icon

Je šanca na zmenu vo vzťahu?

Dnes o 14:04

S muzom sme spolu 8 rokov. Mame 3 rocne dievca a polrocne dievca. Odzaciatku som si myslela ze je laska mojho zivota. Vsetko klapalo cca do asi polky mojho druheho tejotenstva. Dovtedy nemozem nanho povedat nic zle. Sikovny, pracovity, fungovali sme ako super dvojka aj popri prvom dietati. Zapajal sa do vsetkeho..myslela som si ze my nebudeme ten par ktory sa odcudzi. Druhe tehotenstvo (planovane) a manzel bol povyseny v robote. Tu nastava prvy problem..zrazu sa zacal “citit”, 3x taky vysoky plat, vsetci su hlupi a on vie vsetko najlepsie, firma by bez neho neexistovala a problemy ktore nevedel vyriesit slusne v robote si kompenzoval doma.
Doma len nervozny, cas s rodinou uz nebol dolezity. A ako sa narodilo druhe dieta tak sa to s nami vlecie.
Ja som zrazu v jeho ociach doma na upratovanie, varenie, staranie sa o deti a ked sa mi nepaci tak “tam su dvere”. Pride,naje sa, ani bu ze vdaka za obed, ani si odpratat riad. Zacal sa ku mne spravat ako keby som jeho sekretarka. A stale pocuvam ze ked nebudem robit svoje povinnosti tak ina to robit bude.
A jedna velka kapitola je problem ohladom nejakeho intimneho zivota lebo on caka ze ked je doma a ked sa nahodou detom trochu kryje spanok tak hned “ideme na vec”. Nechape moju potrebu ze si potrebujem niekedy proste len sadnut, najest sa, byt v tichu a v klude. A zaroven ked sa stale ku mne sprava tak nadradene tak ja nemam chut ani vecer.
Co by ste robili na mojom mieste? Keby vam toto povie kamoska na kave tak co by ste jej poradili?
Lebo moj zatial jediny napad je ze sa proste budem tocit iba okolo deti a on nech sa stara sam o seba a mozno pochopi co vsetko treba v domacnosti robit, ze potraviny neskacu same do chladnicky, ani do hrnca, ani pradlo do pracky. Ze mozno ked zisti ze sa nema uz ani komu vyzalovat o robote tak zisti ze je sam. Len ja uz neviem ci je toho schopny sa obzriet za tym ako sa zmenil.
Ja som ten typ co sa chce “o niekoho starat”, bavi ma uvarit veceru, upiect kolac…ale ked nedostavam naspat nic a ani len dakujem tak vidim ze som len v jednostannom vztahu kde jeden dava a druhy len berie.

anonym_ed22d3
Dnes o 15:52

Ako by som o mojom citala… ja uz rozmyslam nad rozvodom, som este mlada, aby som robila niekomu len sluzku.

zmrzlinka8
Dnes o 16:11

@anonym_autor pánkovi stúpla sláva do hlavy.
Peniaze a moc nemenia charakter, ale ho pekne odhalia. Takýto bol vo vnútri, teraz sa prejavil.

mondolina
Dnes o 16:26
@anonym_autor

@zara3 ďakujem🙂 a nie nebudem to určite riešiť cez deti toto by som ja nikdy nespravila ze napr odídem na víkend preč nech si zisti aké je to sa starať. Nikdy by som nešla robiť pokusy na deťoch.

@anonym_09aad5
prečítala som si diskusiu aj úvodný príspevok.
nikde nevidím, že by to autorka s mužom aj riešila, ak áno ako reagoval na jej pohľad na daný problém.
treba sa rozprávať, až keď nepomôže rozhovor odísť.
@anonym_autor
čo hovorí manžel na tvoje pocity a potreby?

efka77
Dnes o 16:36
@mondolina

@anonym_09aad5
prečítala som si diskusiu aj úvodný príspevok.
nikde nevidím, že by to autorka s mužom aj riešila, ak áno ako reagoval na jej pohľad na daný problém.
treba sa rozprávať, až keď nepomôže rozhovor odísť.
@anonym_autor
čo hovorí manžel na tvoje pocity a potreby?

