Je v poriadku pýtať peniaze za stráženie detí?
Pravidelne kamoške strážim dieťa, keď ide niekam na wellness s frajerom alebo ako minule išla ku kaderníčke a na nechty. Nemám s tým problém, nikdy. Vždy som jej takto pomohla, ja deti ešte nemám, ale mám ich rada. Teraz ma poprosila či by som jej dieťa postrážila od budúceho týždňa piatok- koniec nedele, idú niekam s frajerom na predĺžený víkend. Ja mám teraz posledné dva mesiace home office, takže čas mám. Povedala som jej, že postrážim na tie 3 dni, ale nech mi dá aspoň nejaké peniaze. Nikdy mi nič nedala za malého, aj obedy a nejaké zmrzliny, výlety, to som mu vždy platila ja. Nechcem od nej veľa, ale aspoň niečo pre malého, na jedlo a podobne. Ja mu rada vždy aj uvarím a kúpim, ale toto mi už príde moc. Keď som to povedala kamarátke, nechápala, vraj toto odo mňa nečakala a že sa môžem hanbiť brať peniaze za takúto pomoc. Odvtedy sa so mnou nebaví. To sú už cca dva dni, písala som jej, že či sa stále hnevá a dala mi len videné. Predtým som jej chlapca strážila max na jeden deň, teraz to mali byť 3 dni, ale tiež nemám na rozdávanie. A keď máme nejaký sviatok alebo sú vianoce, požaduje aby som darček kúpila aj malému. Posledné vianoce som mu kúpila autíčko na ovládanie za 130€ a kamoške darčekový poukaz na nechty za 50€. Ja som od nej dostala umelú ružu z pumpy.
Autorka môžeš sa realizovať tu https://tvojbuddy.sk/ tu si aspoň ocenia tvoju snahu venovať svoj čas dieťaťu.
@anonym_autor ak by mala stále pocit že vina je na oboch stranach , tak jej daj čitat tuto diskusiu, je tu dôst názorov a v podstate sa zhodujeme
@anonym_autor ani som to nedocitala ale kamoška je riadna brzda. Mala byť ti dať minimálne na obedy pre dieťa a pre teba, keď ste napr na výlete
@thereisabear Taki ludia hanbu necitia. Nemaju charakter. Podla mna teraz este autorku dobre poohovara po meste ako od nej chcela peniaze za strazenie, vykeca vsetky jej tajomstva, strapni ju pred spolocnymi znamymi,... Lebo to je sposob, akym taketo mrchy operuju. Nepoznaju vdaku, za dobrotu na zobrotu. Len si pekne autorka nechaj tuto diskusiu, mozno este budes potrebovat chranit vlastne dobre meno...
@strelkyna1 žiaľ, máš pravdu.
@anonym_autor pekne ta vyuzivala, a ked si si(za sluzbu) zapytala, uz ta ma na haku, kto to kedy videl kupovat cudziemu decku za vlastne a strazit ho lebo slobodna mamicka si potrebuje prave uzit s nabijakom, no nemusi ti byt luto takejto špiny!
Ani náhodou by som jej dieta na ten konkrétny víkend nestrazila. Nech si ich frajer užije so všetkým čo k tomu patrí. Nech si idú ako rodinka pekne spolu
Ak toto číta tvoja "kamoška".......tak sa snáď už ani od hanby neozve. 😉
Na wellness má ale dat ti peniaze na 3dni pre dieťa nie? Hanba. Ja by som takú kamošku nechcela. Dokonca na jej mieste ešte aj tebe zaplatím niečo za stráženie nie že pre dieťa dám. Ty nemôžeš byť pre ňu samozrejmosť. Nech si vybaví iné stráženie ja by som jej povedala. Alebo zoberie aj dieťa. To bude nejaká super mama asi 😆
@anonym_autor od kamarátky bolo dosť nepekné, že ti vešala na nos dieťa bez toho, aby mu zabezpečila všetko, čo na ten deň potrebuje, teda napríklad tú stravu, buď mu zabaliť alebo ti dať peniaze, prípadne na ďalšie výdavky s dieťaťom spojené. Čo to je za osobu? Nechceš od nej peniaze za stráženie, ale za výdavky za JEJ dieťa. No keď sa jej nepáči, nech si hľadá inde. Vôbec to nerieš. Ona má problém, nie ty a ešte ťa ide presviedčať, že to si ty, kto nie je OK. Ozaj chceš takú osobu za kamarátku? Ak sa ňou fakt dá nazvať.
V živote by som nedala niekomu strážiť moje deti zadarmo. Dokonca aj keď idú k babke, tak jej urobím veľký nákup, akoze prečo by mala ona platiť za moje deti. Keď im chce kúpiť zmrzlinu, alebo suvenír ok, ale aj to dám peniaze deťom nech si kúpia a nepýtajú od babky. Kamarátka sa môže hanbiť, nie ty. A dúfam že je na koniku aby si to prečítala!!
