icon

Mám nárok na podporu po návrate z materskej?

27. máj 2026

Ahojte, viete mi poradiť..
Ja začiatku MD som dostala výpoveď z dôvodu uzatvorenia prevádzky .. tri roky som bola so synom na MD následne na rodičovskej dovolenke.. onedlho bude mať malý 3 roky a moja otázka znie, mám nárok na podporu alebo nie keďže som dostala výpoveď čiže som nezamestnana? Chcela by som byť chvíľu doma vzhľadom ku chorobám keď nastúpi do MŠ.. volala som do sociálnej poisťovne, povedali mi že si mám dať žiadosť na prezistenie, že mi nepodajú po telefóne také informácie 🤦‍♀️
ďakujem za rady..

zalka
27. máj 2026

Nie nemáš nárok, nemáš 730 dní poistenia v posledných 4 rokoch.

anonym_15136d
27. máj 2026

Nie nemas narok. Mas narok prihlasit sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. Budu za teba platit zdravotne poistenie. Alebo mozes ist na urad prace a tiez budu za teba platit zdravotne poistenie, ale na urad sa musis chodit hlasit. Rozdiel je, ze ako osoba starajuca sa do 6 rokov mozes mat dieta v skolke len 4 hodiny a ak budes na urade prace, tak v skolke moze byt dieta cely den.

anonym_205f79
27. máj 2026

"tri roky som bola so synom na MD následne na rodičovskej dovolenke"
?

zuzanaete
27. máj 2026
@anonym_205f79

?

@anonym_205f79 3 roky - MD nasledne RD.

autor
27. máj 2026
@anonym_205f79

?

@anonym_205f79 3 roky dohromady... MD a následne RD.. ale vidím že niektoré žienky to pochopili bez zbytočných komentárov 🙂

anonym_8bdfe9
27. máj 2026

@anonym_autor podporu ak si mala narok, mozes cerpat len do 2 rokov od rozviazania PP.