icon

Je správne prevychovať manžela na zodpovedného?

27. júl 2025

Manzelova rodina je odjakziva zadlzena … cely zivot v podnajme , exekutor im vzal za mlada byt , odvtedy chodili aj s manzelom ked bol dieta (jedinacik) po podnajmoch , z vyplaty z vyplate , nebankovky , pozicky , peniaze pozicane od kamosov atd…. K pointe … Pred svadbou mi kupili rodicia byt , zaplatili nam svadbu, byt je len na mna , peniaze aj s vyplatnou paskou mi musi manzel odovzdat a nechavam mu vypocitanu hotovost na cigarety a benzin. Nechodi nikde , trvam na tom ze po praci hned domov. Deti zatial nemame . Manzel nema kamaratov a ja mam 3 kamosky s ktorymi sa sem tam vydam . Nase spolocne hobby su more. Chcem muza prevychovat ako to chodi v slusnej rodine , nakolko jeho strana je nezodpovedna . Nebudem klamat ale pochadzam z lepsej rodiny ako moj muz. A teraz este jedna vec.. Velmi sa ma dotklo ked mi kamaratka povedala ze je sialene ako drzim manzela nakratko. Myslite si ze je to zle ked mu chcem ukazat ako neminat peniaze nikde inde len na stravu / nakup potravin a vynimocne kava ? Kasu drzim ja , mna sa vzdy opyta ak nieco chce , zhodnotil ci treba , oblecenie ked vidim ze ma stare alebo treba spodky atd oznami mi to a objednavam ja , zhodnotim ci je surne mu kupit nieco nove aj to cez temu alebo shein a takeho lacnejsie obchody. Chcela som psa vybrala som si plemeno manzel suhlasim a kupili sme. Mam pocit ze sa vieme aj zhodnut, neoponuje mi . Hadame sa minimalne .. preto v tom problem nevidim

Strana
z4
lindous
27. júl 2025

Áno, mne príde šialené, nemať žiadne koníčky, aktivity a priateľov, zbláznila by som sa keby môj život bol iba práca a domov, tak isto by som nedokázala nemať svoju finančnú slobodu a nerozhodovať sama o tom čo si kúpim, ani žiť s človekom čo má potrebu ma prevychovať… keby mal on exekúcie chápem, ale za chyby svojich rodičov??… ale ja tvoj manžel nie som, čiže ak je on takto spokojný, resp. obaja ste, tak to je dôležité, nikoho iného do toho nič

gelifil
27. júl 2025

robis to spravne...on to nevie, vsetko by rozflakal!

viestta
27. júl 2025

Vychvavat ho nemas, je dospely. A o peniazoch mate rozhodovat spolocne. Normalne komunikovat o tom na co sa kolko penazi minie a kolko co stoji. Kazdy nakup, aj ten najmensi robit a prepocitavat spolu. Kazdu vyplatu rozdelovat spolocne a uvazit na co sa pouzije. Ty ho vychovavas ako desatrocne dieta, ktoremu vydelis vreckove. Toto je financne tyranie, nie vychova.

patka06
27. júl 2025

Je to šialené
Čo myslíš ako dlho to manžel vydrží?

anonym_102539
27. júl 2025

Vydala si sa pod úroveň. A nežijete ako milujúci pár, ale ako dozorca s väzňom. A on sa skôr či neskôr utrhne z reťaze. Tie zlé gény nevyčúraš.

anonym_386efd
27. júl 2025

Presne ako dozorca s vaznom

anonym_9e6de1
27. júl 2025

Ak keď si myslím, že je to len téma na upršanú nedeľu... Zober si to z druhej strany, keby toto on robil tebe- páčilo by sa ti to ?

enmery
27. júl 2025

Jeden extrém je jeho rodina a druhy chorý a nezdravý extrem si ty. Ak si mala pocit, že je taký nezodpovedný, nemala si si ho brat a nie ho finančne vydeľovať.

lindous
27. júl 2025
@anonym_102539

Vydala si sa pod úroveň. A nežijete ako milujúci pár, ale ako dozorca s väzňom. A on sa skôr či neskôr utrhne z reťaze. Tie zlé gény nevyčúraš.