@mondolina suhlasim. Treba veci komunikovat. Len naznacenie nejakym spravanim,bojkotovanim atd nic nevyriesi.
Treba jasne pomenovat svoje pocity,krivdy,predstavy a pozadovat odpovede. Ako si napr.predstavuje svoj zivot po tom co si mu povedala. Ci vnima tvoje potreby, ci je nakloneny zmene. A az v pripade ze nie - treba to riesit .....naozaj takyto zivot by nestal za vela. Ani pre teb ani pre deti. Drzim palce. Komunikacia je zaklad. Mozes povedat ako to mas ...ale zasa druheho zmenit nedokazes a pokial on nic menit nechce je len na tebe aby si sa zariadila....

autor
Dnes o 16:50

No takto ženy vzdy keď začína nás takýto konflikt slovne tak sa točí okolo toho ze muž hovorí že chcela som byť na materskej tak sa mam starať. Ja mu vždy vysvetľujem ze som na materskej aby som sa starala o deti nie onho.
Potom sa vždy "rozdrapuje" ze on chodí do roboty, on živi rodinu, ja mu vždy hovorím že do roboty by chodil aj keby sme deti nemali. To možno vyznieva ako nevdacna ale pravda je taká ze co sa týka deti nie som na ňom finančné vôbec závislá. Ja platím všetko čo sa týka deti lebo na materskú som šla pripravená a finančné na to nachystana. Takže preňho sa v tomto nič nezmenilo.
A konflikt vždy pokračuje ze keď sa mi nepáči tak sa mam vrátiť do roboty. A on veľmi dobre vie ze sa deťom chcem venovat a síce staršia do škôlky pôjde ale mladšie určite nepôjde do jaslí (samozrejme kým mam financie a je to doma únosné).
A takto sa vždy tocime dokola ze sa sťažujem a ze chcem od neho aby sa zodral, ze ho chcem cvičiť ako malé dieťa a podobne reči.

anonym_c371e2
Dnes o 17:14
@enmery

@luccys Práve preto to píšem. Nežijem na SK a teda v práci stretávam iných milionárov a miliardárov. Čím menšia ryba, tým väčšie arogantné hovädo. Prajem mu skorý pád, aby si prebral svoje hodnoty v rebríčku. A autorke len to naj naj naj, raz aj tento mrak zmizne a ona bude šťastná. Zaslúži si.

@enmery prepáč, zaregistrovala som v jednej téme, že ty s mužom robite HO. Teda, ako je možné, že v práci stretávaš milionárov a miliardárov. Lebo fakt, si v každej téme, od ráno do večera, tak pre úplnosť ma to zaujíma. Neber to útočne skôr na pochopenie vysvetliť. 🤔

enmery
Dnes o 17:19
@anonym_c371e2

@enmery prepáč, zaregistrovala som v jednej téme, že ty s mužom robite HO. Teda, ako je možné, že v práci stretávaš milionárov a miliardárov. Lebo fakt, si v každej téme, od ráno do večera, tak pre úplnosť ma to zaujíma. Neber to útočne skôr na pochopenie vysvetliť. 🤔

@anonym_c371e2 Sorry, na anonymov už nereagujem a nečítam. Buď to napíš pod svojím nickom alebo ma neoznačuj. Ďakujem.

anonym_c371e2
Dnes o 18:17
@enmery

@anonym_c371e2 Sorry, na anonymov už nereagujem a nečítam. Buď to napíš pod svojím nickom alebo ma neoznačuj. Ďakujem.

