Je vhodné darovať darček novorodencovi?
Ahojte, zvyknete niektorá posielať darčeky aj keď dieťa nemá priamo vaša kamarátka? Kamoške sa narodila neterka, rozmýšľam, že by som jej vzala na stretko nejaký darček pre bábo (oblečko a hračku). Je to vhodné?
@freepalestine no a nebolo by teda lepšie podporiť kamarátkinu radosť a nemontovať sa do neznámej rodiny? Za mňa by bolo oveľa vhodnejšie nejaké tričko pre kamošku-tetu.
Ja to nerobím. Ale napríklad nasej malej poslali darček svokrove kolegyne aj kamoška mojej svokry. Nikoho z nich nepoznám, ani som ich nikdy nevidela..
@guiseppinka ale ty asi nechápeš zámer, to nie je darček pre rodiča. Je to darček pre moju kamarátku a jej neter. Nie je mojim hlavným cieľom potešiť rodiča. Veď mama kúpi dieťaťu čo chce, nesnažím sa kúpiť niečo “užitočné” take veci určite má od rodiny. Je to body pre tetu a jej neter. Či už využije neviem. Toho macka myslím aj babo využije.
@freepalestine Máš pravdu, ďakujem. Predsa len to kúpim. Teraz uvažujem, že kamarátka môže stále sama zhodnotiť, akú má rodinu, či im to dá, alebo si nechá darček doma a využije ho len keď bude mať neterku u seba na stráženie. 😊
@zitaje montovat sa do neznamej rodiny? Ved sa s nimi ani nejde stretnut.. malickost po kamaratke chce poslat. Ake je to montovanie sa do rodiny?
fuuu to body co si dala je riadne trapne poznas kamosku ale nepoznas rodicov dietata ja som za kazdu srandu ale toto je moc
pohladaj nieco ine ak uz
Tak kúp niečo kamoške 🤷🏻♀️ Ak by mne dala sestra body od nejakej kamošky, ktorú ani nepoznám, tak by som si niečo pomyslela o jej psychickom zdraví
Tak kúp niečo kamoške, napr. s menom toho bábätká... Alebo s nápisom "teta" 🤷
Podla mna je to divne a toto konkretne body by som dietatu neobliekla, lebo nemam rada zlahcovanie v suvislosti s alkoholom.
Inak skúsila si si predstaviť, že keby toto urobil každý priateľ ich príbuzného tak tá rodina je zapratana haraburdami od ľudí, ktorých ani nepoznajú? Stačí, že by to urobil jeden kamarát od každého príbuzného. Lebo veď on chcel len potešiť kamaráta 🙈🤦
@mamina7070 nemusím poznať rodičov, neposielam darček im. Podľa mňa je body podarené. Poznám kamarátku, viem že ona sa poteší. Po komentároch tu som pochopila, že nemá cenu zamýšľať sa nad reakciou rodičov. Keď darčekom poteším hoc len kamarátku, tak účel to splní. 😊 ale ďakujem za reakcie, vďaka nim som si uvedomila, že sa ani nejdem už ďalej zamýšľať nad vhodnosťou darčeka. Toto na 100% poteší kamarátku a nič iné ma nemusí zaujímať.
Áno je to dosť čudné. Už keď, tak kúp niečo čo poteší ju (víno, tričko s nápisom najlepšia teta na svete alebo niečo v tom zmysle) a nie rodičov dieťaťa, ktorých ani nepoznáš.
@matullienka no bože, aký len by bol svet zlý a skazený, keby ľudia mylseli na priateľov a túžili by im darovať maličkosť pre radosť.
