Je správne prevychovať manžela na zodpovedného?
Manzelova rodina je odjakziva zadlzena … cely zivot v podnajme , exekutor im vzal za mlada byt , odvtedy chodili aj s manzelom ked bol dieta (jedinacik) po podnajmoch , z vyplaty z vyplate , nebankovky , pozicky , peniaze pozicane od kamosov atd…. K pointe … Pred svadbou mi kupili rodicia byt , zaplatili nam svadbu, byt je len na mna , peniaze aj s vyplatnou paskou mi musi manzel odovzdat a nechavam mu vypocitanu hotovost na cigarety a benzin. Nechodi nikde , trvam na tom ze po praci hned domov. Deti zatial nemame . Manzel nema kamaratov a ja mam 3 kamosky s ktorymi sa sem tam vydam . Nase spolocne hobby su more. Chcem muza prevychovat ako to chodi v slusnej rodine , nakolko jeho strana je nezodpovedna . Nebudem klamat ale pochadzam z lepsej rodiny ako moj muz. A teraz este jedna vec.. Velmi sa ma dotklo ked mi kamaratka povedala ze je sialene ako drzim manzela nakratko. Myslite si ze je to zle ked mu chcem ukazat ako neminat peniaze nikde inde len na stravu / nakup potravin a vynimocne kava ? Kasu drzim ja , mna sa vzdy opyta ak nieco chce , zhodnotil ci treba , oblecenie ked vidim ze ma stare alebo treba spodky atd oznami mi to a objednavam ja , zhodnotim ci je surne mu kupit nieco nove aj to cez temu alebo shein a takeho lacnejsie obchody. Chcela som psa vybrala som si plemeno manzel suhlasim a kupili sme. Mam pocit ze sa vieme aj zhodnut, neoponuje mi . Hadame sa minimalne .. preto v tom problem nevidim
@anonym_autor pozmala som taký pár. Žena spáchala samovraždu. Z muža je teraz alkoholik a narkoman. Moje deti dostávajú peniaze a nepýtam sa kde ich minuli. Toto co robíš ty nedopadne dobre. Prečo mu berieš peniaze. Minal všetko na blbosti? Ako vieš ze je finančne negramotny, keď ani nemá možnosť hospodáriť svlastnymi peniazmi. To ze jeho rodicia nič nemajú nič neznamena. Máme taký prípad v rodine. Ich deti majú všetky byty, autá, chodia na dovolenky. Šetria aj si užívajú život
Ahoj, a kto sa ma lepsie tvoj muz alebo tvoj pes?🤔 Prepac, ale nevydrzala by som s tebou zit ani mesiac. Ste obaja extrem-jeden vyhadzovacny peniaze do luftu, ale on to mal stopnute az neunosne tebou a ty si opacny extrem-ze mi prides ako bacharka vo väzeni, ani smietka nazmar, do centu. On si ta chcel vziat, ci si ho "nezne" donutila? Ta tvoja kamoska sa nemylila. Ved ten tvoj nema pri tebe ako dychat, nedas mu aj kyslik na pridel?🤔 Fakt sa nad sebou zamysli🤦♀️🤷♀️
@anonym_autor Ja ťa dievča chápem. Môj chlap sa v rodine nenaučil nikdy šetriť a peniaze vždy dobrovoľne dával mne. A ja som mi dávala sumu vreckového na týždeň. Vyrátala som ju tak,že som spočítala nevyhnutné výdavky plus odhad výdavkov na stravu, sporenie a zvyšok som rozdelila medzi nás. Ale boli hádky. Tak sme išli na dva účty a dala som mu polovicu usporenej sumy. Skončilo to tak, že si vytvorili na účte veľký dlh a úspory minul. Znovu som to vzala do rúk a už prísnejšie a súhlasil s tým. Keď som vyrovnala dlhy z našich platov, znovu sme išli na dva účty a takto to funguje dodnes. Manžel sa poučil, dlhy už nerobí. Výplatu máme zhruba rovnakú. Možno aj tvoj časom dospeje a potom skúste tento systém.
@anonym_autor mňa by zaujímalo kde končí zvyšok peňazí ktoré ti z jeho výplaty ostávajú a nedavas mu ich.
Pri rozvode ta pri takomto fungovaní môže veeelmi pekne potahat po súdoch a ešte aby si ty neskončila zle.
