icon

Keď majú prísť priateľovi kamaráti, tak nie je ochotný kúpiť žiadne pohostenie

24. aug 2023

U nás v rodine, teda asi všade, kde som doposiaľ bola, tak bolo samozrejmosťou ponúknuť niečim návštevu.
K veci.. keď mi príde návšteva, tak ich vždy niečim pohostím. Samozrejme zaleží o aký typ návštevy ide a pri akej príležitosti. Od toho závisí, čo komu ponúkam a pripravím. Keď príde niekto len na kávu, tak prichystám len tu kávu a nejaký snack poprinej na zahryznutie, keď príde nejaká návšteva, ktorá k nám merala dlhú cestu alebo, keď viem, že sa bude aj popíjať pripravím niečo adekvátne tomu, aby bolo čím “omastiť” žalúdky, keď je oslava, tak tie ceremónie nemusím asi ani nejako opisovať. Stále sa bavíme o návštevách, ktoré si dohodnem ja.
Keď si niekoho zavolá priateľ alebo prídu jeho kamaráti/rodina, proste čisto z jeho strany, tak nie je ochotný kúpiť ani blbé čipsy, vodu, jednoducho nič. (Každý z nás máme svoje financie.) Pričom nechce nielen nič kúpiť, ale ani ísť so mnou kvôli nákupu do obchodu a o tom, že by mal niečo chystať nedajboh, že upratať, tak konečná.
Pre mňa ako ”Pani domácu” je to zahanbujúce. Lebo niekedy, keď ma fakt nasere, tak rezignujem. Vlastne on odo mňa nič nechce ani neočakáva, ale tá návšteva vidí len to moje zlyhanie. Čo všetko tomu predchádza o tom nemajú ani šajnu. A nemôžem ani povedať, ze nikto tu chodiť nebude lebo na to právo nemám, ale bohaaaa.. nepoviem keby nemal tých pár eur... normálne ma ide šľak trafiť, keď mi oznámi, že má niekto prísť.

Strana
z3
miroslava21
25. aug 2023

@vroni presne tak, ja nechapem co k tomu viac riesi ked o vsetko ostatne ma postarane tak ako jej vyhovuje

dominikamacakova
25. aug 2023

Nie je divné, že máte každý svoje financie, každý svoje návštevy? Máte vôbec spolu vzťah, alebo ste len spolubývajúci?

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2023

Pises, ze ziadne velke ceromonie nerobis a pritom mas problem. Keby teraz u nas zazvonila navsteva, tak zapnem kavovar, odkrojim z kolaca, otvorim cipsy. Zvycajne mame doma upecene, keby sme nemali, tak urcite sa nieco na ponuknutie najde. Ale ak vy mate pre moju a tvoju navstevu, tak potom ste divni obaja. A darmo budes pisat, akeho mas inak dobreho partnera.

karolinakr
25. aug 2023
vroni
25. aug 2023

@miroslava21, ja akceptujem, ze nechápem, nemusím rozumieť všetkému 🤣🤣🤣 Mňa fascinuje, ako sa tieto partnerky lakomych zmrdov prsia, ze "nebudú závislé od muža". No, nebudú, lebo on im nič nedá ani keby mali ostať hladné na ulici. Hovadske hrdinstvo. 🤷‍♀️

zmrzlinka2021
25. aug 2023

@vroni
A este veria tomu, ze maju financie podelene, pričom idu vo vsetkom na polovicu a on zaraba podstatne viacej.

zmrzlinka2021
25. aug 2023

Autorka,

ak nerobite ceremonie, kup ty chrumky, sprav caj a dones im to a problem mas porieseny, kedze vlastne ine problemy ty sama nevnimas.

kykymora
25. aug 2023

to, že nerieši pohostenie pre návštevy je asi najmenej. To vieš poriešiť aj sama, nemusíš robiť 4-chodové menu. Mňa skôr zarazilo, že píšeš, že má 4x vyšší príjem ako ty a náklady si delíte na polovicu. Máte každý vlastnú kasu. Žijete spolu, máte dieťa ale on má 4x vyššiu životnú úroveň ako ty. Pánko si žije s finančnou rezervou a ty s hrdosťou nezávislej ženy. A to že ide na nákup a nakúpi hlavne sebe a to čo sa mu zdá, že treba dokúpiť. To už nemôže kúpiť všetko? Alebo si tie nákupy neviete striedať? Raz jeden, raz druhý? No mám pocit ako by mal mamahotel s výhodami.