@enmery ďakujem za odpoveď, nesklamala👍

betulinka1
Dnes o 18:48
@anonym_autor

No takto ženy vzdy keď začína nás takýto konflikt slovne tak sa točí okolo toho ze muž hovorí že chcela som byť na materskej tak sa mam starať. Ja mu vždy vysvetľujem ze som na materskej aby som sa starala o deti nie onho.
Potom sa vždy "rozdrapuje" ze on chodí do roboty, on živi rodinu, ja mu vždy hovorím že do roboty by chodil aj keby sme deti nemali. To možno vyznieva ako nevdacna ale pravda je taká ze co sa týka deti nie som na ňom finančné vôbec závislá. Ja platím všetko čo sa týka deti lebo na materskú som šla pripravená a finančné na to nachystana. Takže preňho sa v tomto nič nezmenilo.
A konflikt vždy pokračuje ze keď sa mi nepáči tak sa mam vrátiť do roboty. A on veľmi dobre vie ze sa deťom chcem venovat a síce staršia do škôlky pôjde ale mladšie určite nepôjde do jaslí (samozrejme kým mam financie a je to doma únosné).
A takto sa vždy tocime dokola ze sa sťažujem a ze chcem od neho aby sa zodral, ze ho chcem cvičiť ako malé dieťa a podobne reči.

@anonym_autor Akoze on dobre zarobí ale ty nemas pristup k jeho peniazom? Ze si sa pripravila a nasetrila? Co sa tyka správania, podla mna to je preto, lebo ma toho v praci vela. Plus kazda okolo sa mu toci okolo zadku a potom pride domov, si tam ty, deti a povinnosti. V prvom kroku by som asi skusila niekde rezervovat nejaky fajn hotel, kde pojdete ako rodina. Aspon raz za dva mesiace niekam vybehnut, kde sa nemusi starat ani o stravu a iba si to užijete. Skusila by som z neho dostat nejake info, ci ma toho vela v praci ako to prežíva ako sa citi a tak, dala mu uznanie, ze ma toho vela. Casto by som mu hovorila, ze detom chybas, ked nie si s nami, pamatas ako to bolo….. pripomínala mu pekne chvíle. Samozrejme, by som mu hovorila ako mam toho vela, ze som unavena, ci mi pomoze s tym a tym. Urcite by som nedovolila aby nebol zapojený do starostlivosti o deti ale zase trosku bola zapojená aj do jeho starosti v praci. Pre vazny rozhovor by som samozrejme využila vhodnú chvilu. Kazdy clovek je v tomto iny. Moj muz pride z prace, tiez vyššia pozicia a dokaze hned fungovat. Ja pridem z prace, tiez vyššia pozicia, potrebujem hodinku na ukludnenie sa a aby odo mna nikto nic nechcel. Cize v tomto musis poznat svojho muza ty, ze kedy je ten cas pre neho. Ked ti povie nieco co ta zraní, povedz mu to. Ze takto nie. Takto to pred tym nebolo, ze ste boli ako jeden, ze iba vas tie reci vzďaľujú od seba. Treba mu to povedat rovno. Chlap to v hadankach nepochopi, potrebuje to vediet narovinu. Samozrejme pravo na oddych mas aj ty. Tak chod vecer na hodku sa prejst, s kamoskou na caj alebo si zacvicit. Nech aj vidi, ze to nemas lahke. Moze to byt iba fáza ale ak to nestopnes teraz a neurcis hranice, tak sa to bude iba stupňovať. Ale vsetko jemne, takticky, žensky…. Nie hrrrr, krikom, hádkami.

anonym_7dc2b1
Dnes o 18:58

Ty by si si rozumela s mojim muzom ktory riesi presne to iste. My to mame naopak, ja mam psychicky narocnu pracu, pridem domov a jedlo vacsinou vari manzel den pred aleo donaska inak ja nestiham. A si predstav, ze ked pridem domov vyflusnuta chcem si dat v tichu kavu a velakrat ten pohar necham na stole do rana, lebo nevladzem, som rada, ze poviem par viet detom a moj muz presne to iste riesi, ze ci si neviem spratat, ze som nepodakovala respk si nevsimla ze varil..No nevsimla som rada, ze viem vypnut na hodinu pri telke kde odo mna nikto nic nechce a idem spat hned ako deti sa ulozia uz su skolaci takze je to jednoduchsie

anonym_7dc2b1
Dnes o 19:01

Realne existuju zeny, ktorym staci, ze pride domov, donesie peniaze a nepotrebuju dakovacky. Takze ked ti takto povedal, je dost mozne, ze sa zamysla nad tym zeby mu taka zena viac vyhovovala

