Je vhodné dať šancu staršiemu mužovi pri zoznámení?
Ahojte, zoznámila som sa s mužom, ale mám zmiešané pocity. Začnem najprv tým, že ja mám 43 rokov. On má 42 rokov. Poznáme sa cez spoločných známych. Je to vzdelaný, dobre vyzerajúci muž, veľmi príjemný, vtipný a šarmantný, slobodný a bezdetný.
Je z mesta vzdialeného hodinu cesty od môjho mesta = to je prvé také pre mňa mínus. Druhé je, že posledné dva roky bol vo vzťahu s vysokoškoláčkou, keď sa rozišli tento rok, mala 25 rokov. O tom viem, vedela som, že je s mladou babou a teda tu mi blikajú kontrolky. I keď on sám vraví, že si rozumie so staršími, a preto sa s ňou rozišiel, lebo boli hodnotovo niekde inde. Ale.... boli spolu 3 roky... a nezabudol dodať, že bola krásna, to je pravda. Takto úprimne, bola pekná, to áno, ale nie krásna. Videla som ju, ale asi pre 40 ročného muža je akákoľvek 25 ročná baba krásna. Treba povedať, že robí v prostredí, kde sa pohybujú takéto mladé dievčatá...čiže bude v tom prostredí aj v budúcnosti ...
Ďalšia vec, býva s rodičmi, presťahoval sa k nim do domu, predtým býval v meste, vo svojom byte, ale že treba rodičom pomôcť okolo domu, v dome a tak je pri nich. Tu mi žiaľ rozblikali všetky kontrolky, lebo môjho priateľa som nevedela dostať z domu od rodičov a to bol dôvod rozchodu, nie žeby som ho nemilovala.
Takže na jednej strane veľmi fajn človek, na druhej strane príliš veľa ale...
Čo by ste na toto povedali vy? Tu nejde, či by som išla do vzťahu alebo nie, ale či by ste mali o takéhoto chlapa záujem, či by som dávala šancu sa vôbec spoznať. Ja tam mám príliš veľa ale, na druhej strane nechcem sa zbytočne obmedzovať.
Bavim sa, ked ma tu ludia osocovali preco mam o 18 rokov mladsiu partnerku. Za moje vysvetlenie, ze aj ked som sa skusal zoznamit so zenami mojho veku tak vsetky nieco stale riesili, ma tu vsetci vysmiali. Tak toto je presne ten priklad :D Autorka stale riesi a chalanisko znovu skonci s 25 rocnou lebo ved potrebuje toto nejaky chlap?
Prvá kontrolka.
Poznam také typy muzov, mam ich v okoli.Maju40-50 slobodni, bezdetni a 40-nicky ich nezaujímajú.Predsa ti nepovie na rovinu’ vies čo nezaujímajú ma 40-nicky’Ja si myslim, že nema o vztah s tebou zaujem.Je to stary mladenec ktorý lovi mlade kocky.Typ muza ktorý nieje rodinne zalozeny, zivot ma len ako zábavku bez zodpovednosti, lebo už by bol davno zadaný, možno rozvedeny, mal deti.Ma uplne iny zivotny styl ako ty s detmi.Tento typ muza urcite nebude happy z tvojich deti, nebude chápať, že deti su na 1. mieste, nebude im vzor.
Dalsia kontrolka, býva s rodicmi ktorí nepotrebuju opateru, takze možno je k tomu aj mamanek.
Vzdialenosť by mi nevadila
@zuzanockamt Určite ak by som ho strašne chcela, tak by som urobila nejaký krok a neodmietala jeho pozvania. Som po rozchode, chcem si užiť pár mesiacov bez vzťahu. Kamarátov a kamarátky mám, o voľný čas mám postarané. On by zbytočne zabíjal so mnou svoj čas a venoval mi energiu, lebo by to nikam neviedlo. Nech venuje svoju energiu žene/dievčaťu, kde to bude mať význam pre oboch. Za mňa je tam prílieš vľa stopiek, ktoré aj keby ma neviem ako priťahoval, by hovorili nie. A zase ja tam chémiu necítim. Nehovorím, je príjemný, sympatický, ale niekedy to tam je a niekedy nie je. A preto aj vzhľadom na vzdialenosť, jeho preferencie ku mladším ženám a moje ku starším mužom a rovnako jeho aktuálnu bytovú otázku pre mňa na vzťah a ani priateľstvo s benefitmi zaujímavý nie je. Ak by bol z rovnakého mesta ako ja, býval by sám, možno by som tie benefity zvážila. Ale to je tak všetko.
@anonym_autor vzhladom na to ako sa vyjadrujes a snazis posobit mi pride fakt divne ze si mala potrebu zalozit tuto temu. Stale mi hlava nebere na co.
