, ale to skôr po tej ľudskej stránke.

@anonym_cf767a Takže nie je to o tom, či má človek vysokú školu, ale ako vníma svet a ako veľmi rozhľadený a inteligentný človek to je. Pre mňa je absolvovaná VŠ len ukazovateľ, že človek je schopný dokončiť začatú prácu a zvládnuť aj občas stresové situácie (skúšky) nevzdať sa pri prvej prekážke. Ale podobné vlastnosti majú aj ľudía, ktorí VŠ nemajú, lebo ju nepotrebujú. Oveľa dôležitejšie je, podľa mňa to, či daný človek má rád svoju prácu, či ju robí zodpovedne a či nad ňou rozmýšľa v zmysle, čo sa dá urobiť v mojej práci lepšie. Lebo je veľa kulturológov, estétov, ktorí absolútne nevedia, čo so svojim vzdelaním robiť.

anonym_55712c
23. okt 2025

Veľa ,,robosov,, je viac gentlmanov ako kancelmajstrov
Takže niečo na tej ,, zručnosti,, je😋

anonym_3433c4
23. okt 2025
@amdornik

@anonym_3433c4 je možné, že míňa aj na tu svoju o generáciu mladšiu kamarátku. dovtedy ju to bude baviť, kým budú peniaze alebo kým sa jej on nezunuje a nájde si "lepšieho"

@amdornik ked ona bude chciet deti a on nie, on vlastne nechce, aspon tak sa vyjadroval. Kym zil u rodicov, tak sem tam ju doviedol aj tam do svojej "detskej", este chodila na strednu vtedy, dokonca je Romka. Tak jeho mama mu povedala, ze ona jej desiatu do skoly robit nebude, a tym ho "vyhodila" z domu, tak odvtedy byva sam po podnajmoch. No dom je uz jeho a jeho sestry, uz to vidim, ako to skonci, ked rodicia nebudu. Nasackuje sa do domu, sestru nebude mat z coho vyplatit a vymalovane. Ona ho necha, lebo vsak zle mu robit nebude. Ju aj na chlieb natriet.
Ale takto, on ani kym tu mladu nemal, tak kupoval sam sebe blbosti a zbytocne predrazene, v kuse daco do auticiek vrazal a tak.

amdornik
23. okt 2025
@anonym_3433c4

@amdornik ked ona bude chciet deti a on nie, on vlastne nechce, aspon tak sa vyjadroval. Kym zil u rodicov, tak sem tam ju doviedol aj tam do svojej "detskej", este chodila na strednu vtedy, dokonca je Romka. Tak jeho mama mu povedala, ze ona jej desiatu do skoly robit nebude, a tym ho "vyhodila" z domu, tak odvtedy byva sam po podnajmoch. No dom je uz jeho a jeho sestry, uz to vidim, ako to skonci, ked rodicia nebudu. Nasackuje sa do domu, sestru nebude mat z coho vyplatit a vymalovane. Ona ho necha, lebo vsak zle mu robit nebude. Ju aj na chlieb natriet.
Ale takto, on ani kym tu mladu nemal, tak kupoval sam sebe blbosti a zbytocne predrazene, v kuse daco do auticiek vrazal a tak.

@anonym_3433c4 nezodpovedný somár

anonym_c7f25f
23. okt 2025

Ved zalezi od zeny.. su zeny ktorym je to jedno a su zeny ktore to riesia.. ja napriklad manualnu pracu mam spojenu s nizsim vzdelanim a vadilo by mi to.. a taktiez by mi vadilo al by parter nezarabal dostatok penazi alebo by bol lakomy a nedokazal by sa o mna postarat.. ale su zeny, ktore nepozeraju vobec na peniaze a ktorym ani nevadi ak muz ma nizsie vzdelanie, manualnu pracu a podobne.. kazdy clovek je iny, kazdemu zalezi na niecom inom

zuzanita1609
23. okt 2025

Nie,mne nezáleží, akú môj chlap vykonáva prácu,keď je poctivá. A úprimne poviem,mala som "tú česť" chvíľu aj s vysokoškolským vzdelaním,celkom slušné najvyššie miesto v korporátne a bol to ten najväčší egom premastený čudák. Vedel,kde sa točí najviac peňazí,ale nevedel rozrúbat klát, zabiť klinec, rozoznať pšenicu od jačmeňa (také sprostosti viem) 🤭. Spoznala som ho na svadbe sesternici a stretávali sme sa iba chvíľu a za tú chvíľu som zistila,že s radosťou z tej "zlatej klietky" uletím,ako pozerať zúfalo pri jeho domácich činnostiach so zdvihnutým obočím 😆.