efka77
Dnes o 19:05
@anonym_autor

@anonym_autor a co by sa podla neho vylepsilo u vas keby si zacala do tej roboty chodit? To by si ho viac obskakovala? Ved pre neho by to bolo este horsie. A ty by si argumentovala ze obaja robite tak aj domacnost a deti treba delit na polovicu....niektori ani argumenty na tie svoje debilinky nevedia dat.
Ak niekto nie je schopny ani v klude vypocut partnera nezasluzi si spoluzitie s laskavym clovekom. Od takeho vela necakaj.

autor
Dnes o 19:07
@betulinka1

@anonym_autor Akoze on dobre zarobí ale ty nemas pristup k jeho peniazom? Ze si sa pripravila a nasetrila? Co sa tyka správania, podla mna to je preto, lebo ma toho v praci vela. Plus kazda okolo sa mu toci okolo zadku a potom pride domov, si tam ty, deti a povinnosti. V prvom kroku by som asi skusila niekde rezervovat nejaky fajn hotel, kde pojdete ako rodina. Aspon raz za dva mesiace niekam vybehnut, kde sa nemusi starat ani o stravu a iba si to užijete. Skusila by som z neho dostat nejake info, ci ma toho vela v praci ako to prežíva ako sa citi a tak, dala mu uznanie, ze ma toho vela. Casto by som mu hovorila, ze detom chybas, ked nie si s nami, pamatas ako to bolo….. pripomínala mu pekne chvíle. Samozrejme, by som mu hovorila ako mam toho vela, ze som unavena, ci mi pomoze s tym a tym. Urcite by som nedovolila aby nebol zapojený do starostlivosti o deti ale zase trosku bola zapojená aj do jeho starosti v praci. Pre vazny rozhovor by som samozrejme využila vhodnú chvilu. Kazdy clovek je v tomto iny. Moj muz pride z prace, tiez vyššia pozicia a dokaze hned fungovat. Ja pridem z prace, tiez vyššia pozicia, potrebujem hodinku na ukludnenie sa a aby odo mna nikto nic nechcel. Cize v tomto musis poznat svojho muza ty, ze kedy je ten cas pre neho. Ked ti povie nieco co ta zraní, povedz mu to. Ze takto nie. Takto to pred tym nebolo, ze ste boli ako jeden, ze iba vas tie reci vzďaľujú od seba. Treba mu to povedat rovno. Chlap to v hadankach nepochopi, potrebuje to vediet narovinu. Samozrejme pravo na oddych mas aj ty. Tak chod vecer na hodku sa prejst, s kamoskou na caj alebo si zacvicit. Nech aj vidi, ze to nemas lahke. Moze to byt iba fáza ale ak to nestopnes teraz a neurcis hranice, tak sa to bude iba stupňovať. Ale vsetko jemne, takticky, žensky…. Nie hrrrr, krikom, hádkami.

@betulinka1 mam prístup k "jeho"/nasim peniazom. Myslela som to tak ze keď sme plánovali prvé dieťa tak sme sa dohodli ze s nim budem doma klasika do 3 rokov a v robote pred otehotnenim som zamakala, robila nadčasy a viac projektov naraz aby som mala tu možnosť byť doma a neponáhľat sa do práce kvôli financiám. A teraz mi to vykrikuje ze mam ísť robiť keď sa mi doma nepaci aj keď vie ze doma som chcela byť.
Ďakujem skúsim sa nad tým zamyslieť co si napísala len trochu mi to z toho príde ze ja musím stále okolo neho po špičkách a brat len naňho ohľad. Ze sa som stále odsunuta na druhu koľaj.

