Je v poriadku si pýtať od partnera za podnájom?
Ahojte,
idem si brať hypotéku na nehnuteľnosť. Treba doladiť pár estetických detailov, čo vyriešim. Môj partner do hypotéky ísť nechce. Tým pádom ho nebudem zaťažovať rekonštrukciou ani finančnou podporou. Keď do toho idem len ja.
A moja otázka znie:,, Je blbé keď mi partner bude platiť podnájom? Že bude u mňa v podnájme a budeme bývať spolu?,, Alebo len mne to príde tak, že už to nie je vzťah ale len nejaký výhodný obchod?
Máte to tak niektorá?
Aký máte na to názor?
Vďaka.
@anonym_autor samozrejme ti má platiť nájom. On bude byvat zadarmo a ty budes platit hypoteku. A to byvas s borcom co nechce ist do hypoteky s tebou? To co mate za vztah
Zase ty?
Zase ty?
@anonym_2ebe47 kto?
Platiť nájom je blbé, rozdeliť si náklady na bývanie je ok. Partner nebude splácať tvoju hypotéku.
Platiť nájom je blbé, rozdeliť si náklady na bývanie je ok. Partner nebude splácať tvoju hypotéku.
@anonym_e3986c ja si ju budem splácať sama. Len mi to príde ako obchod. On je WIN WIN a ja?
@anonym_autor samozrejme ti má platiť nájom. On bude byvat zadarmo a ty budes platit hypoteku. A to byvas s borcom co nechce ist do hypoteky s tebou? To co mate za vztah
@anonym_a61b47 no ako vzťah mi to nepríde, keď takto premýšľa. Veď o tom píšem.
Úprimne? Za mňa ide o zlý výber partnera...🤦🏻♂️🤣
@kocuris a z ktorej strany? lebo ak by odo mna partner chcel platit vysku komercneho prenajmu, tak si potukam po cele 🤷♀️
Prispievat, co-financovat stravu a pod. v poriadku ale platit komercny najom, aby autorke vysla hypoteka, tak to (moj nazoe) je uz trosku extrem.
Je to cele divne. Tato vasa matematika nevesti nic dobre. Z oboch stran. Ci uz to praskne o mesiac ci o 5 rokov...
@kocuris a z ktorej strany? lebo ak by odo mna partner chcel platit vysku komercneho prenajmu, tak si potukam po cele 🤷♀️
Prispievat, co-financovat stravu a pod. v poriadku ale platit komercny najom, aby autorke vysla hypoteka, tak to (moj nazoe) je uz trosku extrem.
@petamich neviem, asi zlý vyber z jej strany... Keď nechce chlap ísť spolu do hypo, asi ani nechce do budúcna vzťah... Či zle uvažujem? Lenže tu je to všetko na MK fifty fifty, na percentá...
@anonym_autor Mne sa ten partner zda trochu divny ale ak s nim chces byt a je ti blbe aby sa podielal na plateni najmu, tak by bolo od neho pekne aby na oplatku alebo teda ako vdaku za to, ze u teba viacmenej zadarmo moze byvat, zaplatil letnu dovolenku pre dvoch a v zime lyzovacku. Alebo take cosi. Aby si nemala pocit, ze chodis s neschopnym tutmakom 🙂
Z akeho dôvodu nechce s Tebou brať hypotéku? Nepáči sa mu byt, alebo podmienky hypotéky, alebo je tam iný dôvod? Bývať asi tiež nemá kde, keďže plánuje byvat (zadarmo) v Tvojom.
Mne by to pripadalo ako preplesk z jeho strany. Za takýchto okolností by som považovala za fér, aby Ti platil nejaký nájom, veď snáď by aj jemu bolo blbé nechať Teba všetko vybavit, platiť, znasat riziko, a pritom si pekne bezplatne byvat.
Ale príde mi to dosť nestandardne.
Z akeho dôvodu nechce s Tebou brať hypotéku? Nepáči sa mu byt, alebo podmienky hypotéky, alebo je tam iný dôvod? Bývať asi tiež nemá kde, keďže plánuje byvat (zadarmo) v Tvojom.
Mne by to pripadalo ako preplesk z jeho strany. Za takýchto okolností by som považovala za fér, aby Ti platil nejaký nájom, veď snáď by aj jemu bolo blbé nechať Teba všetko vybavit, platiť, znasat riziko, a pritom si pekne bezplatne byvat.
