icon

Je v poriadku, ak priateľ používa vašu kartu?

1. feb 2025

Ahojte sme spolu 3 roky z toho rok žijeme spolu, predtym financoval všetko on vtedy zarábal dobre (na živnosť) teraz bol čas kedy tie práce menil (3práce) a kartu má on, ja ju mám v mobile čiže k nej mám prístup rovnako. Jednoducho posledne mesiace to jemu finančne celé nevychádza mal týždenné vyplacanie v decembri a teraz ma novú prácu kde dostane výplatu až tento mesiac. Moju kartu má už dlhšie platím nájom,jedlo,tankovanie,CIGARETY každý deň je to jeden balík začo ja niesom vobec spokojná a už som mu to xy krát hovorila. Proste posledné mesiace platim všetko ja. Mne to ani nevadí ani to že má moju kartu ale občas nad tým uvažujem či to je fakt v poriadku, ja tiež nemám vysoký plat (+-900€) ale mám nejakú rezervu stále na tom účte. Teraz je v práci kde by mal dostať vraj nejak nad 1000€ . Je to podľa vás ok? Či som len zaslepená.

Strana
z2
sevrin
1. feb 2025

Ale "predtym financoval všetko on" takže teraz sa to len vyrovnáva.

autor
1. feb 2025

@sevrin teoreticky nie všetko platil nájom auto svoje cigarety pausal a ja jedlo čiže sme boli tak 50/50

januska12323
1. feb 2025

Karta je tvoje vlastníctvo, načo mu je? Nehovoriac o tom, že používanie cudzej karty je porušenie podmienok banky. Každý deň krabička cigariet? To nech si platí sám keď si na ne zarobí.

sashabb
1. feb 2025

On nemá účet? a žiadne úspory? 🙄

zuzubb007
1. feb 2025

No si na hlavičku, na čo mu dávaš akože kartu? To by som ani svojmu mužovi nedala, keď tak vyberiem 100 euro nech sa páči, kartu nikomu do ruky okrem seba, cigarety nech sa páči môže prestať nefinancovala by som ho

autor
1. feb 2025

@sashabb ucet ma ale uspory žiaľ nie ja na tej karte uspor tiez nemam veľa, len vzdy co ostane, ostatne uspory mam v keši odložené

leni1977
1. feb 2025

A kvôli čomu si mu ty odovzdala tvoju kartu?

surriana
1. feb 2025

Keď zarábal dobre a všetko financoval on tam bolo všetko v poriadku?Aj vtedy si sa sem chodila sťažovať ako všetko financuje on lebo dobre zarába?
Alebo je problém až teraz keď máš financovať ty jeho v jeho ťažkom období?
Aj on teba vydeloval či si môžeš kúpiť to alebo ono,alebo len ty jemu vytýkaš či cigarety áno alebo nie?!
Máš rezervu z ktorej čerpáš,a ako si tú rezervu nadobudla?Na úkor toho že on všetko financoval a ty si vďaka nemu mala možnosť si tú rezervu vytvoriť?

0silvia0
1. feb 2025

A to zvladas platit vsetko pre oboch z 900 euroveho platu? Ved to uz musis byt v minuse.

0silvia0
1. feb 2025

@surriana o 14:20 vysvetlila, ze realne neplatil vsetko

maranta_leuconeura
1. feb 2025

V zivote by som nikomu nedala svoju kartu k uctu! Ani muzovi, ved ma svoj ucet! Posli mu peniaze na jeho ucet, ak ste sa tak dohodli, ze teraz tahas financie ty a s tym nech si hospodari. Ak ich minie skor na cigarety, no tak smola, nech caka na vyplatu.

Inak menil prace a co tam robil zadarmo? Ved aj z nich musel dostat vyplaty za kazdy odpracovany den. Ci tam nebude iny problem

lucik194
1. feb 2025

no uplne jednoducha vec, zrus kartu co ma v mobile a nech si zalozi ucet s kartou aj on…..

autor
1. feb 2025

@surriana nemám tu rezervu milionovu čiže nieje to z obdobia kedy platil všetko on pišem že čo mi ostava nechavam tam vacsinou okolo 300-400€, a taktiez som pisala ze s tym nemam problem ze ju ma len ma zaujimal nazor ostatnych či je to v poriadku 🙂 netreba sa hned navazat a neplatil uplne všetko ja som platila jedlo,drogeriu a podobne veci on ostatok ako najom tankovanie a pausal 🙂

surriana
1. feb 2025

@0silvia0 v úvodnom príspevku tvrdí iné a po prvej negatívnej reakcii už to nieje pravda už je to 50:50

lilitela
1. feb 2025

@surriana Podla mna je ale rozdiel, ked niekto zaraba povedzme 2000 v cistom (nepise presne kolko, ibaze dobre) a z toho plati "vsetko" (ona uz napisala, ze nie vsetko) a rozdiel, ked ma niekto toto tahat z cisteho 900€.
Mozno su obavy na mieste preto, lebo ked on zarabal dobre, tak si zrejme nevytvoril rezervu na horsie casy - a mohol. Takze aky ma postoj k financiam? Keby jej nebolo, kto ho potiahne? Ona vtedy zjavne neocakavala, ze ju bude podporovat, ale ked chcel, tak chcel. Aspon ja mam taky pocit z toho prispevku, ze on ked ma, je grant ale nemysli na horsie casy. A okrem toho, asi to ani nesuvi s problematikou, ze mu dala pristup na kartu, to je to co tu ona riesi a boji sa.

