icon

Kamarátka sa ozvala po rokoch: Požičať jej peniaze?

Dnes o 15:25

roky sme sa poriadne nekontaktovali a teraz mi zrazu napísala. chvíľu sme si písali a potom sa spýtala, či jej nepožičiam 300 eur do výplaty

mne by tie peniaze dočasne nechýbali, takže nejde ani tak o tú sumu. skôr mi vŕta hlavou, či by sa mi vôbec ozvala, keby ich nepotrebovala

požičili by ste jej?

anonym_eb73c3
•
Dnes o 15:27

Nie, nepozicala. Uz vycerpala vsetky moznosti vo svojom okoli a vsetci co su s nou v kontakte vedia, ze ma s vracanim problem a uz jej nechcu poziciavat, tak hlada dalsich, ktorych oblbne

minesasubu
•
Dnes o 15:28

ja nie, keď ste doteraz neboli v žiadnom kontakte pochybujem že ti vôbec vráti určite nebude chcieť podpísať ani zmluvu akej tak nebudem mať na splátky

anonym_1b34f2
•
Dnes o 15:29

Zalezalo by ake kamaratky sme bolo predtym a preco a kto z nas dvoch prerusil kontakt, mohla si sa jej ozvat aj ty ked uz o to ide. Dalej by zalezalo naco potrebuje peniaze a ci realne mi ich bude vediet vratit. Napr. Ak by mala necakany drahy vydavok na opravu auta, dolezity spotrebic do domacnosti a vedela by som, ze z dalsej vyplaty vrati peniaze tak by som pozicala. Naopak ak by bola vo financnej krize tak tam by to bolo zlozitejsie zalezalo by od jej situacie pretoze tam bude velky risk, ze peniaze nebude mat z coho vratit navyse ak sa ozvala po dlhom case, mozno jej blizka bublina ludi ju pozna a odmieta jej kvoli dlhom poziciavat tak sa tak snazi rozsirit okruh ludi.

anonym_9f634f
•
Dnes o 15:30

Nie

minenkaa
•
Dnes o 15:31

Nie

patrike
•
Dnes o 15:31

Pozor, pasca. Zufalo kontaktuje kazdeho, kto ju este neposlal do prec, take typy maju napozicane a nevratene kde-kade, v lepsom pripade vracaju, ale tlacia pred sebou dlh stylom :
pred 6 mesiacmi jej chybalo 30 eur do vyplaty, pozicala si, vratila, ale koncom dalsieho mesiaca jej chybalo uz 50 a tak sa suma postupne nabaluje.

patrike
•
Dnes o 15:32

Ak ale chces skusit, ako to dopadne, vyzaduj pisomnu potvrdenku a predmet do zalohy, napriklad zlate sperky. Uvidis, ako sa bude krutit a apelovat na "kamaratstvo".

crazy_cat_lady
•
Dnes o 15:36

Urcite nie, ozvala sa z vypocitavosti..a na 99,9% by si ich nedostala spat.., ani nad tym neuvazuj, aj keby ti tie peniaze nechybali

sevrin
•
Dnes o 15:40

Nie. Dva krát som požičal, @anonym_autor ak by si veľmi chcela, tak ti prezradím ako to dopadlo.

bg92
•
Dnes o 15:52

Jasne ze nie

anonym_1aa552
•
Dnes o 15:53

Nie, čo si 😅

anonym_1aa552
•
Dnes o 15:53

Ale fakt nad tym uvazujes?

selest
•
Dnes o 15:55

Len taku sumu aku si ochotna darovat. Take skusenosti mam s kamoskami co sa ozvu po par rokoch a chcu pozicat. Ak ti nevrati aby ta to nemrzelo. Pretoze ak si chce niekto pozicat od niekoho koho roky nevidel tak zrejme uz vycerpala moznosti a blizky jej uz nepozicaju z nejakeho dovodu..

