icon

Je v poriadku pýtať peniaze za stráženie detí?

Včera o 14:33

Pravidelne kamoške strážim dieťa, keď ide niekam na wellness s frajerom alebo ako minule išla ku kaderníčke a na nechty. Nemám s tým problém, nikdy. Vždy som jej takto pomohla, ja deti ešte nemám, ale mám ich rada. Teraz ma poprosila či by som jej dieťa postrážila od budúceho týždňa piatok- koniec nedele, idú niekam s frajerom na predĺžený víkend. Ja mám teraz posledné dva mesiace home office, takže čas mám. Povedala som jej, že postrážim na tie 3 dni, ale nech mi dá aspoň nejaké peniaze. Nikdy mi nič nedala za malého, aj obedy a nejaké zmrzliny, výlety, to som mu vždy platila ja. Nechcem od nej veľa, ale aspoň niečo pre malého, na jedlo a podobne. Ja mu rada vždy aj uvarím a kúpim, ale toto mi už príde moc. Keď som to povedala kamarátke, nechápala, vraj toto odo mňa nečakala a že sa môžem hanbiť brať peniaze za takúto pomoc. Odvtedy sa so mnou nebaví. To sú už cca dva dni, písala som jej, že či sa stále hnevá a dala mi len videné. Predtým som jej chlapca strážila max na jeden deň, teraz to mali byť 3 dni, ale tiež nemám na rozdávanie. A keď máme nejaký sviatok alebo sú vianoce, požaduje aby som darček kúpila aj malému. Posledné vianoce som mu kúpila autíčko na ovládanie za 130€ a kamoške darčekový poukaz na nechty za 50€. Ja som od nej dostala umelú ružu z pumpy.

muchotrafka298
Včera o 17:02
@anonym_autor

Chcem sem pridať screen správy a nedá sa to sem dať. Napísala som jej ešte raz, že to nebolo pekne ako na mňa vybehla…aj mi odpísala a chcem to sem dať a nejde

@anonym_autor na co jej vypisujes? Sa zobud uz prosim Ta. Ta zena Ta len vyuziva a teraz pochopila, ze konci starostlivost o decko zadarmenko, tak zaberie, ze ake ste kamaratky, skoro rodina. Lebo sa nechas od nej vyuzivat. Tak sa teda nechaj a o par tyzdnov sem napis, ze platis kamaratke za to, aby si jej dieta strazila.

cacianka
Včera o 17:03
@anonym_autor

Odpoviem takto hromadne, áno vždy vyžaduje aby som darček kúpila aj jej synovi, mne to nevadí, ako som už spomenula, mám ho veľmi rada, vždy sme si niečo dávali k sviatku alebo aj ak boli vianoce, keď sa jej narodil malý tak ona navrhla, že bude pekné ak aj on niečo bude dostávať, ja som bola za. Len posledné 2-3 roky si ona povie čo chce, napr ako naposledy tá hračka za 130€, poslala mi link aby som to kúpila. Ona chodí rada na nechty a do salónov a na masáže, ja jej vždy nejaký darčekový poukaz na tie služby kupujem, cca 50€. Ona mne naposledy dala ružu z pumpy a predtým zvykla nejaký kvet v kvetináči alebo kaktus. Raz som dostala tričko a ponožky. Ja deti ani partnera nemám, takže rada s nimi trávim čas, ale zase nemám nonstop na rozhadzovanie. Keď ho strážim dajme tomu väčšinou pár hodín alebo skoro celý deň cez víkend, zoberiem malého napr niekam na výlet, aj do ZOO, zmrzlina, koláčik a podobne. On veľmi doma neobsedí, takže vždy mu vymyslím nejaký program. Doteraz som nečakala a nechcela ani cent, ale celé 3 dni mi už príde dosť, keďže malý je dosť akčný a nesedím s ním len tak doma.

