icon

Je správne prevychovať manžela na zodpovedného?

27. júl 2025

Manzelova rodina je odjakziva zadlzena … cely zivot v podnajme , exekutor im vzal za mlada byt , odvtedy chodili aj s manzelom ked bol dieta (jedinacik) po podnajmoch , z vyplaty z vyplate , nebankovky , pozicky , peniaze pozicane od kamosov atd…. K pointe … Pred svadbou mi kupili rodicia byt , zaplatili nam svadbu, byt je len na mna , peniaze aj s vyplatnou paskou mi musi manzel odovzdat a nechavam mu vypocitanu hotovost na cigarety a benzin. Nechodi nikde , trvam na tom ze po praci hned domov. Deti zatial nemame . Manzel nema kamaratov a ja mam 3 kamosky s ktorymi sa sem tam vydam . Nase spolocne hobby su more. Chcem muza prevychovat ako to chodi v slusnej rodine , nakolko jeho strana je nezodpovedna . Nebudem klamat ale pochadzam z lepsej rodiny ako moj muz. A teraz este jedna vec.. Velmi sa ma dotklo ked mi kamaratka povedala ze je sialene ako drzim manzela nakratko. Myslite si ze je to zle ked mu chcem ukazat ako neminat peniaze nikde inde len na stravu / nakup potravin a vynimocne kava ? Kasu drzim ja , mna sa vzdy opyta ak nieco chce , zhodnotil ci treba , oblecenie ked vidim ze ma stare alebo treba spodky atd oznami mi to a objednavam ja , zhodnotim ci je surne mu kupit nieco nove aj to cez temu alebo shein a takeho lacnejsie obchody. Chcela som psa vybrala som si plemeno manzel suhlasim a kupili sme. Mam pocit ze sa vieme aj zhodnut, neoponuje mi . Hadame sa minimalne .. preto v tom problem nevidim

Strana
z4
lucia11kob
29. júl 2025

Aj môj manžel pochádza zo sociálne slabších pomerov, rodičia alkoholici, byt im zobral exekútor. Ale nikdy by mi nenapadlo mu brať výplatu a dávať peniaze na prídel. Mám dispozičné právo na jeho účte, mám prehľad kde míňa peniaze. Sme spolu 14 rokov,ale musel sa naučiť hospodáriť s peniazmi. Musel sa naučiť zodpovednosti.

banalu
29. júl 2025

@anonym_autor omyl - mate dieta - tvoj muz.
Neprevychovas ho, lebo to on musi chciet sam a uz davno sa mohol prevychovat - ze napr. nechce zit ako jeho rodicia.
Rozmyslam, preco si si myslela, ze toto je ten spravny chlap pre spolocny zivot, lebo mne skor pride ako tvoj projekt 😂

victory7897
29. júl 2025

Každý mladý sa musí naučiť hospodáriť s peniazmi ,je jedno z akých pomerov pochádza a čo bolo v minulosti,či si žili rodičia dobre alebo nie...kopu krát sme rozflakali za hlúposti prvé výplaty ale o tom život je podľa mňa...sam človek musí prísť raz k tomu,že byt niečo stojí že koľko dní do výplaty ,aké sú priority atď...keď je muž s tým spokojný nech sa páči ,doma mu trošku potom uvoľní obojok, nech si pobehá🤣 ale ne srandujem..príde mi že takto bude mať svoju rodinu vyčitanú už navždy ..aj keď sám zato nemôže,pritom vôbec nemusí byť ako oni..

culienka
29. júl 2025

@anonym_autor ja tiež nevidím problém keď vám to takto vyhovuje. Za mňa keď jeden drží kasu tak druhý sa má spýtať ako na tom ste, keď dačo potrebuje, ale rozhodovať by ste mali obaja čo kúpite a čo nie. Len neviem čo myslíš tým prevychovaním a ako sa dá dospelý chlap prevychovať. Možno už pochopil že nechce žiť ako jeho rodičia a preto je ok s tým, že držíš kasu ty. Zas až také šialené my nepríde po jeho minulosti, že ho držíš nakrátko, ja by som sa tiež bála mu zveriť peniaze keď má takú rodinu. Ale na druhej strane tiež nie je dobré že všetko rozhoduješ za neho, v podstate mu nič navyše nepovolíš a takto nemá žiadnu zodpovednosť a všetko je na tebe. Takto mi to príde jak z extrému do extrému najprv má rodinu čo všetko rozhajdáka a potom si nájde partnerku čo zase naopak drží ho nakrátko a všetko za neho kontroluje a rozhoduje jak za neschopné decko. On si nemôže nič dopriať (keď nerátam cigarety) len teda jedlo a lacné oblečenie, ale ty chceš psa čo je čistý luxus proti tomu ako ho chceš naučiť žiť a toho si kúpite. Neviem do kedy ho chceš takto strážiť, ale po správnosti by mal sám vedieť koľko asi môže minúť a tak sa kontrolovať, aby nemíňal na zbytočnosti. 🙂.

