icon

Je správne, keď starší tyká bez súhlasu?

21. jan 2025

Ahojte. Píšem anonymne lebo viem, že ma tu zožerú za živa...Chcem sa opýtať, čo hovorí etiketa na to keď 60 ročná začne tykať 40 ročnej a popritom ju nazývať zlatko, miláčik atď?
Podľa etikety starší mladšieho požiada o tykanie tak viem ja. Miláčik, anjelik, zlatko považujem za intímne oslovenie... Som len ja taká precitlivená, či by to ešte niekomu vadilo? Ďakujem. Pracujem v potravinách s ľuďmi...

Strana
z2
vroni
22. jan 2025

@sisska96 v tykani tiež nič zle nie je. Pokiaľ je reciprocne. Tykam ja, tykajú mne, pohoda. Jednostranné tykanie z titulu veku, pohlavia či názoru je huvatske a sproste. Aj na tom vyspelom západe.

terezkaarthuramax
22. jan 2025

@sisska96 krasne napisane

rikarika
22. jan 2025

Asi by si sa ináč stavala k tomuto problému, keby to bol tvoj vlastný biznis. Keď pani príde, nakúpi veľa a zaplatí, nech aj oniká.

autor
23. jan 2025

@rikarika bola hnusná, platila 0 ,75 centovy nakup s 20 eurovkou a keď jej kamoška chcela drobné požičať začala- Ona mi vyda, ved mas drobne nie? Bola nesympatická. Zato ma to urazilo. Ja si tykám len s ľuďmi, ktorý niečo pre mňa znamenajú. Aj mužovi kolegovia mi začali priateľsky tykat a ja im som aj tak vykala ďalej.

Strana
z2