@anonym_102539 môj manžel je z omnoho horšieho sociálneho prostredia ako ja, tiež tam bolo v jeho detstve veľa problémov, aj finančných a je to jeden rozumný, zodpovedný, pracovitý, ambiciózny muž... viem, že výchova a prostredie robia veľa, ale "zlé gény nevyčúraš" je fakt prehnané...

autor
27. júl 2025
@lindous

@anonym_102539 môj manžel je z omnoho horšieho sociálneho prostredia ako ja, tiež tam bolo v jeho detstve veľa problémov, aj finančných a je to jeden rozumný, zodpovedný, pracovitý, ambiciózny muž... viem, že výchova a prostredie robia veľa, ale "zlé gény nevyčúraš" je fakt prehnané...

@lindous t… rodicia ale mojho nutili vziat na seba hypoteku 180.000€ pre nich …v hodine dvanastej som na to prisla a potom som sa rozhodla pre tento zivot.

anos18
27. júl 2025
@anonym_autor

@lindous t… rodicia ale mojho nutili vziat na seba hypoteku 180.000€ pre nich …v hodine dvanastej som na to prisla a potom som sa rozhodla pre tento zivot.

@anonym_autor a on je s tým spokojný?

januska12323
27. júl 2025

Toto čo robíš je extrém. Samozrejme, že nemá kamarátov kedy by s nimi asi bol keď musí cupkať žene pod sukňu.

anonym_007167
27. júl 2025

Tak tebe dali všetko rodičia priamo do papule a ty chceš svojho muža "prevychovať"🤣🤣🤣 ani o eurko navyše okrem vypočítaného...a svadbu chcel aj on, či si ho prevychovala, aby súhlasil?🤣🤣🤣

lucia13022023
27. júl 2025

No neprídes mi v poriadku ani ty, ani muž, ani váš vzťah.
1. Nechcela by som byť vo vzťahu s niekym, kto nevie o sebe sam rozhodovať a je tutko ktorý mi na vsekto prikyvne
2. Finančná sloboda. Keby je to naopak, že toto robí muž žene, už tu je vojna ako ho treba opustiť, rozviesť sa a obrat o všetko čo sa dá.
3. Teba bavi byt dozor jak v base.
4. Muž bez koníkov, bez vlastneho názoru, bez ničoho v mojich očiach nie je muž.

Ale, ak to vyhivuje vám, nikto pri tom nie je pri viazaný k radiátoru a netrpí, pokračujte v tom ďalej 🤗

tom_i
27. júl 2025

@anonym_autor to je tvoj pudel či manžel? Kokos že vychovať...

vev82
27. júl 2025

@anonym_autor preboha, chudak tvoj muz😮nie ste kompatibilni, nemali ste sa brat. Cloveka mas prijať takeho, aky je a nie dospeleho vychovávať a drzat ako väzňa 🤦🏻‍♀️

viestta
27. júl 2025
@anos18

@anonym_autor a on je s tým spokojný?

@anos18 on MUSI byt spokojny. Ine nema dovolene, tak ako nema dovolene vychadzky bez dozoru, pivo s kamaratmi uz vobec neprichadza do uvahy. Nemoze si ani tie spodare kupit sam, len ma oznamit supervizorovi, ze potrebuje nove a supervizor vyberie, kupi...

anonym_162799
27. júl 2025

V rodine to tak máme -jeden pár. Muž má už po 60tke a ťažké depresie, nič ho nebaví, stratil chuť vôbec žiť. Ste na skvelej ceste presne do toho istého.

heln
27. júl 2025

@anonym_autor na jednej strane to myslis dobre, ale na druhej strane vyzera ako pod papucou. precitaj si po sebe co pises, ked potrebuje oblecenie, on ti oznami, ty zhodnotis, ty objednas a najdsej nieco lacne z temu.... to je pre mna prilis, aby jeden dospely clovek co dostava vyplatu nemohol ist do obchodu a sam si kupit (z vyhradenej sumy) nieco na seba.

petronelag
27. júl 2025

Ja si myslím, že to robíš správne, kto nevie hospodáriť s financiami, toho nemôže nechať bez dozoru. A keď sa dohodnete, čo treba nakúpiť a on s tým súhlasí, ale môže si povedať svoje, tak vyzerá byť spokojný. Iste nechce žiť ako jeho rodičia.

enmery
27. júl 2025
@petronelag

Ja si myslím, že to robíš správne, kto nevie hospodáriť s financiami, toho nemôže nechať bez dozoru. A keď sa dohodnete, čo treba nakúpiť a on s tým súhlasí, ale môže si povedať svoje, tak vyzerá byť spokojný. Iste nechce žiť ako jeho rodičia.