autor
Dnes o 19:09
@anonym_7dc2b1

Ty by si si rozumela s mojim muzom ktory riesi presne to iste. My to mame naopak, ja mam psychicky narocnu pracu, pridem domov a jedlo vacsinou vari manzel den pred aleo donaska inak ja nestiham. A si predstav, ze ked pridem domov vyflusnuta chcem si dat v tichu kavu a velakrat ten pohar necham na stole do rana, lebo nevladzem, som rada, ze poviem par viet detom a moj muz presne to iste riesi, ze ci si neviem spratat, ze som nepodakovala respk si nevsimla ze varil..No nevsimla som rada, ze viem vypnut na hodinu pri telke kde odo mna nikto nic nechce a idem spat hned ako deti sa ulozia uz su skolaci takze je to jednoduchsie

@anonym_7dc2b1 chápem co chceš povedať...len presne rozdiel ze ja som doma s malými deťmi ktoré stále niečo potrebujú ( to nemyslím v zlom) a keď príde muž domov tak sa chcem cítiť ze som rovnocenna partnerka a nie ze mi prišiel nejaký zle vychovaný školák domov ktorý si "nevie naliať vodu do pohára".
Ze toto jeho správanie zo mňa robí ako jeho podriadenu v práci.

efka77
Dnes o 19:11

Inak pri citani komentov si uvedomujem smutnu vec. Ze existuju partnerstva kde dvaja ludia nemaju spolocne ciele, ziadne hlbsie prepojenie,ziadny pocit ze ten druhy je pre mna rovnako dolezity . Ze budujeme nieco spolu a kazdy vecer aj po tazkom dni mam doma pristav plny porozumenia.
Vela sa tu bavime ze muz nosi domov peniaze a kupuje si za to ze zena ma drzat hubu a krok. Bez ucty k praci,ktoru ona cely den vykonava. Chyba mi vzajomne porozumenie,respekt k praci a snahe toho druheho. Ale hlavne ze ludia nevedia vyhodnotit s kym sa vlastne pustaju do projektu zvaneho rodina. Nemaju spolocne hodnoty, nevidia avet rovnako a hlavne spolu nekomunikuju aj vopred. Ze sa pary poriadne akoby ani nepoznaju ....mozno sa mylim ale tu na MK citam vela pribehov o paroch kde su dvaja ludia tak diametralne odlisni....

belllinka
Dnes o 19:12
@anonym_09aad5

Davno by som bola prwc. To si sa este
pekne nazvala ze sekretarka, ty si sluzka.

Po vyroku, ze ak to nebudes robit ty, ale bude ina, by ho cakali papiere na rozvod.

@anonym_09aad5 jasne, s novorodencom a ďalším malým deckom pojde do podnájmu. Všetci sa len tak budú hrnúť, aby jej ten podnájom poskytli.

autor
Dnes o 19:14
@efka77

@anonym_autor a co by sa podla neho vylepsilo u vas keby si zacala do tej roboty chodit? To by si ho viac obskakovala? Ved pre neho by to bolo este horsie. A ty by si argumentovala ze obaja robite tak aj domacnost a deti treba delit na polovicu....niektori ani argumenty na tie svoje debilinky nevedia dat.
Ak niekto nie je schopny ani v klude vypocut partnera nezasluzi si spoluzitie s laskavym clovekom. Od takeho vela necakaj.

@efka77 on to používa tak akože zákerne proti mne lebo vie ze doma chcem byť. On vie ze sa deťom venovať chcem. Tak robí také bububu ze nestazuj sa ze sedíš doma inak pôjdeš do roboty. Ale ja sa nesťažujem co sa týka deti práveže a on to pretaca cele proti mne ze som akože z detí vynervovana.

marca12
Dnes o 19:14

@anonym_autor Ja by som mu pripomenula pekne spomienky. Vytiahni album a prezerajte si fotky,spominajte. Ked bude mat svetlejsiu chvilku skus zaspominat na nejaky vylet alebo nejaku vtipnu prihodu. Alebo by som sa obratila na parovu psychoterapeutku a isla tam sama sa vykecat a skusit sa poradit ako dalej. A hlavne nenechaj sa buzerovat. On si dovoli len tolko,kolko mu ty dovolis. Nech vidi,ze si ostala zenou a nie len jeho sluzkou. Mozno mu pomoze,ak bude premyslat,co robis. Zariad sa tak,aby si niekedy mohla vypadnut z domu s kamoskami. A ak nemas s kym,tak chod sama a len tak posed niekde alebo chod do kina. Ucel je,aby pochopil,ze si zena. Ak aj pojdes sama,musis mu tvrdit,ze si bola s kamoskami. Nemoze vediet,ze si isla sama. Nech trochu ziarli.