0silvia0
1. feb 2025

Mne by to tiez vadilo, keby mal niekto moju kartu, hocikto.

autor
1. feb 2025

@lilitela presne to ze si z toho mohol fakt pekne usporit ja som v tu dobu zaraba okolo 1000-1100 on teda viac a dalo sa z toho usporit bohuzial sa nestalo teda snaha bolaale stale sa tie peniaze minuly

autor
1. feb 2025

@0silvia0 niesom v minuse pisala som ze som mala nieco nasetrene a snazim sa s tymi peniazmi dobre hospodarit bohuzial treba vediet ako, a menej si doprajem

0silvia0
1. feb 2025

Ty minas teraz svoju rezervu?

liv1
1. feb 2025

Kolko rokov ma tvoj partner a co robi? Podla mna kazdemu normalnemu chlapovi by to bolo vrcholne trapne. Jeden dva mesiace ok, ale viac? 🤷‍♀️

livia341
1. feb 2025

A kto je majitelom karty? Vy ci on?

saraxyz
1. feb 2025

Už zarába, tak mu povedz nech Ti kartu odovzdá a platí 50:50

autor
1. feb 2025

Ešte samozrejme keď my sme sa nasťahovali dokopy tak ja som prácu nemala keďže som skončila školu a prácu som si hladala prve dva mesiace ako sme žili spolu som nerobila hladala som si pracu, nebolo lahke najst normalnu a nechcela som najst nieco rychle a meniť to potom jeho rodina aj on s tym mali obrovsky problem že nezarabam ale on ked stratil pracu a platila som všetko ja its okay, každý s tým bol pohode (depozit sme neplatili), v tu dobu zarabal dobre

liv1
1. feb 2025

A kolko mesiacov to tahas ty? Kartu mu uz zober ked ma robotu…

simca06022011
1. feb 2025

Normlane si sadnite a dohodnite kto kolko coho bude platit, kartu si vezmi. Je to tvoj priatel a nie manzel. Ty mas mat svoju rezervu pre seba. On si ma a mal tvorit tiez nejaku na horsie casy. AK poratate vydavky spolocne a vydelite dvoma, vyjde vam = kolko mate dat do rozpoctu a hotovo. Nech si najde pracu. Aj docasnu ked mu nevychadza. Aby so niekomu sponzorovala cigarety, vozenie sa autom ak nepracuje = to iste. Ano ked je zle, potiahnut sa da, najomne, strava atd.. ale odtial potial a obmedzeny cas.
Teraz si vezmi, ze si zmysli nakupit hocico a minie ti aj celu rezevu par sto eurovu na ucte.. budes bez penazi.

vanilkovazmrzka
1. feb 2025

Vies ze mozes nastavit na tej karte limity? Ked mu ju nedokazes zobrat, nastav denny limit napr na 20€ a nech sa podla toho zariadi.

svetlonos
1. feb 2025

No ty si cvok úplný! On ti tiez dal svoju kartu ked si bola bez roboty?? Nie, debut ho islo nieto aby ti kartu da! Ty si ušetrila z 1000e on nevedel z viac, aha... A ty mu das svoju kartu, no nie si kompletná.
Ja som moju kartu nedala ani muzovi ani on mne. Ja platím stravu, skolkarsku tiez, lekárov mne a detom, muz zvyšok. Ked zabudnem Ja ci on, jasne dám mu moju on mne jeho. Ale mame radi svoj systém. On vie co ma platiť a ja tiež. Ved by som mu minula peniaze a z čoho on potom zalati najom?
Ty skor zväz vas vztah celkovo.

maranco
1. feb 2025

Nie je to v poriadku, kartu môže používať iba majiteľ karty (zvyčajne na karte má svoje meno), porušila si podmienky svojej banky, nesmieš svoju kartu dávať cudzím osobám ani im prezrádzať PIN.
Keď budeš reklamovať nejakú platbu kartou banka ti ľahko zamietne reklamáciu lebo si porušila podmienky.

prettywoman1212
1. feb 2025

My používame jeden účet odkedy sme spolu 😀 Keď jemu príde výplata tak používam jeho účet, keď niečo zarobíme keďže máme spoločnú firmu tak používame tie peniaze, dobré je sa nejak porozprávať o výdavkoch 🙂 Sme spolu 5 rokov, z toho 2 roky manželia… My to máme v prvom rade tak rozdelené, že on platí všetky povinné účty, nájom, energie, jedlo, a na blbosti je to čo zarobím buď ja alebo čo zarobíme spolu. Dôležité je spolu komunikovať.

danica2711
1. feb 2025

nad tým si mala rozmýšľať predtým, než si mu to umožnila

Strana
z2