icon

Je vhodné plánovať svadbu pred presťahovaním sa do zahraničia?

28. máj 2024

Ahojte, možno trošku divný názov témy ale prišla som sa sme poradiť. Mám partnera, sme spolu 4 roky z toho 3 spolu bývame v podnájme. Priateľ je ITčkar konkrétne pracuje v odvetví vývoja hier. Už roky sa bavíme o tom, že by mal lepšie pracovné príležitosti v zahraničí, rátajte hlavne Ameriku teda, resp. Americký trh. Majú síce aj remote pozície ale väčšinou musíte byť aj tak rezidentov v nejakom americkom štáte. Ja mám tiež prácu v IT ale v inom odbore. Už dlhšiu dobu vedieme diskusiu o tom, že by sme sa tam presťahovali. Tu ale prichádza moja časť. Ja moc do Ameriky ísť nechcem, všetko mám tu, rodinu, kamarátov. Rozumiem jeho potrebám a aj rozumie, že ja moc nechcem ísť preč. Najväčší môj problém je, že sa bojím, že by sme odišli a keby sme sa náhodou rozišli alebo čokoľvek sa stalo, zostanem sama niekde ďaleko. Som ochotná to skúsiť, ísť tam s ním ale za podmienky, že ma tam nenechá samú t.j chcem aby sme sa vzali. Je to podľa vás v poriadku niečo takéto požadovať?

Strana
z3
vanilkovazmrzka
1. jún 2024

Ked ta bude chciet opustit spravi to bez ohladu na to, ci ste na papieri manzelia, a keby si ostala sama, tak sa tiez mozes hocikedy vratit a nezostavat tam nasilu sama.

natalka13
1. jún 2024

@vanilkovazmrzka nie hocikedy po 90dnoch pobytu sa musi vratit.

bykaterina
1. jún 2024

Povedz mu svoje stanovisko a bud spolu zostanete alebo nie.
Ak sa zoberiete a náhodou by sa niečo medzí vami stalo. Zoberieš kufor,prachy a prídeš na Slovensko.
Prečo sa bojíme vecí ktoré sa reálne ani ešte nestali? A len v hlave máme Kopec kauz a samozrejme z toho si vyberieme tu najhoršiu a najdramatickejšiu. Držím palce

asia83
1. jún 2024

Utekala by som do Ameriky, už len kvôli skúsenostiam, jazyku, veď tam nemusíte zostarnúť…ale určite nie s mužom, ktorý ma po 4 rokoch vzťahu nevie požiadať o ruku.

cimage
1. jún 2024

Mali by ste sa dohodnut co chcete v buducnosti. Ci sa vobec chcete stahovat. Lebo ak nie, tak netreba riesit ponuky zo zahranicia a mate pokoj. Ak chcete ist do zahranicia, tak tomu prisposobit veci, ako aj tu svadbu a papiere. Lebo teraz to natahujete roky, ze ano je ponuka, ale neideme, za mesiac dojde dalsia ponuka a zas rozmyslate a tocite sa v tom dookola. Musite si ujasnit aspon na 99%, ano ideme a riesime, nie neideme, lebo rodina, kamarati a uz sa k tomu nebudeme vracat, bodka.

zuzandela
1. jún 2024

@syslik81 to je po dlhom case co som precitala zdravy,jednoznacny,priamy a nestranny nazor na tuto temu 👍👏

derdia
1. jún 2024

Neboj sa, jedny dvere sa zavrú, druhé otvoria. Nedrz sa pri ňom nasilu... Ked sa držíš nasilu, tak raz prestaneš vládať. Ži. Chod a uvidis co zivot prinesie.

barborachors
1. jún 2024

4 roky spolu je najvyssi cas to niekam posunúť. Ešte rok na divoko a uz sa mu do zenby nebude chcieť vôbec. A vôbec nejde o Ameriku, ale o vas vzťah a taka cesta niekam ďaleko do úplne iného prostredia a kultúry vzťahom môže zamavat. Zásnuby by som uz očakávala bez ohľadu na Ameriku, nech si chlapec nemysli, ze si predavas za lacno ako nejaka podržtaska.

