icon

Ked je dieťa preč so starými rodičmi

betulinka1
21. aug 2023

Dievcata potrebujem povzbudiť. Dieta leti so starými rodicmi do Albánska. Prave som ho k nim odviezla. Na 12 dni a ja sa strasne bojim o neho. Chytám z toho uzkosti. Ma 9 rokov, budu vacsia partia a 3 deti. Na jednej strane viem, ze miluje more a zabavi sa, je naučený cestovat. Aj tento rok absolvoval dovolenku pri mori uz s nami. Aj je zvyknuty na tu partiu, chodievajú spolu na chaty v pohode aj 5 dni. Na druhej strane sa snazim prekonat ten pocit neistoty, ci som ho mala pustit, aka je to krajina, ze je to daleko a keby nieco, neda sa sadnut do auta a za 7 hodin si tam 🙈🙈🙈🙈. Pomoooooc

betulinka1
autor
22. aug 2023

@potomka Dakujem

lujza123
22. aug 2023

@betulinka1 moji rodicia radi cestujú a dceru bravaju každé leto niekam do zahranicia. Vždy trpnem, to je asi normalne😉. Najhorsie to bolo asi prvý krát to mala 6 rokov išli na kanarske ostrovy, už mi hlava produkovala dramatické scenáre jak v Hollywoode , autom naburaju po ceste do Viedne, lietadlo isto havaruje počas letu na Tenerife odtiaľ trajektom na LA Gomeru dcéra isto vypadne cez palubu a utopí sa v oceáne 🤦‍♀️
Ma 14 a takéto blbosti ma napádajú stále keď niekam ide. Diagnóza "matka" 😂 😂 😂, báť sa o ňu budem aj v 80 tke.
To si treba zakázať takéto myšlienky. Nechataj sa toho, nerozvyjaj to v hlave. 9 rokov je už veľký chalan

zoeeoz
22. aug 2023

@betulinka1 aka je to krajina?

zoeeoz
22. aug 2023

@marianini17 nie niesi :D

sulavikova
22. aug 2023

@betulinka1 nikdy by som svojho syna nepustila na dovolenku len so starými rodičmi. Nie sú za neho zodpovední a ja by som mala celú dobu nervy. Taká dovolenka mi zato určite nestojí. “Našťastie” starí rodičia cestujú max. 14 km od domova.

jessica6
22. aug 2023

@oli18 Prosim ta naco zavaras a varis dzem ked mas doma vnucata?Ved sa venuj im a vo volnom case rob taketo roboty. Samozrejme varenie a bezna udrzba domacnosti je ok, ale zavarat, robit dzem ked mam vnucata?To fakt?

mandzula
22. aug 2023

Co Albansko, moja dcera chodi za starymi rodicmi do Medzilaboriec, to ti je tiez celkom vzruso.😀

simona1306
22. aug 2023

ahoj, najskor som ti chcela napisat , aby si sa trocha zamyslela nad tym, ako si na dieta az chorobne naviazana, ale po tom, co som citala komentar o otcovi dietata a o tvojej mame to chapem .... takze ti len poviem, ze sa tes spolu so syncekom, ze bude mat super prazdniny, uzije si more, bude mat kopu zazitkov so starymi rodicmi, a ty trocha vypni. Celych 12 dni sa niecim zamestnaj, aby si neustale nemusela mysliet na nich 🙂 prejde to ako voda a uz zachvilku ti bude syncek rozpravat zazitky 🙂

zmrzlinka2021
22. aug 2023

@betulinka1 zial, nie je to len o veku, ale aj o zaujmoch, napr. moji svokrovci by v zivote niekam necestovali, nieto este vzali moju dceru

marianini17
Odpoveď bola odstránená
ivetz
22. aug 2023

Hoď sa do pohody! Albánsko je bezpečná krajina a Albánci srdeční. Keďže už dedo so svojou partnerkou má skúsenosti so starostlivosťou o vnuka, tak neviem, čo riešiš. Z vlastnej skúsenosti vieš, že stať sa môže kdekoľvek, čokoľvek. Známy prišiel o syna, keď cestou k starkým - ktorí bývali od nich vzdušnou čiarou 400 m - prechádzal cez ulicu. A takých prípadov je veľa. Teš sa, že syn bude mať veľa zážitkov a ďalšiu skúsenosť do života. Píšeš, že pred synom si "hrdinka", ale myslím, že to "hrané" sa dá vycíti. Nemôžeš byť predsa neustále ustráchaná, neprospieva to nielen tebe, ale ani tvojmu synovi.