Ahoj, a kto sa ma lepsie tvoj muz alebo tvoj pes?🤔 Prepac, ale nevydrzala by som s tebou zit ani mesiac. Ste obaja extrem-jeden vyhadzovacny peniaze do luftu, ale on to mal stopnute az neunosne tebou a ty si opacny extrem-ze mi prides ako bacharka vo väzeni, ani smietka nazmar, do centu. On si ta chcel vziat, ci si ho "nezne" donutila? Ta tvoja kamoska sa nemylila. Ved ten tvoj nema pri tebe ako dychat, nedas mu aj kyslik na pridel?🤔 Fakt sa nad sebou zamysli🤦♀️🤷♀️
@motylik2559 ale my ani nevieme ci ten pan je vobec rozhadzovacny. Ak ano, tak aj to sa da riesit inac, nie vydelovanim vreckoveho a zakazom vychadzok.
Vsak ten chlap ma regulerne domace vazenie, uz len naramok s GPS na clenok mu chyba. Z roboty rovno domov, vydelene drobne na "desiatu a autobus", erar mu zabezpecuje aj tie blbe trenky podla svojho uvazenia, strava len podla rozhodnutia vedenia vaznicie, opustit vazbu moze len ked ide do prace alebo so sprievodom dozorcu.
@motylik2559 ale my ani nevieme ci ten pan je vobec rozhadzovacny. Ak ano, tak aj to sa da riesit inac, nie vydelovanim vreckoveho a zakazom vychadzok.
Vsak ten chlap ma regulerne domace vazenie, uz len naramok s GPS na clenok mu chyba. Z roboty rovno domov, vydelene drobne na "desiatu a autobus", erar mu zabezpecuje aj tie blbe trenky podla svojho uvazenia, strava len podla rozhodnutia vedenia vaznicie, opustit vazbu moze len ked ide do prace alebo so sprievodom dozorcu.
@viestta Ved velmi obdobne som napisala aj ja🙂
@anonym_autor mňa by zaujímalo kde končí zvyšok peňazí ktoré ti z jeho výplaty ostávajú a nedavas mu ich.
Pri rozvode ta pri takomto fungovaní môže veeelmi pekne potahat po súdoch a ešte aby si ty neskončila zle.
@misanthropicdann ale byt je len na mna kupeny pred svadbou. Nezmoze nic. Raz ma muz nastval rovno som mu povedala zbal si igelitku a odchod
Inak.. ty pracuješ? hovoríš len o rodičoch a jeho výplate. Čo ty a tvoja výplata? prečo nakupuješ zo sheinu? či tam objednávaš iba manželovi?
@nikaeli som živnostnicka , mam svoj salon.
@misanthropicdann ale byt je len na mna kupeny pred svadbou. Nezmoze nic. Raz ma muz nastval rovno som mu povedala zbal si igelitku a odchod
@anonym_autor ja sa ta inac spytam: Ty toho svojho chlapa milujes alebo si ho ponala ako projekt, ktory "prevychovas" podla svojich predstava. A vobec, preco si si brala chlapa, ktoreho treba prevychovavat? To si nenasla takeho, co by ti vyhovoval, tak si brala to co ti narodny vybor na prevychovu pridelil?
Byt kľudne môže, ale to co robíš je finančne znauzivanie.
Odopieras mu peniaze ktoré sú aj jeho a vydelujes mu dáku časť.
Pri rozvode vytiahne dáku správu kde chcel kúpiť trenky a ty si mu povedala nie že nepotrebuje.
Nájde si dobrého právnika a dostaneš príkaz mu vyplatiť desaťtisíce eur ktoré boli aj jeho a nemal k nim prístup.
Ak si nájde dobrého právnika môže to byť ešte viac lebo on tie peniaze mohol investovať a mohli zarábať a takto prišiel o peniaze kvôli tvojmu finančnému vykorisťovaniu.
A úplne by som ti to prial a ešte môžeš skončiť s podmienkou možno si aj posedis par týždňov nech sa trosku preberies.
@nikaeli som živnostnicka , mam svoj salon.
@anonym_autor a čo že je byt iba na teba? berieš mu všetko, čo zarobí a míňaš podľa svojich potrieb. Ak by na súde riešil tento fakt, kľudne môže povedať, že nemal možnosť disponovať svojim majetkom a musel ti všetko odovzdávať. Že si o všetkom rozhodovala iba ty a on nemal inú možnosť, iba súhlasiť a konal tak pod tvojim nátlakom. Správaš sa k nemu horšie ako psovi. Raz ťa naštval a vyhadzuješ ho z domu? Si riadne vychcaná. Sorry.
