Ahojte, mám takú otázočku, ktorá je možno len v mojej hlave ALE je podľa vás blbé ak ide človek sám na limonádu/drink aj večer alebo sa sám opaľovať ? Mám teraz dosť voľna v lete a pracujem len pár hodín a nejak sa neviem s kamoškami časovo zladiť. Viem sa napríklad zladiť na jeden deň ale čo tie ostatné nechcem sedieť doma ale tiež nechcem aby si niekto myslel že som zúfalá a nemám s kým a preto som sama alebo že nemám kamarátov. Chodím sama nakupovať oblečenie alebo vybavovať alebo na prechádzky to áno ale tieto činnosti si nejak neviem predstaviť sama. Pomohli by mi nejaké tipy ako sa prekonať. Som skôr typ človeka, čo sa stretáva prevažne so svojim malým okruhom ľudí. Vďaka za komentáre
A dodám, že nie je to preto, že by som nemala kamarátky.
Mám.
Ale väčšinu času je problém doladiť si termíny aj len večer na kávu /drink, nie ešte nejaké kúpalisko, wellnes víkend či nebodaj more.
Áno, niekedy motyka vystrelí, boli sme min.rok spolu babinec pri mori.
Tento rok to vyzerá biedne.
Joj ako rada by som chodila sama. Kdekolvek. Nateraz na to mozem zabudnut, ale az dieta vyrastie a bude chodit samo, budem aj ja chodit sama. Pre mna je to uplne normalne. Ja naozaj nepotrebujem ani spolocnost ani animatora napriek tomu, ze nie som ziaden intrert. Ja som sama so sebou rada.
Chodím bežne sama von. Milujem to.
Chodím sama do kina, na obed, večeru, drink, opaľovať sa, na koncert, stand up...doplň si co chceš.
A čo, ak si bude niekto mysliet, ze si zufala...mozes to mat vieš kde. Choď si, kam chceš.
Nieee, co by na to povedali susedia (okoloiduci, okolostojaci, okolosediaci, okololeziaci, okoloplavajuci, okoloskacuci, okolocviciaci, okolodivaci...)! 🙃. Jasne ze je to v poriadku 👍. Ty si vsimas, ze je niekto niekde sam? A keby aj hej, sudis ho pre to?
som prekvapená koľké takto chodíte ja mám skôr pocit, že kam prídem tam sú všetci poskupinkovaní :D lebo milujem leto a netúžim po tom sedieť doma haha
autorka, precitaj si nieco o spotlight effect 😉 nie, fakt nikoho nezaujima, ci si von sama alebo nie, kazdy sa zaujima hlavne o seba a ist von (hoci obcas sam) je urcite lepsie, ako kvoli tomu sediet doma.
A ano, pridavam sa k tym, co chodia von aj sami, pre mna je to prijemna psychohygiena a me-time. Ja som bola dokonca sama aj na niekolkych tripoch po europe - pre vacsinu ludi nepochopitelne, ze ako to mozem vydrzat, ale ja mam za to, ze najprv treba byt najlepsim partakom sam sebe, aby si mohol byt dobrym partnerom niekomu inemu. 😇
Ver mi, je veľa ľudí čo chodia kade tade sami.
Ja som tam pri mori vtedy stretla slovenku 🤣
Že muža aj deti ona takto každý rok nechá doma a ide sama.
Zrovna niekam sadnúť si na drink sama nechodím, ale kúpať sa, opaľovať sa, zaplávať si úplne bežne 😊 preferujem to sama, lebo som tak dlho ako sa mne páči a chce… a práve pri tomto vidím často ľudí samých..
Chodim sa sama opalovat, aj sama do aquaparku, na drink do podniku sama nechodim, ale ak tak vezmem si ho so sebou. Nechodim preto sama, ze by som nemala s kym, ale niekedy je problem sa zladit a niekedy mam chut si to uzit sama.
ja chodím a vôbec s tým nemám problém.
ak chceš ísť na kávu a máš blbý pocit, vyber si knižku, večer nemusíš pozerať po okolosediacich, tiež si môžeš robiť sama podľa seba pri stole, ja neviem, učiť sa, vyber tablet napr…
ja občas aj na pivo idem sama - a naozaj nie preto že nemám s kým - som rada sama doma… a niekedy si to užijem sama aj mimo domu ☺️
Bezne chodim sama 🙂 ked sa mi podari mat cas pre seba a nik nemoze, manzel s dietatom, tak idem sama 🙂 kino, kaviaren, bicykel, ...hocico
Ja bezne chodim sama na dovolenky, nielen na kupalisko, do kina a pod.
