Je správne prestať kupovať darčeky vo vzťahu?
ahojte, som s priatelom kratko, mozno 9mesiacov, niesom materialistická, len mi to pride divne, zo zaciatku vztahu mi stale kupil obcas kvety, nove hodinky, naramok na valentina alebo nejaky sviatok, po nejakom case som mala narodeniny a vobec si nedal záležať na nejakom darčeku, cely cas len dookola boze ja neviem co ti mam kupit neviem co ti mam kupit … v den mojich narodenín sme boli spolu ale darcek mi dal az 4 dni po narodeninách a kupil mi topanky ktore som si den predtym obzerala v obchode ale ani sa mi nejak extrémne nepacia … ale som vdacna, no od vtedy mi nekupil uz 3 mesiace ani kvietok ani nic … nejde mi o to ze chcem stale nieco dostavať, len ze na zaciatku to robil a teraz uplne prestal, vtedy mi hocikedy aj len tak pre radost kupil kvietok … podotýkam ze niesom nejaka na peniaze, ja som mu na jeho sviatky pokúpila darceky cca v rovnakej hodnote ako aj on mne ..len o princip, ze uplne s tym prestal … co si myslite
konsoliduje
Zo začiatku bol nadšený zo vzťahu, potom to z neho rýchlo opadlo do šedého priemeru.
Ak ti len tak kupoval hodiny či náramky a potom na narodky nič moc, tak je to zvláštne.
Druhá možnosť je, že sa mu minulo tých pár stoviek čo si celé roky sporil pre prípad, že by si našiel frajerku. Stáva sa.
@anonym_autor láska nie je o darčekoch. Vôbec to nemusí byť že je lakomy. Mňa poteší aj kinderko za 5 eur
Že nedal ti nič extra.. všimol si aké topánky si si pozerala a potom sa tam vrátil aby ti ich išiel kúpiť a ešte trafil aj veľkosť? To ti je málo?
@anonym_autor láska nie je o darčekoch. Vôbec to nemusí byť že je lakomy. Mňa poteší aj kinderko za 5 eur
@zmrzlinka2021 ja nevravim ze namna míňal tisíce, hodinky do stovky, naramok mozno 50 … ja som mu kupovala veci v rovnakej hodnote … ja sa bavim len o princípe, aj keby mi donesie jeden kvietok by ma to potesilo … proste princip, na zaciatku to robil a teraz mi neda vobec nic …
A ty mu co kupujes len tak lebo ste spolu?
@anonym_autor no podľa mňa si materialistická. Za 9 mesiacov máš hodinky, topánky, náramok a xy ďalších vecí. Čo ešte chceš? Možno práve toto chce zistiť či ňou náhodou nie si
Asi mu už došli nápady 🙂 možno mu to skús niekedy povedať že by sa ti to páčilo keby ti len tak kúpil kvety alebo čokoládu... Že nepotrebuješ drahé dary aj hocijaká maličkosť ťa poteší lebo na teba myslel
prosím, ber to s rezervou a možno na pobavenie ...
topánky sa vo vzťahu medzi partnermi nemajú darovať, znamená to, že sa rozídete
🙂
A ty mu co kupujes len tak lebo ste spolu?
@prasiatko30 uz som prestala, lebo vidim ze ani on mne nic nedava, zas nebudem zo seba robit Chuderku… ale davala som, napr. Ked som si objednavala nejake oblecenie a zapáčila sa mi nejaka chlapská mikina, objednala som mu .. len tak … alebo ked pride ku mne uvarim mu jeho oblubene jedlo, nakúpim veci co ma rad … on to nerobi … ked idem naopak ja k nemu kedze spolu este nežijeme a priatel ide do prace tak mu doma trosku upratam, povysavam poumyvam, porobim na zahrade … cize aspon nejake malickosti robim
@anonym_autor konsolidácia 🤣
@anonym_autor no podľa mňa si materialistická. Za 9 mesiacov máš hodinky, topánky, náramok a xy ďalších vecí. Čo ešte chceš? Možno práve toto chce zistiť či ňou náhodou nie si
@anonym_bed639 baby, pisem ze som mu dala darceky v rovnakej hodnote ako on mne, neviem ci to robia zlatokopky.. na jeho narodeniny som mu dala dokonca ja drahsie veci ako on mne tie topanky … kupila som mu značkovú mikinu, tricko, boxerky atd … on mi dal darcek 4 dni po narodkach
A vravim, nejde o sumu za aku mi nieco kupi … proste len o princip ze uz mi nedonesie len tak kvet alebo nieco …
A vravim, nejde o sumu za aku mi nieco kupi … proste len o princip ze uz mi nedonesie len tak kvet alebo nieco …
@anonym_autor nečakaj. Nebudeš sklamaná
Zeny tuto ber s rezervou, co som si vsimla, najprv z teba urobia zlatokopku, ak chces nejaky darcek od partnera a v manzelstve vyplakavaju, ze im chlap nic nekupi a ze si ich nevazi…Na tvojom mieste sa o tom porozpravam s priatelom a aj o tom, co by ta potesilo. Na chlapov musis priamo a ziadne okolky.
@anonym_autor za mna su to vyhodene peniaze za take čačky-mačky, mne keby to takto casto priatel kupoval tak mu poviem nech na mna tolko nemina. Kvietok len tak obcas uplne staci. Skor by som ocenila, divadlo, vylet, hrad, jazero, zmrzka s peknou prechadzkou, koncert, zazitok...a vobec to nemusi za peniaze.
@anonym_autor môj mi málokedy nosil kvety, pre neho to boli vyhodené peniaze lebo to za 2 dni zvädlo. Svoju lásku mi prejavuje ináč, dary mi nevie kupovať vždy mi povie, nech si kúpim čokoľvek.