Volá sa to ekonomické týranie.
Normálne žasnem. Neverím, že je to pravda. Krásne ťa rodičia vychovali, len čo je fakt.
@anonym_autor ja sa ta inac spytam: Ty toho svojho chlapa milujes alebo si ho ponala ako projekt, ktory "prevychovas" podla svojich predstava. A vobec, preco si si brala chlapa, ktoreho treba prevychovavat? To si nenasla takeho, co by ti vyhovoval, tak si brala to co ti narodny vybor na prevychovu pridelil?
@viestta ze národný výbor 🤣🤣🤣.
Ja dúfam ze aj jedlo ma na pridel, ked uz trenky si nemôže len tak kúpiť. Určite ho aj strihas, hádam nebude chodiť k barberovi
@spenat9 to čo píšeš je totálna blbosť. Alkohol je iná vec, zrejmá si dala svojmu mužovi na výber buď alkohol alebo ty a on si vybral teba, alkoholu sa dobrovoľne zrieka. Je to jeho voľba a všetkým prospešná ale hlavne jemu, lebo alkohol ozaj nemá jediný pozitívny účinok na jeho zdravie keď už tak. To že autorka vezme mužovi celú výplatu a necha mu na cigarety ( už keď chcú rozumné hospodáriť tak by si mali prejsť aj to fajčenie a koľko tých peňazí predajcu a aky to má zlý dopad na jeho zdravie). Robbie z neho úplne neschopného chlapa kt. si nebude vedieť kúpiť ani základné potrebné veci. Určite ho aj teší že dokážu ušetriť a že je to vďaka nej, ale to neznamená že to vie on, on len odovzdav výplatu. Pre mňa je to úplne nechutná predstava. Súhlasím časť peňazí treba odložiť na sporenie a na to čo treba soo zvyškom treba rozumné hospodáriť. Do toho ale patrí aj užívanie si toho života, jednoducho musím mať človek nejakú zaľúbi, musí mať človek nejaký obnos peňazí ( nie presne vyrábaný na toto a na toto) nemá možnosť si niečo spontánne kúpiť, keby bol hladný nemá možnosť sa ísť niekde najesť, keby čosi potreboval nemá možnosť lebo je bez peňazí a všetko musí odkomunikovať so svojou ženou ako nesvojpravna osoba. To je hrozne priam neuveriteľné a tebe to príde ok. Je to extrém a žiaden extrém nemôže byť dlhodobo ok. Ani ty ani autorka to nemáte zrejmá v hlave úplne ok keď toto schvaľujes a ešte jej poradis nech zruší BSM. To v zmysle odovzdávaj mi celú výplatu a keby niečo nič napoly nedelime, bude všetko len moje, ty z toho nebudeš mať nič. Takže sa ani nepokusaj odísť odo mná, lebo bezo mňa nebudeš nič a nebudeš mať nič. Toto normálne zmýšľajúci osoba ani nemôže považovať za správne. Autorkin muž ak toto dokáže nechať zo sebou robiť bude asi z tých jednoduchších, neschopných postaviť sa na svoje nohy a nakladať normálne so svojimi peniazmi a so svojím životom, je rád že ma svoje cigarety a že je on postarané, že mu je nakúpené ( či kvalita či nekvalitná nerieši hlavne že má a čo najlacnejšie). Žiaľ nevie čo s peniazmi, ako investovať, čo kúpiť čo nekúpiť, ... . Vie ich len doniesť domov.