Úplne v pohode, akurát večer do mesta na drink by som sama nešla a asi ani na dovolenku..
Sama na bike, do reštaurácie na obed, kúpať to hej..
Milovala som chodiť sama do kina, nikto mi nekecal do výberu. Takisto som milovala chodiť sama k jazeru, opekala som sa celé leto plus horúce dni v júni / septembri. Popritom kniha - naj relax. Je skvelé vedieť byť sám so sebou.
Teraz pri troch deťoch je skvelé byť aj sama na káve mimo domu. 😂
Večer na drink sama nechodím,ale inde v pohode. Aj na kávu, na obed, do kina, na koncert...., zajtra som mala ísť sama na týždeň do Dudiniec,ale som to musela preložiť kvôli zdravotným problémom. Už som bola takto párkrát a bolo fajn. Ak chcem byť sama, som sama, ak sa chcem rozprávať, tak sa niekomu príhovorim.
Pridavam sa. Moj rekord je sama mesiac v Thajsku 😀 Chapem, ze je to zo zaciatku neprijemne ale to rychlo prejde ked si zvyknes. Ludia sa nad tym nepozastavuju. Ja si ani neuvedomujem ci je okolo mna niekto sam alebo nie. Chodim sama na brunch, kavicky, obedy, vecere, do divadla, na wellness, plavaren, standup, dovolenku, snad vsade kde sa da ist som uz bola aj sama. Uzi si to 🙂
@bludna Super, páčia sa mi takýto ľudia👏🏽😊
Ja som vzdy rada chodila sama, ani mi to neprislo divne, az kym som nevidela nejake vtipne video o tom, ako sa moze asi citit clovek sam v restike.😀 som na to kukala, ze aha, ani mi nenapadlo, zeby to nemalo byt normalne😀
Teraz ako mam dva cecky na sebe, tak mi to aj chyba, len tak si sadnut sama na kavu/drink a pozorovat zivot a ludi okolo.
Nez som mala deti Isla som hocikde sama ked kamosky nemali cas do kina som zasadne chodila rada sama Lebo som chodila na filmovu klasiku do filmovych klubov ( ciernobiele filmy s titulkami z roznych kutov sveta indie filmy co nie kazdy chce vidiet) Raz v 20 som sla sama do pubu a otravoval ma tam jeden trpaslik Mne po rameno Tak som odisla a este celou cestou k mhd ma prenasledoval hopkal okolo mna .. Som bola mlada moc slusna teraz by som ho tak odpalkovala. Teraz ked mam deti v skole a volny den tak sama zabehnem do mesta obchodov .. do restiky na obed . Ja to vnimam tak ze ked ide Niekto sam neznamena to ze je chudak a nikoho nema . Ale ze v ten den je sam sebe naj spolocnost . Nepotrebuje nikoho vystaci si sam. A teda ked som vonku nie sama tak druhych si vsimam minimalne moju pozornost venujem ludom co su somnou . Nemalo by ta tak trapit co si pomyslia druhy ale skor sa sustredit na to uživanie si sama seba.
Ja to mam velmi rada, idem na zmrzku, nakupy aj v kine som bola sama, alebo sa idem najest.
Ahoj, opalovat sa mozes ist uplne bez problemov sama. Vidam vela ludi, co tam lezi bez nikoho. Vezmi knihu,casak alebo sluchatka, hod sa na deku a uplne s prehladom🙂🌞
Hlavne bezpecne… ak sa ides opalovat sama, isto nie na opustenu cistinku do lesa… inak jasne, uplna normalka ist kamkolvek sama. Jedine drink vecer v meste by som nesla sama, to by mi chybal ktosi na rozjimanie o svete 😀
Ano, je to normalne. Muz chodi kazdy mesiac na tyzden prec a to je moj tyzden - sama na prechadzke, na kave, v nakupaku. Velmi si to uzivam a citim sa dobre.😊
Ak ti pomôže, tak ja chodím na kávu/limonádu aj sama.
Bola som sama už aj na dovolenke pri mori.
Manžel nemohol a ja som akútne potrebovala vypadnúť.
A vieš ako mi bolo dobre ?
Nech to znie akokoľvek divne.
Ja som rada občas len tak sama so sebou.