karolinakr
25. aug 2023

@kykymora takych lakomcov odpinkavam na počkanie
ale to nerieš, ona sa vyjadrila, že jej to tak vyhovuje a este že ide s prazdnymi rukami na hotove..No hanbila by som sa za takeho lakomeho muža ako pes

ckocka
25. aug 2023

Ak im to obom vyhovuje ako majú podelené financie tak je to iba ich vec. Predpokladám že autorka ovláda základné matematické operácie, vyjadruje sa inteligentne, takže vie koľko komu zostáva peňazí.

pandorra
25. aug 2023

Si na rodičovskej? Na dieťa ti prispieva? Lebo tiež mám dojem, že pohostenie je u Vás ten najmenší problém.

mamina7070
25. aug 2023

ja by som nachystala a dala na stol s dovetkom ze partner odmietol na pohostenie prispiet tak si musea kupit za svoje a s dovetkom voci nemu nemu ty si nedavaj a kup si scoje idealbe to urob pred jeho rodicmi

mamatroch
25. aug 2023

Presne ako Ti radia, den pred jeho ohlasenou navstevou sa zdekuj a chod napr. ku svojim rodicom a prid az vecer, ked bude po navsteve.
Nemas sa preco citit blbo, ak nie ste manzelia, si u neho takpovediac tiez len na navsteve - lebo ved co si mu? Priatelka / kamaratka / spolubyvajuca / milenka, nazvime to ako chces...
Ked som za svojich mladych cias bola vo funkcii spolubyvajucej (boli sme 4 kamaratky v podnajme), mali sme normalne rozpis, ktora ma v ktory tyzden sluzbu upratat a pod.
Nakupy, varenie a upratanie po sebe ci svojich navstevach si riesila kazda sama.
Prislo by mi fakt divne, aby som riesila (financne ci pripravu) pohostenie pre navstevy spolubyvajucich, resp. aby som sa citila "divne," ak by som tak neurobila. A to sa tyka aj jeho rodiny, kym nie ste manzelia, je to JEHO rodina - jedine, ze by si Ta adoptovali, vtedy by to bola aj Tvoja rodina aj bez manzelstva 😉
Takze bud na cas jeho navstev odid alebo si kludne sadni k nim na gauc vysmiata ako quokka a s kludom anglicana mu povedz, ze by si si nieco dala ku kave, ze co pripravil...

...lebo sa mi vidi, ze on ten Tvoj "blby" pocit vyuziva... Aby si nedopadla tak, ze raz budete mat deti a on pride po praci unaveny a Ty, cely den "len doma" na materskej "dovolenke", len aby si sa necitila "divne" budes vsetko riesit sama od nakupov, varenia, upratovania, prania, zehlenia, deti... Lebo sa mi vidi, ze si vyhrala presne ten exemplar, co si mysli, ze jeho jedinou ulohou je max tak raz za cas splodit nejake dieta...

tamitamitami
25. aug 2023

Ak je toto váš jediný problém a partner sa inak správa ohľadom financií normálne tak ja osobne by som pre jeho návštevu čo to na stôl kúpila (jedny čipsy a niečo sladké kúpiš do 4€). Väčšie pohostenie by som pre jeho návštevy nerobila keď on nemá záujem.
Prípadne keď spolu idete na nákup hoď do koša veci na pohostenie s poznámkou že to má pre návštevy. Doma to odlož a vyber keď prídu.

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2023

@mamatroch oni dieta uz maju, takze nie su to len spolubyvajuci😉

kykymora
25. aug 2023

@karolinakr joj, to ja neriešim, keď jej to vyhovuje a jediná starosť je občerstvenie, tak je v podstate šťastný človek 🙂

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2023

Inak, pokial mate spolu dieta, tak mne pripada uplne smiesne si delit, ze toto je tvoja a toto moja navsteva.

makulienka1
25. aug 2023

Môžeš to spraviť tak že keď má prísť návšteva tak niekam odíď a vráť sa keď už bude návšteva u vás. Akože si musela niečo vybaviť alebo čo. Takto keď návšteva bude vidieť, že si ani nebola doma tak nemôžu čakať, že si ty mala niečo chystať a zároveň nebudeš mať blbý pocit že vynechávaš všetky návštevy.

