icon

Je šanca na zmenu vo vzťahu?

Dnes o 14:04

S muzom sme spolu 8 rokov. Mame 3 rocne dievca a polrocne dievca. Odzaciatku som si myslela ze je laska mojho zivota. Vsetko klapalo cca do asi polky mojho druheho tejotenstva. Dovtedy nemozem nanho povedat nic zle. Sikovny, pracovity, fungovali sme ako super dvojka aj popri prvom dietati. Zapajal sa do vsetkeho..myslela som si ze my nebudeme ten par ktory sa odcudzi. Druhe tehotenstvo (planovane) a manzel bol povyseny v robote. Tu nastava prvy problem..zrazu sa zacal “citit”, 3x taky vysoky plat, vsetci su hlupi a on vie vsetko najlepsie, firma by bez neho neexistovala a problemy ktore nevedel vyriesit slusne v robote si kompenzoval doma.
Doma len nervozny, cas s rodinou uz nebol dolezity. A ako sa narodilo druhe dieta tak sa to s nami vlecie.
Ja som zrazu v jeho ociach doma na upratovanie, varenie, staranie sa o deti a ked sa mi nepaci tak “tam su dvere”. Pride,naje sa, ani bu ze vdaka za obed, ani si odpratat riad. Zacal sa ku mne spravat ako keby som jeho sekretarka. A stale pocuvam ze ked nebudem robit svoje povinnosti tak ina to robit bude.
A jedna velka kapitola je problem ohladom nejakeho intimneho zivota lebo on caka ze ked je doma a ked sa nahodou detom trochu kryje spanok tak hned “ideme na vec”. Nechape moju potrebu ze si potrebujem niekedy proste len sadnut, najest sa, byt v tichu a v klude. A zaroven ked sa stale ku mne sprava tak nadradene tak ja nemam chut ani vecer.
Co by ste robili na mojom mieste? Keby vam toto povie kamoska na kave tak co by ste jej poradili?
Lebo moj zatial jediny napad je ze sa proste budem tocit iba okolo deti a on nech sa stara sam o seba a mozno pochopi co vsetko treba v domacnosti robit, ze potraviny neskacu same do chladnicky, ani do hrnca, ani pradlo do pracky. Ze mozno ked zisti ze sa nema uz ani komu vyzalovat o robote tak zisti ze je sam. Len ja uz neviem ci je toho schopny sa obzriet za tym ako sa zmenil.
Ja som ten typ co sa chce “o niekoho starat”, bavi ma uvarit veceru, upiect kolac…ale ked nedostavam naspat nic a ani len dakujem tak vidim ze som len v jednostannom vztahu kde jeden dava a druhy len berie.

Strana
z3
manzelskyporadca
Autor odpoveď zmazal
manzelskyporadca
Dnes o 20:13

@anonym_autor mám pre teba dve možnosti, skúsiš (idealne s pomocou odborníka) zachrániť vzťah a ak to fungovať nebude, tak zachrániť seba a deti. Druhá možnosť je urob čo píšeš: "Lebo moj zatial jediny napad je ze sa proste budem tocit iba okolo deti a on nech sa stara sam o seba..." On sa o seba postará sám a následne príde “tam su dvere”. Podľa toho čo píšeš je v stave, že ak sa začneš venovať iba deťom a na neho budeš kašľať, bude aj on na teba. Nedáš mu sex, nájde si ho inde. A teba už nebude potrebovať vôbec. Jediné dva dôvody prečo ponúkam ti prvú možnosť sú, že viem čo znamená milovať a druhý, že verím že keď sa niekto správa ako debil, nemusí ním ostať navždy. Každý sa občas správa ako debil, to neznamená, že všetkých ľudí treba poslať rovno do pekla. Láska, odpustenie a milosrdenstvo majú obrovskú moc meniť ľudí k lepšiemu.