@anonym_f3ed93 ale ved presne ako pises.. on nie je schopny sam narabat s peniazmi, nevie hospodarit, nevie normalne minat peniaze na zivot.. cize je podla teba lepsie ak on celu vyplatu rozhajdaka, narobi si dlhy len aby nebol “pod papucou”? Predpokladam ze by celu svoju vyplatu minul hned ako ju dostane a kde mu potom zostane na to jeho slobodne rozhodovanie kde peniaze minie ked ziadne mat nebude? Kde bude mat tie peniaze na zakladne potreby o ktorych pises ze si bez nej nemoze slobodne zaobstarat ked on zjavne nie je schopny si na ne odlozit sam? Ci co si myslis ze tie exekucie maju lebo na konci mesiaca im zostalo vzdy dostatok aj na jedlo aj na najom aj na vsetko co potrebuju? A hlavne ocividne im to takto vyhovuje, sak by to jemu vadilo tak jasne, kazdy sme slobodny a mozme sa slobodne rozhodovat ale jemu to ocividne vyhovuje lebo si pravdepodobne sam uvedomuje ze financne negramotny.. ale to bsm mas pravdu, nad tym som sa najskor nezamyslela ze to nie je fer aby odovzdaval celu vyplatu a nemal by nakoniec nic
A odpusti si laskavo tie urazky a bav sa ako kultivovany clovek
@anonym_f3ed93 ale ved presne ako pises.. on nie je schopny sam narabat s peniazmi, nevie hospodarit, nevie normalne minat peniaze na zivot.. cize je podla teba lepsie ak on celu vyplatu rozhajdaka, narobi si dlhy len aby nebol “pod papucou”? Predpokladam ze by celu svoju vyplatu minul hned ako ju dostane a kde mu potom zostane na to jeho slobodne rozhodovanie kde peniaze minie ked ziadne mat nebude? Kde bude mat tie peniaze na zakladne potreby o ktorych pises ze si bez nej nemoze slobodne zaobstarat ked on zjavne nie je schopny si na ne odlozit sam? Ci co si myslis ze tie exekucie maju lebo na konci mesiaca im zostalo vzdy dostatok aj na jedlo aj na najom aj na vsetko co potrebuju? A hlavne ocividne im to takto vyhovuje, sak by to jemu vadilo tak jasne, kazdy sme slobodny a mozme sa slobodne rozhodovat ale jemu to ocividne vyhovuje lebo si pravdepodobne sam uvedomuje ze financne negramotny.. ale to bsm mas pravdu, nad tym som sa najskor nezamyslela ze to nie je fer aby odovzdaval celu vyplatu a nemal by nakoniec nic
A odpusti si laskavo tie urazky a bav sa ako kultivovany clovek
@spenat9 prepáč, este raz si prečítaj príspevok. Ona píše o jeho rodine, nie o ňom. On ani nedostal šancu jej ukázať, ze s peniazmi by nenakladal rovnako ako jeho rodičia. Mnoho ľudí práveže žije úplne opačne ako žilo v detstve.
Jej nechutne direktivne správanie z nej nerobí žiadnu skvelú gazdinku, skôr si zo svojho manžela urobila oslik otras sa. Ona rozhoduje o všetkom , možno by pan manžel šiel aj na hory. Ale nie, ich hobby je more, lebo povedala 🙂. Ten chlap je normálne zbavený základných ľudských práv. A všetko je to zabalené do kvetnatych rečí autorky. Aj moje deti majú väčšiu možnosť rozhodovania ako on.
@spenat9 prepáč, este raz si prečítaj príspevok. Ona píše o jeho rodine, nie o ňom. On ani nedostal šancu jej ukázať, ze s peniazmi by nenakladal rovnako ako jeho rodičia. Mnoho ľudí práveže žije úplne opačne ako žilo v detstve.
Jej nechutne direktivne správanie z nej nerobí žiadnu skvelú gazdinku, skôr si zo svojho manžela urobila oslik otras sa. Ona rozhoduje o všetkom , možno by pan manžel šiel aj na hory. Ale nie, ich hobby je more, lebo povedala 🙂. Ten chlap je normálne zbavený základných ľudských práv. A všetko je to zabalené do kvetnatych rečí autorky. Aj moje deti majú väčšiu možnosť rozhodovania ako on.
@mischy00 pisala v komentaroch ze uz isiel brat nejaku pozicku s rodicmi a vtedy to takto zaviedla.. isto by mu nedrzala kasu keby nebol rovnaky ako jeho rodicia.. suhlasim, ze spodky a ponozky by mu nemusela vyberat z temu a mohla by mu nejake peniaze nechavat aj navyse, nech sa sam rozhodne kde ich minie ale vobec nevidim nic zle na tom ze ona drzi kasu.. funguje takto velmi vela parov.. kamaratkin otec takto odovzdava tiez celu vyplatu dcere, ona zaplati vsetko co potrebuje a ked on chce na nieco peniaze tak si vypyta.. a kazdy mesiac mu kamaratka dava nakoniec este zo svojho lebo jemu to nevyslo.. keby to tskto nerobia tak mu na konci mesiaca rovnako nic nezostane ale navyse by nemal ani kde byvat, ani co jest.. manzelovi rodicia tiez funguju podobne, on zene vacsinu vyplaty odovzda a ona z toho poplati, nakupi co potrebuje.. ja praveze neverim ze sa tu stretlo tolkoto zien co nepozna nikoho v okoli co by takto fungovali
Preco si zobrala tak sprosteho muza? Nemas na lepsieho mudrejsieho? Vies ze deti dedia aj jeho geny?
