Keď partner povie rob si čo chceš
Co si myslite o tom, ked vám partner s ktorým žijete dosť dlho povie rob si co chceš ked sa ho spytate na nazor na nieco, co si mysli o tom on ..mimochodom mame spolu dve deti, nie sme zobrati. Ďakujem
Za mňa veľmi záleží o čo ide a celého toho rozhovoru... mňa sa tiež občas partner spýta niečo, na čo mu fakt neviem dať názor alebo mi je fakt jedno, lebo je to nejaká blbosť a poviem mu, že to je na ňom
Záleží od situácie.
Bez mucenia priznavam, že ja tuto frázu používam, ked chcem vyjadrit nesuhlas s názorom druhej strany. Ale nemam chuť alebo nemá význam ju presviedcat. Takže za mna je tato fraza vyjadrenim nesuhlasu a rezignacie. Ale to som já, chlap to može mat inak.
Z tvojho dotazu sa mi zdá, že problém je inde. A toto je len mala cast.
Zalezi naco sa ho spytas. Uz tu bola diskusia ze sa prartneri pytali jeden druheho ci moze ist na chatu 🤣 to by som tiez odpovedala rob si co chces predsa ja nie som rodic a nepotrebuje odomna povolenie alebo ked sa to tyka toho co mas kupit v potravinach, varit tiez mne by to prislo otravne stale pocuvat 🤣 doma som si to odzila ako dieta a tiez neskor som zacala davat na take odpoved rob/kup co chces. Ale ak sa to tyka napr. zmeny prace alebo niecoho podstatnejsieho pre zivot tak to by mi vadila taka odpoved.
No minimalne to znamena, ze nie je z teba hotovy. A je dost mozne, ze k tebe nema nejaky extra respekt.
Keď chceš odpoveď tak píš konkrétne. Lebo celkom záleží či si sa pýtala akej farby lak na nechty si vybrať alebo či dať deti do detského domova 😉
Myslí tým úplne to isté,čo tým myslí aj hociktorá žena,ktorá to povie.
A to že určite si nemôžeš robiť čo chces a máš veľmi vážiť,čo povieš ďalej.
Inak túto vetu považujem za jednu z najviac toxických,aké vieš použiť.Je to také nenápadne citové vydieranie a manipulacia
Alebo rezignoval...má už dosť teba a všetkého o čom točíš...nemieni ťa ďalej počúvať, spoločne rozhodovať atď. ak stále ideš svoje...tak si rob, čo chceš a daj mu pokoj 🤣🤣🤣
Ked si sa pytala co zajtra navarit, ta nic to neznamena, len to, ze nechce rozhodovat. Ked si sa "pytala" ci kupite dovolenku v Chrovatsku alebo na Cypre a on chcel Cyprus, ty Chorvatsko a uz tri tyzdne mu vysvetlujes, ze tvoja volba je lepsia ani sa m necudujem, ze ta tymto odbil. A okrem toho je este milion sedem situacii, kedy kontext debaty absolutne meni vyznam tej vety. Takze ty vies ake boli okolnosti a presne vies co to znamena, len si to nechces pripustit
Zalezi aj, ci to povie zena alebo muz😆ak zena, tak to nikdy neni rob si co chces😆😆😆
mne to muž hovorí furt, keď mu ukážem nejaké oblečenie drahšie, že či si "môžem" kúpiť.
Takže je fakt rozdiel v akom kontexte ti to povedal
Akonahle niekto niekomu povie, rob, co chces znamena to presny opak.
To znamená, že ťa riadne práve nasral.
Je to taká istá fráza,ako keď žena povie mužovi "všetko je v pohode". 😁 Pritom nič nie je v pohode 😅.
Používa to dosť často a teraz to bolo na to, či mám dať tento kvet na stol alebo nie.
V tomto prípade (či kvet na stôl alebo nie) si myslím, že mu je to proste jedno.
Načo si sa ho to pýtala? Si si taká neistá svojím rozhodnutím?
Lebo ak sa ho často pýtaš na veci, ktoré ho nezaujímajú a ak sa ho pýtaš denne na veľa takýchto drobností, tak už to je v zmysle, že ho otravuješ.