anonym_7dc2b1
Dnes o 19:15
@anonym_autor

@anonym_7dc2b1 chápem co chceš povedať...len presne rozdiel ze ja som doma s malými deťmi ktoré stále niečo potrebujú ( to nemyslím v zlom) a keď príde muž domov tak sa chcem cítiť ze som rovnocenna partnerka a nie ze mi prišiel nejaký zle vychovaný školák domov ktorý si "nevie naliať vodu do pohára".
Ze toto jeho správanie zo mňa robí ako jeho podriadenu v práci.

@anonym_autor no mozno zapracovat na tom pocite, mozno daka trauma z detstva kde sa citis nedocenena a takto si to chces vydupkat. Pokial ozaj tam nie je nejake patologicke spravanie z jeho strany je to aj o tvojom nastaveni, ak sa citis vycerpana ries to pomocou v domacnosti. Mozno je on len naozaj unaveny a ked pride domov potrebuje klud pokial trochu vypusti paru, ukludni mysel. Ja tak vypinam aj hodinu niekedy aj dlhsie

autor
Dnes o 19:26
@anonym_7dc2b1

@anonym_autor no mozno zapracovat na tom pocite, mozno daka trauma z detstva kde sa citis nedocenena a takto si to chces vydupkat. Pokial ozaj tam nie je nejake patologicke spravanie z jeho strany je to aj o tvojom nastaveni, ak sa citis vycerpana ries to pomocou v domacnosti. Mozno je on len naozaj unaveny a ked pride domov potrebuje klud pokial trochu vypusti paru, ukludni mysel. Ja tak vypinam aj hodinu niekedy aj dlhsie

@anonym_7dc2b1 necítim sa vyčerpaná skôr nedocenena a neviditeľná.
A teda práve som si uvedomila kolkaty komentár je toto v štýle ze vlastne ja mam brat ohľad naňho lebo on potrebuje kľud. Co je teda šokujúce na mamickovskom fóre. Ale ja sa na to dívam tak ze deti sú maličké len chvíľu a teraz sú najmenej "samoobslužné" takže treba proste zamakať. Proste sme momentálne v takej faze rodičovstva kedy na ten kľud nie je až taký priestor. A to teraz nechcem vyzniet ako nejake psycho ze mu nedam nadychnut a sadnut si doma na gauc. Ale viem aka je u nas situacia…ze ked aj nebezi sa s dietatom hrat a potrebuje ticho a klud ale nemoze to brat ako samozrejmost ze budem vsetko zvladat nonstop sama.

anonym_7dc2b1
Dnes o 19:28
@anonym_autor

@anonym_7dc2b1 necítim sa vyčerpaná skôr nedocenena a neviditeľná.
A teda práve som si uvedomila kolkaty komentár je toto v štýle ze vlastne ja mam brat ohľad naňho lebo on potrebuje kľud. Co je teda šokujúce na mamickovskom fóre. Ale ja sa na to dívam tak ze deti sú maličké len chvíľu a teraz sú najmenej "samoobslužné" takže treba proste zamakať. Proste sme momentálne v takej faze rodičovstva kedy na ten kľud nie je až taký priestor. A to teraz nechcem vyzniet ako nejake psycho ze mu nedam nadychnut a sadnut si doma na gauc. Ale viem aka je u nas situacia…ze ked aj nebezi sa s dietatom hrat a potrebuje ticho a klud ale nemoze to brat ako samozrejmost ze budem vsetko zvladat nonstop sama.

