Kamarátka v problémoch: Ako jej pomôcť?
Ahojte. Píšem sem na modrý koník lebo neviem komu inému by som sa vyrozprával. Bojím sa o kamarátku či neskončí zle lebo mám z toho zlý pocit. Mám 20 rokov. Kamarátka je omna o 3 roky staršia no všetko bolo v poriadku až kým pred pol rokom nespoznala jedného chlapa. Prv som to neriešil keď mi to povedala ale začínam sa dosť báť čoho je ten chlap schopný. Ten chlap má 45 rokov a poslednú dobu jej začal rozkazovať veci typu že s iným chalanom si nebude môcť vypisovať lebo on je extrémne žiarlivý. Ak spomenula že sme kamoši od malička tak aj z toho robil peklo lebo on si nepraje žeby si somnou kamarátka písala čiže posledný mesiac sme možno napísali pár správ. Ak som jej včera napísal že prečo sa neozýva tak napísala že to má zakázané. Pamätám si ešte že pred mesiacom sa aj mne začal vyhrážať že ak jej nedám pokoj tak si to somnou vyrieši osobné tak som sa nato vykašlal keďže som nechcel prísť do problémov. Písal že by bol nerád keby musel zakročiť 😕 ja som sa samozrejme nestretol lebo premna je to cudzí chlap a príde mi že je psycho alebo potrebuje vyhľadať nejakú pomoc. Ja si myslím že ten chlap jej chce ublížiť. Dokonca má aj údaje od jej Facebooku a Instagramu čiže písať jej nemôžem keďže by to ten chlap videl. Mám pocit že celé kamarátstvo nám zničil.
Len mi príde divné že si začala s tak starým chlapom ktorý je žiarlivý a zakazuje jej veci na ktoré nemá vlastné ani právo.
Kamaratka skor ci neskor pochopi, ze takto to nejde, ale ty s tym nenarobis nic. Nikto s tym nespravi nic, jediny kto ma moznost to zmenit je ona
@anonym_autor no dievča dospelé, ak to sama neukončí, nemôžeš nič, jej rodičia sú v pohode, že je s takým starým, ktorý ju ešte aj obmedzuje?
@ivicatolic rodičia o tom nevedia.
@ivicatolic rodičia o tom nevedia.
@anonym_autor ak poznáš rodičov, daj im o tom vedieť, že máš o ňu strach, ako kamarát 👉🍀
@anonym_autor toto je tiež tvoje?
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/poziciavanie-penazi-kamaratkinmu-frajerovi/
Čo tam ty chceš riešiť? Kamoska ma OP? Je svojpravna? Ak to ona toleruje a ty ju nezivis, tak kašli na to. Zrejme máš svojich starosti malo, ak riešiš cudzie. Len si počkaj, kým to ju prestane bavit. To je jedine, čo pre ňu môžeš urobiť.
Kamaratka skor ci neskor pochopi, ze takto to nejde, ale ty s tym nenarobis nic. Nikto s tym nespravi nic, jediny kto ma moznost to zmenit je ona
@anonym_4989de Pochopi? Plny kon je tu zien,ktore ziju vedla agresorov a nic sa nezmeni. Budu s nimi aj nadalej zit.
To je tak, ze ked radsej stastna mlatena a manipulovana alfasamcom, nez nestastna s podla nej s prilis slusnym, ci tichym chlapom. Utesuje sa, ze ked nakrici a zmlati aj ju, tak ju RAZ bude vediet ochranit. Az zisti, zi si cely zivot dovolil iba na nu a pred inymi sklopi chvost.
@anonym_autor Jedna dôležitá otázka: Kamoška s ním aj býva?
@anonym_autor toto je tiež tvoje?
@anonym_9e2565 ahoj. Nie není, ja na modrom koníku som vytváral len jednu skupinu a to ohľadom vzťahu pred rokom asi. Ohľadom peňazí nič keďže tu na modrý koník nechodím
Čo môžeš robiť ? V podstate nič, lebo je dospelá, svojpravna, aj keď blbá. Skús osloviť jej rodičov, neviem či sa trochu poznáte a vysvetlí im čo vieš.
Skús osloviť jej kamarátky, či spolužiakov, aby jej nejako dohovorili, vysvetlili že takto sa žiť normálne nedá a nemá. Aby ju niekto podporil že nežije s normálnym človekom, ale starým chorobným ziarlivcom, že si zabíja mladosť a bude on a len horšie. Povedať, apelovať, vysvetliť môžete, dať jej najavo že ste tu pre ňu a pomôžete jej, ale rozhodnutie musí urobiť sama. Či to urobí čoskoro, alebo až po pár fackach, či nikdy, nikto ti dopredu nepovie
@anonym_autor Jedna dôležitá otázka: Kamoška s ním aj býva?
@anonym_700366 nie nebýva
@anonym_autor Kamarat taky rad 😀
Čo môžeš robiť ? V podstate nič, lebo je dospelá, svojpravna, aj keď blbá. Skús osloviť jej rodičov, neviem či sa trochu poznáte a vysvetlí im čo vieš.
