Je život bez sociálnych sietí lepší?
ahojte je tu niekto bez sociálnych sietí a že či by sa mi lepšie žilo bez nich aké máte skúsenosti keby som ich zmazal ďakujem za odpovede
@julia_romeo no už som to párkrát skúšal a za deň som naspäť stiahol lebo nemal som sa skym rozprávať keďže kamarátov mám len tam reálnych nie
@jozo303 ja som si úplne oddýchla a už vlastne ani nikdy naspäť do tel nenainstalovala. V surnych prípadoch sa prihlásim na PC a už aj to je tak raz za 3 týždne...ani ma tam už nikto nehľadá ako kedysi keď mi stále pipali správy. Veľa veci som si odvtedy stihla podokoncovat a hlavne si hlávka oddychuje.
Ja nemám už 5 rokov ani Facebook, ani Instagram proste nič s žijem si spokojne a stastne
Ja 2 roky bez instagramu a facebooku. Normalne som si zvykla.
Ked je niekto tu, tak logicky nie je bez soc sieti.
Ako ja môžem vedieť,že ako sa tebe bude žiť??

@jozo303 vymazať soc siete, ok, dá sa, máš však ale nejakú inú náhradnú formu ako sa "socializovat"? Využi ich na vyhľadanie ľudí so spoločnými záujmami kde sa vieš stretávať v reálnom svete. Turistika, kartové hry, skok vo vreci, to je jedno, začni si vyhľadávať a vytvárať okruh známych v reálnom svete. Potom nebude ani toľko času na soc siete.
Ved aj toto je socialna siet.
@stanulienkat nie, nie je. toto je komunitny portal 🙂
@julia_romeo aha. Tak ja to tak nerozoznávam. Ja mám pocit, že všade kde sa socializuješ, zoznamuješ, debatuješ, komunikuješ, zdielas.....ze to vsetko je sociálna sieť. A tato stránka je taká obsiahla, že sa nedá povedať, že je to nejaká uzavreta a jednoliata komunita. Je tu siroka plejada skupin.
@stanulienkat to mas sice pravdu ze je tu toho vela, ale socialna siet to nieje..
@jozo303 ja nepoužívam aktívne sociálne siete..na skoro 2 roky som zrušila úplne fb - to jediné som mala..a či sa mi lepšie žilo?Určite 😇 ostal mi len messenger kvôli kontaktom a toť všetko.. Počúvala som istý čas, že žijem zaškatulkovaná, ale teda mne ozaj hoaxy a chujoviny k životu netreba 😊 a odkedy mám malého už vôbec nie..😉
@julia_romeo samozrejme, že je...
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Sociálna_sieť_(...)
@haley7897 to ze si to tam MK napise, neznamena, ze to tak je. Pozri do systemu a tipologie medii a tam najdes odpoved.... Ale sak v konecnom dosledku je to aj tak uplne jedno. Ja len tak 🙂
@julia_romeo stále to spadá pod sociálne siete.
@julia_romeo "Sociálna sieť je webová služba fungujúca pomocou webovej stránky určená na nadväzovanie a udržiavanie kontaktov medzi ľuďmi. Sociálne siete môžu byť orientované súkromne alebo na pracovné účely. Každý používateľ si vytvorí vlastný profil, v ktorom napíše o sebe základné informácie. Na základe týchto informácií sa nadväzujú vzťahy medzi používateľmi, ktorí sa spájajú do skupín. Vzájomnými prepojeniami používateľov a skupín vzniká sieť vzťahov, ktoré sú veľmi dôležité v praxi. Nevýhodou sociálnych sietí je fakt, že používatelia nemusia do svojho profilu vložiť pravdivé informácie a je to takmer nemožné zistiť.
Sociálna sieť ako webový priestor, podľa Európskej agentúry pre informačnú a sieťovú bezpečnosť, ktorá za sociálnu sieť považuje on-line komunitu, ktorá pomocou vytvoreného profilu umožňuje používateľom stretávať ďalších členov siete, komunikovať s nimi, zostať s nimi v kontakte a zdieľať s nimi obrázky a video v rámci zdieľaného priestoru."
