Je správne, keď starší tyká bez súhlasu?
Ahojte. Píšem anonymne lebo viem, že ma tu zožerú za živa...Chcem sa opýtať, čo hovorí etiketa na to keď 60 ročná začne tykať 40 ročnej a popritom ju nazývať zlatko, miláčik atď?
Podľa etikety starší mladšieho požiada o tykanie tak viem ja. Miláčik, anjelik, zlatko považujem za intímne oslovenie... Som len ja taká precitlivená, či by to ešte niekomu vadilo? Ďakujem. Pracujem v potravinách s ľuďmi...
@sisska96 krasne napisane
Asi by si sa ináč stavala k tomuto problému, keby to bol tvoj vlastný biznis. Keď pani príde, nakúpi veľa a zaplatí, nech aj oniká.
@rikarika bola hnusná, platila 0 ,75 centovy nakup s 20 eurovkou a keď jej kamoška chcela drobné požičať začala- Ona mi vyda, ved mas drobne nie? Bola nesympatická. Zato ma to urazilo. Ja si tykám len s ľuďmi, ktorý niečo pre mňa znamenajú. Aj mužovi kolegovia mi začali priateľsky tykat a ja im som aj tak vykala ďalej.

@sisska96 v tykani tiež nič zle nie je. Pokiaľ je reciprocne. Tykam ja, tykajú mne, pohoda. Jednostranné tykanie z titulu veku, pohlavia či názoru je huvatske a sproste. Aj na tom vyspelom západe.