icon

Kamarátka sa odula, lebo jej nespravím nechty zadarmo

6. sep 2025

Ahojte ženy idem s takou možno nepríjemnou témou ale je pre mňa dôležité to tu prebrať. Popri materskej robím nechty keď mám čas. Toho času veľa nie je asi to chápete. Odkedy to robím jasné, že sestre, mamine, sesternici som ochotná spraviť zadarmo však oni mi pomáhajú zas inak. Ale ide o to že mám dosť veľa kamarátok a pomaly každá by očakávala že aj jej tie nechty spravím zadarmo alebo s brutálnou zľavou ale to takto nejde. Jedny mi trvajú tak skoro 2h lebo ešte nemám takú rýchlosť ako dlhoročné nechtarky keď to chcem spraviť pekne. Tak si viete asi predstaviť koľko času by som obetovala keby všetkým kamoškam robím nechty zadara. Mohla by som s tým rovno prestať. Lenže ja to robím na privyrobenie si. Teraz naposledy kamarátka že či jej spravím nechty vravím že spravím dohodli sme kedy príde. Aj kávu som jej k tomu spravila. A ku koncu iba že díky pekne sú no tak jej vravím že bude to 20€ a ona sfucana pozerá na mňa že to myslíš vážne? Ešte mi potom poslala peknú SMS že si myslela že sme kamarátky a že za 20€ mohla ísť aj k číňancom🤣 Ja žasnem normálne. Tak som jej odpísala že ak už nie sme kamarátky pre to že mi má zaplatiť za službu ktorú som jej poskytla tak v poriadku. Ona je dizajnérka tak by ma tiež zaujímalo či všetkým svojim kamarátkam a známym urobí ten dizajn zadarmo. Dosť o tom pochybujem. Takže ženy ak máte dáku kamošku kaderníčku nechtarku alebo čokoľvek nečakajte že vám bude poskytovať služby zdarma. To by mohla rovno zatvoriť a v dnešnej dobe to naozaj takto nejde.

Strana
z3
anonym_9e6087
6. sep 2025

@anonym_autor vies, keby si mala svoj salon, asi by to bolo prirodzenejsie aj pre kamosku, ze automaticky zaplati. Niekde u Vas doma v obyvacke to brala tak, ze vsak sa zastavi na kavicku a popritom jej urobis nechty. Ja si myslim, ze toto ste si mali odkomunikovat vopred.

alickapusinka
6. sep 2025
@13uzivatelka11

Nechápem čo sa tu toľké ohanate s tou živnosťou, ako keby zarábala tisícky.. áno, nie je to zrejme úplne legálne, ale ako čo jej zavidite? Celý MK nadáva na tento štát ako okráda obyčajných ľudí o peniaze, čo je pravda a teraz sa tu idete tento štát zastávat, lebo chudiatko mamina na materskej čo si chce trocha privyrobiť si nezalozila živnosť, aby zarobila tým akurát tak na zdravotku a počiatočné náklady?

@13uzivatelka11 toto čo robí je práca na čierno.Nič neexistuje žiadne take že niekoľko eur na mesiac môže zarobiť.Toto je čierna práca ak by prišla príklad zakaznička na nechty a nakoniec by to bola daniarka alebo hygienička môže mať poriadný problém.Na čierno ak je to bez živnosti nemôže robiť aj napriek tomu že to bežne ľudia robia.

renesance80
7. sep 2025

@anonym_autor v ziadnom pripade nic zadarmo , mam v rodine aj kadernicku aj nechtarku a platim im normalne , len raz zacas ked oni mi same od seba cosi zlavia tak to prijmem ,ale nie ze ja sa budem toho dozadovat a 20e za nechty je strasne malo

karolinakr
7. sep 2025
@mikadooo

@anonym_autor ono takto, bolo by fér povedať jej to dopredu, že to nebude zadarmo. Lebo ja som takto dostala nejaké knižky pre deti, že nechceš? Ja že ok, prečo nie. Známa doniesla a že bude to 10e... Ja že no tak hmm ok, tu máš. Tiež mi bolo blbé jej povedať, že "tak ich už vlastne nechcem". Ale som si myslela, že kurňa akože tiež som na rodičáku a tých 10e by som radšej dala za niečo iné. Bolo to predsa hlúpych 10e, nechcela som, aby na mňa kukala ako na žgrlavú za dve skoro nové knižky. Čiže potom som sa jej vždy pýtala dodatočnú otázku, že "a za koľko to ponúkaš?". Čiže je to vec pohľadu. Chápem aj kamošku že bola naštvaná. Bolo by fajn hodiť reč a vykomunikovať si to. Trebárs povedať, že chápeš, že je naštvaná, že si jej to asi mala povedať dopredu, aby mala možnosť si to premyslieť, hmm? A potom vysvetliť, že si chceš trošku privyrobiť na tej rodičovskej a brala si to tak, že ťa kamoška prišla podporiť, tak ťa mrzí, že ona to tak pochopila, že to bude zadarmo. Tak nejak by som sa to snažila uhrať.

@mikadooo mala si povedať, že nechceš a čo?
za peniaze sa ponúka slovami - knižky nechceš?
chcem!
tak daj peniaze!
nedám! ale knižky si beriem 😀

mikadooo
7. sep 2025
@karolinakr

@mikadooo mala si povedať, že nechceš a čo?
za peniaze sa ponúka slovami - knižky nechceš?
chcem!
tak daj peniaze!
nedám! ale knižky si beriem 😀

@karolinakr nie som ten typ

karolinakr
7. sep 2025

zas kamarátke by som nasilu nenúkala peniaze, ktoré nechce, načo potom kamaráti sú, ale ked chce inokedy pomôcť , tak samozrejme, že áno

karolinakr
7. sep 2025
@mikadooo

@karolinakr nie som ten typ

@mikadooo jasné, že si ich nemala brať nasilu, ale ked ti ich nukala zadarmo, trošku s tebou vybabrala

mikadooo
7. sep 2025
@karolinakr

@mikadooo jasné, že si ich nemala brať nasilu, ale ked ti ich nukala zadarmo, trošku s tebou vybabrala

@karolinakr hej, prvý a posledný krát.

priscilla07
Autor odpoveď zmazal
priscilla07
7. sep 2025

Idete ukameňovat mamičku na materskej ktorá potrebuje v tomto štáte nejako prežiť. Ale milióny a miliardy ktoré kradnú tí vyššie postavení nedotknuteľní, nikoho netrápia. Verím tomu že by každý rád podporil vlastnú krajinu, ak by tá krajina zmysluplné nakladala s peniazmi daňových poplatníkov. Ale u nás sa nestavajú diaľnice, nepodporuje školstvo, kultúra, zdravotníctvo, ale nedotknuteľní sa kúpu v zlatých 🛁, chodia na futbalové zápasy štátnym špeciálom atd...

anonym_08655d
7. sep 2025

@priscilla07 poďme všetci takto robiť a nedajme štátu ani cent, veď každý potrebuje nejako prežiť
materskú nech jej platí manžel
škôlku a školu nech sa skladajú rodičia aj na platy učiteľkám, upratovačkám, kuchárkam aj na elektrinu aj na výstavbu školy a zariadenie školy
cesty nech stavajú súkromníci a chceme platiť poplatok za každý prejazd súkromnou cestou
lekári nech si zoberú úver a platia si komplet celé svoje vzdelanie a potom nech si berú poplatky za vstup do ambulancie aby splatili pôžičku
aj hasičovi najprv budeš musieť zaplatiť až tak začne hasiť tvoj dom alebo ťa vyťahovať z auta

Strana
z3