Skús osloviť jej kamarátky, či spolužiakov, aby jej nejako dohovorili, vysvetlili že takto sa žiť normálne nedá a nemá. Aby ju niekto podporil že nežije s normálnym človekom, ale starým chorobným ziarlivcom, že si zabíja mladosť a bude on a len horšie. Povedať, apelovať, vysvetliť môžete, dať jej najavo že ste tu pre ňu a pomôžete jej, ale rozhodnutie musí urobiť sama. Či to urobí čoskoro, alebo až po pár fackach, či nikdy, nikto ti dopredu nepovie
@cacianka ona sa už veľakrát popalila a stále nič. Žiadne ponaučenie
To je tak, ze ked radsej stastna mlatena a manipulovana alfasamcom, nez nestastna s podla nej s prilis slusnym, ci tichym chlapom. Utesuje sa, ze ked nakrici a zmlati aj ju, tak ju RAZ bude vediet ochranit. Az zisti, zi si cely zivot dovolil iba na nu a pred inymi sklopi chvost.
@anonym_4dc919 veď ona od neho už párkrát dostala a stále jej to nedoplo. Ja som ju skôr varoval že naj dáva pozor na neho ale ju zmanipuloval. Nasluboval hory doly a ona nato aj tak skočila
@anonym_4dc919 veď ona od neho už párkrát dostala a stále jej to nedoplo. Ja som ju skôr varoval že naj dáva pozor na neho ale ju zmanipuloval. Nasluboval hory doly a ona nato aj tak skočila
@anonym_autor márna snaha, asi nie je najostrejšia ceruzka v peračníku, alebo je veľmi ľahko manipulovatelná, to sa asi nijako nedá pomôcť. Lebo nechce.
Pomôcť môžeš iba tomu, kto pomoc chce aj ju prijme.
Stačí keď jej raz povieš do duše, ty alebo jej iní blízki ľudia, potom amen - nemáte dosah na jej rozhodnutia.
@anonym_autor 😃😃 ty si tu už pisal o kamoske 😆
Kamoska je dospela, a svojprávna, ona vie, čo má robiť
@anonym_700366 nie nebýva
@anonym_autor V tom prípade staré dobré sms si môžete písať, keď je kamoška doma.Ako tu už písali dievčatá, jej rodičia by mali vedieť o situácii,lebo bud je do dotyčného blázon,a preto je ochotná ho počúvať,alebo sa ho bojí,a preto počúva
@anonym_9e2565 ahoj. Nie není, ja na modrom koníku som vytváral len jednu skupinu a to ohľadom vzťahu pred rokom asi. Ohľadom peňazí nič keďže tu na modrý koník nechodím
@anonym_autor píšeš úplne rovnakým štýlom
@anonym_autor 😃😃 ty si tu už pisal o kamoske 😆
Kamoska je dospela, a svojprávna, ona vie, čo má robiť
@anonym_d8dd31 nepísal tak si nevymýšľaj.
@anonym_autor píšeš úplne rovnakým štýlom
@anonym_9e2565 no nepísal som. Kde je tá druha diskusia ?
Prečo s nim teda kamarátka stále je, keď sa k nej takto správa? Podľa všetkého ma malo sebadôvery, alebo takéto správanie voči svojej osobe považuje za štandard, niečo čo môže ešte tolerovať. Môžeš s ňou ostať v akom-takom kontakte, dodávať jej sebadôveru, že si zaslúži lepšieho partnera. Asi však potrebuje na niektoré veci prísť sama.
Odísť môže vždy, ukončiť vzťah tiež. Čo jej v tom bráni, to vie ona. Opýtaj sa jej na to.
@anonym_autor napísala by som jej sms, že keby niečo, som tu pre ňu. Ale že nechcem, aby jej henten ubližoval kvôli mne, takže nebudem jej písať. Keby potrebovala pomoc, nech sa ozve kedykoľvek, som tu a dvere má u mňa otvorené.. Koniec. Bodka. A už by som jej nič nepísala. Plus teda rodičov informovať. Ale keď je slepá hluchá aj po pár fackách, jediné, čo môžeš robiť, je, čakať, kedy jej spadnú ružové okuliare... dôležité je, šaty jej vedieť, že si niekde v pozadí, keby niečo, nech tú informáciu má. Možno jej ten chlap kupuje ňuňu darčeky, po každej facke dostaňte kyticu ruží a ubezpečenie, že už sa to nikdy nezopakuje, holt aj také baby sú, že im to stačí na to, aby bolo v 7mom nebi... To nevyriešiš... jedného dňa sa z toho sna prebudí.
@anonym_autor problém nieje vek ale to správanie. Ja mám 23, a mám kamarátov od 15 do 50 a nikto z nich takéto veci nerobí. Dokonca sa mi páči o generáciu starší muž, a vôbec nieje taký. Možno sa časom dáme dokopy.
@anonym_d8dd31 nepísal tak si nevymýšľaj.
@anonym_autor ale pisal tak si nevymýšlaj ty 😃😃
@anonym_autor ale pisal tak si nevymýšlaj ty 😃😃
@anonym_d8dd31 no nepisal som. Kde je tá diskusia ? Kľudne preposli a dám tam koment
@anonym_autor v komentári o 11,19

@anonym_autor no dievča dospelé, ak to sama neukončí, nemôžeš nič, jej rodičia sú v pohode, že je s takým starým, ktorý ju ešte aj obmedzuje?