Je rozvod správne rozhodnutie?
Ahojte, v manželstve sme sa dostali do bodu, že už toho bolo dosť. On od manželstva očakával, že si udrží svoje pohodlie, ja porobím doma všetko a ešte sa s ním usmiata pomilujem. Ja som očakávala pomoc a spoločne strávený čas. Dva roky dozadu sme boli v bode, že sa teda rozvedieme, ale nakoniec sme sa dohodli, že sa budeme snažiť. Že ja nebudem za všetko naštvaná a on odloží telefón a bude sa nám venovať. Vydržalo to chvíľu. Hádky a zlepšenia sa opakovali. Pristúpila som na sťahovanie do domu, kedy sľúbil, že po skončení mojej materskej sa zapojí do domácnosti a keďže nebude celé dni v práci, bude sa synovi viac venovať. Žiaľ v dome nastali problémy s developerom a to ho pohltilo. Ako malý rástol, začal všetko riešiť tak, že malý hneď dostane po zadku, alebo mu vykrikuje, že mu pleskne. Zhoršilo sa to v dome, kedy chodil nespokojný z práce, nespokojný s priebehom reklamácii v dome. Syn mal asi 2,5 roka a povedal mu, že je idiot, lebo mu položil telefón na mastnú linku. V tom čase som mu povedala, že sa k malému tak správať nesmie, inak odídem. Chvilu bol kľud. Za posledné dva tri mesiace sa to začalo opakovať. Namiesto toho, aby synovi vysvetlil, čo a prečo nesmie robiť, hneď hučí, že mu šlahne. Stalo sa, že si na neho malý zakašľal, tak mu povedal, že ešte raz to urobí a rozbije mu papulu. Malý ho v rámci bláznenia sa pohryzol, tak bol blbec a dostal po zadku. Ja som samozrejme ochladla. Áno, určite mám na rozpade vzťahu aj ja podiel viny, že som sa niekde nesnažil viac. Ale nedokážem sa pozerať milujúco na niekoho, kto sa takto správa k nášmu dieťaťu. Tak sme sa dohodli na rozvode. On sa tvári, že keďže sa ja k nemu správam chladne, už nato nemá nervy. Na moje výčitky, že je závislý na telefóne, nevenuje sa malému a škaredo sa k nemu správa, mlčí. Povedal, že nebude robiť problémy, syna mi nechá a keby malý niečo potreboval, stačí povedať. Čakala som, že sa mi uľaví, no niekde vnútri mám stále pocit či sme spravili dosť, aby to takto nedopadlo a či je to správne rozhodnutie. Aj keď viem, že nechcem, aby malý vyrastal v hádkach a v neustálom kriku, že dostane a že je taký alebo onaký. Vlastne nemám konkrétnu otázku, len ma zaujíma ako by ste sa k tomu postavili vy.
Este by ma zaujimalo, preco si si takeho (gambler, lenivec, humusak, nema rad deti) vlastne nasla a zobrala? Bol v zlave, alebo si brala vtedy ad? 🙂
Informuj jeho rodinu, ze jedine, k čomu sa posunul je Gemblerstvo.
Ty ideš od neho, nech ho aspoň oni ratuju, lebo to bude rýchly zošup. 💣
@liljana na začiatku taký nebol. Zaujímal sa, dokázali sme sa porozprávať, zdielal aj moje záujmy. Aj za posledný rok, pokiaľ má dobré dni a pocit, že mu veci vychádzajú, dá sa. Keď je s malým niekde na verejnosti, dokáže sa k nemu správať veľmi pekne a venovať sa mu. Postupne moje pokusy o komunikáciu narážali na stenu. O problémoch sa mu baviť nechce. A keď sa nevieme porozprávať, išlo to len dolu vodou.
@ahhola určite sa chcem so svokrovcami porozprávať, nech vedia začo s malým odchádzam. Tiež im chcem povedať, že ich s malým máme radi a môžu ho prísť navštíviť či vziať na výlet. Ja mám s nimi narozdiel od ich vlastného syna dobré vzťahy.
Vieš čo, keď zarobí 1500 to naznačuje, ze sa vie ovládať aspoň v robote. To ho môže tak vyčerpať, ze na svojich najbližších už má v talone len šteky a vyhrážky.
