Kamarátka mi závidí štúdium učiteľstva
S kamoškou sa poznáme od detstva mame 30 a mam za sebou 2 roky Vš nakoniec som to vzdala a školu nedokončila. Ona je učiteľka. Teraz som na Md a chcem začať zas študovať a keď som jej to spomenula na káve, že učiteľstvo ostala ako obarená až ako keby koktala divne sa usmievala, že aa veď po MD sa vrátiš zas do starej práce a blbé reči. Pritom jej vravím, že chcem ísť do školy a do starej práce sa nevrátiť. Pride mi, že nik nemôže byť učiteľka iba ona.. sklamalo ma to. Manžel vraví, že na tú tému nemam s ňou už rozprávať. Čo by ste jej povedali vy?
Neviem, ako to ma kamoska, ale jednu radu Ti dam-ak chces byt ucitelka, tak sa nauc taketo veci odignorovat, lebo v skole (v praci) sa potom zblaznis😉
možno si myslí, že ani túto školu nedokončíte, tak to nepreháňa s nadšením. a teda neviem koľko chcete byť na MD, ale počas jednej školu nedokončíte a potom čo? dáte výpoveď, či sa vrátite do starej práce popri škole ako povedala kamoška?
už by nebola kamoška
Neviem, ako to ma kamoska, ale jednu radu Ti dam-ak chces byt ucitelka, tak sa nauc taketo veci odignorovat, lebo v skole (v praci) sa potom zblaznis😉
@dskjhfdlkdjhl chapem len ma to zaskočilo, že ona čo sa sťažuje že nik nikomu nedopraje je vlastne taká istá
Možno bola ako obarená, že či ťa dostatočne dobre neupozornila, ako blbo platené to je, ako nedocenené to je... tak nevedela ako reagovať na tento (podľa nej) blbý nápad... možnosti sú rôzne ako to ona berie :D nemusí ti len závidieť :D
nič.
viac túto tému pred ňou neotvárala.
@deti95060810 ale ak začnem študovať raz na tú tému príde
Tiež mi napadlo ako prvé skôr to, že neverí, že to dokončíš, pripadne že jej to nepríde ako najlepší nápad, než že by závidela, reálne nemá čo… môžeš sa jej na to otvorene spýtať, že prečo tak zvláštne reagovala… vysvetlite si to, možno ti dá iny pohľad… ak sa zhodneme, že sa nezhodnete, tak viac to nebudete rozoberať
Vsak zacni studovat a bodka
Dovtedy sa s nou o tom nerozpravaj. Ked zacnes povies jej svoje. Jednoduche
Možno bola ako obarená, že či ťa dostatočne dobre neupozornila, ako blbo platené to je, ako nedocenené to je... tak nevedela ako reagovať na tento (podľa nej) blbý nápad... možnosti sú rôzne ako to ona berie :D nemusí ti len závidieť :D
@procrastique nienoba ma plat 1400€ a chváli si. Prvy krat ma podporila asi si myslela, že vtipkujem. A teraz už no ja neviem to nieje pre každého a nieje ľahke sa zamestnať atd
@anonym_autor manžel ti dobre poradil. Kamaratka zrejme vidi, že si šikovná, že máš k tomu vzťah tak už jej čosi nesedí. Inak, je to ozaj kamaratka? Lebo kamarátky majú skôr povzbudiť, tesit sa 🙂
Vsak zacni studovat a bodka
Dovtedy sa s nou o tom nerozpravaj. Ked zacnes povies jej svoje. Jednoduche
@ivik4 ved to som zvedava ked začnem čo to bude
@anonym_autor nenamýšľaj si prosím ťa.
@anonym_autor manžel ti dobre poradil. Kamaratka zrejme vidi, že si šikovná, že máš k tomu vzťah tak už jej čosi nesedí. Inak, je to ozaj kamaratka? Lebo kamarátky majú skôr povzbudiť, tesit sa 🙂
@jaass alebo vidí, že to fakt pre ňu nie je a nevie ako jej to priamo povedať… ťažko povedať, keď ani jednu z nich nepoznáme
@anonym_autor nenamýšľaj si prosím ťa.
