Je správne, že svokra ma neinformuje?
Ahojte, vzťahy so svokrou sú len cez deti, je komplikovaná osoba( je to nadlho,s nikým v rodine ani v okolí nevychádza). Zaujíma sa len o vnúčatá, naše deti, ale keď sú už u nej, tak si robí čo chce…. to by mi už tak nevadilo, majú 7 a 10 r. Čo mi ale vadí viac je to, že ak sú u nej, vobec sa neozve aj 3 dni a potom zistím, že boli napr. na výlete mimo nášho mesta…. Ja teraz neviem, či je to ok a nemám sa starať, ale vnútorne cítim, že by sme ako rodičia mali vedieť, kde sú. Svokra má už aj svoj vek. Alebo aj hry na pc, majú taký starý tablet s 3 hrami, doma je dohoda, že 30 min denne, deti akceptujú, svokra mi hneď vykríkla, že u nej sú jej pravidlá…
Ako je to u vás? nechali by ste svokru “uzit” si tyzden bez nejaky h nasich pravidiel?
Neexistuje aby som jej dala deti, keď neakceptuje dohodnuté pravidlá.. a ona ti akože nezdvihne?
@kristinka92 presne, ako pises…. ikdy nic nepovie, ona je hrdinka, nas neakceptuje… mensieho vie uplatit cez hracky, buchty, telku, starsi zacina chapat, sam hovori, ze mu robi starka vycitky… dnes odchadzali s tym, ze idu na 2 nici a uz mi volali, ze ich starka nahovorila ostat tyzden…. veavim,ze dobre, ale ze donesiem im oblecenie… to ma 3x z dialky zahriakla, ze nie, ze im operie (maju veci na 2 dni, starsie, na ihrisko, je schopna ist do mesta v roztrhanych teplakoch s nimi, len aby som neprisla)
Keď neveríš tak jej ich nedávaj a nepolemizuj či sa má ozvať. Ozývať sa má celý mesiac aj keď u nej nie sú.
@koniarova nie, zdviha mi jej telefon syn a ona pocuva, sem tam nieco zdialky zhukne, prero sme mu du tue hodinky , aby mi mohol
No kašľala by som ja na takú babku veru.
Pozri sa, svokra je uz vo veku, kedy sa aj jej nieco moze lahko prihodit (kludne banálne šmyknutie v kupelni moze skoncit tragicky) a mala by byt maximalne telefonicky dostupná a taktiez deti, ktoré má aktuálne na starosti, by mali mat pri sebe svoje veci - mobily ci hodinky. Máme nastastie dobu ktorá toto ponúka pre to, aby nám zivot zlahcila a v niektorych pripadoch zachránila. Tak nech prestane hrat hru "som sprostým pánom v dome" a láskavo zapne mozog. Pretoze toto uz nie je sranda, ak sa nebudes vediet spojit s detmi, mozes si mysliet ze sa im/jej nieco stalo a ked jej zabúcha hliadka na dvere, bude spokojná? Deti by som tam viac nedala pokial bude robit na truc ako nejaký dement
@summer23456 och, vlastnu mamu nemozeme porovnavat so svokrou, mama mi vzdy povie, kam idu
@januska12323 ....toto jej nerad.Ak majú deti so starou mamou dobrý vzťah a chcú tam chodiť,tak je aj v ich záujme,aby tam chodili.
Ak matka odoprie vzťah detí k starej mame iba pre svoju urazenost,tak si stará mama môže nárokovať stretávanie s vnúčatami aj súdnou cestou.
Stale si povedz, ze vychovala cloveka, ktorého si si ty vybrala za svojho manžela. Nerieš, zbytocne stresy.
@doriiis vobec ich nechcem odstavit, preti vam pisem…. viem, te deti potrebuju starych rodicov, a s okra detu, ae toto je proste medzi dospekymi… resoektovat sa v zaujne deti
My to mame jednoducho zariadene. Doma platia moje pravidla, u starych rodicov ich pravidla. Nemusia sa u mna hlasit, ked chcu ist na nejaky vylet, keby sa nieco stalo, zavolaju. Ked su decka spokojne, nepotrebujem nic riesit.
boli casy ked nas mamy strcili k starkym na dedinu a vydvihli na konci leta.. nik nevolal a ani nepisal a prezili sme ..dnes musi mama vediet o kazdom kroku ... bud jej veris a deti zveris alebo jej neveris a nedas ich tam ...