@anonym_autor vzhladom na to ako sa vyjadrujes a snazis posobit mi pride fakt divne ze si mala potrebu zalozit tuto temu. Stale mi hlava nebere na co.
@really8 chcela som vediet, ci by zeny na MK chceli zreleho muza, so statusom, ktory je vsak na mladsie zeny a byva s rodimi, hodinu cesty od vas autom. Lebo ja osobne o neho nemam zaujem. To je vsetko. Mna tam blokuju vsetky tieto tri veci. Ak by som chcela nieco taketo, tak zostanem so svojm ex, ten aspon nebol na mladsie a nebol z ineho mesta ...
@really8 chcela som vediet, ci by zeny na MK chceli zreleho muza, so statusom, ktory je vsak na mladsie zeny a byva s rodimi, hodinu cesty od vas autom. Lebo ja osobne o neho nemam zaujem. To je vsetko. Mna tam blokuju vsetky tieto tri veci. Ak by som chcela nieco taketo, tak zostanem so svojm ex, ten aspon nebol na mladsie a nebol z ineho mesta ...
@anonym_autor ano to si uz povedala. Mna zaujima na co ti je tato informacia
@anonym_autor Však si písala, že nechceš hneď vzťah po rozchode, že chceš byť aj sama. A zrazu chceš ostať znova s ex? Takúto nezrelú ženu som teda dávno nezažila. To tie vysokoškoláčky sú na tom lepšie ako ty. Chlapík o nič neprichádza.
@anonym_autor Však si písala, že nechceš hneď vzťah po rozchode, že chceš byť aj sama. A zrazu chceš ostať znova s ex? Takúto nezrelú ženu som teda dávno nezažila. To tie vysokoškoláčky sú na tom lepšie ako ty. Chlapík o nič neprichádza.
@zuzanockamt nic take nepovedala
Takže v podstate ty máš strach, že ťa vymení za mladšiu...o tom to celé je...
@really8 Písala, že nechce vzťah.
@zuzanockamt kde som napisala, ze chcem byt znova s ex? Ano, cerstvo po rozchode si chcem nechat nejaky cas pre seba. Vztahu budem otvorena, ale aspon par tyzdnov si myslim, ze by bolo byt fajn sama.... a potom sa uvidi, ked stretnem cloveka, co ma zaujme, budem otvorena. Ale opat, ak ma niekto zaujme, tak bude z mojho mesta, nebude byvat s rodicmi. To je tak asi vsetko. S tymto clovekom ostanem rada v kamaratskej a polo profesionalnej rovine, ako to bolo doposial. Verim, ze si zasluzi taku zenu, ktora ho bude vnimat ako vyhru a nebude vidiet na nom negativa ako ja.
@zuzanockamt kde som napisala, ze chcem byt znova s ex? Ano, cerstvo po rozchode si chcem nechat nejaky cas pre seba. Vztahu budem otvorena, ale aspon par tyzdnov si myslim, ze by bolo byt fajn sama.... a potom sa uvidi, ked stretnem cloveka, co ma zaujme, budem otvorena. Ale opat, ak ma niekto zaujme, tak bude z mojho mesta, nebude byvat s rodicmi. To je tak asi vsetko. S tymto clovekom ostanem rada v kamaratskej a polo profesionalnej rovine, ako to bolo doposial. Verim, ze si zasluzi taku zenu, ktora ho bude vnimat ako vyhru a nebude vidiet na nom negativa ako ja.
@anonym_autor 🤦 Tak veľa šťastia.
Takže v podstate ty máš strach, že ťa vymení za mladšiu...o tom to celé je...
@earlgrey tak neviem ci by ma vymenil. kedze spolu my nic nemame. Ja by som do vztahu s nim nesla. Mam tam dva zasadne blocking pointy. A ci by ma vymenil za mladsiu? Who knows? Mozno ja jeho za starsieho. Ale to je hypoteticka rovina, kedze z tohto vztah nebude.
Ked som sa zoznamila s manzelom, tak byval tak hodinu a pol odo mna a to byvame v jednom meste - Londyn. Casom sa prestahoval ku mne. Takze vzdialenost by mi nevadila.
Kazdy mame nejaku minulost, ci uz starsich, alebo mladsich partnerov, ja som randila aj s o 15 rokov starsim, ked som bola mladsia. Skusila som si, nebolo to pre mna. Ale tak aspon som o skusenost bohatsia.
Co sa tyka toho, ze sa prestahoval naspat k rodicom. Predtym byval sam, takze vie, ako sa spravuje domacnost, nebol cely zivot v mama hoteli.