@anonym_ca0e7a nenamyslam nemam
Co
@jaass ano velmi dobra 🫣nechapem jej reakcii
@anonym_ca0e7a nenamyslam nemam
Co
@anonym_autor že ti ma niekto závidieť štúdium... akože už som počula všetko.
@procrastique nienoba ma plat 1400€ a chváli si. Prvy krat ma podporila asi si myslela, že vtipkujem. A teraz už no ja neviem to nieje pre každého a nieje ľahke sa zamestnať atd
@anonym_autor možno má pravdu že to nie je pre každého - ako každé zamestnanie.
a žeby nebolo miesto? pozri Krajský školský úrad a uvidíš koľko učiteľov hľadajú .
@anonym_autor možno ju iba zarazilo, že chceš ísť do školstva. Ja učím, svoju prácu mám rada, neviem si predstaviť aktuálne robiť niečo iné. Napriek tomu, ak by som mohla vrátiť čas, učiteľstvo by som už študovať nešla.
Možno si mysli, že na to nie si vhodný človek, keďže už si raz začala a nedokončila. Tiež taku ženu poznám, vždy chcela byť učiteľka, ale školu nechala, potom zase začala a tak dokola.
Každopádne, od ucitela očakávam, že to bude zrelá osobnosť, že posúdi rozhovor s kamarátkou, vyhodnotí a pomyslí si svoje. Ty to rozoberáš s mužom, anonymne s celým koňom, vlastne dokopy nič sa nestalo, ale potrebuješ utvrdit v tom že ona ti závidí. Ona školu dokončila, ty nie. Nerozoberaj to s ňou a uvidíš ako sa to ďalej vyvinie. Čo iné sa da s tým robiť?
Prečo by ti malá závidieť studium na VŠ, ktoré sama absolvovala??? Ok, keby islo o Harvard alebo Ivy League, ok, ale ucitelstvo??? Co sa už len na tom da závidieť?
Mozno sa len desi toho, ze budes chciet od nej casto pomoc, rady, materialy? Alebo ma pocit, ze sa na tu pracu nehodis? Zavidiet ti veru nema co. Tvoj plat bude niekolko rokov o dost nizsi ako jej terajsi. Kym sa v praci zsbehnes, budes nou travit viac ako 8 hodin denne. Nehovoriac o psychickom natlaku, ktory ta minimalne prve roky caka, kym sa stanes odolnejsou.
Je smutné, že študovať učiteľstvo zoberú u nás naozaj každého a bez prijímacích skúšok. Aj osobu, ktorá to už raz nezvládla. A ešte s takýmto primitívnym uvažovaním.
Prečo by ti mala závidieť? Vieš čo to slovo znamená? Skôr nechápe prečo práve učiteľstvo keď inú, možno ľahšiu školu, si nedokončila.
Ja neviem co na študiu učiteľstva je k zavideniu, skôr vie co to obnasa a možno si myslí, že to nezvladnes/nedokončis.. Takto z opisu sa ťažko hada.
Máte v okolí viac škôl či len jednu? Možno ťa nechce za kolegyňu 😀
Mne skôr príde, že autorka si mysli, ze sa svet točí len okolo nej. Tak sa zatvarila, že ideš študovať no a ? Podľa mňa jej to je ťažko u prdele.
@anonym_autor Určite ti nezávidí. Čo už len by závidela. A čo konkrétne ideš študovať?
Ak ti mozem poradit, kedze sa na vysoku iba chystas, vyber si nieco perspektivnejsie ako ucitelstvo. Jedine, ze by ta to velmi bavilo, co asi nebude tvoj pripad, kedze si tu skolu uz raz nechala.
Este si ani nezacala studovat a uz riesis co ona potom na to povie. Naozaj je pre teba dolezite co ona na to povie? Nezda sa ti, ze je to v konocnom dosledku nepodstatne?
(o tom, ako si si vykonstruovala, ze ti zavidi ani radsej nerozmyslam, pretoze toto uz je mimo moje chapanie, jedine, ze by to bolo podla hesla "podla seba sudim teba" a zavist je u teba bezna vec)

nič.
viac túto tému pred ňou neotvárala.