A bohuzial aj tvoje.
@mischy00 pisala v komentaroch ze uz isiel brat nejaku pozicku s rodicmi a vtedy to takto zaviedla.. isto by mu nedrzala kasu keby nebol rovnaky ako jeho rodicia.. suhlasim, ze spodky a ponozky by mu nemusela vyberat z temu a mohla by mu nejake peniaze nechavat aj navyse, nech sa sam rozhodne kde ich minie ale vobec nevidim nic zle na tom ze ona drzi kasu.. funguje takto velmi vela parov.. kamaratkin otec takto odovzdava tiez celu vyplatu dcere, ona zaplati vsetko co potrebuje a ked on chce na nieco peniaze tak si vypyta.. a kazdy mesiac mu kamaratka dava nakoniec este zo svojho lebo jemu to nevyslo.. keby to tskto nerobia tak mu na konci mesiaca rovnako nic nezostane ale navyse by nemal ani kde byvat, ani co jest.. manzelovi rodicia tiez funguju podobne, on zene vacsinu vyplaty odovzda a ona z toho poplati, nakupi co potrebuje.. ja praveze neverim ze sa tu stretlo tolkoto zien co nepozna nikoho v okoli co by takto fungovali
@spenat9 tento model co opisujes, áno, niekde funguje , pretože mužovi je ľahšie dat peniaze žene a o nič sa nestarat. Ona ho však chce prevychovavat. A to je na tom celé zle.
Ona rozhoduje o všetkom, za mňa model, ze mam si ísť vypytat peniaze ak niečo chcem je neakceptovateľny. Normálne moze dat na chod domácnosti čiastku aká je potrebná a zvyšok si nechá. A je jedno kde ich minie, o tom to celé je....nie, ona rozhoduje ešte aj o tých peniazoch. Je smutné mat vydelene peniaze na to a to. A nemať ani na kávu z automatu, lebo žena povedala. Predpokladám, ze on jej nehovorí ci je potrebné kúpiť si nové nohavičky. Ona peniaze má, ona si kúpi, ked uzná za vhodné .
On sa musí spýtať🤦♀️
@petronelag Tak si ho nemala brať. Keby tu toto písal muž, že žena mu musí zdôvodniť, keď niečo potrebuje a nedáva je peniaze, len do roboty-domov, asi ťažko by si mu napísala, že ten chlap koná správne.
Chudák tvoj muž, jeden extrém si prežil ako dieťa a teraz druhý s Tebou. Presne ako väzeň-dozorca.
@enmery presne keby to bolo naopak to by boli komenty - odid rozved sa.....
napriklad aj zuzana kanocz hovroila, ze ona drzi doma kasu
napriklad aj zuzana kanocz hovroila, ze ona drzi doma kasu
@gelifil a myslíš, že je taká láskavá a Jurajovi odsúhlasí a kúpi nové prádlo z temu?
@spenat9 takýmto spôsobom sa ani hospodáriť nenaučí. Ak autorka skončí v nemocnici alebo bude musieť odcestovať, on si chudák nekúpi ani rohlík, lebo nebude mať za čo.
Raz o tom s niekým hodí reč, s kolegami na obede a tí mu otvoria oči.
Nevedela by som si vážiť takého muža.Ak je submisivny a ty "matka" tak to vydrží.Len si neviem predstaviť s takým nastavením sex a raz deti.On bude na úrovni deti a ty o všetkom rozhodovať žiadna sebaúcta a raz budeš z neho strašne unavená.Je potrebné, aby aj chlap mal svoju voľnosť, názor
@gelifil a myslíš, že je taká láskavá a Jurajovi odsúhlasí a kúpi nové prádlo z temu?