Skus ešte hodiť rec zo svokrovcami, možno ešte majú na neho nejaké paky. 🍀
Povedz to svokrovcom a urcite sa rozved.Je to chlap co Ta bude tahat dole.A pozor na to stavkovanie.Kolko ma rokov uz som sa pytala...je zavisly a ma dost svojich problemov
@luccija má 32 a ja 30. On evidentne si svojim správaním evidentne komenzuje pocit nezdaru. Od každého má pocit krivdy. Každý sme sprostí, len on má pravdu. Už som mu včera povedala, že by mal navštíviť odborníka, keď to tak naozaj cíti. Že to nie je urážka, ale nie je v poriadku, aby si myslel, že mu každý chce len zle. Nikomu sa nepáči ako sa správa k malému, každý mu to povedal a to nevideli ako sa chová doma.
Ma v sebe hnev, nejaví záujem o veci o rodinu o čas strávený s vami a je útočný. Nie je spokojný v práci? Stavkuje, prečo? Zrejme rieši financie.
@fiffinkaa v práci je teraz podľa všetkého sám so sebou spokojný, lebo zriadil odbory a má 4,5 ročnú imunitu. Tam je teraz za dôležitého.
Z čoho potom ta jeho nespokojnosť?
Skúsila by som spoločný víkend bez dieťaťa bez mobilu za účelom rozhovoru a prebratia všetkých vašich problémov, alebo poradňu alebo spoločnú dovolenku s dieťaťom...ak ho miluješ a vidíš ešte nádej.
@fiffinkaa už som to spomínala, na dovolenke sme boli v lete, opil sa tam pod obraz boží. O poradni nechce počuť. Diskutovať tiež už nechce.
@joesvk ja som skrz malého rozhodnutá. No neteší ma rozpad rodiny. Budem sa musieť vrátiť k rodičom do iného mesta, hľadať si novú prácu. Keby zostanem v meste, kde mám prácu, bola by som tam sama s malým. Nikoho tam nepoznáme a nájom by ma stál asi 400€ mesačne. Dnes sa manžel zhodnotil, že som stále odmeraná. Tak som sa spýtala či mám byť šťastná, že sa rozpadá rodina. On mi s úsmevom povedal, že áno, veď mi plní sny. Poviem ti, že som za ten čas skúšala snáď všetko od rozhovoru, plaču, kriku, povedala som, že ak sa nič nezmení, tak odídeme. Nič s ním nepomohlo. Najskôr sa tváril šokovane? Urazene? Neviem ako to nazvať. Teraz mám z neho pocit, že je s vývojom situácie vlastne spokojný. Aj to ako okamžite vyhlásil, že za malým bude chodiť raz za mesiac či za dva. On nemá skutočné koníčky, len telku a telefón. Jediné, čo by sa dalo nazvať hobby je formula. To ešte aj na tej dovolenke naháňal, kam si ju pôjde pozrieť.
Obidvaja potrebujete odstup. On rezignoval, ale keď fakt zažije, že je bez rodiny,možno sa spamätá.Ešte by som skúsila v práci požiadať,či by ťa prípadne po pol roku,roku nezobrali naspäť.
Možno nemám pravdu, ale mám z vás pocit, že je to síce kríza. Ale nepálila by som všetky mosty ešte.
To je fakt chlap z výpredaja toto. A on si to podľa mňa už tiež uvedomuje. To že od neho odídete mu svojim spôsobom vyhovuje, bude mať kľud. Bude chlastat, stávkovat a ľutovať sa. Možno mu váš odchod pomôže. Možno spadne úplne na dno, alebo sa spamätá. Tá tvoja intuícia ohľadom gamblerstva podľa mňa nie je správna a je v tom až po uši. Ak nie, nech ti ukáže oba účty a výdavky. V tomto si podľa mňa naivná. Úplne by to vydletlovalo aj jeho zmenené správanie.. ak teda nie je pako od prírody a nikdy normálny nebol.
Prečítala som to všetko....je mi na zvracanie....prosím v záujme svojho dieťaťa už nerob žiadne kroky pre záchranu vzťahu...máj sebaúctu zdvihni hlavu a choď....držím ti strašne silno palce ...verím že chlapovi život nakopem rit sám,nebude na to potrebovať ani niekoho iného....mne to tak z tých slov vychádza...nemôže mať niekoho iného?že je na malého taký nervózny kvôli tomu že MUSI byť doma+tie zmiznuté peniaze....neviem no ...držím palce silno....daj vedieť 🙈
Baby ďakujem. Preto tak často píšem, že ono už nejde o nás, ale o malého. Teraz budem znieť absurdne, ale pozerala som dokument o sériovom vrahovi a popis jeho otca bol podobný. Nadával mu, nič mu nebolo dosť dobré, bil ho. Tým nechcem povedat, že z malého bude sériový vrah. Len toľko, že takéto detstvo pre neho nechce. Je to úžasný chlapček, aj keď trošku náročný na pozornosť, ale zaslúži si mať na detstvo pekné spomienky a nie také, že sa kvôli tatovi docikal a stále na neho tato kričal.
