Keď partner rozhoduje o všetkom
Ahojte. Nechcem tu vela toho pisat ale chcem počuť aj iny nazor na danu vec.
S priatelom sme 2 roky spolu..
Ale odstupom času si všimam že rozhoduje viac menej o všetkom on. Kde budeme byvat. Kde budeme mat svadbu kedy bude chciet mat deti. A podobne.
Že tak často nebudeme chodit k mojej rodine, čo sa mne nepači. Lebo ja milujem svoju rodinu.
Viac menej sa uz rozhodol a chce aby som sa prispôsobila jemu.
Trapim sa viac menej kvoli tomu uz velmi dlho.
Chcem nazor ak ma niekto takyto isty problem s polovičkou alebo mal. Pekny večer.
@karolinakr evanjelium nieje cirkevný zákon. Opakujem ešte raz , že niečo ako rozvod v katolíckej cirkvi neexistuje. Je to zákon, o tom sa nevyjednáva ako ti to práve vyhovuje. Ak si presvedčená že ťa rozvedú v kostole, kľudne sa spítaj hocjakého duchovného či je to možné. Ale prosím ťa nedávaj falošné rady typu jedna bába povídala.
@pedro1234 pre mna je autorita Boh a nie ty a tvoje výmysly
Tento pribeh skoncí tak, ako tá druhá baba, čo sa tu rieši narcisom...zato dám ruku do ohňa. Ak autorka nezdrhne od tohto magora je v prdeli ako tá chudinka, ktorá má 2 deti na krku a inak žiadnu únikovú cestu, peniaze, prácu...
@pedro1234 pre mna je autorita Boh a nie ty a tvoje výmysly
@karolinakr neviem čo ma boh spoločné s rozvodom. Veriť si samozrejme môžeš v čo len chceš. Pokiaľ ale chceš svadbu v kostole tak musíš dodržiavať cirkevné zákony a tie som si ja nevymyslel .
Tento pribeh skoncí tak, ako tá druhá baba, čo sa tu rieši narcisom...zato dám ruku do ohňa. Ak autorka nezdrhne od tohto magora je v prdeli ako tá chudinka, ktorá má 2 deti na krku a inak žiadnu únikovú cestu, peniaze, prácu...
@enmery vobec sa neviem vcitit do tej pozicie zeny pod papucou ekonomicky tyranej. Ona sa boji najst si pracu? Dieta do jasiel vezmu aspon u nas hned a ona pisala ze vzdelanie ma aj znela inteligentne. Citala som tu temu ale neviem si to predstavit. Ved su manzelia preco chodi busom ked v garazi je auto?🤷🏼♀️
@enmery vobec sa neviem vcitit do tej pozicie zeny pod papucou ekonomicky tyranej. Ona sa boji najst si pracu? Dieta do jasiel vezmu aspon u nas hned a ona pisala ze vzdelanie ma aj znela inteligentne. Citala som tu temu ale neviem si to predstavit. Ved su manzelia preco chodi busom ked v garazi je auto?🤷🏼♀️
@anonym_d2869a keď zazijes manipuláciu psychické týranie a zneužívanie potom to pochopíš
@anonym_d2869a keď zazijes manipuláciu psychické týranie a zneužívanie potom to pochopíš
@sova7 zazila som zo strany rodicov iba. V partnerstve si to neviem predstavit. Obdivujem zeny co dokazali odist
@sova7 zazila som zo strany rodicov iba. V partnerstve si to neviem predstavit. Obdivujem zeny co dokazali odist
@anonym_d2869a Je to jednoduché. Zažila by peklo. Niektoré až fyzické útoky. Naš mozog od praveku funguje na princípe utek-boj-zamrznutie. Vyhodnocuje podvedome, vďaka čomu má najväčšiu šancu prežiť. Väčšina ľudí zamrzne /napr znasilnenie/. Zamrznutim mozog vyda signal, že sk nebudeš nijako prilievat olej do ohna-preziješ. Čiže akoby prečkaš. V jednej domacnosti s psychosom zamrzas uz podvedome z pudu sebazáchovy. Preto je tak ťažké odísť.
@anonym_d2869a Je to jednoduché. Zažila by peklo. Niektoré až fyzické útoky. Naš mozog od praveku funguje na princípe utek-boj-zamrznutie. Vyhodnocuje podvedome, vďaka čomu má najväčšiu šancu prežiť. Väčšina ľudí zamrzne /napr znasilnenie/. Zamrznutim mozog vyda signal, že sk nebudeš nijako prilievat olej do ohna-preziješ. Čiže akoby prečkaš. V jednej domacnosti s psychosom zamrzas uz podvedome z pudu sebazáchovy. Preto je tak ťažké odísť.