motylik2559
•
Dnes o 15:56

@anonym_autor Ahoj, to skutocne nadtym rozmyslas,ci jej mas poziciat? Ved sama pises,ze ste neboli dlho v kontakte. Zrazu si pre nu kamoska,ked chce peniaze? Podla mna by si jej nemala pozicat, nemas zaruku nikde,ze ti to vrati.

svetlonos
•
Dnes o 16:03

@anonym_autor
Ani v najnovších dňoch 🫤 len za chce využiť. Keďže sa nejak už roky nezbavíte, je jednoduché nevrátite ti ich bez mihnutia oka.

anonym_f5e3a5
•
Dnes o 16:07

Urcite nie. U mna doma raz pred branou zvonila sestrina spoluziacka zo sš. Zdravili sme sa len. To bolo asi po 20 rokoch od sš. Ze chce pozicat vyse 1000e. Ked som jej povedala, ze ja doma tolko penazi nemam, ze ona mo odvezie do banky.😂😂😂
Potom som zacala po nej patrat a napoziciavane mala vsade, uz jej nikto nechcel. tak si pozicala bez dovolenia v praci a prisli jej na to. Chceli to okamzite vratit, inak ju nahlasia na policii. Tak uz fakt obiehala ssi vsetko co za mladych cias poznala.

anonym_ecf03f
•
Dnes o 16:17

No uz mate aj tak po kamaratstve. povies, ze nechces poziciat a este si povie, ako dobre ze s tebou tak dlho nekamaratila. Ked pozicias, uz sa neozve a bude ti trapne nahanat dlh ...

anonym_5f38f4
•
Dnes o 16:24

Peniaze, rodina, dom, auto, partner sa nepožičiava. Takže NIE. A bolo by mi srdečne jedno, ako to vezme

moonlight1210
•
Dnes o 16:34

@anonym_autor ano, ozvala sa len preto, ze chce pozicat. Uvodny rozhovor bola nutnost, aby zvysila sancu, ze ju neodmietnes, ako ked by si to zhola rovno vypytala.
Taky falosny spolocensky apel na to, ze ste predsa “dobre kamosky”.

Keby nic nepotrebovala, neozve sa ti dalsich 20 rokov.

Ci pozicias, je na tebe.
Ak vies ozeliet 300€, tak jej pozicaj, o mesiac si kup pukance, pohodlne sa usad, ozvi sa jej, ze chces tych 300€ uz vratit a sleduj, co sa zacne diat.

anonym_8d7af4
•
Dnes o 16:43

@anonym_autor ani vlastnej rodine by som peniaze nepozical, skusil som a nikdy viac!

anonym_49cf2a
•
Dnes o 16:54

@anonym_autor nie a nie. Ked sa nevie ozvať, tak to nie je kamoska, ale známa. A nepožičala by som ani dobrej kamoske. Peniaze kazia vzťahy a ja sama ledva vyžijem. Nie som banka. Mne tiez nikto nikdy nic nedal, nepožičal a ja som ani nikdy nepýtala a dufam, ze ani nikdy nebudem musiet. Mimochodom, s ľuďmi, ktori natrcaju ruku, som mala vzdy len negatívne skusenosti.

doriiis
•
Dnes o 17:13

Určite nie

chrobak7
•
Dnes o 17:37

@anonym_autor Keď som býval v bytovke, tak som mal jedného suseda. Raz prišiel ku nám v piatok, že či by som mu do konca týždňa nepožičal 30 SKK (vtedy boli ešte koruny). 30 SKK nebola veľká suma a keď mu to malo pomôcť - tak som mu požičal. V pondelok prišiel a peniaze vrátil. O týždeň sa to znovu opakovalo - zase niekedy pred koncom týždňa, že do konca týždňa. Vždy išlo o nejakých 20 - 50 SKK, nikdy nepýtal viac. Vždy požičal, do pár dní vrátil. Nechápal som to, ale bolo mi to jedno. Vedel som, že vráti a potom znovu príde.

Stávalo sa, že si v pondelok požičal, v stredu vrátil a v piatok poobede už znovu zvonil.

