Kamarátky sa mi otočili chrbtom
Baby premýšľam nad sebou, či som nejaká čudná, alebo je to len zhoda náhod. Za posledné 2 roky sa potichu vytratili z môjho života tri kamošky. So všetkými som bola kamarátka od strednej. S jednou až po strednej. Ale ešte sme boli slobodné. Jedna bola u mňa na káve, lúčili sme sa s tým, že nabudúce káva u nej... Nikdy viac sa neozvala.. Druhá, považovala som ju za najlepšiu kamošku. Zdieľali sme spolu všetko. Minulé leto sa nezachovala ku mne pekne. Porušila dohodu ktorú sme mali a prišla som jej na lož a pochopila som, že ona so mnou už nezdieľa veci ako ja s ňou a nie je ani uprimná. Tak som sa stiahla. Toto nevypovedané voči nej mám stále v sebe...A už jej tiež nehovorím všetko. Stiahla som sa. Tretia kamoška žije roky v zahraničí.. Naposledy som s ňou bola pred dvoma rokmi. Každý rok sme sa stretávali, keď bola na sk, aspoň na hodinu, káva... Naposledy tu bola na nejakej svadbe.. stretli sme sa, ale mala som pocit, že som na obtiaž, lebo ona ráno šla na svadbu.. bola unavená... Odvtedy sme sa nevideli. Dnes som jej napísala, že ako sa má, či bola na sk, toto leto.. odpísala mi po anglicky, že nemá čas a boji sa.. akože prísť na sk? Pozerala som ako puk, že čo za odpoveď mi napísala.. vie, že ja nehovorím po anglicky. Odpísala som jej, že prepáč, že som obťažovala, máj sa pekne. Potom som tu správu vymazala... Nepochopila som čo to malo znamenať. Takto sa končia dlhoročné kamarátstva? Lebo kamarátstva to naozaj svojho času boli. Tak ma to zamrzelo.
U mňa sa tiež takto skončili tri dlhodobé priateľstvá. S jednou som sa poznala od škôlky, s dvoma od strednej. Jedna z nich takisto žije v zahraničí. Smutné je to.
🤷♀️ netreb to siliť…
@anonym_autor priateľstvo aj to veľmi dobré priateľstvo po čase zvlažnie. Už nie je také vrúcne. Ale neznamená to, že to nebolo priateľstvo. Možno ty ho ešte preciťuješ intenzívne a kamośky už majú nové životy a už si pre nich len bývalá priateľka a terajšia známa. Aj tak by sa ale mali zachovať vhodnejšie. Odpísať ti po anglicky? Už sa neozvať? Dobrá správa ale je, že si nájdeš určite novú priateľku. Môj naj naj najlepši priateľ zo strednej školy dlho sme boli aj potom v kontakte aj keď sme skončili každý inú VŠ aj potom sme boli v kontakte ešte sme si občas sloku zašportovali aj keď sme mali malé deti ešte sme sa občas stretli aj s rodinami, keď on bol už v inom meste. No a potom sme sa dlhšie nekontaktovali, ale mali sme svoje profily na FB. Tak som mu tam napísal, on odpísal že sa ozve a už sa nikdy neozval. Pritom som ho tam videl aktívneho. Je to už 7 rokov. Netrápi ma to. Stále to bude môj najlepši priateľ zo strednej, vďaka ktorému som mal šťastnú mladosť. Vzorný syn svojich rodičov, nepil, nefajčil, navzájom sme sa formovali v pozitívnych a disciplinovaných mladých chlapcov. Mal som ho uprimne rád. Priatelstvo je ako láska. Ale bez sexu. A nemusí trvať celý život. Vraj človek nedokáže mať viac ako 4 skutočných priatelov naraz. Zvyšní sú len známi. A keď niekto vydrží mat priateľa 7 rokov ako blizkeho stále, tak takéto priateľstvo už vydrží cely život. Americkí vedci vraveli.
Asi to vyznie hnusne, ale buď rada, že sa ukázali zavčasu, mne sa takto naj kamoška ukázala keď už bola krstnou matkou môjmu dieťaťu 🙂
Že sa bojí? No ja by som po takej správe mala o ňu obavy...