@anonym_autor ona nemala čo navrhovať - jedine ty si mohla sama od seba dať ako darček jej, tak drobnosť aj synovi. ALE tvoja voľba čo dať a za koľko. Aby ste sa vedeli zhodnúť, je ok poslať typy na darček , možno malý zoznam pár veci z ktorých ty vyberieš a darujes, ale rozhodne nie za 130 ,!!! Za toľko nekupujem ani mužovi , nikomu.. Max 20- 30 € na dieťa mohla vybrať, ale táto osoba nemá kožu na hube a riadne na tebe ryžuje.
Ona rozhadzuje € na svoje maniere, chodí si kade tade a ty ako popoluška jej strážiš decko, ako sa ti ona odmení ? Keby ti dá aspoň nejakú drobnosť - čokoládu, oriešky, kávu, občas knihu alebo niečo drobnosť čo urobí radosť tebe, pozve ťa na zmrzlinu , kúpiť ti balíček ovocia za tvoju ochotu. Ale trápnu rúžu z pumpy 🙈🤦🙊
Priateľstvo nie je o tom, že budeš pýtať peniaze , pomôžeš z dobrej duše, ale ona by mala z tej dobrej duše sa tebe revanšovať. Aj keď len drobnosti, za ktoré sa oveľa menej ako za posrate nechty. Pozvala ťa niekedy na revans tiež na nechty ?
Priateľstvo nie je o tom, že ti musí platiť, ale o tom že ty pomôžeš jej, urobíš radosť decku, tak aspoň aj ona tebe.
Je iné keď decko pozveš, pár hodín, ale ona si tvoju pomoc, neváži, to skôr sa na tebe priživuje a čo ušetrí na strazení, tebe " nevráti " ani 1 €, ale vrazí do svojej roztopaše.
A teraz ?! Zase ide trtúsiť s frajerom, a je jej u riti, že ty minas svoj drahocenný čas, svoje voľno, oddych kľud a aj peniaze na jej dieťa, o ktoré sa dáma nevie a nechce postarať. Krkavčia mater, presnejší je jej frajer ako dieťa.
A keby sa aj dohodnete, že pomôžeš, tak mala navariť pre syna aspoň jedno jedlo, urobit nákup ovocia, zeleniny, jogurtov , aspoň základný nákup na 3 dni pre JEJ dieťa l.
Tu nejde o poplatky za stráženie, to keby mala zrátať tak vyše 500€, ale aspoň ten nákup a jedlo sa postarať. Kurňa veď ty nie si sklad batožiny a decko nie je kufor !!!
A ešte keď vie veľmi dobre, že ty nie si milionárka, ani nemáš tisícové príjmy, o to viac by jej v tej lebeni malo zasvietit, že svoje dieťa zasobím čo potrebuje.
Náklady nie sú len vstupenka do zoo, alebo 2 jogurty, ale 2apol dňa plnej penzie, voda, elektrina a +. To sa ani nezdá ale 100 je fuč len tak fukne. Kto má len tak 100 nazvy ? Ahaaaa kamoška, na nechty, mihy a iné lakocinky - sama pre seba. Je to jedna žgrlava, sebestredná osoba, a nie kamoška.

muchotrafka298
Včera o 17:03
@anonym_autor

A čo si čakala? Že ťa hanba nefackuje si pýtať od najky peniaze. Myslela som že sme jak sestry.

Toto mi len napísala 🥲

@anonym_autor tak po tomto sa Ti snad oci otvorili a zablokujes ju a nebudes sa jej podlizovat, vypisovat jej a este sa jej ospravedlnovat. Tu vidis krasne, za co Ta ma. Za handru, co plni jej prikazy. Ze ta hanba nefackuje.....za co? Ju ma fackovat, ale nie, ona je kralovna a ty si otrok, co si dovolil odporovat.

ivik4
Včera o 17:05

Mozem sa spytat naco si sa sem prisla poradit ked sa jej teraz pchas do zadku pritom kazdy pricetny vie ze v tomto mas pravdu ty ??? Naco jej pises !!! Viesco, bez za nou a este ju popros o to strazenie 😵‍💫

enmery
Včera o 17:05
@muchotrafka298

@anetka34 ale presne. Ja som tiez asi inac nastavena. Jasne, ze kamaratstvo nie je o darcekoch, ale nebudem predsa na niekoho minat stovky EUR, on bude tvrdit ze je moj najlepsi kamarat a potom mi neda nic alebo uplne hluposti za par EUR. Ja som mala tiez taku kamaratku, ze ona len brala a na oplatku nedala nic, alebo nepouzitelnu blbost, co mala odniekial zadarmo.