Mna zaujima, ze ako sa da pozadovat od niekoho darcek? Ako, realne, nic v zlom. Ale to ako povedala?
@venom19 ako? Bezcharakterne 😕
Ak toto číta tvoja "kamoška".......tak sa snáď už ani od hanby neozve. 😉
@weronika171717 alebo sem začne písať ako anonym, akože úplne iná osoba, a dobre sprdne autorku aká je zlá kamoška
@venom19 ako? Bezcharakterne 😕
@bielasovicka presne. Ja mam tiez taku kamosku, co si diktuje, ze co chce. Ona pritom dava veci, co ma doma v pivnici, co jej kto podava alebo rozne stare zaprasene dekoracie. Mne minuly rok povedala ze mi dava knihu o menopauze, ktoru uz precitala.....nepovedala som nic, doteraz na nu cakam 🙈 My sme si davali malickosti do 10 EUR mozno, ja som jej vacsinou nejaku masku a cokoladu a ze ona mala alergicku reakciu na masku a uz ich nebude pouzivat, nech jej to nedavam. OK, nedam jej nic a vybavene, usetrim.
Tak s kamaratkou sa poznáme od základky, vždy sme boli najlepšie kamarátky, aj základnú, aj strednú školu sme absolvovali spolu. Jej chlapca mám naozaj rada, často sa všetci aj stretávame. Naozaj prvykrat som si vypýtala peniaze za stráženie, lebo nejde o 1 deň, ale o celé 3 dni. Ešte mi povedala, že veď sme ako rodina, že nečakala toto. A že rodine ona nebude dávať nejaké peniaze, že je to choré a podobne
@anonym_autor kamoška Ťa dobre využíva, mne stražila mamina dcéru samozrejme zadarmo, je to jej vnučka. Keď som chodila na služobku na 4_5dní, vždy som nakúpila jogurty, kuracie prsia, to čo mala dcéra rada, aby si babka nemusela robiť toľko starostí. Nech navarí pre všetkych. Mamina samozrejme nikdy nič nechcela. Ale ty nie si povinná stravovať jej dieťa tri dni. Aj keď ho máš rada. Ak by som dieťa nechala niekde na tri dni, spýtala by som sa, či navarím a prinesiem, alebo uvari kamoška a ak áno, čo som dĺžna, určite by som dieťaťu pribalila čo má rado a ak by si nepýtala peniaze za stráženie, urobila som nákup a prihodila Ti tam kávu a čo máš rada. 😉... Toto je využívanie.
Možno si ani neuvedomuješ, že tebe takto preteká život pomedzi prsty. Choď cez víkend spoznávať nových ľudí, napr.s nejakou skupinou s fb alebo peniaze investuj do nejakého zaujímavého kurzu, užívaj si mladosť a nie strážiť dieťa niekomu, kto to berie ako samozrejmosť. Pozor, pôjde na teba zo všetkých strán, nebude chcieť stratiť niekoho takého ako si ty, ale stoj si za svojim. Vysvetli napr.že do tej zoo by si sama určite už 5x nešla, že tam ideš len kvôli nemu. Nie, že ti chce účtovať len za neho, aj stravu, by si si dala aj niečo iného. Síce to ona nechce vidieť.
Idealne by sa sice bolo od takej sebeckej osoby uplne odstrihnut, ale ak to nedokazes, tak by som aspon uplne zrusila strazenie jej syna, nech nemam pocit, ze som vyuzivana. Ked s nim rada travis cas, tak mozes ist na navstevu, polhodinku sa pohrat, kym Ti spravi ,,kamaratka" kavu a naberie kolacik. Nech si zaplati, ked potrebuje ist na manikuru/wellness/nechty... Ty si nie jej sluzka.

@anonym_autor
1.nie Ty sa nemas za co ospravedlnovat.
2.ak Ty jej dobra kamaratka zo zakladnej skoly citas tuto diskusiu HANBI SA!!!
Aspon nachystat jedlo dietatu na dobu co som prec. Alebo nakupim, alebo dam peniaze!
Ja by som sa od hanby prepadla, keby mi ma niekto strazit dlhsiu dobu dieta a nedam mu ani korunu.
Ak moje deti niekto niekam vzal bud dostali peniaze vopred alebo som sa pytala, co som dlzna. Aj ja zmrzlina nieco stoji, aj vstupy do hernych centier.
Nechce dat minimum, tak nech si zaplati mastne strazenie opartovatelky.
Skratka vzdy je moznost to kompenzovat.
A autorka byt Tebou - uz sa jej neozvem. Ako Ti tu mnohe napisali, nevazi si Ta. Treba postavit jasnu hranicu. Ona Ta potrebuje viac ako Ty ju. Ak si nevstupi do svedomia, zaboli to, ale prezijes to. Sustred sa na svoj zivot.