@anonym_autor priateľstvo aj to veľmi dobré priateľstvo po čase zvlažnie. Už nie je také vrúcne. Ale neznamená to, že to nebolo priateľstvo. Možno ty ho ešte preciťuješ intenzívne a kamośky už majú nové životy a už si pre nich len bývalá priateľka a terajšia známa. Aj tak by sa ale mali zachovať vhodnejšie. Odpísať ti po anglicky? Už sa neozvať? Dobrá správa ale je, že si nájdeš určite novú priateľku. Môj naj naj najlepši priateľ zo strednej školy dlho sme boli aj potom v kontakte aj keď sme skončili každý inú VŠ aj potom sme boli v kontakte ešte sme si občas sloku zašportovali aj keď sme mali malé deti ešte sme sa občas stretli aj s rodinami, keď on bol už v inom meste. No a potom sme sa dlhšie nekontaktovali, ale mali sme svoje profily na FB. Tak som mu tam napísal, on odpísal že sa ozve a už sa nikdy neozval. Pritom som ho tam videl aktívneho. Je to už 7 rokov. Netrápi ma to. Stále to bude môj najlepši priateľ zo strednej, vďaka ktorému som mal šťastnú mladosť. Vzorný syn svojich rodičov, nepil, nefajčil, navzájom sme sa formovali v pozitívnych a disciplinovaných mladých chlapcov. Mal som ho uprimne rád. Priatelstvo je ako láska. Ale bez sexu. A nemusí trvať celý život. Vraj človek nedokáže mať viac ako 4 skutočných priatelov naraz. Zvyšní sú len známi. A keď niekto vydrží mat priateľa 7 rokov ako blizkeho stále, tak takéto priateľstvo už vydrží cely život. Americkí vedci vraveli.
@slovakboy americký vedci sa zmýlili, lebo tieto priateľstva boli viac ako 10 ročne... Zdieľali sme spolu svadby, pôrody, rozvody... Prežijem.
@anonym_autor toto sa volá život
Asi to vyznie hnusne, ale buď rada, že sa ukázali zavčasu, mne sa takto naj kamoška ukázala keď už bola krstnou matkou môjmu dieťaťu 🙂
@anonym_48e93f preto by kamošky nemali byt takto zviazané .
Že sa bojí? No ja by som po takej správe mala o ňu obavy...
@thereisabear odpísala po anglicky.. možno to malo mať nejaký iný význam... Prekladač to preložil ako som napísala... Nemám mať prečo obavu. 2 roky som s ňou nebola v kontakte.. Prišlo mi to čudné.. Ani nepozdravila.. Nemala som záujem sa ďalej dopytovat, keď nemá čas...
🤷♀️ netreb to siliť…
@biba_18 nemám v pláne.. ta čo sa viac neozvala, určite sa ja neozvem... Táto sa dnes poriešila sama.. a tá tretia sme v kontakte.. zatiaľ.
@anonym_48e93f preto by kamošky nemali byt takto zviazané .
@angelous1991 Veru pravda, škoda, že som sa nad tým skôr nezamyslela
@anonym_autor lenže keď sa bojí kvôli niečomu písať… o tom písala @thereisabear …
@anonym_autor lenže keď sa bojí kvôli niečomu písať… o tom písala @thereisabear …
@biba_18 nebojí sa písať... Akože čoho sa má báť? Jedine, že by jej preskočilo..
@biba_18 nebojí sa písať... Akože čoho sa má báť? Jedine, že by jej preskočilo..
@anonym_autor otázka znela, bola si toto leto na Slovensku? Odpoveď bola nemám čas, bojím sa.
moze byt, ze ludia casom maju ine zaujmy a zistia, ze ich kamaratstvo uz nenaplna z nejakeho dovodu
moze byt, ze ludia casom maju ine zaujmy a zistia, ze ich kamaratstvo uz nenaplna z nejakeho dovodu
@zobaka môže byť. Ja viem bez nej žiť... Len som si dnes na ňu spomenula.
i have no time im afraid?
im afraid znamená že sa obáva nie že má strach - je to fráza - teda nebola na svk, nemá čas bohužial…
im afraid znamená že sa obáva nie že má strach - je to fráza - teda nebola na svk, nemá čas bohužial…
@biba_18 tak som to pochopila až na ten preklad ,,bojím sa,, 😆 ďakujem za správny preklad
a prečo ti odpovedala anglicky. no. možno používa angličtinu bežne a si neuvedomila že ty anglicky nerozumieš 🤷♀️ ale ja tiež bežne píšem kamoškám španielsky napr. a pritom ani jedna moja kamoška španielsky nevie 😂
hola, como estas?
que tal?
como despues del fin de semana? 😂😂
a v pohode už odpovedajú…
a prečo ti odpovedala anglicky. no. možno používa angličtinu bežne a si neuvedomila že ty anglicky nerozumieš 🤷♀️ ale ja tiež bežne píšem kamoškám španielsky napr. a pritom ani jedna moja kamoška španielsky nevie 😂
@biba_18 ta angličtina mi nevadí.. skôr ten štýl. Myslím, že anglinu použila, lebo ma anglicku klávesnicu..
@anonym_autor ten štýl bol v angličtine zdvorilý
@biba_18 myslím celkovo štýl komunikácie.. a áno, uznávam, zle som si to preložila... Moja chyba. Nechcem ju stavať do zlého svetlá, keď ja som tá čo neovláda angličtinu..
@biba_18 možno jej ešte napíšem...
@biba_18 tak som to pochopila až na ten preklad ,,bojím sa,, 😆 ďakujem za správny preklad
@anonym_autor tak som jej napísala.. ) ešte raz vďaka za správny preklad.. 🤦🙂

Kamošky prichádzajú a odchádzajú, neboj, nájdeš nove