Ale mám na pamäti kolegu, ktorý kúpil veľkú bukretu rúž a o 2 týždne jej dal kopačky
Zeny tuto ber s rezervou, co som si vsimla, najprv z teba urobia zlatokopku, ak chces nejaky darcek od partnera a v manzelstve vyplakavaju, ze im chlap nic nekupi a ze si ich nevazi…Na tvojom mieste sa o tom porozpravam s priatelom a aj o tom, co by ta potesilo. Na chlapov musis priamo a ziadne okolky.
@pandorra " v manzelstve vyplakavaju, ze im chlap nic nekupi" prwco by im mal kupovat? Ved peniaze su spolocne, kupia si co chcu. Jedine ze si trubky zoberu hnupa ktory im peniaze vydeluje a zvysok si necha. Ale tam.je chyba uz od prvej chvile.
Porozpravajte sa, ak je to pre teba dôležité… keď ti xy krát povedal, že nevie čo ti dať, mala si mu povedať čo by ťa potešilo a bolo by vybavené, zjavne proste fakt nevedel, nie každý sa v tom vyžíva, my tiež ani jeden nie sme na darčeky a vyberať aj dostavať ich je aspoň pre mňa skoro utrpenie, takže som rada, keď mi ľudia povedia na rovinu, to že si všimol čo si obzerala je milá snaha… za tých 9 mesiacov si asi nemala viac sviatkov, ani ďalší Valentín a pod. nebol, tak neviem pri akej príležitosti si ešte niečo očakávala… kupovať si len tak navzájom oblečenie, lebo mi niečo padne do oka, to sme my napríklad nikdy nerobili, možno sa tym že prestal, snaží naznačiť, že ani jemu to nevyhovovalo od teba dostavať random veci a nevedel ako to povedal… a čo sa týka len tak kvietkov, no tak to začiatku ti proste dvoril, snažil získať, teraz už ta ma, ale kludne mu povedz, že stále by ta potešilo len tak drobné prekvapenie občas…
@anonym_autor Fuj takú frajerku by som nechcel ani zadarmo 🙄
Necakaj, ze sa chlap dovtipi, nenaznacuj, S muzom sa treba porozpravat. A ver tomu ani ten najzamilovanejsi do tvojej hlavy nevidi, takze netusi co by ta potesilo. Ked dojdu napady, tak chudak vela moznosti nema. Bud kupi nieco nevhodne alebo nekupi nic. V jednom aj v druhom pripade ma problem.
narovinu sa spytaj co sa daco deje ked uz ti ani kvet nevie kupit co predtym u neho nebol problem .. a ropanky po narodkach? mas byt rada,ze ti nedokazal nic kupit a narychlo kupi prvu vec co si vzala do ruky? to sa nerobi ..zamilovany muz da aspon kyticu a cokoladu vie co mas a nemas rada a da ti to v den narodenin a nie po funuse ak ste spolu v ten den ... treba s nim hodit rec ci je vsetko ok lebo podla mna nieje .a nech si tu pisu co chcu - ano drobnosti do vztahu patria .. aj ta blba cokoladka kvoetok etc.. obojstranne
darčeky sú nepodstatné, tým sa nemeria kvalita vzťahu - ale zmenilo sa aj jeho správanie k tebe? Predtým milý a pozorný s darčekmi, teraz ľahostajný a bez záujmu, aj bez darčekov? Na to sa zameraj, nie na blbé darčeky
@anonym_autor boooze ženy...
Keď vtačka lapaju, pekne mu spievaju...
Také nepoznáš? Už ta ma istú, nema dovod sa snažiť 🤗
Je to chlap. Nevie už, čo kúpiť.
@anonym_autor a ty partnerovi tiez vselico len tak davas, kupujes? Si k nemu pozorna, ocenis ho?
@anonym_autor boooze ženy...
Keď vtačka lapaju, pekne mu spievaju...
Také nepoznáš? Už ta ma istú, nema dovod sa snažiť 🤗
@simona20201309 9 mesačný vzťah kde spolu ani nebývajú mi nepríde až daka istota 🤷♀️
@anonym_autor
...čo si myslím? 🤔
Myslím si, že nikto nemusí nič ak on sám nechce... 😉
Vo vzťahu si ľudia prejavujú náklonnosť, prirodzené a logické ak sa majú radi, chcú toto druhého potešiť, vytvoriť radosť, vyčarovať úsmev, vytvoriť príjemnú vzájomnú atmosféru 🤷😊, aby ten povestný plameň vzťahu nazývaný "chémia" horel 🙂
Pocit... v podstate nejde o nič a pritom ide o veľa a najmä pre ženu. Pocit, keď si uvedomí, že partner, ktorému daruje to najcennejšie, svoj čas, si na ňu nespomenie na tak významný sviatok ako narodeniny a detto, keď mu partnerka nestojí ani za tu "blbú" kyticu, "blbú" čokoládu, podanie ruky a povedať zopár úprimných slov vďaky, za to, že je.
A áno, platí to i opačne... chlap nepovie nikdy nič, ale vždy poteší, keď partnerka nezabudne hoc len "blbé" lentilky 😉
Nikto nemusí nič... ani byť vo vzťahu 😉 Keď mu nestojíš ani za "blbé" lentilky a "Ďakujem, že si a že sme spolu..."😉
No Name - Ďakujem, že si... 😉

Podla mna ste spolu krátko na to aby si sa ho to narovinu neopytala 😀 alebo chodte niekam a uvidiš či minie na teba niečo 🙂