@miriamzba "veď snáď by aj jemu bolo blbé nechať Teba všetko vybavit, platiť, znasat riziko, a pritom si pekne bezplatne byvat" ... vieš čo poznám jedného, ktorému to vôbec nepríde blbé a obávam sa, že takých behá po svete veľmi veľa...
@miriamzba "veď snáď by aj jemu bolo blbé nechať Teba všetko vybavit, platiť, znasat riziko, a pritom si pekne bezplatne byvat" ... vieš čo poznám jedného, ktorému to vôbec nepríde blbé a obávam sa, že takých behá po svete veľmi veľa...
@anonym_4ae339 tak to je chlap na pohladanie 🤦♀️
@petamich Čiže tebe sa zdá úplne v poriadku, že ona si vezme hypotéku - sama (lebo on do hypotéky ísť z nejakého dôvodu nechce) a on bude bývať zadarmo a platiť len polovičné mesačné náklady + stravu? Si robíš srandu? Však všade, kde by býval, by musel platiť nájom, nikde by nebýval zadarmo.
@anonym_autor Nechod do toho. Ak s nim ches ostat a zaroven kupit byt, tak svoju nehnutelnost prenajimaj a zite spolu v podnajme a tam 50-50. Nedovol mu zit s tebou zadarmo alebo za polovicu nakladov na siete. Ak budes pytat najomne, budes mat navrch vo vztahu a nebude to robit dobrotu. Ak nebude platit, budes od neho pytat. Je to trapne. Chumaj je to ze nechce brat hypo s tebou.
Myslim, ze by vedel zvladnut 200 eur mesacne za cele energie a ty platis cisto hypoteku. Stale lepsie ako keby platil komercny prenajom.
@anonym_2ebe47 kto?
@anonym_autor Vsak si tu pred par dnami pisala, ze chces kupit nejaky polorozpadnuty dom, ale priatel je proti hypoteke a okrem toho ma 2 ruky lave a nic na dome nebude robit a teda vsetko budu robit firmy a ty nevies, ci to financne zvladnes. Staci? 😃
@anonym_autor a to keď býval predtým nie u teba, tak býval zadarmo? Voda, kúrenie, elektrina, kto za neho platil? Tak nech normálne prispieva na nájom. Jedlo tiež musel kupovať, či mu niekto zadarmo dával jesť? Tak nech prispieva tiež. Hypo si plat sama. No ak ťa skutočne ľúbi, sám ti navrhne prispievať na INKASO a jedlo.
@miriamzba celkovo nie je na hypotéky a pôžičky. On by v podstate aj mal kde, napríklad k exspolubývajúcim. Ale ja nie, preto chcem hypo a ,,vlastne,,. Minule som dostala odpoveď v hneve, že keď chcem hypo, nech si to vybavujem a zariadim sama. Keď chcem, nech sa starám.
@anonym_autor Mne sa ten partner zda trochu divny ale ak s nim chces byt a je ti blbe aby sa podielal na plateni najmu, tak by bolo od neho pekne aby na oplatku alebo teda ako vdaku za to, ze u teba viacmenej zadarmo moze byvat, zaplatil letnu dovolenku pre dvoch a v zime lyzovacku. Alebo take cosi. Aby si nemala pocit, ze chodis s neschopnym tutmakom 🙂
@anonym_a91de4 a to mu mám povedať že to očakávam? Alebo ho to napadne samého? 😄
@petamich určite nie klasicku cenu podnájmu. Ale primeranú.
Je to cele divne. Tato vasa matematika nevesti nic dobre. Z oboch stran. Ci uz to praskne o mesiac ci o 5 rokov...
@anonym_4b6db7 takže do toho mám ísť sama a rozísť sa s ním?
@anonym_4ae339 asi mu to tak isto nebude blbé, neviem, myslím.
@anonym_autor Vsak si tu pred par dnami pisala, ze chces kupit nejaky polorozpadnuty dom, ale priatel je proti hypoteke a okrem toho ma 2 ruky lave a nic na dome nebude robit a teda vsetko budu robit firmy a ty nevies, ci to financne zvladnes. Staci? 😃
@anonym_2ebe47 nie, nepísala.
@anonym_4b6db7 takže do toho mám ísť sama a rozísť sa s ním?
@anonym_autor presne tak,teraz si si pravdivo odpovedala.Chod do toho sama a na neho sa uz konecne vykasli.Nema to ziadnu normalnu buducnost.

A co by mal u teba bývať zadarmo? Snáď si náklady spojené s užívaním bytu rozdelite. Hypo si budeš platiť ty