vladovvv
1. aug 2025

@anonym_autor Rozdel BSM. Časť výplaty nech dá na spoločné, ale zvyšok nech sa uči hospodáriť.

aandrea9
1. aug 2025

@anonym_autor to, ze ti neponuje, ešte neznamená, ze sa viete zhodnúť. Dávaš mu velmi pocítiť, z akých pomerov pochádza čo podľa mňa nie je dobré. Vies, ako na neho doľahlo správanie jeho rodicov? Možno tak, ze si povedal, ze nikdy tak ako oni žiť nechce. A ty ho ideš prevychovávať🤔 Neviem, načo ti bol pes. Druhý tvor v byte, ktorý poslúcha na slovo? Inak, nemyslím, ze pochadzaš z lepších pomerov. Pochádzaš zo žgrlošských pomerov. Ty tiez nosíš spodne prádlo z temu? Dúfam, ze áno. Dúfam, ze sa tvojmu manželovi raz otvoria oči...

evansova
2. aug 2025

On pochádza z rodiny, ktorá nevie správne zaobchádzať s peniazmi, ale to neznamená, že taký je aj on. Držíš ho ako psa na reťazi, nedala si mu možnosť prejaviť aký vzťah k peniazom naozaj ma.
A si spokojná, ako sa dohodnete.
Zatiaľ je ochotný spraviť stojku a vytriast vrecká po každej výplate, lenže dokedy? Co asi povie kolegom keď ho po práci volajú na jedno pivo? Čo asi povie, keď sa v práci skladajú na nieco pri výnimočnej príležitosti?
Buď ho majú za lakomca, alebo za podpapucnika obecného, čím v skutočnosti je.
Raz v ňom buchnúť sadze a potom sa nebudeš stačiť diviť. Ak ti na ňom záleží, zamysli sa nad svojím chovaním.

libusak
3. aug 2025

Podla mna je na muzovej vyplatnej paske jeho meno a teda su to jeho peniaze.
Mne sa to zda byt sialene. To si neviem predstavit takto niekoho obmedzovat.

anonym_cbfa40
3. aug 2025

Hmm...
Manzelova strana je nezodpovedna a negramotna, ok.
A muz? Len preto, ze pochadza z tej rodiny, tak automaticky je tak onalepkovany aj on? Ci tiez ma nieco na rovasi?
Alebo ho radsej bez pardonu drzis nakratko, aby sa nahodou "nezvlcil"?
Lebo nechapem v com ho chces prerobit, ked nic nespravil?

Ani jedna jedina pochvala a laskave slovo na muza. Milujes ho uprimne alebo sa ti len paci ten pocit ovladania a manipulovania?

Pozri. Ja pochadzam tiez z takej rodiny. Dokonca som mala kvoli nim aj exekuciu. No muz, vtedy priatel, mi ju bez vahania vyplatil a ja som mu to o par rokov automaticky splatila po skonceni stavebka. To sme uz boli manzelia.
A ja? Vdaka tomu aku som mala negramotnu rodinu som sa naucila paradne hospodarit a rodinny rozpocet mam na starosti ja.

Trocha dovery v muza

marca12
3. aug 2025

@anonym_autor Ja by som nedokazala zit v takejto neistote a neustale mat kontrolu nad muzom. A dufam,ze si mu aj doklady zobrala,lebo ak nie, nebojis sa,se znova poza tvoj chrbat vezme uvery?

lienkashcj
3. aug 2025

Ľutujem tvojho manžela. A hádam sa preberie a odíde od teba, lebo s takou chorou ženou ako ty je to peklo. Si úplne mimo a potrebuješ si len niečo dokázať a on nie je nič viac než tvoj projekt. Nie každému padnú pečené holuby do huby.

Strana
z4