Je to fér?
Baby, bola som dohodnutá s jednou babou na prebratí jednej veci (mobil) , podržala mi tu vec , musím uznať , sama si navrhla dátum dokedy ,s ktorým som súhlasila , to je v poriadku , len mi písala sms ,že o dva týždne skôr to bude posielať 🤷 ja dovtedy peniaze mať nebudem , a vie to, napriek tomu to pošle ..
Ja som chcela vtedy ešte pred tým ustúpiť, povedala že mi to.podrzi,že ona s tým problém nemá, nepotrebuje peniaze hned ,ona už má mobil novy doma a že tento nepotrebuje..ale už mení dátum a neviem proste blbý pocit,mám z toho ..ja som súhlasila s tým dátumom čo určila , ale zmenila to a ja si požičiavať od nikoho peniaze nebudem ..čiže musí počkať na ten pôvodný dátum ..nezdá sa mi to fér, ani odo mna by nebolo fér keby jej teraz napíšem že som si to rozmyslela ,že mobil nechcem , neviem podľa mňa keď sa dohodnu dve strany tak sa to má tak aj spraviť..,keďže ona to sama navrhla..čo si myslíte o Tom? Možno len mne sa zdá že to nie je fér a poviete mi iny názor ..
a to ti bude posielat na dobierku?
@zuzubb007 že o dva týždne skôr chce ako sme boli dohodnuté
Veď jej normálne napíš, že ťa to mrzí, ale nemáš peniaze a ani nebudeš mať až v dátume kedy ste sa dohodli. A Radim ti vyhľadať si ju, či nie je v nejakej skupine zverejnená ako podvadnicka. Na FB sú asi 4 také skupiny
Teraz sa asi vrece roztrhlo s podvodníkmi s mobilom
Myslím si o tom to, že si nekupujem nový mobil, ak na neho nemám peniaze. Síce prisľúbila počkať, ale rozmyslela si to. Buď zaplatíš teraz alebo ho predá inému. Je to jej rozhodnutie. Nič nefér mi tu nepríde. Tiež by som predala vec hneď a nie čakala 2 týždne, či niekto bude mať peniaze.
@melanta ale to bol jej návrh, len jej ..ja som sa toho mobilu vzdala..ona sa tak dohodla so mnou , ona si určila dátum a všetko okolo toho ,že dokedy
a ona ti ho chce poslat na dobierku?
ak nemas peniaze tak kupu zrus predsa
@autorka aký je problém povedať, že si si to rozmyslela rovnako ako ona a nekupovať ho od nej? Nerozumiem.
@melanta môže ho predať aj inému ,je to v poriadku ale nech to príde od nej ..keď jej ja napíšem že nech ho predá tak ma povlaci po všetkých skupinách ..ak sama napíše že to predá ďalšiemu, je to ok
ako je nefer ist kupovat ked nemas peniaze ospravedln sa jej a zrus kupu
Podľa mňa je úplne v poriadku povedať, že si si kúpu rozmyslela a nie je na tom nič nefér ani napadnuteľné, tak isto ako je v poriadku, že sa rozhodla, že nebude čakať… robíš okolo toho zbytočnú drámu, ale toto naozaj nie je žiadna kovbojka, slušne by som napísala, že v takomto prípade nemám záujem, ďakujem, dovidenia
@mamina7070 ja som jej písala že nech to predá inému ,že peniaze nemám,a okrádať rodinu o peniaze čo sú na potraviny atď nebudem ..povedala sama že počká dovtedy a tak sme sa dohodli, jej to neponahla..
@autorka prosím ťa, ľudia ako ty by nič nemali nakupovať z druhej ruky. A presne kvôli takýmto ľuďom ani nič nepredávam. Neustále rozprávky a potom sa to ešte aj bojí odmietnuť, aby som ju náhodou nepovláčila po skupinách. Tak ma nechá odoslať dobierku, ktorú zaplatím a nakoniec to ani nepreberie. Odporúčam nenakupovať nič z druhej ruky, nevieš komunikovať a ona rovnako.