@haley7897 je to socialne medium, ktoreho nastroj je socialna siet, ale MK ako taky socialna siet nie je.... 🙂
@julia_romeo 🙏🏼 dobre
Mne veľmi pomohlo keď som odstanila profil na FB pred pár rokmi (počas kovidu) instagram mam, som tam minimum a pod prezývkou, nikto netuší, že som to ja a mne to takto vyhovuje. Jediná sociálna sieť, ktorú aktívne používam je modrý koník, no max 20-30 minut denne, alebo ani nie každý deň.
Ja jedinú ktorú mám WhatsApp, ešte teda aj MK ak sa to ráta, ale inak nič
@nelly234 ja takisto..
no so sietami je to rovnake ako s cimkolvek inym. vyuzivanie v rozumnej miere je prospesne a naduzivanie nebezpecne.
to sa da aplikovat na vsetko. zilo by sa mi lepsie bez auta ako v minulosti. ludia auta nemali vsade zasli pesi, na konikovi, nezili tak rychlo, neboli autonehody, uzili si slnieko po ceste .....
zilo by sa mi lepsie ak by som prestala prat s prackou ale zasla by som si na potok. zaspievala pesnicky, bola pri tom na slniecku, na vzduchu, mala pohyb ...
siete patria k dobe. to ze ich nebudes vyuzivat ovplyvni len teba. mas dostatok moznosti byt s ludmi nazivo? lebo to ze zrusis siete automaticky neprispeje k tomu ze zrazu budes viac fungovat v relnom svete.
je to cisto tvoja vec, tvoje rozhodnutie. nemusi sa ti tym zivot zlepsit ani zhorsit. ten totiz nezavisi od sieti ale od teba a tvojej schopnosti s nimi narabat. vedia byt prinosom aj skazou. rovnako ako vsetko.
ak si introvert obtazuje ta to, nebavi ta to je to v pohode ale ak si extrovert potrebujes kontakt tak ta to skor obmedzi pretoze dnes ludia nemaju cas posedavat na priedomi a konverzovat, ani v MHD s tebou nebude len tak niekto debatit. zalezi co od toho cakas.
@pralinka25 🥇🏆👏
Skús si ich na nejaký čas zrušiť a uvidíš, len nezabudni si vopred premysliet, ako ten čas vyuzijes🙂 ja som fb aj ig zrušila, resp deaktivovala, prinieslo mi to viac volného času a som menej zahltena blbostami. Citim sa viac free, viac pritomna vo vlastnom živote. Zároveň ale som aj menej/neskôr informovana o novinkách u kamosiek🙂
@jozo303 ked zrusis siete, tak ti to akoze prinesie realnych kamosov? Asi aj sam chapes, ze nie, siete totiz nemaju vobec nic s tym, ze nemas realnych kamosov. Aby si mal realnych kamosov, potrebujes tie vztahy budovat a udrziavat. Siete su fajn, ak ich vyuzivas s rozumom. Ja si napr. dohadujem s kamoskami stretko cez siete, to je presne to vyuzitie s rozumom a pre mna maju prave tento benefit. A ich existencia nema absolutne nic ani s tym, ci by sa ti "lepsie zilo". Mam pocit, ze hladas nejakeho vinnika, na ktoreho mozes zvalit to, preco sa ti nezije lepsie, preco nemas kamosov a pod.... Ale siete za to ozaj nemozu..
Mal som FB ale zrušil som ho. Chodím akurát na jedno záujmové fórum. Som postarší, vyrástol som na iných veciach a naviac som introvert (napr. cez kovid som netrpel, práve naopak). Nepoužívam ani smartfón.
@jozo303 ahoj áno ja nemám a vlastne okrem Facebooku som nemala nikdy ani Instagram ani žiadnu inú sociálnu sieť....dokonca ani WhatsApp ani Viber nič absolútne som nikdy nemala len Facebook.... Už 4 roky nemám ani ten a mám len tento modrý koník 😂a je mi super..... Úprimne to píšem.... Nič z toho mi nechýba a je to len zabijak času.....času ktorý môžem stráviť úplne ale úplne inak

ved zmaz a sam uvidis aky to na teba bude mat vplyv...