Až raz prišiel v nedeľu ráno o pol ôsmej. My všetci aj s malým synom ešte v posteli. Že do stredy by potreboval 20 SKK. A to mi v piatok dlhované peniaze vrátil. Všetko stolerujem, ale ak ma niekto vytiahne kvôli blbosti z postele v nedeľu, tak to nie. Tak som mu povedal, že nepožičiam a nech už ani nechodí si požičať. Že mi nemal v piatok vracať, aby v nedeľu si znovu pýtal. Viac u mňa nebol.

Krátko na to sa odsťahoval a raz mi jedna susedka povedala, že on chodil k viacerým. Že on bol samotár, a že nevedel inak kontaktovať ľudí, tak to robil takto, že si požičiaval a vracal. Bol to naozaj taký introvert a toto bol asi jediný spôsob, akým vedel osloviť ľudí. Keby to nebol vtedy v nedeľu ráno pokašlal, tak ku mne mohol chodiť aj dlhšie.

chrobak7
•
Dnes o 17:49

A dám ešte jeden príbeh. Ja mám asi na exotov také šťastie.

Boli sme traja dobrí kamaráti zo strednej. Pár krát do roka sme sa stretávali na pive. Jeden z nich bol na tom finančne celkom dobre. Bol slobodný mládenec a ani sa nechystal viazať sa. Po čase zdedil po rodičoch veľký byt. Ten predal a kúpil si menší a k tomu nové auto a zvyšok si vraj odložil.

Po asi roku predal auto - vraj sa pokazila automatická prevodovka a nebolo možné ju opraviť. Bolo mi to divné, veď auto bolo ešte v záruke. Potom sa niečo stalo s bytom - zrazu nebol písaný na jeho meno. Tvrdil nám, že ho predal, len tam ešte býva a bude sa sťahovať. Ono to ja bola pravda, ale k tomu sa vrátim.

Asi 2 x sa mi aj ozval, raz si požičal 20 € a potom mi volal druhý krát, že súrne potrebuje požičať 50 €. Bol to veľmi dobrý kamarát a keby mi aj tie peniaze nevrátil, tak mi je to jedno. Veľakrát poplatil účet on. Potom sa mi už neozýval.

A s tým sťahovaním - o pár mesiacov som zistil, že bol závislý na automatoch. Prehral najprv peniaze, čo mal na účte, potom auto a nakoniec byt predal pod cenu s tým, že tam mohol bývať ešte asi pol roka. A v tom čase už býval v nejakej záhradnej chatke, čo mu ani nepatrila. Fakticky sa z neho stal bezdomovec. Aj rodina sa mu pokúšala pomôcť, ale nedalo sa. Rozhodol sa pre taký život. Skúšal som ho kontaktovať, ale nikdy sa mi neozval. Tipujem, že sa asi hanbí priznať, ako dopadol.

Keby on došiel, že potrebuje 20 - 30 €, tak jemu by som požičal. Viem, že by mi ich nikdy nevrátil....

anonym_248235
•
Dnes o 17:58

@anonym_autor Nie, už ich nevidíš

kavasmliekom
•
Dnes o 18:47

@anonym_autor nie, nepozicala

anonym_dfbf14
•
Dnes o 18:52

Existuje niečo také, že pôžička od súkromnej osoby, alebo investorov. Nech si to vyhľadá

bystrozraky
•
Dnes o 18:54

@anonym_autor Tento si neodpustim 😀:
Stretnú sa dve kamarátky a jedna hovorí:
– Počuj, nepožičala by si mi 300 eur?
– Vieš čo, keď ti ich požičiam, budem nasratá ja.
Keď ti ich nepožičiam, budeš nasratá ty.
– Vieš ty čo? Urobíme kompromis. Choď do riti! 😂

anonym_139422
•
Dnes o 18:58

Nie

vilma7
•
Dnes o 21:05

Nie, lebo nie ste už dlho v kontakte a ozvala sa.len preto.