betulinka1
autor
22. aug 2023

@lujza123 presne toto robi aj moja hlava 🙈 ked som odsledovala lietadlo online, ze pristalo (sledovala som ho celu cestu), tak hned,ze sakra dufam, ze autom pridu z letiska na ubytovanie ok. Este, ze ho nemam ako sledovat 🤔. Aj tam by som cumela cely cas.

betulinka1
autor
22. aug 2023

@simona1306 Dakujem. 🍀🍀🍀Ale mas pravdu, ze chorobne som si toho vedomá, aj ked to ma svoje vazne dovody ale pracujem na tom denno denne uz 8 rokov.

betulinka1
autor
22. aug 2023

@marianini17 nemam ani tolko dovolenky a ani nazvyš peniaze druhu dovolenku. My sme uz boli v juli. Oni isli na 12 dni, to je dost.

betulinka1
autor
22. aug 2023

@ivetz mas pravdu, Dakujem, musim sa pochlapiť 😉

betulinka1
autor
22. aug 2023

@zmrzlinka2021 to je zase skoda, lebo s detmi od 5 rokov je super cestovat. Oni cely svet objavujú inymi ocami.

zoeeoz
22. aug 2023

@oli18 moji stary rodicia ma tiez len drzali u nich na dvore..varil sa kecup, bola zabijacka, robil sa dzem, posielali ma po vajcia a ine pre nich akoze super veci..fuha a neviem ci na to vyslovene nadsene spominam 🙂

betulinka1
autor
22. aug 2023

@zoeeoz Albánsko.

zmrzlinka2021
22. aug 2023

@betulinka1 Ja s teobu uplne suhlasim, ale zial, su take typy ludi a musim to respektovat.

zoeeoz
22. aug 2023

@betulinka1 ja som si to precitala..ale pisala si o pocite neistoty v spojitosti s tym, aka je to krajina..tak sa pytam, aka to je krajina?

marianini17
Odpoveď bola odstránená
majka99999
22. aug 2023

Ja by som pustila s mojimi rodicmi. Aj 1 anginu uz zazili s mladsim (museli na pohotovost kvoli ATB), 1 virozu so starsim (horucka 2 dni a potom mu nic nie je), obe deti mali s kovidom.

marianini17
Odpoveď bola odstránená
fantaghiro21
22. aug 2023

Moje deti maju 6r a 4r a az vcera ich zobrali starkí prvykrat v zivote na vylet do rozpravkoveho lesa ..Nikdy mi s deckami nepomahali,nestarali sa,ked hlavne mohli a boli pri sile,teraz su sami o sebe slabi a otec ma rakovinu.takze o to viac si to vazim,ze je to obeta...Som teraz na rizikovom,tak som bola prekvapena ze sa ponukli a pomohli s jednym dnom vykryt,inak budu u opatrovatelky,do toho pnky,ocr, co tiez hybe velmi rozpoctom🙃
V tvojom pripade dokonca zaplatia dovolenku a ak chodis do roboty,o dieta mas postarane

Takze to,ze stari rodicia vezmu dieta na dovolenku nie je samozrejmost a je to dar.Tak ci tak musia mat dieta bez ohladu na to kolko ma rokov pod dozorom,starat sa on a iste je komfortnejsie pre nich,ked by sa starali len sami o seba bez deti.
Takze ja by som si to vazila na tvojom mieste

zoeeoz
22. aug 2023

@marianini17 ako vies, ze nic moc krajina a ludia? Daj pls konkretnejsie o co sa jedna 🙂

ivetz
22. aug 2023

@marianini17 Ty si tam bola? Na základe čoho toto Tvoje hodnotenie?

betulinka1
autor
22. aug 2023

@zoeeoz dufam, ze dobra. Nikdy som tam nebola.

betulinka1
autor
22. aug 2023

@fantaghiro21 velmi si to vazim a maly deda miluje aj on jeho. Bojujem len so svojim strachom.

zoeeoz
22. aug 2023

@betulinka1 nikdy si tam nebola a uz si tu stihla napisat ze je nic moc krajina aj nic moc ludia a teraz zas pises, ze dufas, ze krajina je dobra? Prestan skatulkovat krajiny, mat predsudky, menit nazor ako vietor fuka a mozno sa aj uvolnis a das do pohody

betulinka1
autor
22. aug 2023

@majka99999 ja som ich komplet vybavila liekmi antibiotika, nieco na usi, oci, atd. , cize vsetko maju ak nieco. Detského lekara maju na telefone, mozu hocikedy volat a aj v skupine co isla maju lekarov. Cize choroby ako angína, oci, usi sa nebojim. Mna skor napadajú take veci ako uraz, autonehoda, utopenie, únos. 🙈🙈🙈🙈