@petronelag Tak si ho nemala brať. Keby tu toto písal muž, že žena mu musí zdôvodniť, keď niečo potrebuje a nedáva je peniaze, len do roboty-domov, asi ťažko by si mu napísala, že ten chlap koná správne.
Chudák tvoj muž, jeden extrém si prežil ako dieťa a teraz druhý s Tebou. Presne ako väzeň-dozorca.

mandzula
27. júl 2025

Ak chces prevychovavat, kup si psa. Podla mna je jedna z najtazsich veci na zmenu prave rozne nastavenie narabania s financiami. Velmi by som vahala, ci si s takym chlapom zakladat rodinu. Neviem si predstavit v takomto chorom nastaveni zdravu vychovu deti.

danica2711
27. júl 2025

tak usmerniť ho vo finančnej negramotnosti by bolo ešte OK, ale toto, čo robíš, nie je "prevýchova", ale výcvik psa... byť tým psom, tak zdrhám, uľavilo by sa vám obidvom

misicka31
27. júl 2025

Ty nie si jeho matka,ale manželka.Ved ty mu všetko diktujes,ako a čo môže,čo nie.Aj teba tvoji rodičia držali takto nakrátko!?On nemôže za chyby svojich rodičov.Ved ty mu nedávaš vôbec priestor aby o svojich financiách a o sebe mohol slobodne rozhodovať.Diktujes mu úplne všetko.Ked toto robí chlap žene,je tu za poriadneho kkt-a,ktorý svoju ženu ekonomický týra.Podľa mňa robíš to isté.

petronelag
27. júl 2025
@misicka31

Ty nie si jeho matka,ale manželka.Ved ty mu všetko diktujes,ako a čo môže,čo nie.Aj teba tvoji rodičia držali takto nakrátko!?On nemôže za chyby svojich rodičov.Ved ty mu nedávaš vôbec priestor aby o svojich financiách a o sebe mohol slobodne rozhodovať.Diktujes mu úplne všetko.Ked toto robí chlap žene,je tu za poriadneho kkt-a,ktorý svoju ženu ekonomický týra.Podľa mňa robíš to isté.

@misicka31 Ale ona tam píše, že sa zhodujú v plánovaní, hádajú sa minimálne.

misicka31
27. júl 2025
@petronelag

viestta
27. júl 2025
@petronelag

@petronelag no ktovie ci sa vobec zhodnu, ci len pan nema odvahu odporovat. Uz keby autorka napisala, ze chce ho naucit financnej gramotnosti, to by bolo nieco uplne ine. Ale ona ho ide prevychovavat. ...ako nevychovaneho spratka v polepsovni...

olimuc
27. júl 2025

S popisu to vyzera ako keby si si ho kupila. Pristahoval sa, casi zaplatili svadbu atd a davas mu vreckove … drzis ho ako zvieratko. Mozno mu to vyhovuje. Rovnako ako su niektore zeny submisivne a nechaju si diktovat, takisto aj chlapi a su haku nohami. Kolko vam to vydrzi je otazne …

mon29
27. júl 2025

Nikdy nevytiahne zena muza na svoju uroven, vzdy stiahne on ju na svoju, ak je jeho zivot problemovy a chaoticky aj tvoj bude.. Vyberaj si mudro..

bu_bu_bubak
27. júl 2025

"Mam pocit ze sa vieme aj zhodnut, neoponuje mi ."

😀....to je rozkosne. Ty nieco rozhodnes a on ti neoponuje a ty to povazujes za zhodu. Aspon si vtipna.

Tvojmu muzovi nezavidim a taky zivot by som teda veru nechcel. To uz naozaj radsej byt single nez byt pod takou betonovou platnou.

Takto sa "prevychova" nerobi. Ty si clenom ZVJS? Brat celu vyplatu aj s paskou, pytat si povolenie aby si mu kupila nove trenky a neviem co este? Preboha ved on je jak nevolnik. Moderni otrokari v Britanii ktori ludom brali vyplaty videli viac zo svojich penazi nez tvoj muz.

Chudak chlap noo.....Casom urcite naberie ake take sebavedomie a pusti ta k vode.

Strana
z4