Je to žiarlivosť švagrinej na moju dcéru?
Ahojte, sme dosť “rozlezená” rodina, nebývame blízko seba, takže každé väčšie sviatky a prázdniny sa stretávame všetci u svokrovcov. Svagrina s už odrastenými deťmi ma stále nejaké poznámky na dcéru, prečo ešte neje sama príborom, prečo ma ešte plienky (jej dcéra už v roku a pol chodila na nočník), jej sa zdá že malo rozpráva, už by v tom veku mala skladať vety, zevraj ju rozmaznavame, skáče nám po hlave, jej by takéto scény robiť nemohla…naposledy by sme s ňou zevraj mali navštíviť psychológa lebo je príliš naviazana na mna a nezvládne škôlku. Podotýkam že ma krátko pred 2. narodeninami. Dcéra určite nemá žiadnu diagnózu, je to skôr to “dobre a poslušne dieťa”, kamošky mi ju závidia, lekári sú prekvapení ako spolupracuje, proste mám pocit že ju len nemá rada 🤷♀️ tiež by ste si to mysleli? Môže to byt žiarlivosť alebo?
Svagrina ma spomienkovy optimizmus a citi sa byt plne opravnena rozdavat rady plnym priehrstim, ci niekto o to stoji alebo nie. Nevsimaj si ju. Stretavate sa par krat do roka. Moja starsia dcera, do dvoch rokov takmer nerozpravala, rozumela vsetko, chodila na nocnik, jedla lyzickou aj vidlickou ale nerozpravala. Dali sme ju do jasliciek a do mesiaca sa tak rozhovorila, ze som so smutkom spominala na zlate tiche casy. Kazde dieta je ine, originalne, a aj tie "tabulky" hovoria od. - do, takze nadych, vydych a uzivaj si dietatko.
mam podobny nazor ako
@zuzana76 - ono sa to mozno zle cita a pocuva, ale nie kazdy sa ide poskladat z maleho dietata a teda mne ked vadi spravanie nejakeho dietata, som tolerantna stylom - pockam, ci zasiahnu rodicia. No castokrat rodicia spravanie si svojho dietata vnimaju uplne odlisne, nie ze je otravne, a potom nastava faza B - to dieta napominam aj ja.
kamoska ma tak naucene deti - z mojho pohladu uplne nevychovane, maju 2 a 5 a skacu vkuse do reci, u nej nemas sancu povedat jednu vetu bez toho, aby ta tie decka neprerusili. Mne to vadi. Z mojho pohladu to brutalne prehana a nenastavuje tym detom hranice ---- a tie deti su drze a rozmaznane. Z jej pohladu - ona je mama, a naplna ich potreby - takze ked za nou pridu, je pre nu prirodzene im odpovedat a venovat sa im, a prerusi rozhovor so mnou - co ja povazujem za drze.
mali sme o tom viacero rozhovorov, dokazali sme si to odkomunikovat a kamoskami sme nadalej. Ale naozaj sa skus pozriet na ten svet optikou svagrinej - ano, napomina ti dieta, pretoze tvoje dieta sa nesprava ako by sa malo. A ked si ho nenapomenies ty, pretoze si voci nemu benevolentna, napomenie ti ho ona. Osobne na tom nevidim nic zle.
@kaktusik007 áno je to možné že jej ide na nervy, no nikomu inému nie len jej.
Ale toto co si napisala nie je napominanie, ale vychovavanie..a mali by to robit rodicia.. je spravne povedat 2r.dietatu nehovori sa daj ale prosim, aj to, ze ma nechat najest druhych..atd. ono to dieta sa to totiz nema ako inak naucit, ako od dospelych, nic zle mi na tom nepride.
Mozno ma zvysok rodiny dlhsiu zapalnu snuru, tiez mi idu cudzie deti na nervy a som rada ze moje su odrastene
tak nikto iny evidentne nechce aby tvoje dieta bolo vychovane. Pretoze naozaj 2 rocne by uz mohlo miesto daj hovorit prosim si.
Júúúj, tieto nevyžiadané rady od kohokoľvek. Mne takto švagrinka toho času bezdetná bývajúca u mojej svokry neustále napomínala deti. No ja som ju rýchlo dala do laty, nech sa stará o seba a neotravuje nás svojími názormi. Po pár rokoch sa im narodili postupne deti a to boli inak živí satani 😀 v dobrom myslím, normálne divokí chlapci. A zrazu tých už netrebalo napomínať, veď sú to predsa malé deti.
Tvoja švagrina už zabudla aké sú malé deti a vôbec sa nedajú porovnávať, kedy kto skončí s plienkou alebo kedy skladá vety. Takže buď ignoruj, alebo jasne a stručne ju pošli do prdele. To podľa toho ako moc ťa vytočí v daný okamih.
Su ludia, kt su nespokojni sami sosebou a tak sa snazia ponizit niekoho ineho, aby sami vyzerali a citili sa lepsie. Stale poukazuju na nedostatky inych. Jej dcera, kt teda zazracne robila a vedela vsetko lepsie a skor ako ta tvoja, co robi momentalne, ako sa jej dari?
Svagrina zrejme nema rada teba alebo ma jednoducho sama sosebou nejaky problem 🤷🏼♀️ urcite by som ale nikomu nedovolila aby takto rozpraval pred mojim dietatom, 2r uz vsetko velmi dobre vnima.
Su ludia, kt su nespokojni sami sosebou a tak sa snazia ponizit niekoho ineho, aby sami vyzerali a citili sa lepsie. Stale poukazuju na nedostatky inych. Jej dcera, kt teda zazracne robila a vedela vsetko lepsie a skor ako ta tvoja, co robi momentalne, ako sa jej dari?
Svagrina zrejme nema rada teba alebo ma jednoducho sama sosebou nejaky problem 🤷🏼♀️ urcite by som ale nikomu nedovolila aby takto rozpraval pred mojim dietatom, 2r uz vsetko velmi dobre vnima.
@milanemila keď som ešte len “prišla” do rodiny jej dcéra bola veľmi ospevovaná, stále sme všetci počúvali historky o nej keď bola dieťa spred neviem koľkých rokov, a ako sa ona v živote určite nestratí. Teraz ma problém dokončiť školu, myslím že všetci čakali od nej viac. Zrazu sú ticho a o jej neúspechoch sa už nehovorí 🙂
autorka, ja si myslim, ze tvoja dcera je len zastupny problem. Moze byt, ze ta nemaju radi. Navyse su to zeny, co sa nejdu "pokakat" z kazdeho dietata. Nevies, kde a ako skonci tvoja dcera. Vychovavaj ju, tym nic nepokazis a nebud na nu taka citliva. Mozno im fakt lezie na nervy.
Vidis, cize ona upriamuje pozornost na v jej hlave vymyslene chyby tvojho dietata, nech sa neriesi to jej 🤷🏼♀️ je to hnusne ak si este niekto takyto za svoj “objekt” vyberie dieta :( Musis ju stopnut a ked si neda povedat, tak by som jej v sukromii povedala, nech sa stara o svoje dieta a jeho problemy a neobtiera si usta o to tvoje.

Ziarli alebo jej vadi, ze je mala drza a nevychovana?