Kde a komu sa vyžalujete so svojím trápením, keď nemáte kamarátky?
Baby, tie co nemáte kamarátky ako a kde sa vyzalujete so svojím trápením?
Ja nemám ani jednu , nikdy mi žiadna nechýbala no teraz by som jednu dobrú potrebovala.
Potrebujem sa vyrozprávať, vyžalovať , poradiť....
Tu na mk ked niečo napíšem tak mi to buď vymazu alebo každá mi píše ze je to vymyslené a mam ist uz do školy a pod.
Tu sa dobrého človek len málokedy dočká. 😑
Tak čo má na tom trápi...🤔 ze to neviem zastaviť. Zastaviť to ze ho vyhladavam aj mimo náhody. Viem kde je a idem tou cestou aj keď tade ísť nepotrebujem. Len aby som mohla prejsť okolo neho.
Ze na neho cely den myslím, dnes som mala voľno a uz sa tesim na zajtra do práce. 🥺 ze ho zas uvidím.
A potom čakať 2 dní aby som ho zas videla ( cez vikend on nerobí)
@cervenaruza123 to vyssie bolo pre teba
Je to neprijemne, lenze pokial aj tie pocity nevies zastavit, ale ich nebudes podporovat a nezacnes si s nim, tak je to vlastne len neprijemne a nic extra zle. Dalo by sa filozofovat o tom preco mas take pocity, lenze za vlastne pocity casto uplne nemozeme. Nemozme za to, ze niekto nam je hned sympaticky a niekoho napriklad aj neznasame od prveho pohladu, aj ked ani nemame dovod. Clovek sice citi, ze by to tak nemalo byt, ale pocity nie vzdy vieme ovplyvnit, vieme sa len podla nich nechovat. Ja som sa napriklad ako pubertiacka zamilovala do jedneho chalana, ktoreho som videla tak raz za dva mesiace prejst po ulici. Zamilovala som sa vo chvili, ked som ho ani nevidela, len som pozerala na ulicu a som si nanho spomenula. Neviem preco, v jednej chvili som proste zistila ze sa mi strasne paci a drzalo ma to dva roky ked nie dlhsie a doteraz to nechapem. A aj sama seba sa pytam, ked ako mlada som sa bez logiky dokazala zamilovat tak, ze som nanho nevedela prestat mysliet a pritom som ho takmer nevidela... Mozem garantovat, ze sa mi to nestane neskor? Ked ta zamilovanost nema uplnu logiku a prichadza niekedy necakane (ved aj ty vravis, ze sa poznate dlhsie a donedavna sa ti nepacil), moze clovek vobec za to, ak sa zamiluje, ale neplanoval to, neflirtoval, nevyhladaval to? Je to sice velmi neprijemne, ale tie pocity ako take su vysledkom niecoho hormonalneho, chemickeho v nas, ak ta zamilovanost prisla z nicoho nic a bez logiky. Mozes zmenit pracu ak je moznost a podobne veci. Ale co ak sa ti stane casom to iste so susedom, s kamosom tvojho manzela alebo s niekym inym, lebo napriklad mas momentalne z nejakeho dovodu rozkolisane hladiny hormonov a telo ma zvysenu tendenciu sa zamilovat akoby? To tym chcem povedat, ze pred vlastnymi pocitmi sa nie vzdy da ujst. Da sa len byt pevne rozhodnuty a nekonat podla pocitov.
A spominala si, ze sa modlis a ze to nepomaha. Nemodli sa, aby ti ho Boh neposielal do cesty. Modli sa, aby ti Boh dal silu, aby si napriek svojim pocitom neurobila hlupost a nepodlahla im. Aby si dokazala byt silna a dokazala si to udrzat iba v platonickej rovine. Aby ked nahodou bude nejaka sanca, si dokazala aj proti svojej voli povedat "prepac, si sympaticky, ale nemam zaujem, som vydata a svojho muza milujem". Pocity ovplyvnit nevieme vzdy, ale ciny ano.
Toto su nebezpecne veci, clovek lahko podlahne, ale pokial si nutena byt v pravidelnom kontakte s nim, ty sa musis hlavne obrnit s tym, ze to nechces rozvijat. Menej si vycitaj samotne pocity, prisli necakane, bez logiky a ocividne su prilis silne a zmenit ich zatial nevies. Je ti vlastne neprijemne ze ich mas. Vela zien by sa v tom vyzivalo a mozno by si tym ospravedlnovalo pripadnu neveru. Teba to laka, ale napriek tomu ze ta to dlho drzi, tak s nim nic take nechces a dokonca si ho ani za ten cas nijak specialne nepodporila a nebalila. A viac si opakuj to, ze podla tych pocitov sa nesmies riadit. Namiesto vycitiek z pocitov si opakuj, ze sa nimi riadit nemas. Aby si si nakoniec nepovedala, ze ked sa tych pocitov nedokazes zbavit, tak asi im mas podlahnut. Lebo vidis, ze viacero zien ti napisalo, ze zazili podobny osial a preslo to po case. A podla toho co pises by si podla mna lutovala, keby sa nieco stalo. A kazda zamilovanost raz opadne
Podľa si do neho zaľúbená a k manželovi už takéto vzhliadanie nemáš, myslím si, že by si mala ukončiť "vzťah" s manželom a začať iný. Teraz len sama seba presviedčas, že "nechceš" iného. Časom buď rezignujes, a v sebe to potlačis, alebo len stracas cas a príde k tomu neskôr, že sa rozídeš s ním.
