Kde nájsť radosť zo života aj v ťažkých časoch?
Ahojte,keby chcem vsetko napisat bolo by to strasne dlhe..ani neviem co chcem pocut,kedze viem ze pomoct si musim sama. Vobec ma nebavi,netesi,nenaplna moj zivot. Mam muza,ktory po prekonani choroby sa z nej stal uplny introvert a nezaujem o nas o mna. Bolo vela hadok,aj rozhovorov na tuto temu avsak vsetko neuspesne. Poviem to takto, keby zajtra zbalim seba a deti ani by nezabojoval. Dalej mam dve deti 12 a 7. Starsi je ok, i ked narocna povaha ale chapem ide do puberty. No a mladsia ta ma niekolko zavaznych chorob. Chodime na terapie, liecenia, operacie,sledovania v nemocke. Sme sledovani u vela lekarov, mesacne to vychadza az 4-5 lekarov , v minulosti to bolo 6-7. Mam novu pracu avsak uz mi bolo vytknute caste ocr na dceru, ze sa tazko hlada zastup takze predpokladam ze poletim este v skusobnej dobe. Praca ma inak bavi, som spokojna, prichadzam na ine myslienky. Zial tym ze s manzela sa stal introvert sme prisli o partiu,takze uz nas nikam nevolaju,manzelovi je to jedno, mna to mrzi lebo mam rada spolocnost. Mala som este jednu kamosku ale prestala sa so mnou bavit lebo nase deti boli na atletickej sutazi a moj bol 1 a jej 2. Nepochopila som to ale toto uz nezmenim☹️pokusala som sa viackrat o kontakt, vydiskutovanie ale marne. Manzel je jedinacik, moji bratia su v uk. Takze nemame nikojo na stretavanie ani sesternice nic. Takze v podstate ja nezijem,len prezivam. Nikam nechodim len praca obchod domov kozmetika obcas. S manzelom samy nikam nechodime. V lete to bolo este sem tam nieco s detmi ked som ho navela prinutila, inak som vacsinou im robila pepgram ja. Citim sa akoby ma nikto nemal rad, prehliadana. Napr. ako je tyzden dlhy mi nepipne od nikoho sprava ani nic. Len ked niekto nieco potrebuje. Keby sa da odiem s detmi najradsej niekde prec. Zmyslom zivota su moje deti, drzim sa tu najma pre ne, hlavne pre dceru lebo ta by velmi zle dopadla mamzel by sa o nu nedokazal postarat. Takze nie sebevrazedne sklony nemam, ale bojim sa ze z tolkeho nestastia vazne ochoriem. Jeden den si hovorim da sa takto zit, su aj horsie na tom, mas kde byvat, co jest a potom prejdem fcb kde vlastne vidim ako moze vyzerat zivot alebo pocujem u susedov navstevy a zase si poviem ze nie takto sa zit neda☹️dalujem za docitanie asp trosku sa mi ulavilo🩷
Manžel pracuje?bol, je nejako vážne chorý či sa len opustil?nám sa takto rozpadla partia cez COVID jedni sa rozviedli, ďalší odsťahovali, každému deti podrastli puberta už nikam nechcú chodiť s nami a to sme mali toľko aktivít, že nevedeli čo cez víkend.Syn aj, keď sa zduva a chce byť sám aj tak ho tahaj von.Mas to ťažké všetko zostalo na tebe
Je to taká zvláštna etapa života.Treba muža naštartovať má rodinu, zodpovednosť.Skuste si spraviť pekny deň.navrhni niečo čo by bavilo všetkých.
@eva8 ano uplne si to vystihla, mam pocit ze mi uteka zivot medzi prstami a to doslova. Vzala som si chlapa, ktory zrejme nie je rodinny typ a do toho mam choru dcerku. Nalozene az az 😭a neviem s tym nejako niekam pohnut. Zrejme ani nepohnem. Len uz treba asi sa zmierit ze takyto zivot budem mat ja bez zabavy..
@luccija ano pracuje,jedna smena, pracu ma narazovu niekedy nic niekedy je toho fajn, ale celkovo to nema na zrutenie☹️ano tak vsetko je na mne mam pocit,ziadna radost,kebyze mi asp niekto napise vytiahne ma von ale nic proste, ziadne plany cez vikendy proste nic.
Neviem,co sa mu stalo,ale niekedy ta psychika tak zlomi,ze sa nevies nakopnut. Skoda,ze to nechce riesit. Mate este pomerne male deti,ktore potrebuju vzor rodicov a vidiet,ze sa rodicia miluju. Maj s nim trpezlivost. Naplanujte si vylet do prirody,prechadzky velmi pomahaju. Aspon parkrat do tyzdna ho donut k prechadzke.
Nemozes cakat,ze ti niekto iny bude robit animatora. To,ze si ty nevies naplanovat akciu,nehadz vinu na inych. Ty si panom svojho casu,ty rozhodujes ako ho budes travit. Nechapem ludi,ktori cakaju,ze ini za nich nieco urobia. Ak som nespok9jna,ze sedim doma,tak ja sa musim zdvihnut a vymysliet si program. Bud pojdem sama,s detmi alebo niekoho ohlasim,ak nikto nwpojde,pojdem sama. Takisto muza nejako namotivovat,aby aspon raz za cas isiel.
Moj nazor je, ze manzela vobec netreba riesit, to musi on sam. Je to odlud, netreba mu davat diagnozy a tym ospravedlnovat jeho nezaujem.
