icon

Je toto dôvod na rozchod?

31. máj 2020

Potrebovala by som objektívne názory. S priateľom máme podľa mňa normálny, v pohode vzťah, už to nie je o pobluzneni, ale myslím,že sme ok,za posledný čas sme neriešili žiadne problémy,užívali si spoločný čas, boli s sebe milí, pohoda. No pár dní dozadu nemal svoj deň a vykonštruoval problém,ktorý neexistuje. Jednoducho asi sa potreboval pohádať alebo vyventilovat,ja fakt neviem,no nepochopila som,o čo mu ide. Celkovo sme sa nepochopili v tom konflikte,on si isiel svoje a ja som sa snažila vec riešiť triezvo,reálne a zabudnúť na konflikt,bola som k nemu milá a na oplátku sa mi dostalo pár "teplých" polovulgarnych slov a urážok. Absolútne neviem,čo si mám myslieť,ostalo medzi nami ticho, ospravedlniť sa odmietol,vraj nemá sa čo a ja som si to všetko zasluzila. (Teda to pocastovanie neadekvatnym slovníkom,v danej chvili). Ako toto riešiť?

Strana
z2
gabika0825
31. máj 2020

No a o aký konflikt išlo? Lebo bez vetra sa ani lístok nepohne... a ak máte inak dobrý vztah, tak človeku len tak neprepne z ničoho nič ked na to nemá podnet...

autor
31. máj 2020

@gabika0825 ono totiž v tomto prípade išlo naozaj o prepnutie, nič,čo by sa zakladalo na logike. a tak trochu premýšľam,či to nemal byť náhodou podnet,ako má nasrať a zbaviť sa ma.

pribinak
31. máj 2020

Jedna hádka nie je dôvod na rozchod. Treba si určiť hranicu že vulgarizmy a osočovanie netolerujeme, ale určite nie rozchod
Na vzťahu treba pracovať, nebude furt slnko svietiť

elii5
31. máj 2020

Nepíšeš koľko ste spolu, či bývate spolu, máte deti atď. Porozprávaj sa s ním o pár dní, keď vychladne aj on. Možno má toho veľa a potreboval to dať zo seba von. Porozprávajte sa, či by nebolo vhodné ináč si ventilovať pocity, že ti to zle padlo, alebo celkovo o vašom vzťahu. Uvidíš na čo prídete. Hlavne to ries s ním ( a vtedy, keď myslíš že je v pohode) . Komunikácia je základ.

sense
31. máj 2020

Velmi malo info na objektivny nazor. Pre jednu hadku sa nerozchadza

gabika0825
31. máj 2020

Neviem ti potom viac poradiť, keďže ani nevieme o čo išlo. Ako si to máme predstavovať? Že ste boli spolu všetko fajn a zrazu mu preplo a začal ti len tak nadávať? 🙄

autor
31. máj 2020

Samozrejme,že sme mali aj inokedy nejaké nedorozumenia,po čase sa vyriešili,ani náš vzťah nie je ideálny,len ma zaskočilo,že ja som sa snažila racionálne a milo riešiť konflikt (úplnú blbovinu),aj som jasné povedala,že nestrpim vulgarizmy na moju adresu,nech sa uvedomí,ale jeho to vôbec netrápilo,vraj keď sa mi nepáči,nemusím to vôbec trpieť a môžem ísť,že on nerobí nič nevhodné,aby som ho poucovala,ako sa má chovať. (To bolo na margo tých nadávok,až by som povedala ponižovania).

zooeynka
31. máj 2020

Co bol spustac hadky? Kym nenapises priamo tak vobec netusime aka blbina ho vytocila

gabika0825
31. máj 2020

Tak ja som stále toho názoru že tam muselo byť aj tvoje pričinenie.. nič nie je len tak.. keby to bolo kvoli blbému dňu tak určite by ta neurázal a nenadával ti hlavne ak si ty na neho išla milo a racionálne...

ivuska444
31. máj 2020

Neviem, no ja si myslim, ze vo vztahu aj ked sa pohadate by nemali padat vulgarizmy, ziadne,nech je dovod na hadku uz akykolvek.