macatt
25. aug 2023

Jednoducho treba dať dolu ,,hrebienok,, keď od chlapa niečo chcem: ,, láska, srdiečko, môžeš mi pomôcť?! Veľmi by si bol zlatý keby si vybehol do obchodu🙏🏼dostaneš pusinku veľkú,,
Nebudú robiť veci čo musia, alebo by mali, majú radi bezbranné ženy, ktoré ich ,,potrebujú,, a pomôžu radi, ale vyskakovať, doťahovať, očakávať a buzerovať sa nenechajú aj keď sa na hlavu postavíme😀

karolinakr
25. aug 2023

@tamitamitami ale on sa vyšmykne ako úhor z každeho navrhu
Kto umí, ten umí
Najprv som ĺutovala ženy, čo trpia finančne pri mužovi, po tejto diskusii si poviem, však to je len šikovnosť muža
1.muž zarobi niekoĺko násobne, čiže to vychadza trebars plat 1000 a 4000
2.navštevy sa delia na moje a tvoje - už toto je chory pristup
3.čiže ked mne niekto pride, pre muža je to nič, ked pride jeho brat či rodičia, mam sa tvarit, že ponuknut im pohar vody je ok
4.autorke to pride fajn, nevidi na tom nič zvlaštne
Takže ako si kto ustelie, tak bude mat a je irelevantne, či sa na tom diskutujuci pohoršia

Ja mam taku tetu, čo ponuka doslova prazdny stôl a chodime tam raz za rok, čiže nerobime vyžirku..A asi 2 hodiny sa jej musi štikutat, ako ju potom ohovárame, čiže dik - neprosím si..Za tú hanbu s mužom, čo zarobi 4 000 by mi to nestálo

macatt
25. aug 2023

Ja to s mojím mám tak, že keď začnem láska, miláčik moj najkrajší, najlepši a on hneď ,,no, čo treba? kam mám ísť? Na čo si dostala chuť?,, a je vybavené🙃 určite by ma odignoroval, keby som do neho hustila že musí, mal by, buchol by s dverami a bolo by vybavené.. tak isto očakávať, že niečo urobí automaticky by som nemala nervy..takto je hneď v pozore, lebo zasa až tak často to nepočúva..poprosiť keď niečo chcem a potrebujem nemám problém a aspoň sa potom nemusím sťažovať nikde😃

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2023

@macatt Tak toto by som ja asi nedokazala. Ja som vzdy za normalny rozhovor, bez chrobacikov a milacikov😉 A nastastie nikto nebucha dvermi.

macatt
25. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl tak keď niečo potrebujem tak takto pritvrdím a keďže ani jemu sa moc dobre nepočúva, že je chrobáčik, lásenočka tak rýchlo reaguje😊 a tak dverami by buchol len raz, ale keby som tlačila ktovie.. nečakám proste čo on uzná za vhodné, komunikujem..

karolinakr
25. aug 2023

@kykymora 🙂

triss83
25. aug 2023

Nikdy by som nepristúpila na takéto delenie v domácnosti. Správa sa skutočne,ako nevychovaný huron. Keď ide na návštevu,tak s prepáčením zožerie všetko, čo je na stole. Keď príde návšteva, tak sa správa ako držgroš. Pekne ho zober na nákup, do košíka nahádž všetko, čo potrebuješ pre návštevu a nech to pekne zaplatí. To sú spôsoby 🤦.
Nie je to vôbec zložité, mať doma nejaké chipsy, nealko, alko pre návštevy, veď takto funguje bežne každý.

ema22270
25. aug 2023

Fuha ja neviem, ja by som s takymto clovekom nemohla byt vobec 😳. Cosi, mne tlak dviha, ked to citam. On nuka navstevy cistou vodou? To nemyslis vazne. A ked on ide na navstevu uz sa tesi na pohostenie? To je otras. A hanbila by som sa strasne za neho, prepac. A to mate spolu dieta? Ja si to fungovanie neviem vobec predstaviť.

ema22270
25. aug 2023

Prepac, ze teda to napisem, ale dieta mate spolocne, ci aj to si nejako delite na moje/tvoje. To je take na odlahcenie... Ako okej, ked ti to vyhovuje, je to tak v poriadku. Ale ked ako pises, ze zarobi niekolkonasobne viac, spravodlive to nie je. Voco tebe, ani nahodou.

marca12
25. aug 2023

Ake ma tento chlap prednosti? Lebo nechapem,co ta s nim drzi. Co z toho,ze ma peniaze,ked ich nepusti? To je riadny odron,ked ani zakladnu ludsku slusnost nepozna a ked nepozna,nie je ani ochotny sa naucit

tmonika
28. aug 2023

Ja by som ani prstom nepohla čo sa týka nákupu, max. popratala , aby bol poriadok, a keď by prišla jeho návšteva a sadli by si, pekne by som sa opýtala čo si dajú a pozrela by som naňho 🤣 nech ide pripraviť to čo nakúpil 😂😂😂

tmonika
28. aug 2023

@tmonika inak ak ma peniaze, že je za čo kúpiť, tak to má v génoch, má to v sebe… ajaj také poznám z okolia , že v zime sviečkou kamarát kuril, a popri tom sa nemá zle, toto nezmeniš… je to taký druh človeka

Strana
z3