Je správne, aby žena ostala prespať s kolegami?
Dobrý večer. Chcel by som sa poradiť ohľadom jednej situácie.
Moja manželka mi v piatok večer oznámila, že ide približne 150 km ďaleko na trhy za kolegami a že tam možno aj ostane prespať. Kolegovia sú tam ubytovaní v jednom dome/chate. Osobne mi je veľmi nepríjemné, že by moja žena mala prespávať na takom mieste spolu s cudzími mužmi.
Pýtal som sa jej, či som pozvaný aj ja. Hoci zajtra pracujem, povedal som, že ak by som o tom vedel skôr, vedel by som si zariadiť voľno a ísť s ňou. Odpoveď bola, že pôjde sama.
Neviem, ako si to mám vyložiť, pretože mi to jednoducho nie je komfortné.
Okrem toho sme posledný týždeň až dva nemali žiadny intímny kontakt, takže rozmýšľam, či to spolu môže nejako súvisieť.
Budem rád za pohľad z druhej strany, ako to pôsobí a čo by ste si o tom mysleli na mojom mieste.
Ja celkom nerozumiem reakciám 'nedovolila by som jej to'. Je to dospelá osoba, on je jej manžel, nie otec. Nemá jej čo ne/dovoľovať. Môže vyjadriť svoj názor, môže nesúhlasiť. Ale zakazovať? niečo také je podľa môjho názoru vo vzťahu dvoch dospelých ľudí neprípustné. To, že si autor domýšľa scenáre, je iba jeho problém. Neviem si predstaviť, aby šiel manžel so mnou na akciu s kolegami a ešte sa cítil urazene. Dosť ponižujúce, nemyslíš @anonymny_autor? už ťa manželka niekedy podviedla, že sa takto správaš?
Ak je to praca a kolegovia nejako by som nevidela tragicky, ja napriklad dost cestujem z prace a idem sama a kolegami( tiez sme dost muzsky kolektiv) a teda by ma ani nic s niekym mat nenapadlo. Dame veceru a kazdy ide do svojej izby..akoze keby mala zena cestovat z prace tak jej zakazes ci ako? A zasa keby mala podvadzat, najde si cas aj prilezitosti a Ty by si tomu asi nijako nezabranil.
Možno chce, aby si žiarlil...neviem. Nebolo by mi to príjemné. Každého vec.
@patrikjames Keby to bolo v opačnom garde, že ty by si mal prespať na chate s kolegyňami a tvoja žena sa tu pýtala či je to v poriadku, 99% žien na Modrom koníku by jej odpísalo: Už by to nebol môj muž.
Máš odpoveď na svoju otázku.
Mne moj muz nepovedal ani slovo ked som si pred par rokmi vymyslela, ze ideme v zlozeni 3 muzi a 2 zeny na vylet na 6 dni 3000 km daleko, len ze nech tam davame na seba pozor. On do tej krajiny ist nechcel, ja ano. Nikdy nema priopomienky ak idem na vianocny vecierok, alebo si len tak sadnut s kolegami. Nie kazdy hned riesi to co ty v hlave - su to len kolegovia, preco by ta tam mala hned podvadzat? Takto ty vidis svet? To si takto verite? A za dalsie, tvoja manzelka nieje tvoj majetok, je to samostatna osoba, mna by ziarlivy partner len odpudzoval.
Nie,nedovolila by som to, je to od manzelky podle, o to viac,ze ta tam nechce
@patrikjames
@anonym_52a85c nedovolila? ako? dospelemu cloveku chces nieco dovolovat? a ze ho tam nechce. sorry a ako co on ma co robit na firemnej akcii. nikoho tam nepozna, bude na nej visiet ako vianocna gula. naco? tiez si neviem predstavit ze by na nejaku firemnu kaciu so mnou siel muz alebo ja s nim keby to nebolo vyslovene pre rodiny. a aj na takych som bola a bolo to vzdy onicom. lebo partneri sa navzajom nepoznali a nudili sa. skratka zla kombinacia. uplne nevhodne sa tam tlacit.
autor sa na temu vybodol takze zbytocna strata casu vsetkych zucasnenych.
@patrikjames Keby to bolo v opačnom garde, že ty by si mal prespať na chate s kolegyňami a tvoja žena sa tu pýtala či je to v poriadku, 99% žien na Modrom koníku by jej odpísalo: Už by to nebol môj muž.
Máš odpoveď na svoju otázku.
@sevrin ale blbost. toto uz je tak otrepana mantra ze by to chcelo zmenu. zazila som tu x tem kde dostala zena riadne nalozene a drviva vacsina sa zastala muza. nekecaj blbosti. toto raz niekto pouzil a odvtedy sa tu s tym cas od casu takto niekto vytasi bez toho aby mal prehlad.