autor
31. máj 2020

@ivuska444 to si myslím aj ja,preto neviem,ako ďalej,či tomu mám dať šancu alebo nie,lebo jeho tie nadávky vôbec netrápia a vlastne mi bolo povedané,že sa mám s tým vysporiadať ako ja chcem,on sa mi určite ospravedlňovať nebude

kitycat
31. máj 2020

Cize on je zly a ty si dobra a chapajuca. Vykrucas sa riadne z udania dovodu hadky

autor
31. máj 2020

Poviem to na príklade,ťažko sa opisuje ten konflikt. Povedzme,že sa mal v danej chvíli rozhodnúť medzi riešením A alebo B a ja som ho nepochopila,nevedela som,čo presne v danej chvíli ma na mysli,tak som reagovala úplne ináč a povedala som možnosť X. Lebo som myslela na inú vec,než on,ale veľmi podobnú,tak mi začal nadávať do debilov a podobne aj horšie a nedal si vysvetliť,že som ho nepochopila správne. Bola som debil,lebo som nezreagovala podľa jeho predstáv k danej situácii,pričom som si tu situáciu zamenila za inú,veľmi podobnú a on to nedokázal pochopiť.

mareka49
31. máj 2020

No tak ak boli veci A a B nie velmi podstatne, tak asi boli len spustac nahromadeneho pnutia z ineho.
Nechaj ho vychladnut.
Uvidis ako sa bude spravat dalej

leskovael
31. máj 2020

Raz ste sa pohadali, kedy on pri "výbuchu"hrešil... Áno určite sa hneď rozíďte, nema to význam do budúcna 🤦🏽‍♀️ ty vieš s kým žiješ... ja som tiež prchka povaha, vybehne mi aj nadávka, aj keď si nato dávam pozor, ale keď sa už stane, muž tu z toho hlavu nevešia, proste taka som a v návale emócií prskám aj si ponadávam keď je toho už namňa veľa..pre teba to možno bola blbosť, alebo možno ani nie a máš na jeho výbuchu podiel viny, keďže stále si priamo nenapísala o čom bola hádka (mne osobne je to teda šumafuk, ale ja keby som si pýtala nejakú radu, píšem priamo a narovinu) ... Možno to v ňom vrelo už dlho a teraz to vypustil, tak to vypustil zo seba všetko naraz... Je ťažká doba v robote je všetko ok? príjem má ako obvykle? nieje nervózny? Možno ste sa bavili o niečom - pre neho - dôležitom a ty si ho nepočúvala, možno chcel odpoveď alebo radu a rozčulilo ho že nepočúvaš ci niečo podobné.. Tiež je otázne ako ponadával ci "do pi** bavim sa o tom a tom a ty si mimo a nevnímaš ma" a to boli nadávky priamo útok na teba... Každopádne by ma ani nenapadlo si robiť ťažkú hlavu z jednej hádky kde jednému z nas praskli nervy 🤷🏽‍♀️

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
leuchtturm
31. máj 2020

ak mas pocit, ze jeho reakcia nebola v poriadku a rozmyslas nad koncom, tak tak urob.

autor
31. máj 2020

@veronika4495 veď som aj odišla,ani brvou nemihol

ivuska444
31. máj 2020

No urcite ti nemal nadavat zvlast ked si sa mu snazila vysvetlit ze si ho nepochopila, a to zakazdym ked nebude s tebou suhlasit tak ti bude nadavat, to co akoze. A to ze nema ani potrebu po vychladnuti sa ti ospravedlnit, to svedci o jeho charaktere, myslim si ze sa to bude opakovat, zrejme takto riesi konflikt, tak uz sa musim ty rozhodnut ci si to ochotna akceptovat a do akej miery.

ivuska444
31. máj 2020

@gabika0825 ak to aj bolo jej pricinenim, neznamena ze jej moze nadavat.

mirkava
31. máj 2020

No hadka je v pohode musi byt. Prehrmi a ide sa dalej. Skor by ma mrzeli tie vulgarne nadavky. S manzelom sme sa pohadali x krat, ale nikdy sme si nenadavali lebo sa mame radi....