@podmostom ak má fakt dlhy a ja som bola natoľko slepá, tak ma vykotí jak chrobáčika hore nožičkami. Počítam s peniazmi z domu do budúcna, aby som nemusela zostať natrvalo u rodičov. Mám z toho strach, hlavne z hľadania práce. Tu som si našla robotu behom mesiaca, ale ktovie čo bude teraz.
Je to hovädo, chrán syna pred ním. Je to správne rozhodnutie,
detail, "že máš na ďalšiu práčku" - ja by som mu určite neprala
A hlavne sa s ním už o ničom nebav, iba o praktických veciach. On sa s tebou uz vo vnútri dávno rozišiel, možno chce byť len ten dobrý a ty nech oficiálne rozbijes rodinu alebo čo... Jeho pohnútky sú neznáme, ale čím menej s ním komunikujes, tým lepšie teraz pre teba. Sustred sa na praktické veci a dotiahni to čo najskôr do konca
Dobre rozmyslas s tým malým. Nech sa ocino k vám vráti, keď sa sa dokopy. Prepáč, mne tie vaše financie behajú po rozume. Proste ak negambluje, nemal by byt problém s ukazanim účtu.. Aj my s manželom mame 2,ale ja presne viem koľko zarobí, aj zmluvu som videla, viem koľko míňa, a pohyby na svojom účte by mi ukázal keby som chcela. A ten benzín 300eur je celkom palka, to niekam ďaleko každý deň cestuje?
Autorka držím Ti palce, rozhodujes sa ty, urob ako je najlepšie pre teba a dieťa...ak nechce diskutovať v poriadku..odíďte s dietatom, čas ti ukáže čo ďalej..
@podmostom cestujeme za rodinami asi raz za mesiac ku každým na víkend. K jedným to máme 80km, k druhým 40km. Ja vidím pohyb na spoločnom účte, lebo mám internet banking. K tomu druhému nemám prístup. Keď chcem vedieť niečo, čo mu nevyhovuje, tak to ma nemusí trápiť. Ale dali ste mi chrobáka do hlavy. Raz som mu v banke vravela, prečo nezruší ten svoj účet, načo ho má, že veď výplata chodí na ten spoločný, kartu má, banking má, že zbytočne sa platia poplatky. Na môj ešte hodil rodičak a vedenie účtu mám zadarmo. Boli sme vtedy v banke, ale bolo vidieť ako ho to vytočilo, že to je jeho vec. Čiže ozaj ktovie. Aj pokutu raz zevraj dostal 200€ a ja som svokre jak blbá tvrdila, že veď peniaze sme jej vrátili. Nešla nám v daný deň karta a požičala nám na zaplatenie spotrebičov do domu. Trvala som na tom, že nech rovno pošle peniaze naspäť. Keby mi svokra v dobrkm nehovorila, že sme ušetrili a môžem si vybrať drahšiu práčku, netušila by som. Najskôr zatlkal, potom že dostal pokutu za rýchlosť a zvyšok nechal bokom a chcel ich vytiahnuť pred Vianocami, aby sme si s niečím urobili radosť. No vtedy som bola naozaj furia s pekla, lebo klamstvá nenavidím a nebolo to prvý krát, kedy klamal...
Ten benzín šiel dosť hore. Ale 300 je dosť ak len raz za mesiac idete neďaleko k babkam. Ak samozrejme nedochádzate ďaleko autami do práce. No ono nemusel zatiaľ prehrať veľa, ale on to má v sebe, už len ak hral niekedy automaty, to je najväčšie svinstvo. Práve stresové situácie ho môžu doviesť k tomu, že do toho spadne znovu. Podľa mňa je už nervózny z toho, že prehráva.
@podmostom to sme mali asi urobiť skôr. Otázka je, čo by sa zmenilo teraz. Keby zrovna napravím vzťah a on sa bude k malému správať rovnako? Myslím, že malý je teraz najdôležitejší
Správne rozmýšľaš, malý je v tomto najdôležitejší, lebo jemu sa práve formuje mozog a život a toto, čo robí tvoj muž je veľmi škodlivé. My dospelí už znesieme toho bez ujmy viac

@marca12 dúfam, že moja intuícia je správna, že síce podá častejšie a za viac, ale že minie len to, čo reálne má