@anonym_autor ved a ty nemas nejake hobby aby si sa upnula na nieco ine? ved ak peniaze nie su problem si zariad opatrovatelku, upratovacku a pod...Len ti vravim, ze ako clovek co ma ozaj psychicky narocnu pracu doma potrebujem klud a nie riesit komplexy nedocenenosti na druhej strane.

autor
Dnes o 19:34
@anonym_7dc2b1

@anonym_autor ved a ty nemas nejake hobby aby si sa upnula na nieco ine? ved ak peniaze nie su problem si zariad opatrovatelku, upratovacku a pod...Len ti vravim, ze ako clovek co ma ozaj psychicky narocnu pracu doma potrebujem klud a nie riesit komplexy nedocenenosti na druhej strane.

@anonym_7dc2b1 ale ja tu neriesim predsa seba a svoj volny cas a este sa viac distancovat. Ved na to mas partnera ze ked sa vecer stretnete tak sa porozpravate, pofrflete si, zasmejete sa. A ked sme mali hrozny den tak mozeme byt spolu v tichu.
Co mne pomoze upratovacka ked s chlapom nikdy nie je uz rozumna rec.
Na co su take peniaze ktore ta stoja vztah?

anonym_7dc2b1
Dnes o 19:38
@anonym_autor

@anonym_7dc2b1 ale ja tu neriesim predsa seba a svoj volny cas a este sa viac distancovat. Ved na to mas partnera ze ked sa vecer stretnete tak sa porozpravate, pofrflete si, zasmejete sa. A ked sme mali hrozny den tak mozeme byt spolu v tichu.
Co mne pomoze upratovacka ked s chlapom nikdy nie je uz rozumna rec.
Na co su take peniaze ktore ta stoja vztah?

@anonym_autor tak hadam nepracuje 7 dni v tyzdni a vikendy sa rozpravate viac...Dovolenky, pobyty....ale ako clovek co pracuje dlho a tazko psychicky ako posledna vec ked pridem domov je byt buzerovana, ze som nepodakovala, neodlozila pohar a pod....a to som vydata 20 rokov

autor
Dnes o 19:45
@anonym_7dc2b1

@anonym_autor tak hadam nepracuje 7 dni v tyzdni a vikendy sa rozpravate viac...Dovolenky, pobyty....ale ako clovek co pracuje dlho a tazko psychicky ako posledna vec ked pridem domov je byt buzerovana, ze som nepodakovala, neodlozila pohar a pod....a to som vydata 20 rokov

@anonym_7dc2b1 presne tomuto som sa chcela vyhnut ze nakoniec budem ja z toho vykreslena ze mu asi chodim za zadkom ci dostatocne podakoval a ci si po sebe upratal pohar.
Ked si vydata 20 rokov tak sama vies ze raz to tahas v tom partnerstve viac ty, potom partner, potom idete 50 na 50 a tak sa to stale strieda.
Ale ak by si sa zacala dlhodobo citit ze VZTAH tahas len ty tak to nie je ok ci?

anonym_7dc2b1
Dnes o 19:48
@anonym_autor

@anonym_7dc2b1 presne tomuto som sa chcela vyhnut ze nakoniec budem ja z toho vykreslena ze mu asi chodim za zadkom ci dostatocne podakoval a ci si po sebe upratal pohar.
Ked si vydata 20 rokov tak sama vies ze raz to tahas v tom partnerstve viac ty, potom partner, potom idete 50 na 50 a tak sa to stale strieda.
Ale ak by si sa zacala dlhodobo citit ze VZTAH tahas len ty tak to nie je ok ci?

@anonym_autor no tak si skus zahryznut napriklad na tyzden do jazyka a uvidis ci sa to zlepsi, ci bude viac v klude a dokaze viac komunikovat

autor
Dnes o 19:50
@anonym_7dc2b1

@anonym_autor no tak si skus zahryznut napriklad na tyzden do jazyka a uvidis ci sa to zlepsi, ci bude viac v klude a dokaze viac komunikovat

@anonym_7dc2b1 no asi to vyskusam..a mozno zistim ze som vtedy aj ja viac v klude a aspon zistim riesenie celeho problemu. Nebudem sa mu nasilu prihovarat ani zaujimat o to ci mal tazky den.