@sevrin už som to tu písala - poznám veľmi málo mužov ( v skutočnosti asi 3) ktorí sú schopní dobrovolne tráviť viac času v čisto ženskej spoločnosti dlhšie ako pár hodín… takže ak by som mala takého muža poznala by som ho a vedela by som že je taký (resp. ja by som takého muža nemala, nemám rada také typy mužov).. ale ak by som mala a vedela som že má takú povahu, tak by to na rozvod určite nebolo…
to čo píšeš že už by nebol niekoho muž - myslím že to je ten prípad že doteraz to nikdy nerobil - a zrazu to bude robiť, dobrovolne…
@sevrin ale blbost. toto uz je tak otrepana mantra ze by to chcelo zmenu. zazila som tu x tem kde dostala zena riadne nalozene a drviva vacsina sa zastala muza. nekecaj blbosti. toto raz niekto pouzil a odvtedy sa tu s tym cas od casu takto niekto vytasi bez toho aby mal prehlad.
@pralinka25 hej dosť často sa to tu spomína, až začínam byť z toho znepokojený.
@patrikjames robim v odveti kde mam 99percent muzov... Mam 1 koleginu len a 20 kolegov. Ano chodim na jednovecerne teambuildingy skoro vzdy. A ked sme nemali s manzelom deti este, sla som aj na vikendovy, kde sa prespavalo. Na izbe som bola samozrejme s koleginou, ak by nesla, bola by som na izbe sama. Teraz som na materskej, ale ked sa vratim do prace, tak tiez isti pojdem na večerné. Ale na víkend by mi kvoli detom bolo tazko ist. A manželovi som vzdy dopredu oznamila, kde kedy idem, nie den pred, ale take sa v práci vedelo aj mesiac dopredu. Nikdy by som ho nepodviedla, milujem ho. Aj on chodi.. Ma viac kolegov, ale ako zien. Ale myslím, ze je to jedno.. Ked niekto veľmi chce podvedie aj kebyze je tam aj len jedno opacne pohlavie a ostatné rovnaké... A aj kebyze sa na noc vráti. Pocula som aj o takých vianocnyxh vecierkoch, kde trtkali na wc... Takze je jedno koľko ma kolegov, kolegin, ci bude prec 8h abo 3h.bud sa ľúbite, vážite, dôverujte abo ne
@patrikjames moj muz casto chodieval na sluzobne cesty do zahranicia, ja som tiez bola v Tatrach na sluzobke, mala som sefovi povedat, ze nejdem, lebo mojmu muzovi sa to nepaci?
Mna by si nahneval uz len tou otazkou, ci si pozvany. Nie, nie si, lebo nie si zamestnanec firmy, kde pracuje tvoja zena. Co ju tam chces ist strazit? Vsak co je nesvojpravna? Ja by som isla byt nou a bez teba. Vztah je o dôvere a nevera je rozhodnutie, ked bude tvoja zena chciet, tak ta podvedie aj cez obednu prestavku v praci. Prave takymto kontrolujucim pristupom ju od seba odozenies.
Mne moj muz nepovedal ani slovo ked som si pred par rokmi vymyslela, ze ideme v zlozeni 3 muzi a 2 zeny na vylet na 6 dni 3000 km daleko, len ze nech tam davame na seba pozor. On do tej krajiny ist nechcel, ja ano. Nikdy nema priopomienky ak idem na vianocny vecierok, alebo si len tak sadnut s kolegami. Nie kazdy hned riesi to co ty v hlave - su to len kolegovia, preco by ta tam mala hned podvadzat? Takto ty vidis svet? To si takto verite? A za dalsie, tvoja manzelka nieje tvoj majetok, je to samostatna osoba, mna by ziarlivy partner len odpudzoval.
@ndrag Takto ty vidis svet? To si takto verite?
To sú tvoje vlastné slová a ten tvoj dobráčik nežiarlivý vie, že si ho podviedla, keď si si vymyslela výlet na 6 dní, 3000 km ďaleko? Zaujímavá forma dôvery.
autor sa na temu vybodol takze zbytocna strata casu vsetkych zucasnenych.
@pralinka25 To bude pokračovanie témy : Manžel mi zakazuje ísť na vianočný večierok. Autor sa dobre pobaví na reakciách koničkárok. A otvorí si šampus.
1. 150 km od Prešova sú akési trhy. Aké trhy, kde? Autor mlčí ako partizán.
2. posledný týždeň až dva nemali žiadny intímny kontakt - tak týždeň, či dva, či to je
vlastne jedno, keď je to celé vymyslené?