Teraz pracujem ako district nurse - mobilna sestra a tento trend uz zacina byt normalny aj v UK, ze deti sa stahuju naspat k rodicom, aby sa o nich postarali, hold nursing home stoji £ 2 k na tyzden, takze 10 000 na mesiac, plus nejake tie dalsie poplatky. Ano, su aj mobilny osetrovatelia, ale tak to je zas kvalina na milu Jarmilu.
Vidis na nom velmi vela chyb, dokonca aj vyzor (krasa) jeho byvalej ti vadi. Tento chlap nie je pre teba.
@anonym_autor mam pocit ze teba na tom najviac bavi to "riesenie", to ze ta vola na kavu v nedelu vecer a ty mu napises ze nie (lebo ho v svojej hlave nechas volneho inej) a potom budes cakat ci znovu pojde nahodou okolo aby si mu zase povedala ze nemas cas... a tak dokolecka 😃 a tesis sa na tu neistotu ci ta zavola, ci z toho nieco bude alebo ho odmietnes lebo sa k sebe nehodite, a dokedy vydrzi ta pozyvat, ze je to tak?
@anonym_autor mam pocit ze teba na tom najviac bavi to "riesenie", to ze ta vola na kavu v nedelu vecer a ty mu napises ze nie (lebo ho v svojej hlave nechas volneho inej) a potom budes cakat ci znovu pojde nahodou okolo aby si mu zase povedala ze nemas cas... a tak dokolecka 😃 a tesis sa na tu neistotu ci ta zavola, ci z toho nieco bude alebo ho odmietnes lebo sa k sebe nehodite, a dokedy vydrzi ta pozyvat, ze je to tak?
@tykat vobec nepotrebujem, aby mi volal, ci pisal. Ja s nim neplanujem nic budovat, cize ked mi nebude pisat, nic sa nedeje. Ak mi napise, tak ja mu slusne odpisem, ked mozem. Vysvetlila som mu uz osobne. ze ja svojho partnera potrebujem pri sebe a nie 60 min daleko. To, ze byva s rodicmi a pre mna je to stopka vie tiez. Kedze som mu povedala, cez co u mna nejde cesta. Myslim, ze chape, ze zo mna nic nebude. A ak to nechape, tak to rychlo pochopi. Vie, ze som cerstvo po rozchode a neplanujem ani nic vazne, ale ani nic nezavazne. Minimalne do Vianoc by som to rada nechala tak, ako to je. S ex mam este kopec veci nevyriesenych, sme spolu v zasade momentalne kazdy den, cize nemam priestor na nic. Na priatelstvo ano, ale to sa buduje, to nevznika zo dna na den a to iste aj on sam vie. Ako som povedala, ze je to sikovny chalan a urcite najde zenu, ktorej on a jeho sposob zivota bude vyhovovat.
A furt sa nedozvieme na co chces vediet ci by ho niekto chcel.
@anonym_autor ved ty sama nevieš čo píšeš. V úvode ti "blikajú kontrolky" zo všetkého co sa ho týka. Povedz, načo ti majú kontrolky blikať keď s ním nič mat nechceš? Píšeš halabala.
@anonym_autor ved ty sama nevieš čo píšeš. V úvode ti "blikajú kontrolky" zo všetkého co sa ho týka. Povedz, načo ti majú kontrolky blikať keď s ním nič mat nechceš? Píšeš halabala.
@bielasovicka čo ty pride halabala? Skús citovať a čo sa ti vzájomne vylučuje navzájom? Pozriem si to a napíšem ti k tomu koment.
@really8 no.aby mohla snivat ako po nom zeny saleju, a on chce len ju ale ona ho nechce 😃
@tykat nemyslím, že po ňom ženy šalejú, mladé študentky možno. A nemyslím si, že chce iba mňa. Možno som pre neho zaujímavá v určitom smere a aj ho chápem v akom, tak skúsil. Nestretol sa s odozvou na mojej strane, má mnohé možnosti, pôjde inam.
@bielasovicka čo ty pride halabala? Skús citovať a čo sa ti vzájomne vylučuje navzájom? Pozriem si to a napíšem ti k tomu koment.
@anonym_autor myslím, že bielasovicka tým naráža na to, že "kontrolky" blikajú žene ohľadom muža iba vtedy, ak má tá žena záujem o vzťah s daným mužom. preto naozaj tvoje vyjadrenie v úvodnom príspevku a následné vysvetlenie situácie sú v silnom kontraste.
@anonym_autor myslím, že bielasovicka tým naráža na to, že "kontrolky" blikajú žene ohľadom muža iba vtedy, ak má tá žena záujem o vzťah s daným mužom. preto naozaj tvoje vyjadrenie v úvodnom príspevku a následné vysvetlenie situácie sú v silnom kontraste.
