Je správne uraziť sa pre nepočuté hlasovky?
Začala som si písať s jednou babou ako žena-obe hetero, teda skôr kamarátsky vzťah, nie partnerský. Ako v mnohom si rozumieme. Len má to háčik, že ona ma zahlcuje hlasovkami, ak sa rozbehne, vie mi nahrať aj hlasovky za deň, čo majú trvanie 60 a viac minút spolu. A bola som na dovolenke, predbežne som ich počúvala, pričom dovolenka končila v pondelok. A ona mi v nedeľu poobede poslala takto asi 60 minút správ. Užívala som si posledný deň more, tak som si ich nevypočula, chcela som si aspoň časť vypočuť na izbe pred večerou za nejakých 20 minút, ale cez wifi hotela mi nešli spustiť. Tak som to nechala tak. V pondelok som si doobeda užila ešte more a bazén a potom som cestovala domov, domov som prišla v noci a išla spať, teda nebolo kedy. Nasledujúci deň-utorok klasika po dovolenke, vybalovanie, pranie, nákupy, odpovedať na pracovné emaily, tak som tiež nestíhala jej odpísať. Večer mi píše či som ok, tak som napísala, že áno, len nestíham, že si pozriem hlasovky a potom jej odpíšem. Ona že ok. Nasledujúci deň večer som si to vypočula a odpísala jej. A ona sa odvtedy neozýva hoci je online. Myslíte že má právo sa cítiť urazená že som si to nevypočula skôr ak boli okolnosti ako píšem vyššie a vedela o nich?
Ja sa na správy snažím odpísať čím skôr, ale hlasovky dopadnú rovnako. Nemám ich rada a nemám čas ich počúvať. A nie, nemá právo byť urazená.
Úprimne, ja by som takéto kamarátstvo udržiavať nedokázala, takýto každodenný intenzívny kontakt, na to ja naozaj nie som… ale mimo toho, tak ako si ty nemala čas, nemusí mať ani ona… pripadne sa rozhodla nechať ťa dýchať, keď si jej dala vedieť, že máš toho veľa.. alebo je fakt urazená… spýtaj sa jej na rovinu
Vsak nech je urazená, no a čo. Neriešila by som. Akože hlasovky za 60 minut kto to má čas počúvať, čo ona nemá prácu a osobný život ?
Ja som tiež spoznala babu cez net, kamarátime sa už rok a fungujeme na správach a hlasovkach. Niekedy má hlasovka minútu, dve, niekedy aj 10.
(Raz som omylom poslala skoro 20 minútovú, lebo som zabudla vypnúť, tak počula naše rozhovory s manželom 😂).
Ale obe vieme, že raz dokážeme odpísať do 3 minút a inokedy do 3 pracovných dní. Neriešime. Prípadne napíšeme, že teraz je toho veľa, odpíšem/vypičujem neskôr. Nikto sa neuráža.
Mna by to strasne otravovalo 😅 a uz by som ju vlastne davno dala do bloku
A teraz si urazena ty, alebo si myslíš, že je urazená ona.. ?
Ja osobne neznášam, ak mi niekto posiela hlasovky, a zas na druhej strane, tiež som mala kamošku, ktora mi nedokázala odpísať, pri tom bola online, pisala len ked nieco ona potrebovala , uz nie je kamaratka o taku nestojím
Prepáč ale keby mne niekto píše hodinu hlasoviek za deň asi si pomyslím, že nemá čo robiť a to by som aj odpísala. Pričom ona vedela o tvojej dovolenke a aj tak má potrebu ťa otravovať? Bolo tam aspoň niečo dôležité? Ak sa aj urazila buď rada, aspoň ta nebude toľko otravovať.