janeninka
31. máj 2020

v navale emocii sa vselico moze pritrafit, no po odozneni pustat taketo hlasky.. akoby mu bolo jedno ako vas vztah dopadne, ako sa citis... pises ze si odisla. uz definitivne? nepises ako dlho ste spolu ale niekedy je lepsie z kratsej cesty sa vratit lebo vztah bez ucty asi nebude perspektivny.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
autor
31. máj 2020

@janeninka ja práveže vôbec neviem,či toto mám brať ako koniec alebo ako. Áno,odišla som,ale odišla som z tej situácie, vrátila som sa domov,nežijeme spolu. On mi ani nebránil v odchode. Hádka má nemrzí,stane sa,no nadávky až výsmech zo mňa, mi hovoria,že to už nemá asi nič spoločné s láskou. Neviem,čo urobiť.

autor
31. máj 2020

@veronika4495 neviem,či sme sa rozišli,nikto nikoho nekontaktoval uz

chances
31. máj 2020

Rozist. Nadavky stylu debil su absolutne cez ciaru.

danielinaa
31. máj 2020

Teraz zacal s nadavkami len tak, casom mozno uz ani nebude potrebovat podnet a bude ti nadavat furt. Asi bude lepsie ked to ukoncis. Mnohe zeny su roky vydate, daktore aj 20, moje kolegyne aj viac ale nech hadka bola akakolvek, ani ta laska uz nie je ako na zaciatku, ale v zivote ich v nijakej hadke manzel nepocastoval vulgarizmom, nech boli emocie akekolvek. Lebo maju jeden k druhemu uctu aj po rokoch. On ta pocastoval vulgarizmom, takze ucta v kybli, s takymto clovekom chces zit a zakladat si rodinu, ked prave ucta jedneho k druhemu je zakladny pilier vztahu?

janeninka
31. máj 2020

a ako je to dlho od toho odchodu? mne by to nedalo, ja som taka ze potrebujem veci uzatvarat.. cize by som urcite potrebovala aspon jeden rozhovor s nim, aj keby to malo byt potvrdeie toho ze chcem koniec. Pytas si nazor. Uprimne? z toho co pises to fakt znie tak, že jemu uz na vztahu tak nezalezi, cele to hodil na teba.. dovodom rozchodu by u mna napr nebola ani tak samotna nadavka ale to ako sa zachoval po tom.. A ako vravim ak este nemate zavazky a ste spolu kratko tak asi radsej teraz koniec ako robit ustupky, potom pridu zavazky, tazsie obdobie a kde budes hladat oporu ked sa bude k tebe spravat uplne bez respektu a zakazdym to len hodi na teba ze sak chod a ty bez sebadovery budes len tazko hladat odvahu na odchod tak bude trpiet stale vacsie a vacsie ustupky... ALEE Mozno sa mylim, a rozhovor s otazkami - co sa deje by mozno nieco odhalil, snad nie len oddialil... Ty musis poznat jeho charakter, aky je k inym ludom? casto prejavuje svoje ego? vie sa ospravedlnit ked spravi chybu? ponizuje druhych? ako rozprava o byvalych?

daganov
31. máj 2020

asi by som to ukončila. Vôbec nie preto, že bola hádka, tá sa medzi partnermi vyskytuje. Ale preto, že si ťa vôbec neváži. Vulgárne ti nadáva a nemá pocit, že by sa ti mal ospravedlniť, tiež mi to pripadá, že problém je vykonštruovaný, aby dosiahol to, čo sa vlastne stalo - že si odišla. Nechcela by som s takýmto človekom pokračovať, čo by bolo o päť, desať rokov? Nemáte zrejme nič spoločné , myslím deti, majetok, obráť list. Po jednej hádke sa dvaja bežne nerozchádzajú, ale pri absencii úcty áno.

autor
31. máj 2020

@daganov podľa neho to nie je neúcta,ale správanie,aké si zaslúžim,to sú jeho slova (podľa potreby v danej chvíli).podľa mňa je to jasná neúcta,o tom niet polemiky. Otázka znie: mám to nechať už v tichosti tak,odmlčat sa alebo k tomu niečo povedať či napísať? Netuším

Strana
z2