@vesimelonimarsista ale keď ty zavoláš, predpokladám že zdvihnú telefón.
@jaond19 ved prave, ma tetaniu, hocikedy jej muz vola a nevladze tel. zdvihnut, co lezi…. a co ak jej pride zle, ked su s nou…. 🫤 to mi ide hlavou
@koniarova
@doriiis zajtea poslem muza s vecami a nech jej povie, ze ak pojdu mimo mesta, aby nam daka pred tym veduet, nie vecer… lebo uz take sa stalo, ze som od nej chcela, aby sa izvali, kam idu a napisala mi vecer, ze ceky den boli vilakde v lese ! co mi je na 2 veci, keby sa nieco stalo (vtedy mali deti 4 a 7 rokov)….
A ak zistim, ze niejde boli a nevedeli sme o tom, uz fakt pritvrdim, lebo jedine ci chcem, vediet, kde su
prepáč ale ak je to pravda čo píšeš tak to nie je normálne chovanie, toto robia manipulátory. a deťom prečo zhabe mobily hodinky a z diaľky vykrikuje? chce ich mat pod kontrolou? už len to že nechce aby si im doniesla veci na oblecenie ne maxilne divne. ja by som teda rozhodne veci deťom doniesla a bokom sa spýtala staršieho dieťaťa ČO CHCE NAOZAJ. či tam chce zostať aj so súrodencom alebo babka robila výčitky naschval. a keď budú deti doma dlhšie, pytala by som sa na babkine spravanie - či sa tam deti cítia prijemne, bez natlakov a citových vydieraní
Ci sú naše deti pri mojej mame alebo pri svokre, vždy vieme, aký plán majú počas dňa a kam idú, alebo co idú robit. Ani svokra, ani mama by mi v živote nepovedali, ze ich pravidlá platia, keď sú deti s nimi. Neviem si to ani predstaviť.
No nehnevaj sa ale vy tiež nie ste s muzom zák celkom kompletní!
Ona koli tetanii nevládze dvohnut telefón a vy jej dáte deti. Ona ich presvedčí ostat dkhsie - nie, tie deti sa neodvážil povedať NIE! Ona ich citovo vydiera a ku vám sa chova ako ignorujte.
Haloooo! Toto nie je zdravý vztah babka vnúča! Ona len zneužíva deti, och energiu, čistotu a slabosť. Ma prevahu nad nimi a to je cele. Ju totiž každý za jej chovanie pošle do prdele, lebo vie ako dospelý reagovať. Deti nie.
Takže robíš detom i vám medvediu službu. Ved ti chalani si takto osvoja uplne psychopatne vzorce správania sa.
Nedala by som jej deti, tak max foto poslala aj zo neviem ci! Aby po mne hukala a ešte aj pred detmi, to urcite!
So starou mrchou nik pricetny nevydrží a ona využíva deti, perfektne!
@kristinka92 ide o to, ze ked boli mali, stalo sa, ze chceli ist od nej domov skor, ako bolo dohodnute…. samozrejme to vyhodnozila tak, ze to preto, lebo sme sa napr. pri aute rozlucili, a pod. Takze zvolila taktiku, nekontaktovat nas, ako keby sme neexistovali. Vlastne, keby bola normalna, stacilo by mi hovorit s nou, nie s detmi, to chapem, ze potom sa pytaju domov….Stacila by sns: ahoj, sme v poriadku, zajtra ideme na vylet do…. ozvem sa, ked prideme. NORMAL komunikacia, ale to chcem asi vela. Teraz 10 rocnemu chlapcovi ide prat slipy, len aby som neprisla 😃😃😃🤦🏻♀️

Kľudne zavolaj. Nemusíš každý deň, ale každé dva tri či súboj, čo robili. Veď isto keby sa niečo stalo, dajú ti vedieť. Veď aj vlastnej máme by si zavolala,či nie?