anonym_cf767a
23. okt 2025
@akodoma

@anonym_cf767a Takže nie je to o tom, či má človek vysokú školu, ale ako vníma svet a ako veľmi rozhľadený a inteligentný človek to je. Pre mňa je absolvovaná VŠ len ukazovateľ, že človek je schopný dokončiť začatú prácu a zvládnuť aj občas stresové situácie (skúšky) nevzdať sa pri prvej prekážke. Ale podobné vlastnosti majú aj ľudía, ktorí VŠ nemajú, lebo ju nepotrebujú. Oveľa dôležitejšie je, podľa mňa to, či daný človek má rád svoju prácu, či ju robí zodpovedne a či nad ňou rozmýšľa v zmysle, čo sa dá urobiť v mojej práci lepšie. Lebo je veľa kulturológov, estétov, ktorí absolútne nevedia, čo so svojim vzdelaním robiť.

@akodoma nie, je to aj o tom aby mal vysokú školu. Pre mňa je to podstatné . Či chceš alebo nie počas tej školy sa na človeka nalepí určitý druh vedomostí , pohybuje sa v inej intelektuálnej kategórii ľud s iným mentálnym nastavením , drivom a iným pohľadom na svet. Iné kontakty , iná spoločnosť ľudí ktorú ten partner preferuje . Ja sama mám vysokú školu a nechcela by som vedľa seba muža s nižším dosiahnutým vzdelaním . Ale tréner VŠFTV, to zas nie , tam ten chlap by nespĺňal iné kritéria . Drvivá väčšina takýchto mužov je vysoko testosterónova, promiskuitná , mačistická a celkovo problematická do budúceho života. Netvrdím že sú takí všetci , ale ja mám takého osobné skúsenosti .

akodoma
23. okt 2025
@anonym_cf767a

@akodoma nie, je to aj o tom aby mal vysokú školu. Pre mňa je to podstatné . Či chceš alebo nie počas tej školy sa na človeka nalepí určitý druh vedomostí , pohybuje sa v inej intelektuálnej kategórii ľud s iným mentálnym nastavením , drivom a iným pohľadom na svet. Iné kontakty , iná spoločnosť ľudí ktorú ten partner preferuje . Ja sama mám vysokú školu a nechcela by som vedľa seba muža s nižším dosiahnutým vzdelaním . Ale tréner VŠFTV, to zas nie , tam ten chlap by nespĺňal iné kritéria . Drvivá väčšina takýchto mužov je vysoko testosterónova, promiskuitná , mačistická a celkovo problematická do budúceho života. Netvrdím že sú takí všetci , ale ja mám takého osobné skúsenosti .

@anonym_cf767a Vojenská fakulta teda nevadí, ani akadémia policajného zboru? 🙂 Chápem a rozumiem, čo je podstatou príspevku, elitárstvo (bohužiaľ, alebo našťastie) funguje. VŠ je znak, že človek, chce dosiahnuť niečo viac a áno aj absolventi podobnej VŠ majú podobné záujmy, podobné vnímanie sveta, tým pádom ľahšia komunikácia medzi nimi. Na druhej strane opäť sa to nedá zovšobecňovať na absolvovanú VŠ. Za mňa je dôležitejšie to, akú človek (ak už) absoluje VŠ a prečo ju absolvoval.

anonym_a1e77d
23. okt 2025

Pre mňa VS nie je kritériom príťažlivosti. Sama mám VS muž nie ale dôležité je pre mňa rozhľad. Mám si s niiˇ čo povedať. Je vzdelaný. Pracuje aj manuálne aj hlavou. Vo svojom odbore je topka. A páči sa mi viac v montérkach ako v obleku a kravate.