efka77
Dnes o 19:54
@anonym_7dc2b1

@anonym_7dc2b1 autorka len chce partnera co bude zdielat jej zivot. A nie len niekoho kto pride domov a tam ocakava klud. A este sa vyvysuje a vyhraza. Myslim ze na tom nie je nic nepochopitelne. Nechapem naco si niekto zaklada rodinu ked ho to obtazuje.

anonym_7dc2b1
Dnes o 19:57
@efka77

@anonym_7dc2b1 autorka len chce partnera co bude zdielat jej zivot. A nie len niekoho kto pride domov a tam ocakava klud. A este sa vyvysuje a vyhraza. Myslim ze na tom nie je nic nepochopitelne. Nechapem naco si niekto zaklada rodinu ked ho to obtazuje.

@efka77 tak zmenili sa u nich okolnosti a vekom sa casto meni aj povaha. Podla mna je len unaveny z prace.

dadis
Dnes o 20:04
@anonym_autor

@a0 no len ja nemam problem navarit a varenie ma bavi..a co sa tyka uprstovania tak upratujem tak normalne a umerne k tomu ze mame 3 rocne dieta cize povysavat je zaklad 😂..ale nepotrebujem niekoho cudzieho pomoc skôr ide o to ze keď navarím jedlo tak ja potrebujem aby si to ta druha osoba vážila...nemusí strieľať šampanské za to ze sa chytím varechy ale také že ty si navarila tak ja naložím mycku..alebo ze varila si celý týždeň tak ja navarím v nedeľu. Mne skôr ide o tú moju potrebu ze ma vidí, že vníma co robím.
Napríklad vypije si kávu a ja chcem aby si normálne ten pohár po sebe spratal a netvaril sa ze je v kaviarni s casnickou..a nie ze keď nieco namietam tak ma ešte zruší ze som doma a mam sa starať o domácnosť...

@anonym_autor Vypije kavu a neodlozi hrncek? Nechala by som ho tam. Neodnesie tanier? Pockal by na neho.. rovnako s myckou. Ak ti nabuduce povie, ze je to tvoja praca, pokojne mu povedz, ze nie je. A ze ta vymeni? To moze, ale aj tak to tvoja praca nie je. Neries domacnost, hadky. Vase manzelstvo by malo vydrzat aspon kym deti vyrastu. Skus sa radsej vecer k nemu pritulit, dajte si trochu pozrnosti a lasky. Urcite aj poradna by pomohla. Skoda zahodit dobre manzelstvo kvoli tomuto.. muz asi potrebuje pozornost, lasku a dostava sa mu jej niekde inde, po tychto manazeroch zvyknu mindze hned startovat, preto si prestal vazit teba. Ale chce skutocne aj manzelstvo ukoncit? Nemyslim si.. treba riesit, kym sa da..

anonym_7dc2b1
Dnes o 20:06

Inak moj kolega spominal, ze ked chodil so svojou manzelkou on casto vravel, ze deti nechce lebo ma narocnu pracu. Ona to vedela, nedokazala sa s nim rozist a deti velmi chcela. Tak mu naslubovala najprv ze nech sa teda aspon zosobasia, ze deti ona tiez nechce, tak sa zosobasili, potom po 2 rokoch ze nech maju aspon jedno dieta, ze ved potom uz mu da pokoj, uz si budu len zit a nic od neho nebude chciet, tak sa nejako dal nahovorit a teraz zase mu vykrikuje, ze nepomaha, nezaujima sa, dlho pracuje..Pritom vedela od zaciatku ako je on nastaveny len proste sla si svoje....Minuly tyzden v praci po meetingu ked sme dorabali nejake veci tak spustil, ze denne mu je vykricane ze sa nezaujima...ze je dlho v praci, ze stale nieco riesi. Pritom on chcel mat len pohodovy zivot a mal ju natolko rad, ze jej uveril ze ked jej da dieta ona uz nebude nic od neho chciet.
Netvrdim, ze je to pripad autorky, len su kadejake pribehy ludi, tu na koniku to vieme vyriesit razom ved tu stale pisu dokola tie iste zeny. Ved okrem rozchodov, odchodov a odhovarania sa tu rady pomaly ine ani nedostavaju