@muchotrafka298 Mne su dary u prdele. Ale jej arogantné správanie a reakcie a využívanie by mi teda fakt vadili a uz by bola max len moja známa a tým by sa ti pre mňa končilo.
Autorka je príliš dobrá a empatická a nevšimla si, ze tak ako môže byť niekto v totálne toxickom vzťahu a iba mu to škodí, tak isto to môže byť aj kamarátstvo.

muchotrafka298
Včera o 17:07
@enmery

@muchotrafka298 Mne su dary u prdele. Ale jej arogantné správanie a reakcie a využívanie by mi teda fakt vadili a uz by bola max len moja známa a tým by sa ti pre mňa končilo.
Autorka je príliš dobrá a empatická a nevšimla si, ze tak ako môže byť niekto v totálne toxickom vzťahu a iba mu to škodí, tak isto to môže byť aj kamarátstvo.

@enmery mne nejde o to, ze drahe dary, reciprocita. Ale toto je do neba volajuce vyuzivanie a este jej napise, ze ci ju hanba nefackuje. Je to jedna lakoma, sebastredna vychcana zenska, co ju len vyuziva. Ved jej nemusi platit, este pockaj, za par mesiacov tu budeme citat, ze jej plati za to, ze jej moze decko strazit. Lebo k tomu to speje, len sa jej bude do zadnice strkat, elbo je to kamoska od zakladky, ved su ako rodina. Ano, jedna plati jak murovata a druha si rozhadzuje prachy na seba a necha ju este jej decko zivit.

anonym_382efd
Včera o 17:08
@anonym_autor

A čo si čakala? Že ťa hanba nefackuje si pýtať od najky peniaze. Myslela som že sme jak sestry.

Toto mi len napísala 🥲

@anonym_autor No hanba by mala fackovat skurat tak ju! Kks ani kusok sebareflexie nema a grandiozne ta vyuziva. O taku "kamosku" by som naozaj nestala..

cacianka
Včera o 17:09
@anonym_autor

@anetka34 no ona peniaze na takéto veci má a rada míňa. Aj oblečenie a podobne.

@anonym_autor tak na to € má, ale na dieťa nie ?! Čo si jej sponzor ?!

muchotrafka298
Včera o 17:09
@cacianka

@anonym_autor tak na to € má, ale na dieťa nie ?! Čo si jej sponzor ?!

@cacianka sponzor.....toto si brutalne dobre vystihla 👍👍👍👍👍👍👍👍

cacianka
Včera o 17:10
@enmery

@anonym_autor BOLI. Dúfam, že si uvedomuješ, že to mohlo byť pekné, keď ste mali 10, 15. Ani to nie je problém, že ma rada luxus, ale uvedom si, že skutočné kamarátstvo slo max tak z tvojej strany, z jej nie, teda minimálne odkedy je z nej egoisticka a manipulativna mrcha, ktorá Ťa len využíva.

@enmery 👏👏👏

anonym_5c1336
Včera o 17:13

@anonym_autor kamarátka je pekná špina. Využíva ťa, lebo ťa pozná. A ty si to necháš. Pošli ju odkiaľ prišla...

cacianka
Včera o 17:13
@enmery

@enmery 👏👏👏

anetka34
Včera o 17:14
@muchotrafka298

@anonym_autor tak po tomto sa Ti snad oci otvorili a zablokujes ju a nebudes sa jej podlizovat, vypisovat jej a este sa jej ospravedlnovat. Tu vidis krasne, za co Ta ma. Za handru, co plni jej prikazy. Ze ta hanba nefackuje.....za co? Ju ma fackovat, ale nie, ona je kralovna a ty si otrok, co si dovolil odporovat.