zuzanita1609
23. okt 2025

A najväčšia sranda je,že som ostala pri niekom,kto aj kope kanály, búra domy,kope jamy, ničí staré betónové základy atď, atď 😅. A veruže sa nehanbím, pretože na "pár" bagrov,pár 8kol, plošinu, zamestnancov, ešte stále sa najradšej cíti v bagri a je to ten na všetky strany zameraný chlap,od techniky,cez prírodu,po fantastickú kuchyňu ( teraz som zakopla o toho správneho "roboša") 🤭😁.

amdornik
23. okt 2025
@anonym_cf767a

@anonym_cf767a už keď si tak zakladáš na prehľade a vedomostiach, mala by si vedieť, že sa to píše FTVŠ 😀 alebo teda FTVŠ UK. nič v zlom, ale mnohí absolventi tejto školy sú možno 1000x intelektuálne vyššie, než z iných škôl...

amdornik
23. okt 2025

a, mimochodom, keby niektorí vysokoškolsky vzdelaní ľudia ráčili písať aj čiarky, lebo to sa nedá čítať 😀

oliolijanka
23. okt 2025
@amdornik

@anonym_cf767a už keď si tak zakladáš na prehľade a vedomostiach, mala by si vedieť, že sa to píše FTVŠ 😀 alebo teda FTVŠ UK. nič v zlom, ale mnohí absolventi tejto školy sú možno 1000x intelektuálne vyššie, než z iných škôl...

@amdornik Ale ved to, ze niektori absolventi FTVŠ UK su 1000x intelektualne vyssie, ako su absolventi inych skol, to nikto nespochybnil.

Autorka prispevku, na ktory mačisticky reagujes, napisala, ze ze absolventi tej skoly su (okrem ineho) mačisticki. Intelekt neposudzovala.

terezka1947
23. okt 2025

@patrikjames no,ono to záleží od celkového prejavu toho chlapa,komunikácie,všeobecnej inteligencie,atď.
Sú ženy,kt.staci,aby muž zarábal a ani doma by byť nemusel. Sú ženy,kt.sa chcú s mužom aj porozprávať,zdieľať niečo spoločné,záujmy,koníčky,mať názory podobne..
Čiže plat,resp.pozicia nie je prvé meritko.
Jednoducho musíš stretnúť ženu k sebe.

anonym_cf767a
23. okt 2025
@amdornik

@amdornik no možno to neviem , lebo ma to nezaujíma. A mne je jedno ako sú inteligentní, nie sú jednoducho pre mňa a to mne stačí . A ja nespochybňujem ich výšku IQ , ja mám zlé skúsenosti s ich prejavom . No veď v konečnom dôsledku si to ukázal aj na sebe, ego ti vyletelo do výšav.

derdia
23. okt 2025

@patrikjames samozrejme ze pre niektore to zahra rolu a obrovsku...
Su urcite zeny, pre ktore je dolezitejsie to aky je chlap clovek... A podla mna je jedno kde pracuje, ale dolezite je to ci vie robit s peniazmi. Ci je nauceny robit a byt zodpovedny.
Taky bohuzial co zarobi menej, ale tvari sa ako geroj, plus mina "viac ako ma" a ide z vyplaty do vyplaty taky sancu u normalnej zeny urcite nema.
Zodpovednost je totiz to, co zena potrebuje vo vztahu.
My napr s muzom nezarabame majland ale vyzerame ako keby sme zarabali🤣moj muz totiz vie s peniazmi carovat🤣

anonym_3139d7
23. okt 2025

Pozicala som si komentar od @amdornik, lebo do bodky suhlasim: “normálna žena hľadí na to, či je ten chlap vo všeobecnosti inteligentný, šikovný (môže mať pokojne aj ZŠ), či sa vie finančne postarať o seba, prípadne o oboch v prípade výpadku príjmu (choroba partnerky, dieťa, rodina...), či nie je lakomec na peniaze (či na nich nesedí...) a hlavne, celkovo, čo vypustí z úst a ako sa správa. toto je balík dôležitý pre mňa.”
okrem toho je manualna praca pre mnohe zeny sexy. a tito chlapi casto maju aj lepsiu postavu ako ti co presedia cely den v kancli…

anonym_2ab7f3
23. okt 2025

@patrikjames Ano pre vela zien. Potom len pocuvam, ten moj robi to a ten moj to a dalsi lieta tam. Mnohe zeny to maju radi ako svoj status.

