icon

Jedináčikovia, chýbal vám súrodenec?

18. aug 2024

Ahojte,ste jedinacikom alebo poznate niekoho kto je?
Zaujimalo by ma,ci vam surodenec chyba/chybal alebo nie.

Strana
z2
bytc20
19. aug 2024

Syn bol 11r. jedinacik a surodenca nechcel. Bol rad sam. Teraz uz ma sestru, ale kedze je tam taky velky vekovy rozdiel, tak to nijak nepocituje. Ja aj muz sme surodenca mali (maly vekovy rozdiel) a cele zle. Cely zivot sme tuzili byt jedinacikovia.

lavender94
19. aug 2024

Ja ako mala som si myslela, že mi chýba, lebo som z každej strany počúvala ako mám rodičom povedať, že mi maju urobiť bračeka a podobné debilné kecy, lebo sa nemám s kym hrať a bla bla. Aj ma to tak vydeptalo, že som aj plakala kvôli tomu, ale keď som sa nad tým dokázala zamyslieť sama za seba, tak mi došlo, že mi je vlastne dobre. Ale štvalo ma, že som často počúvala, že som rozmaznaná, nesamostatná a tak. Spravidla od ľudí, ktorí o mne prd vedeli, lebo som úplný opak tohto stereotypu. A čím viac deti poznám, tým viac vidím, že to, či je niekto rozmaznaný a nesamostatny vôbec nesúvisí s počtom súrodencov.

martinaju
19. aug 2024

Moj muz je jedinacik a jedine ze na dovolenkach mu chybal surodenec inak nie, ved mal kamaratov 🤷🏽‍♀️ neviem ja osobne neviem posudit. Ja som chcela vzdy apson dve deti.

lylyjana
19. aug 2024

Nie. A to mam 35rokov. Mam super kamaratky, manzela a 2 deti. Jediny raz som si povedala, ze bolo by super mat surodenca aby moje deti mohli mat super stryka/tetu.

tetapetra
19. aug 2024

Môjmu synovi určite chyba súrodenec

liusa82
19. aug 2024

nikdy mi nechýbali súrodenci..čo viem,ešte som mamče vždy hovorila že žiadneho nechcem nikdy.A mám to takto doteraz.Som velmi rada že už po mne nezamiesili nič😀 ja mám plno sesterníc a bratrancov takže nikdy nie som v tomto sama.Vlastne z celej našej velkej familie som jedinačik iba ja.Všetci majú tak po 2,3 deti a len sa medzi sebou vadia

netti87
19. aug 2024

Manžel nemá súrodenca, ani mu nechýba,ja mam 2 sestry ,ale keby som ani nemala, žiaľ 😶

i_vu_li_cek
19. aug 2024

Mne osobne nie, ale zas, pre mňa je jeden z bratrancov ako brat.

petracandle
19. aug 2024

V detstve ani v puberte absolútne nechýbal..naopak som bola šťastná, že súrodencov nemám. Stačili mi kamaráti a úžasný vzťah s rodičmi. Ale teraz čím som staršia si uvedomujem, že ak tu raz rodičia nebudú budem úplne sama, opustená. Síce mám vlastnú rodinu ale aj tak

cafelatte
19. aug 2024

Áno chýbal, moja mama, má 65 a vždy hovorí ze v náročných životných obdobiach jej vždy chýbal súrodenec, aj teraz ako ide do dôchodku.

mane01
19. aug 2024

Poznam dve, jedna kamoska, druha kolegyna. Prva to riesila vkuse, vzdy to rodicom vycitala, teraz v dospelosti este viac, lebo sa od nej ocakava, ze bude volat, navstevovat, starat sa, ale ona je na to vsetko sama, nie je ziadne ine dieta, ktore by tiez prislo a zavolalo. Druhu nepoznam tak dlho, ale ma 4 deti a vsade hovori, ze kedze ona bola jedinacik, vzdy chcela velku rodinu.

panizima
19. aug 2024

Velmi

yoxinka
19. aug 2024

Ja som jedináčik a súrodenec mi vždy veľmi chýbal. Môj muž má veľmi pekný vzťah so sestrou, tak to mám stále na očiach a ten smútok sa mi pripomenie aj teraz v dospelosti. Keď sme sa bavili o deťoch, povedala som, že v žiadnom prípade nechcem jedináčika. Máme tri deti.

zara1357
19. aug 2024

Áno chýbal a preto som chcela viac deti.

mimikarol
19. aug 2024

Ja mám dve sestry, celé detstvo a pubertu sme sa len hádali a bili. Väčšinou boli oni dve proti mne. Aj teraz sú vzťahy na bode mrazu. S jednou ako tak, s druhou sa nemáme o čom baviť. Stretneme sa len náhodou u rodičov. Celé detstvo som túžila byť jedináčik.
Dieťa som mohla mať len jedno, ma 9 a sem tam povie že by chcela mať staršieho brata. Kôli vzťahom aké mám ja zo sestrami a muž zo svojimi bratmi mi vôbec nevadí že mám jedináčika. Bolo by mi smutno keby sa dožijem toho že moje deti sa v dospelosti nerozprávajú a ignorujú existenciu toho druhého.

yoxinka
19. aug 2024

@mimikarol
Prosím ťa a aké ste mali vzťahy s rodičmi? Cítila si, že je niekto preferované dieťa? Alebo, správali sa k vám rodičia rôzne?

walentina7
Odpoveď bola odstránená
mimikarol
19. aug 2024

@yoxinka áno, mladšia sestra bola u mami na prvom mieste, tak ako aj doteraz. Ale to som jej nikdy nevyčítala, mám som starkú s ktorou som mala velmi dobrý vzťah, aj mám. Otec medzi deťmi rozdiely nerobil, teraz v dospelosti si najviac rozumie somnov.

Strana
z2