Prečo si myslíš že tymto bodyčkom potešíš kamarátku? 😀
Nemôžem uveriť týmto reakciám
Lenže tento darček nie je primárne určený pre tvoju kamošku aké jej neter ona ho nosiť nebude, a ja nepotrebujem mať doma halaburdy od cudzích ľudí čo si zrejme potrebujú niečo dokazovať
A pýtala si sa na názor či je to trápne alebo milé...zjavne si si nebola istá keď si musela založiť diskusiu. Máš tu veľa podobných názorov, tak sa podľa toho zariaď. 😏
@evaachesa no ona evidentne čakala akoby sme všetky jasali nad trápnym bodyckom od cudzej ženy
@matullienka ja som si až teraz prečítala čo je na tom body. To si robí autorka prdel že? Strašne sprostý nápis. Toto by som ja dieťaťu nikdy neobliekla. 🤦🏻♀️ Nechápem čo je na tom milé? OMG. 🤷
A milá autorka ja nemám problém obdarovať priateľov robim to rada, ale obdarujem ich vecami, ktoré aj skutočne využijú a nebudú to zbytočné lapače prachu.
Nie, nerob to. Keby kamoska vzala na stretko neterku tak je to ine, vtedy by to bolo mile (aj ked zas povedzme si, pre koho je to vlastne darcek? Ved to dieta nechape darceky) ale takto sprostredkovane, mne by to prislo velmi divne keby mojej sestry kamoska ktoru som nikdy nevidela poslala mojim detom darcek
Dievčatá keby mne dá kamarátka taký darček, a ja by som vedela, že mám takú odutú sestru, čo by urobila scénu z toho. Tak by som darček neodovzdala, ale obliekla by som to na babo, keď som s ním sama, dala jednu spoločnú fotku, a potom to vyzlieka z dieťaťa. A nikto by nemal amok. Taaak teda budem veriť, že klamárka je schopná zhodnotiť situáciu u nich doma, a podľa toho sa rozhodne. Ak by darček predsa vyvolal také vášne u nich v rodine ako tu (čo si nemyslím), tak mňa to hnevať nemusí, ja s nimi v kontakte nie som. Maximálne sa mi kúsok bude čkať, keď budú po mne v duchu nadávať 🙈😂.
* kamarátka
Autorka tak preco si zalozila tuto temu ked mas odpoved? Nechapem. Tak si teda urob po svojom a nas do toho netahaj
Darček pre kamošku je jedna vec ale toto trápne akože vtipné body je úplne odveci. Kamoške kúp fľašu vína, tričko s najlepšou tetou kľudne aj vtipným nápisom ale pre dieťa sa toto určite nehodí. Keby to dostanem mám akurát tak novú handru doma. A neviem načo si sa pýtala keď si aj tak ideš svoje naproti 90% reakciám.
@januska12323 @joannita lebo som bola zvedavá, či zvyknú ľudia kupovať niečo k narodeniu netere. A dostala som odpovede - niekto áno/niekto nie. To bolo to, čo ma zaujimalo. A aj som dostala odpovede, pomohlo mi to rozhodnúť sa. Ďakujem.
@januska12323 autorka má podľa mňa 13 rokov 😅 Takto trápne by sa dospelá žena nesprávala. 🤣 ...,že darček pre dieťa sestry mojej kamošky 🤣🤣🤣
Autorka veď ty sa priamo v názve pýtaš, či je to milé alebo trápne. Dostaneš 98% odpovedí že je to trápne ale ty si aj tak ideš svoje. 😅 Tiež mám pocit že musíš mať tak 16 rokov. Byť tvojou kamarátkou tak sa urazím za ten sprostý nápis, ktorý ty považuješ za milý. Verím tomu že rodičia budú mať na to rovnaký názor a ani kvôli fotke ho dieťaťu neoblečú. 🤦🏻♀️
Ja by som taketo body neobliekla dcerke, pride mi to trapne. Mrzi ma, ze nevies inak obdarovat kamosku a musis pouzivat dieta ako nejaku “vec”. Vidno, ze este nie si matka.
Autorka ale ved ty sa sama pytas ci je to trapne ci mile. Cize aj ty si pripustila tu moznost ze to moze byt trapne, proste aj tebe to tak trochu trapne prislo, inak by si sa takto nepytala.

Ked chces nejake body s nápisom, tak kup take mam najlepšiu tetu na svete. A mas milú pozornost pre kamosku, ze na nu myslis a sucasne malu pozornost.