anonym_2ab7f3
23. okt 2025
@anonym_c7f25f

Ved zalezi od zeny.. su zeny ktorym je to jedno a su zeny ktore to riesia.. ja napriklad manualnu pracu mam spojenu s nizsim vzdelanim a vadilo by mi to.. a taktiez by mi vadilo al by parter nezarabal dostatok penazi alebo by bol lakomy a nedokazal by sa o mna postarat.. ale su zeny, ktore nepozeraju vobec na peniaze a ktorym ani nevadi ak muz ma nizsie vzdelanie, manualnu pracu a podobne.. kazdy clovek je iny, kazdemu zalezi na niecom inom

@anonym_c7f25f Cize si povrchna a zlatokopka?

kamatopo
23. okt 2025

Ja sa nad tvojou otázkou zamýšľam opačne. Ty keď sa zoznamuješ čo na žene hľadáš??? Je u teba prvoradá škola, zamestnanie, alebo ako sa vie postarať o rodinu? Pôsobiš na mňa, že máš komplex z toho čo robíš. A keď si ty není sám so sebou spokojný tak sa bojíš reakcií žien a tak si vlastne neveríš. Ja som nikdy neprihliadala na to čo muž robí , ale nato ako sa s ním cítim. A popravde vysokoškoláci ma odrádzali. A vidíš zas to bol môj komplex, že ja by som nedokázala držať s nimi krok. Mne vyhovuje človek, ktorý je mne intelektom blízky ako niekto pri kom by som musela byt niekym iným ja, len aby som si ho udržala. A čo sa týka tvojho zamestnania, ja osobne by som zvatača nechcela. Môj muž to robil a zo zdravotných dôvodov som trvala na zmene povolania. Robota to bola dobre platená, no trpnut aký bordem doňho ide mi nestal za to koľko zarobil.

domkakvet
23. okt 2025

@patrikjames pre mna to nie je dolezite.

amdornik
23. okt 2025
@anonym_cf767a

@amdornik no možno to neviem , lebo ma to nezaujíma. A mne je jedno ako sú inteligentní, nie sú jednoducho pre mňa a to mne stačí . A ja nespochybňujem ich výšku IQ , ja mám zlé skúsenosti s ich prejavom . No veď v konečnom dôsledku si to ukázal aj na sebe, ego ti vyletelo do výšav.

@anonym_cf767a ach 😀 až na to, že:
1. som žena
2. neštudovala som FTVŠ
3. mala som manžela, ktorý študoval FTVŠ a bol to úžasný človek. áno, šli sme od seba. ale nie preto, žeby on bol hlúpy, nepríjemný, s nízkym IQ alebo EQ. jednoducho iné dôvody, pre túto tému irelevantné.
4. opäť, už keď niekto nevie ani to, kde robí chyby v písaní a gramatike, hoc sa prsí názorom, akým sa predvádzaš ty, nastupujú trápne argumenty. uži si svojich 5 minút slávy 😉

amdornik
23. okt 2025
@anonym_3139d7

Pozicala som si komentar od @amdornik, lebo do bodky suhlasim: “normálna žena hľadí na to, či je ten chlap vo všeobecnosti inteligentný, šikovný (môže mať pokojne aj ZŠ), či sa vie finančne postarať o seba, prípadne o oboch v prípade výpadku príjmu (choroba partnerky, dieťa, rodina...), či nie je lakomec na peniaze (či na nich nesedí...) a hlavne, celkovo, čo vypustí z úst a ako sa správa. toto je balík dôležitý pre mňa.”
okrem toho je manualna praca pre mnohe zeny sexy. a tito chlapi casto maju aj lepsiu postavu ako ti co presedia cely den v kancli…