dadis
Dnes o 20:14
@anonym_7dc2b1

Inak moj kolega spominal, ze ked chodil so svojou manzelkou on casto vravel, ze deti nechce lebo ma narocnu pracu. Ona to vedela, nedokazala sa s nim rozist a deti velmi chcela. Tak mu naslubovala najprv ze nech sa teda aspon zosobasia, ze deti ona tiez nechce, tak sa zosobasili, potom po 2 rokoch ze nech maju aspon jedno dieta, ze ved potom uz mu da pokoj, uz si budu len zit a nic od neho nebude chciet, tak sa nejako dal nahovorit a teraz zase mu vykrikuje, ze nepomaha, nezaujima sa, dlho pracuje..Pritom vedela od zaciatku ako je on nastaveny len proste sla si svoje....Minuly tyzden v praci po meetingu ked sme dorabali nejake veci tak spustil, ze denne mu je vykricane ze sa nezaujima...ze je dlho v praci, ze stale nieco riesi. Pritom on chcel mat len pohodovy zivot a mal ju natolko rad, ze jej uveril ze ked jej da dieta ona uz nebude nic od neho chciet.
Netvrdim, ze je to pripad autorky, len su kadejake pribehy ludi, tu na koniku to vieme vyriesit razom ved tu stale pisu dokola tie iste zeny. Ved okrem rozchodov, odchodov a odhovarania sa tu rady pomaly ine ani nedostavaju

@anonym_7dc2b1 Inak mam tiez kolegu, krory dieta nechcel.. nakoniec ma 2, zena/partnerka sa v detoch nasla, on vobec, spava v inej izbe.. cele to partnerstvo je take divne, aj on casto hovori, ze stastny nie je, ze keby si ma vybrat, tak deti nema vobec, ze len kvoli nej.. a ze svadbu az ked sa to medzi nimi nejako opravi.. niekedy nechapem, ze zeny si s takymito muzmi dobrovolne spravia deti, potom su nestastni vsetci..

anonym_7dc2b1
Dnes o 20:20
@dadis

@anonym_7dc2b1 Inak mam tiez kolegu, krory dieta nechcel.. nakoniec ma 2, zena/partnerka sa v detoch nasla, on vobec, spava v inej izbe.. cele to partnerstvo je take divne, aj on casto hovori, ze stastny nie je, ze keby si ma vybrat, tak deti nema vobec, ze len kvoli nej.. a ze svadbu az ked sa to medzi nimi nejako opravi.. niekedy nechapem, ze zeny si s takymito muzmi dobrovolne spravia deti, potom su nestastni vsetci..

@dadis no tiez tomu nerozumiem ale tato o ktorej ja hovorim ho proste nedokazala opustit a potom takticky tlacila on asi aj aby bol klud privolil. Lebo mozno naozaj si myslel ze jej to bude stacit, ktovie. Ono su kadejake pribehy, len tuto zeny na koniku radia tak ako by to malo v idealnom svete byt. AK nevyhovuje odist, najst ineho....Len si treba uvedomit ze nie vsetko je cierne alebo biele. A zas ked si na tyzden autorka zahryzne do jazyka ich vztah sa nezruti z toho. Ono tiez by som salku nechala na jeho mieste do rana a upratala keby sa mi chcelo. Sama to niekedy tak robim. Pre mna je poriadok nie dolezity, mne je napriklad blbo kricat po clenoch domacnosti kvoli poriadku, omrvinke, su doma tak chcem aby sa citili dobre. Potom upratujeme spolu priebezne ked je cas. A ked ma clovek tazky den v praci tak niekedy trva dlhsie aby to rozobral...Nie kazdy vyklopi vsetko hned medzi dverami. Zivot nie je romanticky film

anonym_ac2ebe
Dnes o 20:26
@anonym_7dc2b1

Ty by si si rozumela s mojim muzom ktory riesi presne to iste. My to mame naopak, ja mam psychicky narocnu pracu, pridem domov a jedlo vacsinou vari manzel den pred aleo donaska inak ja nestiham. A si predstav, ze ked pridem domov vyflusnuta chcem si dat v tichu kavu a velakrat ten pohar necham na stole do rana, lebo nevladzem, som rada, ze poviem par viet detom a moj muz presne to iste riesi, ze ci si neviem spratat, ze som nepodakovala respk si nevsimla ze varil..No nevsimla som rada, ze viem vypnut na hodinu pri telke kde odo mna nikto nic nechce a idem spat hned ako deti sa ulozia uz su skolaci takze je to jednoduchsie