@amdornik kontrolka mi bliká v obchode, keď vidím niečo zrazu za podozrivo nízkú cenu. Pri ľuďoch, kde mi niečo nesedí - nesúlad medzi rečou a činmi, pri klientoch. Blikajú mi často pri mojich deťoch napr, keď vidím, že niečo zatajujú a evidentne mi tam niečo nesedí.
@anonym_autor precitaj si ešte raz svoj úvod co tam píšeš. Je to tam, ja si nemám prečo vymýšľať.
Presne tak píšeš, ako keby si ho chcela.,len ti blikajú kontrolky lebo.......
@amdornik presne. Dik za vysvetlenie
@anonym_autor precitaj si ešte raz svoj úvod co tam píšeš. Je to tam, ja si nemám prečo vymýšľať.
Presne tak píšeš, ako keby si ho chcela.,len ti blikajú kontrolky lebo.......
@bielasovicka sedíme na obede s kolegyňou, píše mi on. Kolegyňa zdvihne obočie a pýta sa, či píše pracovne. Hovorím polopracovne, polosúkromne. Poznamená, že v poslednom čase sa vidíme nejako často .. no áno, nejako sa to kopí a píše viac ako za celé dva roky predtým. Hovorím, že ak by aj mal záujem, a by som o neho záujem nemala. Pýtala sa prečo. Lebo je mladší, lebo je zďaleka, lebo býva s rodičmi, lebo chodil so svojou študentkou. Kolegyňa mi hovorí, že žiadnej inej by to nevadilo. Hovorím, no mne to vadí, mne pri ňom ako človeku blikajú všetky kontrolky. O jeho odbornosti nepochybujem. Kolegyňa mi hovorí, že iné ženy, čo by za neho dali. Hovorím jej, že diaľka a bývanie s rodičmi je pre mnohé zrelé ženy problém. Ale že teda kde nájdeme vzorku zrelých žien? Na MK. Tak teda, že sa spýtam, čo by ženy povedali na takýto typ chlapa. To je všetko. Koniec príbehu.
@bielasovicka sedíme na obede s kolegyňou, píše mi on. Kolegyňa zdvihne obočie a pýta sa, či píše pracovne. Hovorím polopracovne, polosúkromne. Poznamená, že v poslednom čase sa vidíme nejako často .. no áno, nejako sa to kopí a píše viac ako za celé dva roky predtým. Hovorím, že ak by aj mal záujem, a by som o neho záujem nemala. Pýtala sa prečo. Lebo je mladší, lebo je zďaleka, lebo býva s rodičmi, lebo chodil so svojou študentkou. Kolegyňa mi hovorí, že žiadnej inej by to nevadilo. Hovorím, no mne to vadí, mne pri ňom ako človeku blikajú všetky kontrolky. O jeho odbornosti nepochybujem. Kolegyňa mi hovorí, že iné ženy, čo by za neho dali. Hovorím jej, že diaľka a bývanie s rodičmi je pre mnohé zrelé ženy problém. Ale že teda kde nájdeme vzorku zrelých žien? Na MK. Tak teda, že sa spýtam, čo by ženy povedali na takýto typ chlapa. To je všetko. Koniec príbehu.
@anonym_autor dobre, ved ja sa nehadam, tvoja vec.
@anonym_autor no pozri sa. tak to už nerieš. nechceš ho, nechceš. tak si ži svoj život a nemusí ťa zaujímať, či by ho chcela iná, tebe podobná žena, keby bola na tvojom mieste.
@anonym_autor hodina odomna je dost,byva s rodičmi aby im.pomahal co je krásne ale pochybujem ze bude sa chcieť odsťahovať prec ,o dost mladšia baba nečakal ze sa mu zadari dieta ? .....prečo mna veľa nie
@earlgrey tak neviem ci by ma vymenil. kedze spolu my nic nemame. Ja by som do vztahu s nim nesla. Mam tam dva zasadne blocking pointy. A ci by ma vymenil za mladsiu? Who knows? Mozno ja jeho za starsieho. Ale to je hypoteticka rovina, kedze z tohto vztah nebude.
@anonym_autor no to ti teda zmenili názov diskusie 😀 ako keby si ty mala 43 a on 65 rokov 😀

@anonym_autor A preto to celé doobedie riešiš 😂😂😂 Jasné 😂 Lebo ťa nezaujíma. Bavím sa.
@zuzanockamt no vidíš, chcela som ráno vedieť, či by takýto muž bol pre ženy zaujímavý a príťažlivý. Zistila som dve veci. Obe sú pre mňa zaujímavým zistením.