@anonym_3139d7 oooooo, som rada, že aj niekto iný má podobný názor, ďakujem 😍

anonym_e312a8
23. okt 2025

@patrikjames ja som vždy chodila len s robotnikmi. Mňa len takí priťahujú, lebo sú väčšinou skromní a obyčajní. A plat neriešim. Nikdy som sa partnera nepýtala, koľko zarába, za mňa neslušna otázka. Aj mne vadí povedať, koľko zarabam. Viem to len ja. A ja sa o seba dokážem finančne postarať, mám zdravé ruky, nepotrebujem aby ma niekto živil. A nepriťahuju ma muži v oblekoch a takí tí vážni (suchari) že nejakí doktori právnici atď, to nie ďakujem

anonym_9e6e80
23. okt 2025

OMG 😁 Ze zakladam si na VS u muza, no ake ste len dolezitucke. 😁 Bolo by dobre sa ukludnit a menej si o sebe namyslat, uz len tie nase uchvatne slovenske vysoke skoly teda maju cveng. Hej, jasne, teraz ste vsetky studovali na Sorbonne a na Oxforde. Pol naroda tie nase ubohe pseudouniverzity preliezlo na Eckach a ciernych terminoch, ale idete tu znevazovat zvaraca, co na hodinu berie 40-60€, vy managerky a korporatne tetky, co sa v tych kanclikoch v zivote cez taketo sumy neprehupnu.
Sa treba trosku prebrat. 🙃🙃

anonym_cf767a
23. okt 2025
@amdornik

@anonym_cf767a ach 😀 až na to, že:
1. som žena
2. neštudovala som FTVŠ
3. mala som manžela, ktorý študoval FTVŠ a bol to úžasný človek. áno, šli sme od seba. ale nie preto, žeby on bol hlúpy, nepríjemný, s nízkym IQ alebo EQ. jednoducho iné dôvody, pre túto tému irelevantné.
4. opäť, už keď niekto nevie ani to, kde robí chyby v písaní a gramatike, hoc sa prsí názorom, akým sa predvádzaš ty, nastupujú trápne argumenty. uži si svojich 5 minút slávy 😉

@amdornik ver tomu že si užívam . Tvoj vzťah nevyšiel , bodka. Myslím že by si mala čítať s porozumením . Ani mne moje vzťahy s takýmito absolventmi nevyšli , ďalšie už ani nezačali a ani nezačnú , nebudem to riskovať.

anonym_ab7e73
23. okt 2025

Nezáleží kto má aké zamestnanie alebo vzdelanie. Koľkokrát aj človek len so základným vzdelaním môže byť lepší človek než taký čo má vysokú školu a vysoký plat. Posudzujem vždy podľa charakteru, správania človeka. Keď má niekto iba základné vzdelanie / ucnovku tak to nesvedčí o ňom nič zlé, nikdy iný človek nevie čo je u toho človeka za tým, mohli byť za tým vážne okolnosti, pre ktoré ten človek si to vzdelanie neukončil a podobne.

pralinka25
23. okt 2025
@anonym_9e6e80

OMG 😁 Ze zakladam si na VS u muza, no ake ste len dolezitucke. 😁 Bolo by dobre sa ukludnit a menej si o sebe namyslat, uz len tie nase uchvatne slovenske vysoke skoly teda maju cveng. Hej, jasne, teraz ste vsetky studovali na Sorbonne a na Oxforde. Pol naroda tie nase ubohe pseudouniverzity preliezlo na Eckach a ciernych terminoch, ale idete tu znevazovat zvaraca, co na hodinu berie 40-60€, vy managerky a korporatne tetky, co sa v tych kanclikoch v zivote cez taketo sumy neprehupnu.
Sa treba trosku prebrat. 🙃🙃

@anonym_9e6e80 tak ako nie je spravne znevazovat ludi s nizsim vzdelanim, manualnou pracou, tak nie je spravne znevazovat ani ludi s vyssim vzdelanim, psychickou pracou. Vsetky su dolezite rovnako. robis to iste len opacne. znevazujes.