@muchotrafka298 Tak vieš dlhoročný vzťah aj keď s kamoškou sa nedá v realite len tak zablokovať, ako nám na MK. Ja ju chápem. Ale bolo jej asi treba otvoriť oči. Skrátka ju využívala a teraz ešte hrá na city.

autor
Včera o 17:14

Volala mi aj, že sa zastaví na chvilu a pokecáme tak som zvedavá. Mam nervy a mam chut jej sat prečítať tuto diskusiu

anonym_252490
Včera o 17:16
@anonym_autor

Volala mi aj, že sa zastaví na chvilu a pokecáme tak som zvedavá. Mam nervy a mam chut jej sat prečítať tuto diskusiu

@anonym_autor ved daj, nech JU hanba prefacka...

anonym_252490
Včera o 17:17

HNUS takto sa prava kamaratka nechova...od podaktorej rodiny by sa to dalo cakat...ale zial rodinu si nevyberame..

enmery
Včera o 17:17
@anonym_autor

@anonym_autor Jasné, ze sa zastaví, na wellness chce ísť a decko potrebuje dať niekam a dobre vie, že teba zmanipuluje ľahko. Normálne je mi Ťa ľúto.

anonym_5a29ca
Včera o 17:18

Boze tieto vymyslance, uz by mohli AI zadat lepsie podklady na temy.

anonym_d78872
Včera o 17:19

Autorka... nedaj sa ...ona dnes príde ? načo ? ...nezohnala slúžku na stráženie a ty si plná POCITU VINY ? Ona presne vie, ako na teba...ty sa psychicky zložíš a budeš šúchať nohami ako ona pískne.
Vzchop sa ! nenechaj so sebou mávať...žiadne stráženie - si urazená z jej správania
Nech prosíka a poriadne. Prestaň zo seba robiť handru za kus jej pozornosti, lebo ona ťa ma za NIČ. Toto nie je kamoška, žiadna najka...si jej v paži.

vler
Včera o 17:21
@enmery

@anonym_autor Jasné, ze sa zastaví, na wellness chce ísť a decko potrebuje dať niekam a dobre vie, že teba zmanipuluje ľahko. Normálne je mi Ťa ľúto.

@enmery to ti len tak oznamila ze sa zastavi u teba? Spytala sa Ta aspon ci moze, ci Ti to vyhovuje?

autor
Včera o 17:23

No vám sa to ľahko povie, že zablokovať ju navždy atď. Ale to sa nedá len tak, aspoň ja to tak neviem urobiť. Volala mi, že sa chce porozoravat osobne a zastaví sa, bývame v tom istom meste. Potom sa ozvem.

muchotrafka298
Včera o 17:23
@anetka34

@muchotrafka298 Tak vieš dlhoročný vzťah aj keď s kamoškou sa nedá v realite len tak zablokovať, ako nám na MK. Ja ju chápem. Ale bolo jej asi treba otvoriť oči. Skrátka ju využívala a teraz ešte hrá na city.

@anetka34 da sa. Preco by sa nedal? Ak ma niekto vyuziva, je na mna drzy a este sa mu mam ospravedlnovat, ze som si dovolila mu povedat nie, tak na co sa mam s takymto clovekom dalej bavit???? Ja som tak tiez nejake osoby musela odstrihnut, pretoze sme boli kazdy inde a nemalo to zmysel. A to som ich poznala desiatky rokov. Treba pozriet realite do oci, co mi vztah dava, co mi berie a zareagovat na situaciu. Ze proste sme boli kamarati XY rokov, presli sme kus cesty a teraz sa nase cesty rozchadzaju a uz ideme kazdy sam.

muchotrafka298
Včera o 17:24
@anonym_autor

No vám sa to ľahko povie, že zablokovať ju navždy atď. Ale to sa nedá len tak, aspoň ja to tak neviem urobiť. Volala mi, že sa chce porozoravat osobne a zastaví sa, bývame v tom istom meste. Potom sa ozvem.

