icon

Je v poriadku si pýtať od partnera za podnájom?

Včera o 20:22

Ahojte,

idem si brať hypotéku na nehnuteľnosť. Treba doladiť pár estetických detailov, čo vyriešim. Môj partner do hypotéky ísť nechce. Tým pádom ho nebudem zaťažovať rekonštrukciou ani finančnou podporou. Keď do toho idem len ja.
A moja otázka znie:,, Je blbé keď mi partner bude platiť podnájom? Že bude u mňa v podnájme a budeme bývať spolu?,, Alebo len mne to príde tak, že už to nie je vzťah ale len nejaký výhodný obchod?

Máte to tak niektorá?
Aký máte na to názor?

Vďaka.

Strana
z4
tajomny1991
Dnes o 12:45

chlap má zabezpečiť bývanie, nie ty! načo ti taký chlap ktorému ty robíš zázemie?

anonym_6cf8fd
Dnes o 12:59

Ak si natolko sebestacna ze to vsetko zvladnes sama platit tak.... ver ze druhemu sponzora byvania robit nemusis. Ak mu je lepsie ist na nejaku ubytovnu ci na akukolvek inu zdielanu izbu ma na to pravo.... ale... o svojom byte budes rozhodovat iba ty....

kocuris
Dnes o 14:24

Ja mám teda taky pocit, že tí, čo tu radia ísť fifty-fifty alebo na percentá a tak, tak asi svoje vzťahy príliš vážne neberú. Jasné, kočka, sponzora mu nerob. Normálnemu mužovi napadne hneď, že sa bude na bývaní podieľať. Pokiaľ nie, a povie ti, ze sa máš sama starať, pre mňa je to proste buran. Buran z prdelákova. A to som ozaj mierny. Kop do riti. Načo ti je hentaký?

tiezjedna
Dnes o 14:36
@anonym_fc9608

@tiezjedna ked je dom písaný na oboch, su obaja aj na liste vlastníctva 50/50, nie?

@anonym_fc9608 len som tým chcela povedať, že aj keď je hypotéka len na jedného, nehnuteľnosť môžu vlastniť obaja. Všetko je o dohode.

domkakvet
Dnes o 17:48

@anonym_autor vsetko si mas vybavit sama, potrebujes takeho chlapa?

cacianka
Dnes o 19:24
@anonym_a91de4

@anonym_autor Mne sa ten partner zda trochu divny ale ak s nim chces byt a je ti blbe aby sa podielal na plateni najmu, tak by bolo od neho pekne aby na oplatku alebo teda ako vdaku za to, ze u teba viacmenej zadarmo moze byvat, zaplatil letnu dovolenku pre dvoch a v zime lyzovacku. Alebo take cosi. Aby si nemala pocit, ze chodis s neschopnym tutmakom 🙂

@anonym_a91de4 radšej pravidelne mesačne prispievať na náklady ( 50% elektrina, vodne/stočné, plyn, smeti, káblovka) ako čakať a preratavat či vôbec dovolenka bude, aká, či zaplatí alikvotnu časť v porovnaní v prepočte za náklady, a či nebude mať pindy že "on 💪jej zlatokopke zaplatil dovolenku). Len môj názor

anonym_a91de4
Dnes o 20:20
@cacianka

@anonym_a91de4 radšej pravidelne mesačne prispievať na náklady ( 50% elektrina, vodne/stočné, plyn, smeti, káblovka) ako čakať a preratavat či vôbec dovolenka bude, aká, či zaplatí alikvotnu časť v porovnaní v prepočte za náklady, a či nebude mať pindy že "on 💪jej zlatokopke zaplatil dovolenku). Len môj názor

@cacianka polovica z elektriny, vody, plynu a kablovky je v byte asi tak 70 eur 😀 Ta dovolenka je bare minimim co by jej mal dopriat, odhliadnuc od toho, ze by jej mal nohy bozkavat za to, ze mu poskytne byvanie takmer zadarmo.

Strana
z4