@anonym_7dc2b1 nie, nerozumela by si autorka s tvojím mužom, ale ty s jej mužom😆aj tvoj muž je asi frustrovaný z toho, že prídeš neskoro, on vám navarí a ty si neodnesies pohár a ideš za chvíľu spat.tiez sa cíti asi ako prehliadany inventár.S autorkinym mužom by ste sa pozabíjali a doma nič spravene
@anonym_autor tvoj muž nezvláda svoje povýšenie a kompenzuje si frustráciu na tebe.Praca ho stojí asi veľa nervov a energie.Este má šťastie, že ty chceš byť doma a chceš sa starať, lebo by utekal do škôlky a bol doma s deťmi, pokým sa ty vrátiš.Asi by som mu to pripomenula,že aj takýto variant môže prísť.A reálne si myslím, že už k náprave vzťahu nepríde skôr k väčšiemu odcudzeniu, alebo zahladeniu sa do tej, ktorej nebude toľko veci vadiť.Asi mu niekto hladká ego v práci.

dadis
Dnes o 20:27
@anonym_7dc2b1

@dadis no tiez tomu nerozumiem ale tato o ktorej ja hovorim ho proste nedokazala opustit a potom takticky tlacila on asi aj aby bol klud privolil. Lebo mozno naozaj si myslel ze jej to bude stacit, ktovie. Ono su kadejake pribehy, len tuto zeny na koniku radia tak ako by to malo v idealnom svete byt. AK nevyhovuje odist, najst ineho....Len si treba uvedomit ze nie vsetko je cierne alebo biele. A zas ked si na tyzden autorka zahryzne do jazyka ich vztah sa nezruti z toho. Ono tiez by som salku nechala na jeho mieste do rana a upratala keby sa mi chcelo. Sama to niekedy tak robim. Pre mna je poriadok nie dolezity, mne je napriklad blbo kricat po clenoch domacnosti kvoli poriadku, omrvinke, su doma tak chcem aby sa citili dobre. Potom upratujeme spolu priebezne ked je cas. A ked ma clovek tazky den v praci tak niekedy trva dlhsie aby to rozobral...Nie kazdy vyklopi vsetko hned medzi dverami. Zivot nie je romanticky film

@anonym_7dc2b1 Ano, najhorsie co je, robit doma dusno alebo krik. Potom sa domov nikomu nechce vracat. Je to tazka situacia pre oboch a mali by sa skor podporit ako vzdalovat... ale on ma asi pocit, ako ho odsunula kvoli detom na druhu kolaj, ona, ze si ju nevazi, casto chyba skutocna intimita, rozhovor, dotyky a sex a potom sa to cele serie..

anonym_887aab
Dnes o 20:36

1. Velmi si sa zmenil, nase manzelstvo bolo pekne, lubila som ta, ale viac uz nezvladam tvoje nadradovanie, ponizovanie, ze o domacnost nemas zaujem a ani mi nepodakujes za nic. Ak sa tvoje spravanie radikalne nezmeni, ale nevrati sa k obdobiu spred …, nechcem uz v takomto vztahu ostat.

2. Este raz mi povies “tam su dvere”, je medzi nami koniec. Ja sa k tebe spravam uctivo (ak je to naozaj pravda) a to iste vyzadujem od teba.

Alebo

Po takychto sprostych reciach totalne ticha domacnost, a taktiez postaras sa len o deti a seba, absolutne nicoho jeho sa nedotkni, neuvar mu, neuprac jeho veci, ten jeho pohar od kavy mu nechaj tam kde ho dal aj keby to dva tyzdne malo byt. Neoper mu jeho veci, len tvoje a detske. S detmi sa pekne rozpravaj, normalne funguj a jeho totalne odignoruj. On pochopi. Alebo nepochopi a ma niekoho ineho, pretoze zial, takato rapidna zmena nehovori nic dobre. Ked pridu nahle od muzov staznosti, je to zvacsa druha zena. Zacne vidiet vsade chyby, vsetko je problem, to co bola volakedy samozrejmost, je teraz blbost.

Ja ti poradim to hned vsetko neukoncit, deti mas prilis male. Ale setri si a psychicky sa od neho odputavaj. Lebo takto asi nechces zostarnut, s niekym kto si ta vobec nevazi.

majlo1234
Dnes o 20:38
@anonym_7dc2b1

@anonym_7dc2b1 pozrite, moj muz tiez nijak extra dalsie deti nechcel(mal uz dve z predchadzaju eho vztahu), ale pre mna boli deti dolezite. A pristal na ne, na jedno aj na druhe, i ked ma uz po 40tke, a vsetci vieme, ake jw to mat doma male deti. Ale nikdy mi to nevycital potom. Ja si nemyslim, ze ti vasi znami maju pravo pindat, oni si vybrali, ze tie deti mat budu, aj ked nechceli. A proste ich maju, aj ked ich nechceli. To, ze su teraz nespokojni, je proste ich chyba. Nic nie je ciernobiele, ale ti muzi su svojpravni a vybrali si