@anonym_autor co nevies urobit? Ty fakt nevidis, ze Ta vyuziva, je to lakoma, arogantna a sebastredna zena a potrebuje Ta len na to, aby si financovala jej decko a strazila ho zadarmo? Aby si ona mohla uzivat??? Toto naozaj nevidis? Ak nie, tak komu niet rady, tomu niet pomoci. Chod za nou, podlizuj sa jej, decko jej straz, este jej za to aj zaplat. Kto chce kam, pomozme mu tam.

jeennyv
Včera o 17:25

@anonym_autor 3 roky som strazila kamoske dieta zadarmo, ako myslela som si, ze sme kams, sme sa cez dalsiu spoznali….. bola tu nova prisla doslova,ze proste dedina nikde nic..….brala som to , ze sme kamosky, sme travili cas spolu atd…ked jej skoncil rodicak vybavili jej pekny job znami, uz ma aj botox, hubu atd. Rovnake botox kamosky …jej dieta ma 10r a my sa 7 uz nestretavame ani bu ani mu mi nepovie, nenapise, kocikovala som, krmila….…cize…si jej lacna pomoc nie kamoska…ked jej ta treba nebude, ta okasle

luizina
Včera o 17:26
@anonym_autor

Toto mi len napísala 🥲

@anonym_autor ona by pre teba nikdy nic také nerobila, uvedom si to konecne a prestan sa s nou stretavat. Nevazi si ta a len ta vyuziva, lebo sa nechas. Dufam, ze si to konecne pochopila. Este ta aj manipuluje, aby si este ty mala vycitky. Cele zle.

anonym_1d7279
Včera o 17:30
@anonym_autor

@anonym_autor zacinam pochybovat o tvojej svojpravnosti. Takto sa nechat vyuzivat a dirigovat. Ak aj prizmurim oko a chapem ze niektori ludia su makki, dobraci od kosti, jej spravanie je daleko za normalom, a takisto tvoje prisposobovanie sa

ivik4
Včera o 17:33

Tak si priprav co jej v klude povies. Vsak zakladne veci, peniaze na jedlo ci nejaku zmrzku , proste nieco na tie cele dni , ze nemas tolko aby si jej dieta prestravovala na tak dlho.
A nech sa zamysli nad tym kolko by platila len cisto za opatrovanie niekomu cudziemu.
Teda ak Ti ide len o peniaze na stravu. Ak aj pre Teba za strazenie, povedz v pohode

anonym_038f5d
Včera o 17:41

Kamaratka sa moze hanbit. Dost ta vyuziva. Naj kamky byt mozete, par hodin obcas strazit dieta “len tak” ok, ale cely vikend? A ona co robi pre teba? Ved nech si skusi niekoho zaplatit, v ba tak na hodinu 8 eur a matky vzdy pripravia jedlo alebo nakupia alebo nechaju na jedlo peniaze, opatrovatelka za svoje nic nekupuje. Za vikend by sa kamka nedoplatila, v BA aj 300 eur a viac, ak to ratas na hodiny. Ja som chcela aby bola pri maminke opatrovatelka, jej kamoska, nic iba byt k dispozicii a len za noc si vypytala 60 eur.

Kamosky si berieme deti na prespavacky, samozrejme bez penazi, ale vzdy je to na oplatku ze raz moje raz kamoskine. Tak je to uplne v poriadku

zznmsk
Včera o 17:42

Príde rovno aj so synom a nechá ti ho na stráženie

prasiatko30
Včera o 17:43

A ty mas aj občiansky preukaz? Ci si nesvojpravna? Toto je inak zase dobry feak tema. To hadam neexistuje niekto tak blby aby kupoval drahe dary kamoske a jej rodine, robil babysitterku na povel a gratis a este sa pytal ci to je cudne.