@spenat9 takýmto spôsobom sa ani hospodáriť nenaučí. Ak autorka skončí v nemocnici alebo bude musieť odcestovať, on si chudák nekúpi ani rohlík, lebo nebude mať za čo.
Raz o tom s niekým hodí reč, s kolegami na obede a tí mu otvoria oči.
Ja mam dojem ze nechapete ze na svete existuju jednoduchsi ludia co nie su schopni naucit sa velmi vela veci ktore su pre normalnych ludi uplne automaticke.. verit tomu ze dospely muz sa sam od seba zrazu nauci hospodarit s peniazmi ked toho doteraz schopny nebol je velmi naivne.. autorka sama pise ze jeho rodina pochadza zo socialne slabsej vrstvy.. u takychto ludi nezabera ich nieco ucit, vysvetlit im, dohovorit.. si pozrite nejaku zamenu manzeliek alebo podobne.. tych ludi mozete jedine nechat zit ako neriadenu strelu, co zije zo dna na den so svojimi neduhami, zavislostami a exekuciami, im sa neda len tak pomoct, viest ich zivotom, vsetko z toho by zabralo max tak na nejaku chvilu a nakoniec by sa iba opat vratili k tomu svojmu.. autorka aj autorkin muz sa vsak maju zjavne radi a jediny mozny sposob ako spolu dokazu fungovat je ten ze mu ona dava disciplinu.. nehovorim ze niektore veci neprehana ale ako inak s nim ma fungovat? Ma ho nechat slobodne minat peniaze? Nech si naberie typek dlhy, telefony na splatky, peniaze nech rozhajdaka kde on chce a ku koncu mesiaca nebude mat nic.. potom by ste jej co radili keby sem pise? Nechaj ho, rozved sa s nim, to nema zmysel.. to je riesenie? Proste niektori ludia nie su schopni sami fungovat normalne
Ja mam dojem ze nechapete ze na svete existuju jednoduchsi ludia co nie su schopni naucit sa velmi vela veci ktore su pre normalnych ludi uplne automaticke.. verit tomu ze dospely muz sa sam od seba zrazu nauci hospodarit s peniazmi ked toho doteraz schopny nebol je velmi naivne.. autorka sama pise ze jeho rodina pochadza zo socialne slabsej vrstvy.. u takychto ludi nezabera ich nieco ucit, vysvetlit im, dohovorit.. si pozrite nejaku zamenu manzeliek alebo podobne.. tych ludi mozete jedine nechat zit ako neriadenu strelu, co zije zo dna na den so svojimi neduhami, zavislostami a exekuciami, im sa neda len tak pomoct, viest ich zivotom, vsetko z toho by zabralo max tak na nejaku chvilu a nakoniec by sa iba opat vratili k tomu svojmu.. autorka aj autorkin muz sa vsak maju zjavne radi a jediny mozny sposob ako spolu dokazu fungovat je ten ze mu ona dava disciplinu.. nehovorim ze niektore veci neprehana ale ako inak s nim ma fungovat? Ma ho nechat slobodne minat peniaze? Nech si naberie typek dlhy, telefony na splatky, peniaze nech rozhajdaka kde on chce a ku koncu mesiaca nebude mat nic.. potom by ste jej co radili keby sem pise? Nechaj ho, rozved sa s nim, to nema zmysel.. to je riesenie? Proste niektori ludia nie su schopni sami fungovat normalne
@spenat9 ved nevieme aky by bol realne k peniazom ci by tie dlhy urobil ved ho rovno vzala do parady a nemal sancu ani dokazat ci vie hospodarit s peniazmi aj sam . Predpokladam ze ked si ho brala uvery nemal lebo ich nespomina, len jeho rodinu. Na to ze jej rodicia kupili byt a ma ona sama salon sa sprava akoby mala narcisticku poruchu osobnosti, bola extremne panovacna a dupkala nozkou. Existuju zrejme aj take rafiky, sialene
Ved hadam s jej kvalitami a dokonalostou by si jednoduchsieho nevybrala 🙂
Je to ekonomicke tyranie a keby sa chlapik spamatal a najal si pravnika vytrieska s nej dost penazi pripadne jej moze hrozit aj vazenie za napr tyranie, obmedzovanie v pristupe k majetku a pod