juliet86
1. jún 2024

podla mna s ITjobmi mozete byt happy uplne vsade. a deti kde kedy ako planujete? lebo s detmi matebisto vyhdonejsie byt na slovensku ako v usa co sa tyka zdravotneho systemu socialneho zabezpecenia pomoc rodiny atd

andreatytler
1. jún 2024

Na jednej strane je mudre ist do zahranicia ako manzelia. Je to vsetko ovela menej komplikovane a teda by som nemala problem si dat svadbu ako podmienku pred odchodom a tiez je uplne v poriadku ziadat frajera aby po 4 rokoch vztah niekam posunul ak to ty tak citis, bez ohladu na to ci idete do zahranicia, alebo ostavate tu.

Ale na druhej strane mam pochybnosti ze toto skonci uspechom koli tomu ze sa bojis ze ostanes sama ak od teba odide. Ved snad spiatocnu letenku si dokazes kupit sama, nie? Na to aby si bola v amerike uspesna, musis mat uplne ine mentalne nastavenie. Musis byt odvaznejsia, silnejsia, samostatnejsia.
Ty beries ten odchod skor tak ze sa obetujes a vyznieva to tak ze ak ty robis nieco pre neho, mal by on urobit nieco pre teba a postarat sa o teba a zabezpecit ta. Ale toto sa neda vynutit. To on musi chciet.

janababana
1. jún 2024

To naozaj kvoli platu ITckara chce ist do ameriky? Zil tam uz? Pozna zivot tam? Ci si mysli, ze je to take ako tu len viac penazi? Skor na toto by som sa pozrela triezvejsim pohladom. Tvoj postoj, ze tam mozes ostat sama a obavas sa toho je pochopitelny, ale svadba ta od toho nezachrani. Skor sa porozpravaj s ludmi, co tam uz pracuju a zisti si, ci sa tam vies aj ty zapracovat a zit plnohodnotne.

katka700
1. jún 2024

Autorka aj keby ste sa nechceli sťahovať, po 4 rokoch by ste mali vedieť či je z oboch strán záujem vzťah posunúť ďalej smer svadba alebo či idete na zotrvačnosť, vzťah vysumi do stratena a časom sa rozidete.
350k ročne je ako rozprávka, ale máte zrátané koľko z toho ostane po zaplatení štátnych a federálnych daní, koľko vás vyjde podnájom, zdravotné pripoistenie? Máte vyjasnene ako budete v US fungovat, napríklad ak si nenájdeš prácu hneď bude ochotný platiť určitý čas všetky náklady on?

duppka13
1. jún 2024

Neviete co chcete. Aj sa chcete zobrat aj nechcete, aj chcete ist aj nechcete ist. Sadnite si a dohodnite sa ako vidite vasu spolocnu buducnost, aspon najblizsich 1-5 rokov a uvidis podla toho. Mozne scenare su - pojde bez teba a rozidete sa, pojdete spolu ako par alebo ako manzelia. Ist ako par si pisala sa neda kvoli vizam. Takze bud pojde sam alebo ako manzelia spolu. Ake jednoduche. Uz sa len rozhodnut. To je to coho sa obidvaja bojite, spravit rozhodnutie. ak myslis ze neviem o com hovorim tak viem, ja som ale manzelovi povedala ze nikam nejdem tak zijeme na slovensku namiesto v jeho krajine a dohodli sme sa na tom este pred svadbou tak uz nemusime o tom roky diskutovat.

aandrea9
1. jún 2024

@natalka13 ty predsa hľadáš záruku aby si tam nezostala sama a naivne si myslíš, že ak budeš mat na chlapa papier tak to je navždy. Preto sa pýtam čoho je ten papier podla teba zárukou. Pretože podľa mňa nie je zárukou navždy a šťastne spolu v Amerike ci tramtarii.

Strana
z3