@avonladyba mam tiez z toho strach. 🤔🥺
No nechcem si to pripustiť.
Dnes co zas ja robím 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@cervenaruza123 tak veľmi dobre si to napísala. Úplne presne
Máte deti? Nemusís mať strach. Rozid sa s ním. Priateľa iného si nájdeš. Možno budeš 2 roky sama, ale časom nájdeš. Zažila som to isté, tak radím z vlastnej skúsenosti.
@avonladyba mame jedno. Sme spolu už hádam aj 18r. Ja ho nechcem opustiť 🥺
Ale rozum ma nepočúva 😭
Podľa mňa máš chuť na flirt s iným mužom, alebo len trochu zábavy.
@avonladyba 😬😬 je to možné
@cervenaruza123 a áno, poznáme sa uz niekoľko rokov, 3 ci 4 uz aj. A iba zrazu ja naozaj nechápem
Vies, to je aj tak, ze stale tie zaciatky su velmi citovo zaujimave a napinave. Ale v ziadnom vztahu tieto pocity neostanu navzdy. Vzdy to casom zovsednie. Ale clovek tuzi po napinavych zazitkoch, takze jasne ze tie zaciatky vztahu, zamilovanost su zaujimave, lakave. Clovek ma mozog vygumovany a vsetko vidi ruzovo. Je to prijemne. Preto velmi vela ludi nevydrzi v dlhodobych vztahoch. Ine by bolo, kebyze si v manzelstve nestastna, brali ste sa bez rozmyslu a by si to lutovala a kolegu viac spoznas a sa zamilujes do jeho povahy, tak to by bolo ze ano, mozno by sa oplatilo aj zamysliet nad zmenou. Ale ty hovoris ze si spokojna a manzela milujes. Je logicke ze tie pocity nie su take intenzivne ako kedysi. Lebo tie prvotne zamilovane pocity su viac ako chemia a nie skutocna laska. Zase si treba uvedomit, ze sme ludia, ale sme zivocisny druh. Pritazlivost robi svoje jednoducho. Nemozme si mysliet, ze sme akoze najvyssi zivocisny druh, tak budeme imunny voci nejakym prejavom pritazlivosti. Len na ne dokazeme reagovat inak a zvazit si to.
Z toho co pises, v manzelstve si spokojna. Nejakym sposobom ti padol do oka kolega, nepoznas ho, nevyhladavala si ty cielene flirt, len to zacalo ani nevies preco a nevies ho dostat z hlavy. Bude to teda zalozene skor na niecom zivocisnom a nie na nespokojnosti v manzelstve alebo na povahe kolegu. Pravdepodobne keby si to s nim rozvijala viac a aj v intimnej oblasti, citila by si isty cas uspokojenie a naplnenie. Lenze aj tento vztah a pocity z neho by sa casom ukludnili alebo teda by si uspokojila zivocisny pud a viac by si ani nechcela mozno. A znicila by si si tym manzelstvo aj pracu a neziskala nic. A otazka je, ci to za to stoji. A to je ta vola. Vzdy je to s niekym novym dobrodruznejsie a pritazlivejsie ako s niekym, s kym sme dlhsie.
@cervenaruza123 ty tak pravdivo píšeš ako keby si do mňa videla.
S muzom sme dlhé roky spolu, bola to moja prvá veľká láska a stále ho ľúbim, neviem si život bez neho predstaviť .
O to viac nechápem čo sa somnou deje. Robím hlúposti ako 15 ročná.
Dnes som isla do práce smutná že ho neuvidím. No asi mal nejakú prácu, hneď som bola veselšia keď som ho videla a vyhladavala som ho celý den ,vždy keď som mala kusok času . Už som si včera aj poplakala kvôli nemu.
Žienky, ktoré ste si chceli písať súkromne. Napiste mi. Mam novy nick, napisem vám.
Ty inak veľmi hazarduješ s týmto namotávaním sa. Možno by ti pomohlo pochopiť, čo robí tvoj mozog a prečo si z kolegu taká paf. Skús si vypočuť nejaké epizódy podcastu Mozgová atletika o dopamíne a chémii okolo lásky a zamilovania. Keď to pochopíš, prestaneš blúzniť o kolegovi a začneš pracovať na vzťahu, ktorý máš. Konkrétne asi najviac potrebuješ počuť epizódu 49 a volá sa Molekula zamilovanosti. Je to 21 minút, ktoré ti môžu zachrániť manželstvo, lebo si uvedomíš, čo sa s tebou robí.
@yoxinka áno veľmi, a uz to fakt dlho trvá a ja to nedokážem ovládať ani to zastaviť.
A to kde najdem? Na yt?
Je to podcast. Takže v nejakej podcastovej aplikácii. Apple Podcast, Spotify …
@yoxinka spotify mam, vypočujem si to, ďakujem

@avonladyba nechcem sex s iným mužom ( s ním)aj keď myšlienky sú kadejaké. Je to zložité. Neviem co sa vo mne deje.