@spenat9 ved nevieme aky by bol realne k peniazom ci by tie dlhy urobil ved ho rovno vzala do parady a nemal sancu ani dokazat ci vie hospodarit s peniazmi aj sam . Predpokladam ze ked si ho brala uvery nemal lebo ich nespomina, len jeho rodinu. Na to ze jej rodicia kupili byt a ma ona sama salon sa sprava akoby mala narcisticku poruchu osobnosti, bola extremne panovacna a dupkala nozkou. Existuju zrejme aj take rafiky, sialene
Ved hadam s jej kvalitami a dokonalostou by si jednoduchsieho nevybrala 🙂
Je to ekonomicke tyranie a keby sa chlapik spamatal a najal si pravnika vytrieska s nej dost penazi pripadne jej moze hrozit aj vazenie za napr tyranie, obmedzovanie v pristupe k majetku a pod
@anonym_386efd
Autorkine slova:
rodicia ale mojho nutili vziat na seba hypoteku 180.000€ pre nich …v hodine dvanastej som na to prisla a potom som sa rozhodla pre tento zivot
@anonym_386efd
Autorkine slova:
rodicia ale mojho nutili vziat na seba hypoteku 180.000€ pre nich …v hodine dvanastej som na to prisla a potom som sa rozhodla pre tento zivot
@spenat9 hypoteku by mu nedali samemu pokial je zenaty
prepac, ale ty si asi rovnaka povaha ked ju tak obhajujes
@spenat9 a ja opakujem - tým, že mu vezme VŠETKY peniaze a VYDELÍ mu čiastku na cigy, ho hodpodáriť nenaučí! jej správanie je jednoducho v dnešnej dobe, v dnešnej spoločnosti neakceptovateľné! z roboty rovno domov a dávaj sem všetko, čo si zarobil, ešte aj pásku! čo je toto za vzťah? načo si vôbec takého negramotného vzala, keď je ona sama princezná zo zámku, ktorej všetko dali rodičia? ak by toto robil muž, všetky by ste jej radili, aby od neho utekala kade ľahšie.
To, že ho drží na krátko mu nezabráni v tom, aby si narobil dlhy - práve naopak - niečo bude chcieť, ona mu nedovolí, no tak so požičia 🤷🏻♀️ alebo nebodaj začne hrať automaty. Namiesto toho, aby poplatila čo treba, niečo odložila a zvyšok mu dala, mu vydeľuje drobné. Moja dcéra má 18, začala brigádovať. Prvý mesiac dostala 300€, nechala som ju, nech s nimi urobí čo chce. Miluje knihy, tak si kúpila tri, kúpila si botasky, roztrhané rifle (ktoré som ja odmietala kúpiť), bola 2x na kupku a peniažky sa rozkotúľali. Na druhý mesiac mi polovici dala na sporenie a zvyšok si odložila. Už rozmýšľa, čo si kúpi. Učí sa tak hodnote peňazí. Veľmi rýchlo pochopila, že peniaze nerastú na strome a že keď chce pizzu s kolou, musí tri hodiny makať. Aj takto sa ľudia učia hospodáriť. Treba im dať trochu dôvery.
@spenat9 ze si ty autorka témy? 🤭
Manžel ma zivot ako pes na retazi. Ved jedlo ma, aj vodu, strechu nad hlavou.....co by ešte tak potreboval, no nie? A keď poslúcha, panička ho vezme aj na prechadzku raz za rok ( rozumej k moru).
Je to ekonomické týranie a rozhodovanie aj o absolútne banalnych záležitostiach. Nič iné....

@anonym_autor fuuuu, toto je teda silná káva. Zaujímavé je, že si sa ty rozhodla pre psa, ktorý je tiež finančné náročný a to je v poriadku. Myslíš si, že ti mohol oponovať? Zrejme nie, keď ešte aj gate čo mu treba schvaľujes ty. On chodí do práce, neleží doma, má právo na nákup toho, čo potrebuje. Neviem si to ani reálne predstaviť. Áno, všetky peniaze su spoločne, ale že by mne manžel schvaľoval kúpu podprsenky mi príde choré. Jasne, že práčku, vysávač, auto..., to sa dohodneme, ale takú bežnú vec si neschvaľujeme, kúpi si čo potrebuje, alebo mi povie, objednaj to a to. Neviem, či má takéto manželstvo dlhú trvácnosť a popravde, ja by som tak žiť nechcela. Ak vám toto vyhovuje ku šťastiu, tak si takto nazivajte.