Tak či máš dať kvet na stôl si sa ho pýtala? Kokos môjho by asi šľak trafil pri tejto otázke, však si ho daj kde chces by bola odpoveď, takéto sprostosti by som sa chlapa ani nepýtala, musíš vedieť aj sama dačo spraviť
No ako som písala, otravuješ ho so somarinami...
Jeminecku pytat sa chlapa co s kvetinou, no proste toto chlapov nezaujima, ten by tu kvetinu drbol do kompostu 😂😂😂
"či mám dať tento kvet na stol alebo nie."
To vazne? 😁
A ja ze si sa ho pytala ci mozes ist na wellness s byvalym. Lebo na to by ta odpoved presne pasovala a cela by mala tento vyznam "rob si co chces ked si taka tupa ze sa ma toto fakt pytas".
Ale ked tak rozmyslam aj na ten kvet sa to hodi.
Ja keď už poviem rob si co chces ...je to najhoršie štádium.
To je keď mám kopec argumentov a on to neberie a ani sa nezamysli.
U mňa je to úplný nesúhlas, ale zakazat nemôžem.
O kvete? Blbosť...nezaujíma ho to a neotravuj.
Nezaťažuj ho nedolezitymi vecami.
Tak mu je to asi jedno. Pýtaš sa na vec, ktorá ho nezaujíma. Ja by v takých prípadoch mužovi hovorím, rob ako myslíš... nemusí snáď byť stále v strehu
Keby išlo o niečo zásadné, ok, ale jemu je určite úplne jedno, či kvet na stole bude alebo nie.
Ja túto frázu používam pri chlapovi keď s jeho názorom uplne nesúhlasím , ale konečne rozhodnutie nechám na ňom alebo keď otravuje s pre mňa nepodstatnými vecami
Závisí od kontextu. Párkrát to povedal keď bol naštvaný, nič hrozné tým nemyslel, akurát bol vytočený 🤷. V tom momente som to teda zneužila a rýchlo objednala a zaplatila to, čo sa páčilo mne a nie jemu... Nie vždy sa zhodneme, čo sa vkusu týka, problém je, ak sa to týka napríklad nábytku, či auta a takých väčších veci 😁. Tam je dosť nebezpečné povedať rob si čo chceš, lebo máme spoločný účet. Ale nezneužívam to vždy.
Ty nevieš rozhodnúť či budú kvety na stole?
Bez mucenia priznavam, že ja tuto frázu používam, ked chcem vyjadrit nesuhlas s názorom druhej strany. Ale nemam chuť alebo nemá význam ju presviedcat. Takže za mna je tato fraza vyjadrenim nesuhlasu a rezignacie. Ale to som já, chlap to može mat inak.
Z tvojho dotazu sa mi zdá, že problém je inde. A toto je len mala cast.
Ja to mam rovnako ako ty @barka1, presne v tomto kontexte to vyuzivam aj ja, ci to tak maju aj chlapi 🤷♀️
Autorka tak teda o kvetoch na stole sa s muzom naozaj nebavim a uplne by som chapala, ak by ma poslal do kelu s "rob si co chces".
Ja tuto frazu pouzivam v pripade, ked sa ma muz pyta “na nazor” len aby nebolo zle. A pritom uz obaja dobre vieme, ze s tym, co chce urobit nebudem suhlasit, ale robi si dopredu alibi 😅 napr.:
Sme 2 tyzdne dohodnuti, ze v nedelu pojdeme na turistiku. 3 dni predtym zacne obklukou rozpravat o tom kolko prace ma este na dvore, toto a hento musi urobit, a straaasne nenapadne sa chce dostat k tomu, ze by mu viac vyhovovali neist tam, kam sme sa dohodli, ale bude radsej makat doma.
Cize “rob si co chces” je za mna nasraty nesuhlas a nechce sa mi pocuvat jeho vyhovorky.
rob čo chceš - mne povie manž. keď si chcem spraviť po svojom a on vie že neprijmem jeho názor... sú to väčšinou viac menej blbosti - žiadne podstatné veci pre náš spoločný život.

Myslím že je to jasne aj tebe ….nic pekne