@lindous mi písala že si musí byť istá že to zoberiem a že či sľubujem lebo ona mi to drží..
@autorka poznas tu ženu? Nemáš obavy že to môže byť podvod? Kupovať mobil takto je veľké riziko.
Až veľmi tlačí na teba.
Pozri, kupuješ keď nemáš peniaze. Tak potom sa stávajú aj takéto veci. Objednávaj či kupuj vtedy, keď vieš hneď platiť.
@cocolino234 pozri samozrejme že preberiem , sama posielam dobierku aj ich vždy ,naozaj vždy preberám ..ale keď sa s niekým dohodnem na nejakom dátume , ja čakám že to bude splnené , z oboch strán ,ako z mojej tak aj z jej..v živote sa nestalo že by som dačo neprebrala
No ale nakoniec sa rozhodla, že ho nepodrží… nebrala by som ho teraz, ani o dva týždne už…ako už je napísané vyššie, aby to bola naozaj reálna ponuka vôbec, keď sú okolo toho už teraz problémy
@lindous veľmi ma zarazila tá sms , som pozerala jak puk, že dohoda bola iná
ak ste sa dohodli, ze kupis o dva tyzdne, ked budes mat peniaze a ona to chce odoslat uz teraz, nie je nic jednoduchsie, ako napisat, ze peniaze budes mat az o dva tyzdne, podla povodnej dohody.. a nech sa teda zariadi ako chce.. nevidim na tom nic nefer, ani aby ta mala preco povlacit po skupinach.. ak to chce posielat na dobierku a ty nemas peniaze, ako to chces prebrat? to by som urcite nepreberala, lebo ak nevie dodrzat dohodu, tak si nemozes byt ani ista, ze v tom balicku bude mobil a nie kamen
sak jej napis nekupujem dakujem koncim diskusiu
@reanda veď ano , som jej to aj napísala ,že dohoda bola iná 😏
nehraj sa na to kto co zacne skor, proste jej napis, ze ste dohodnute o dva tyzdne, peniaze este nemas a hotovo. A nech to posle kedy ma. Napis jej ze ked to posle takako ste sa dohodli, tak samozrejme ze to preberies, ale ty nemas peniaze o 2t skor. Ak ma problem, moze to predat dalseimu zaujemcovi. Vybavene. Nic na tom nie je "odstupenize od dohody", ani nic za co by sa mohla urazit. Proste na rovinu sa bav s nou. Ona chce predat.
Mobil od sukromnika okrem osobneho prebratia a vyskusania nekupuj, dostanes bud tehlu, nieco nefunkcna alebo nic. Nie si nijak chranena, navyse na neho ani nemas €. Pokial nekupujes so zarukou od napr NAY a pod … kasli na FB komentare a rozmyslaj ako dospely clovek. Nemate nijaku predkupnu zmluvu a pod, nekupujes dom. napis rovno nemam peniaze posun dalej. Ked nejakeho sèniors so zacinajucou demenciou obtiahnu o € … ok … ale ak prides ty o € … tak v podstate je to len tvoja chyba a nemas pravo sa stazovat
Keď na teba tak tlačí, môže ísť aj o podvodníka. Veď kto rozumný by teraz posielal na dobierku ak vopred vie, že teraz nemáš peniaze až o 2 týždne. A pritom tvrdí, že má ďalších kupcov.
Odberná lehota na pošte je 18 dní. Odberná lehota zásielok môže byť na žiadosť adresáta predĺžená na 30 dní za poplatok 1€ alebo 4€
@maranco tiez mi to zavana podvodom a suhlasim,ved ak tak nech posle. Bude to tam stat 18dni a autorka po 2t preberie

Co nieje fer, mobil ti ma poslat, ked jej posles peniaze ine riesenie neexistuje