3. kde autor pracuje, že v sobotu má šichtu?
4. 28 ročný, predpokladám zdravý chlap, dva týždne pôst. Neverím.
@pralinka25 To bude pokračovanie témy : Manžel mi zakazuje ísť na vianočný večierok. Autor sa dobre pobaví na reakciách koničkárok. A otvorí si šampus.
2. posledný týždeň až dva nemali žiadny intímny kontakt - tak týždeň, či dva, či to je
@dora281 tak typek tu ma viac divnych tem. moze byt fake aj nemusi.
2 tyzdne nie je vecnost. mas cely zivot konstatne chut kazdy den? nikdy sa ti nestalo ze nejaku dobu nie? vobec za tym nemusi nic byt. tak je milion zamestnani kde sa maka aj cez vikend. a aj keby nemakal v sobotu, na firemnej akcii nema co robit. ona by sa musela venovat len jemu kedze by tam nikoho nepoznal, tak to potom naco by tam sla?
trhy su teraz v kazdej riti. dokonca aj na dedinach. to moze byt hocikde.
ale inak ano minule som videla toto video ako vytvorit fake temu zrovna na koniku - https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=142...
@dora281 cca 150km od Prešova je napr. Banská Bystrica, dole v Maďarsku Miškolc, Debrecen, či hore Krakow v Poľsku 🙂 autor má v profile uvedené, že je z okresu Prešov, pár km hore, dole. To len na margo tvojej otázky, kde sú trhy ☺️
@ndrag No, nachytal som ťa na hruškách, sama si nám oznámila, že si manžela podviedla vymyslenou turistikou. Dobre, že to tvoj nečíta. Ale za srdiečko ďakujem. Pekne od teba.
@dora281 ved napis rovno ze si bol s nami ty betar jeden, ako by si vedel inak ze to bola turistika? Mna uz nepresvedcis, ze si nebol s Janom na tom pride co sa tam konal pocas vyletu 🌈 zlatusikovia ste boli obaja ako ste sa tam seba hambili ❤
@dora281 ja som inak rada, ze som ta tu po rokoch stretla. Len mi je luto, ze si si tu vec co si objavil pri Janovi este stale nevyriesil s manzelkou. Si mi sam vravel, ze sa chodis kvoli tomu "odreagovavat" na zenske fora a vylievas si tam frustraciu. Skoda, ze to tak je stale aj po rokoch. Budem drzat palce, snad dame znovu po rokoch aj to vino niekedy ;). Janci pozdravuje, nezabudol na teba.
@patrikjames v mojej praci sa chodi na konferencie, spime v hoteloch. Taki auditori zase furt cestuju a spia na hoteli.... Je plno profesií, kde je to úplne normálne. Nemať sex dva týždne je úplne OK, to je nejaká krátka doba na podozrievavosť, nie? Podľa mňa, ak je partnerka spokojná, tak si nikoho nenájde. Iná vec by bola, ak ti už mesiace alebo roky vraví, že vo vzťahu spokojná nie je, to by bolo riskantné.
Sme vacsia firma. Viac nebudem konkretizovat. Mavame 2x do roka konferenciu. Sme partia co tam chodi pravidelne. Po oficialnom programe je zabava. Bud niekde spolocna vecera alebo party. Vzdy. Naozaj vzdy a to neprehanam skoncime na hotelovej izbe viaceri a pije sa, hodne. Potom sa vymyslaju blbosti. Vsetci vieme ako si zelame aby to skoncilo. posmeleni hrame hry. Vzdy inu ved ani nejde o to aku. Staci vadi nevadi. Jedna nasa mladsia kolegyna s nami bola vo virivke a hra pokracovala traja muzi a ona. Vsetkych nas tam urobila ustami lebo povedala ze nevadi. A minuly rok sme mali dvaja kolegovia izbu a ona na svojej izbe nebola cely cas. Len si zlozila kufor. A bola vecer trojka. autor uz ale nic nepise.
@anonym_27722e si ženatý?
A to akože Vás tam urobila ustami pred všetkými? Že dvaja chlapi sa kukali, ako ona fajčí tretieho?
@dora281 jasne, Janci otvoril vlastny bar – vola sa Freedom Lounge. Tam chodia ludia, co sa chcu zabavit bez toho, aby im niekto doma pocital minuty. Vraj ma specialny drink pomenovany po spomienke na teba – Ziarlivy Mojito. Je to bez alkoholu, lebo vraj aj tak z toho clovek ostane cerveny a rozculeny.

Ja by som sa to ani neodvážila opýtať manžela
..lebo viem, že toto by mi neprešlo 🤭