Autorka, ja sa uz snazim netahat empcie do komverzacii a vsetko povedat na rovinu a kludne. Nechcem sex, pretoze cely den lietam okolo deti a teraz si chcem pozriet serial. Obed mas v hrnci. Tanier daj do mycky. Ja chvalabohu nemam taky typ muza, ale povedala by som, ze nie som jwho upratovacka ani kucharka a deti su spolocne

anonym_7dc2b1
Dnes o 20:42
@majlo1234

@anonym_7dc2b1 pozrite, moj muz tiez nijak extra dalsie deti nechcel(mal uz dve z predchadzaju eho vztahu), ale pre mna boli deti dolezite. A pristal na ne, na jedno aj na druhe, i ked ma uz po 40tke, a vsetci vieme, ake jw to mat doma male deti. Ale nikdy mi to nevycital potom. Ja si nemyslim, ze ti vasi znami maju pravo pindat, oni si vybrali, ze tie deti mat budu, aj ked nechceli. A proste ich maju, aj ked ich nechceli. To, ze su teraz nespokojni, je proste ich chyba. Nic nie je ciernobiele, ale ti muzi su svojpravni a vybrali si

Autorka, ja sa uz snazim netahat empcie do komverzacii a vsetko povedat na rovinu a kludne. Nechcem sex, pretoze cely den lietam okolo deti a teraz si chcem pozriet serial. Obed mas v hrnci. Tanier daj do mycky. Ja chvalabohu nemam taky typ muza, ale povedala by som, ze nie som jwho upratovacka ani kucharka a deti su spolocne

@majlo1234 ved hadam kazdy ma pravo pindat nie ? 🙂 Tak dufam, ze tvoj je spokojnejsi ked si ho do toho dotiahla 🙂

majlo1234
Dnes o 21:08
@anonym_7dc2b1

@majlo1234 ved hadam kazdy ma pravo pindat nie ? 🙂 Tak dufam, ze tvoj je spokojnejsi ked si ho do toho dotiahla 🙂

@anonym_7dc2b1 ano, ma. Ale hadzat to na zenu, ze to ona chcela…on pri tom nebol? Ked nechcem, tak nechcem
My ame sa bavili ako dospeli ludia, nie ze ja som ho dotiahla. Ja som vysvetlila, ze deti chcem, a ak on nechce, tak nwmozme mat dlhodoby vztah🤗

anonym_e7b027
Dnes o 21:21

@anonym_autor mrzi ma cim prechadzas. Rozhodne to nenechaj iba tak, deti budu to spravanie po otcovi opakovat a chovat sa k tebe ako k sluzke. Kde je respekt a ucta k manzelke? Ak som dobre pochopila minas svoje uspory na md? A byt kde byvate je spolocny? Mala by si kam ist v pripade nuzde?

betulinka1
Dnes o 22:50
@anonym_autor

@betulinka1 mam prístup k "jeho"/nasim peniazom. Myslela som to tak ze keď sme plánovali prvé dieťa tak sme sa dohodli ze s nim budem doma klasika do 3 rokov a v robote pred otehotnenim som zamakala, robila nadčasy a viac projektov naraz aby som mala tu možnosť byť doma a neponáhľat sa do práce kvôli financiám. A teraz mi to vykrikuje ze mam ísť robiť keď sa mi doma nepaci aj keď vie ze doma som chcela byť.
Ďakujem skúsim sa nad tým zamyslieť co si napísala len trochu mi to z toho príde ze ja musím stále okolo neho po špičkách a brat len naňho ohľad. Ze sa som stále odsunuta na druhu koľaj.

@anonym_autor nejde o špičky. Ide o to zvoliť taktiku. Ked budes robit tlak, neurobi to dobre v prvom rade tebe. Ty sa trápiš. On nie. Ale ked zvolis Dobru taktiku, je sanca, ze sa bude snazit aj on. Ze sa prida. Ak sa neprida, tak je to koniec. Ale Kazdopadne, treba skusit. Samozrejme tak aby si bola spokojna ty. To, ze stekate po sebe nepomoze domácej pohode.

Strana
z3