Manzelka ho moze nastartovat jedine tym, zesama ziska energiu a radost zo zivota, nie ze taka neradostna, zivotom unavena bude minat svoju energiu, aby zistovala jeho diagnozu.
On uz sa rozhodol.
Autorka, chod niekam s niekym, kto s tebou bude chciet ist. Dcere trocha ublizujes, ak pises, ze budete same. Nebudete. Budete spolu.
A vecer nam napises, co pekne si zazila. Tesim sa na to a budem na vas dnes myslirt. Pekny den🙂
@oliolijanka ano,manzela uz riesit odmietam, vela rozhovorov prebehlo aj napadob na vylet ci aktivity, vsetko neuspesne..len ma to strasne mrzi, ze som chcela rodinu a mam no neviem asi polorozpadnutu rodinu😢jemu to pride ze jeho fungovanir je ok a normalnr…takze s tymto uz nic neurobim
Koľko má muž rokov?možno sa trápi ešte viac ako ty muži ťažko znášajú zdravotné problémy a nevedia sa otvoriť.Soferujes?ak áno choďte sami niekam, alebo pohroz rozvodom, že si si takto rodinu nepredstavovala.Neviem či už máte taký rozhovor za sebou.Nemoze presediet dni doma život sa žije vonku človek pookreje na prechádzke, dá si kávu, lebo doma je len práca a povinnosti.
Vieš deti raz odrastu a zostanete doma dvaja mlciaci čo si nemajú čo povedať.
@luccija vie ze momentalnr by som nemala kam ist,takze hrozit rozvodom nema vyznam..pozna moju financnu situaciu.vie si spocitat ze sama s 2mi detmi a velkymi obmedzeniami to by som asi nevymyslela moc dobre..
Ved toho sa bojim ze deti odrastu a my budeme tptalne cudzi..teda uz aj sme😢netusim ako sa zariadim potom,mozno potom naberiem viac odvahy a mozno budem mat istejsiu pracu alebo neviem proste neviem☹️
Nemáš to ľahké. Ale si skvelá žena. Zaslúžiš pochvalu, mala by si sa niečím odmeniť. Vyobjímajte sa každý deň aspoň s deťmi. Vystískajte sa a tešte sa, že máte sa radi a máte jeden druhého. 🙂 Dopraj si na regeneráciu síl veľa Magnézia a B komplexu. Odporúčam aj Koenzým Q10, dodá Ti energiu. Je v rôznych dávkach, napr. 8 mg. C vitamín si daj preventívne, lebo ide jeseň aj zima. Ráno☕, na obed 🎂 A usmej sa na seba v zrkadle. 🙂 Zaslúžiš si medailu.👏
@loliki dakujem. Zahrialo na srdci.❤️ked si zmyslim ze niektore zeny sa idu zblaznit ked ma dieta kasel sopel a pod..a ja ked si spoemneim kolko operacii uz mame za sebou, kolkokrat bola na are, alebo kolko premeskala vyletov,akcii, lebo zdravotne problemy proste su a manzel si toho nevazi, ani jedna pochvala za celu dobu napr.ze si super ako to zvladas..no je to smutne ale uz ho nezmenim 😢
@eva8 ked pridu stretneme sa, ale to vyjde tak cca 1x za 18 mes…😢to je nic
Máte to náročné obaja. Keď to nevie povedať on, povedz mu to ty. Možno tiež vidí život zo svojho uhľa pohľadu ako veľkú tragédiu. Povedz mu: Je super, že to takto zvládaš. Máš to ťažké. Som rada, že ťa mám. Aspoň budeš počuť tie slová znieť. Možno aj jemu to dobre padne. Z vás dvoch si možno silnejšia Ty a celá rodina, celá situácia je na pleciach vás oboch. Držte sa a buďte oporou jeden druhému. 😉

@loliki dakujem.kiezby to bolo take jednoduche.strasne by som sa chcela odtialto odstahovat a zacat niekde s novymi ludmi ale to je nemozne.😢manzel ani pocut coz chapem,dom postavil svojpomocne. Mna tu uz vsetko dusi strasne. Aj proste ta partia ze uz nas neberu a vsetko. Aj kvoli detom aj tak. Nakhorsie ze s tym neviem nic spravit, len modlit sa mozem😢
Ja si myslím, že to psychicky ničí aj tvojho muža. Dom, ktorý si postavil, neopustí. Deti, ktoré má, neopustí. Nie je to ľahké prizerať sa na tú situáciu a zmieriť sa s ňou - ani pre chlapa. Asi tiež sníval a túžil po niečom inom. Akú chorobu prekonal?
@loliki nevuem,vyzera spokojne.😢
A Ty prečo plačeš, keď manžel je spokojný? Už si si dala tie vitamíny a minerály? 🙂 Dnes je dosť zamračené, ale zajtra vyjde 🌞 Bude krajšie. 😉

Obdivujem ta ❤️ Nedivim sa, ze mas toho dost. 😔 Ale vazne, neexistuju nejake spolky?
Ja som ochorela, praveze bocim od ludi s podobnou chorobou, lepsie je mi medzi vsednymi ludmi, kde sa ma nik nic nepyta, nevie.
Co sa tyka manzela, naozaj by som zasla za jeho lekarom, ked prestava mat zaujem aj o rodinu. Ty si asi aj smutna, ze ti pretecie zivot medzi prstami 😔 Ak by si uznala za vhodne, mohli by sme niekedy podniknut nejaky vylet, ak nebyvame na opacnych koncoch republiky 😉
Ak by si chcela, napis ip.