To by mi vadilo 60 minútová hlasovka?vedela, že si na dovolenke, tak sa mohla krotiť Pre mňa sú takýto ľudia vyciciavaci energie a radi druhých zaťažujú svojimi problemami
Ja mam takto kamošku, obe mame malé deti v rovnakom veku, čiže keď neopdiseme hneď tak to chápeme 🤣 ja som človek s ktorým si nesadne len tak niekto, a mne nesadne len tak niekto, čiže nájsť osobu s mojou krvnou skupinou je niečo ako zázrak, a to isté tvrdí ona, čiže kamarátstvo udržujeme 🤣 a mam ešte jednu, boli sme spolu celú strednú nerozlučne kamarátky, a s ňou si vieme poslať aj hodinu hlasiviek, ale taktiež obe vieme, že ja mám dieťa a nemám vždy priestor vypočuť a odpísať si hneď, a ja viem, že ma veľa školy, roboty, tiež neočakávam ze odpise hneď. Ale keď si napíšeme SOS tak vieme ze musíme odpísať hneď 🤣🤣
Neriesila by som. Keby sa neozve dlhsie napis jej ci je vsetko ok a uvidis ako sa to vyvienie
My teda s kamoskami nahravame len hlasovky, za mna to je vyhoda nemusis tolko pisat, nahravas a vypocujes si kedy mozes a odohras tiez ked budes mat cas. Niekedy ich mam aj tyzden nevypocute a potom si vypocujem a odohram, viem ze tam riesia len bezne veci lebo ked je nieco vaznejsie automaticky si volame alebo napiseme, hlasovky su skor taka online kava pre nas 🙂
Ale zase take dlhe hodinove su malokedy takze ak to z jej strany bude pokracovat ze stale take dlhe a niekolko x do tyzdna ro by ma nebavilo a vycerpavalo.
60-minutove hlasovky?! Ja uz prevraciam ocami, ked si mam 2-3-minutovu vypocut😂🙈
Ak by sa za toto urazila, tak na jednej strane by na to take male pravo mozno mala - mozno ma pocit, ze stacilo napisat „Teraz nemam cas, som na dovolenke, odpisem, ked pridem.” a nie ignorovat, na druhej strane ale ani ja nechapem, ako moze mat niekto cas na takyto intenzivny kontakt🤦🏼♀️, to musi byt fakt unudeny clovek, ktory len sedi doma… Na mna sa takto kedysi nalepila byvala spoluziacka. Vkuse ma bombardovala, ked nieco potrebovala, tak som jej bola dobra, stale sa potrebovala vykecavat z niecoho a ja ako dobra dusa som jej bola vzdy na blizku, inak sa ale ani neozvala, ked nic nepotrebovala. Bola to riadna vyciciavacka energie, co som si ale uvedomila az neskor. Nastastie mam uz od nej pokoj.
@aeruginosa ako píšem v prvý deň poobede som si chcela časť vypočuť, ale nešlo mi to spustiť. Druhý som cestovala domov a prišla v noci. V tretí som jej večer keď som sa na FB dostala chcela napísať že nestíham, ale napísala sama, tak som jej to vysvetlila a potom druhý deň večer odpísala.
Ved ja som to nemyslela v zlom🙂, len si sa pytala, ci ma pravo byt urazena… tak podla mna jedine tak z toho, ze nedostala odpoved a myslela si, ze ju ignorujes. Inak nevidim dovod, aby sa urazala.
@aeruginosa no ale je to moc takto intenzívne písať niekomu. Ona proste keď niečo začne tak nevie prestať a správy pribúdajú a pribúdajú a mám tam 2 minúty, tam 8 minút, tam 5 a naozaj to ide cez hodinu. Ako niekedy mi to nevadí, tiež nemám kamošky ako som sa presťahovala, ale proste nie vždy mám hodinu času denne a viac si to vypočuť. A na tej dovolenke mi to fakt cez WiFi hotelovú blblo. Buď mi správy nechcelo ani spustiť alebo spustilo a po pár sekundách prestalo ísť. Doma mi tie hlasovky idú plynulo a automaticky sa pustia ďalšie. A teda ak si zaplatím nemalé peniaze za dovču tak určite pol dňa na izbe nebudem odpisovať virtualnej kamoške, radšej si užijem more, výlety, večerný program a tak. Ale aj tak som cez obed alebo pred večerou vždy našla a niečo pozrela a odpísala.
tiež mám takúto kamarátku,posielame si hlasovky,lebo úprimne,mne sa to nechce písať.
Vôbec neriešime,kedy ktorá odpovie.Keď viem,že je v robote,tak nič neposielam,prípadne pošlem a ona si to vypočuje večer.
Niekedy mi napíše vopred,že nebude mať čas počúvať,že si to vypočuje potom všetko naraz.Ja som s tým úplne v pohode.
So sestrou to máme rovnako.
Mne by to liezli na nervy,a asi by som bola rada,že sa odmlčala.🤦