icon

Je v poriadku pýtať peniaze za stráženie detí?

17. apr 2026

Pravidelne kamoške strážim dieťa, keď ide niekam na wellness s frajerom alebo ako minule išla ku kaderníčke a na nechty. Nemám s tým problém, nikdy. Vždy som jej takto pomohla, ja deti ešte nemám, ale mám ich rada. Teraz ma poprosila či by som jej dieťa postrážila od budúceho týždňa piatok- koniec nedele, idú niekam s frajerom na predĺžený víkend. Ja mám teraz posledné dva mesiace home office, takže čas mám. Povedala som jej, že postrážim na tie 3 dni, ale nech mi dá aspoň nejaké peniaze. Nikdy mi nič nedala za malého, aj obedy a nejaké zmrzliny, výlety, to som mu vždy platila ja. Nechcem od nej veľa, ale aspoň niečo pre malého, na jedlo a podobne. Ja mu rada vždy aj uvarím a kúpim, ale toto mi už príde moc. Keď som to povedala kamarátke, nechápala, vraj toto odo mňa nečakala a že sa môžem hanbiť brať peniaze za takúto pomoc. Odvtedy sa so mnou nebaví. To sú už cca dva dni, písala som jej, že či sa stále hnevá a dala mi len videné. Predtým som jej chlapca strážila max na jeden deň, teraz to mali byť 3 dni, ale tiež nemám na rozdávanie. A keď máme nejaký sviatok alebo sú vianoce, požaduje aby som darček kúpila aj malému. Posledné vianoce som mu kúpila autíčko na ovládanie za 130€ a kamoške darčekový poukaz na nechty za 50€. Ja som od nej dostala umelú ružu z pumpy.

Strana
z8
leidin
26. apr 2026

Ona ti nema co ponuknut, tak ta citovo vydiera. Je to z jej strany urazka, ze ta berie jak sluhu.

Strana
z8