@enmery z toho titulu by ma zaujimalo, ako tu pan dôležity tvrdy, že rozvod v katolickej cirkvi nie je možny, ked ta muž bije, tyra, ma milenku alebo dokonca molestuje dieta
Toto by ma zaujimalo, čo cirkevny zakon hovori na tieto pripady ako zakaz rozvodu
To už odporuje zdravemu rozumu
A tam nejakej ženy muž ma milenku a ma zakazane sa rozviest a musi strpiet všetko? však to je choré
@enmery z toho titulu by ma zaujimalo, ako tu pan dôležity tvrdy, že rozvod v katolickej cirkvi nie je možny, ked ta muž bije, tyra, ma milenku alebo dokonca molestuje dieta
Toto by ma zaujimalo, čo cirkevny zakon hovori na tieto pripady ako zakaz rozvodu
A tam nejakej ženy muž ma milenku a ma zakazane sa rozviest a musi strpiet všetko? však to je choré
@karolinakr Ich zmýšľanie je cele choré. Vyberajú si iba to čo im vyhovuje
@karolinakr určite cirkev nezakaze rozvod. Rozviesť sa môže kazdy aj taký co mal svadbu v kostole. Akurát pre cirkev je taka žena ktorá sa vydala v kostole aj po civilnom rozvode stále brana ako vydatá. Čo Boh spojil a atď. Akurát ak chce ísť na primanie musí na biskupský úrad napísať žiadosť o dispenz kde môže uviesť dovod rozvodu dajme tomu domáce násilie. Biskup sa vyjadrí. Zatiaľ by nemala na omši ísť na prijímanie. Keby sa znova vydá je to cca cudzoložstvo s pohľadu cirkvy. Ako je to s anulovanim cirkevného sobáša to netuším ale dá sa aj to
@aduska_341 vztah ma byt o spoluzití, nie o spolubojovaní. Jeho nastavenie je zlé. Povedala by som mu ze nie je trener a ty jeho pes. Ja osobne by som sa tohto hrozného závažia zbavila.
@karolinakr Pre mňa je Boh a cirkev ako nebo a zem. Tiež nás dávny kňaz pranieroval na kázni zenu, ktorá sa rozvadzala s mužom ťažkým alkoholikom a tyranom, že pôjde do pekla. Jej muž milenky, nás kňaz milenky-plus gambling v kasínach. A to ani nehovorím ako sa stavaju k zneužívaniu tých najmenších kňazmi. Jeden obrovský hnus!
@karolinakr určite cirkev nezakaze rozvod. Rozviesť sa môže kazdy aj taký co mal svadbu v kostole. Akurát pre cirkev je taka žena ktorá sa vydala v kostole aj po civilnom rozvode stále brana ako vydatá. Čo Boh spojil a atď. Akurát ak chce ísť na primanie musí na biskupský úrad napísať žiadosť o dispenz kde môže uviesť dovod rozvodu dajme tomu domáce násilie. Biskup sa vyjadrí. Zatiaľ by nemala na omši ísť na prijímanie. Keby sa znova vydá je to cca cudzoložstvo s pohľadu cirkvy. Ako je to s anulovanim cirkevného sobáša to netuším ale dá sa aj to
@sova7 ono to znie tak romanticky, žite spolu na veky, ale ked si vezmeš alkoholizmus, gembling, sukničkar, tyran, nedajbože detom robi zle a teraz akože čo....toto je velmi tažke, môže to ta žena vydržat, ale za akú cenu..na koniec vyskoči z okna..neni som teolog, ale niektore veci sa proste pri najlepšej vôli nedaju prekonať..
@sova7 ono to znie tak romanticky, žite spolu na veky, ale ked si vezmeš alkoholizmus, gembling, sukničkar, tyran, nedajbože detom robi zle a teraz akože čo....toto je velmi tažke, môže to ta žena vydržat, ale za akú cenu..na koniec vyskoči z okna..neni som teolog, ale niektore veci sa proste pri najlepšej vôli nedaju prekonať..
@karolinakr ale veď ti jasne píšem ako to je. Kľudne sa rozviesť môže každá. Zbytok tam máš opísaný nebudem sa opakovať ako to je s pohľadu cirkevného práva. Že kňazi o realite vedia niekedy prd a nevedia žene poradit a strašia s kde čím je zas iná stránka veci. A nie nemáme stredovek.
@karolinakr ale veď ti jasne píšem ako to je. Kľudne sa rozviesť môže každá. Zbytok tam máš opísaný nebudem sa opakovať ako to je s pohľadu cirkevného práva. Že kňazi o realite vedia niekedy prd a nevedia žene poradit a strašia s kde čím je zas iná stránka veci. A nie nemáme stredovek.
@sova7 tam si napisala, že si rozvedený a pritom si stale vydatý
a nemam zaujem sa doťahovat, nie preto ti odpovedám
@karolinakr Pre mňa je Boh a cirkev ako nebo a zem. Tiež nás dávny kňaz pranieroval na kázni zenu, ktorá sa rozvadzala s mužom ťažkým alkoholikom a tyranom, že pôjde do pekla. Jej muž milenky, nás kňaz milenky-plus gambling v kasínach. A to ani nehovorím ako sa stavaju k zneužívaniu tých najmenších kňazmi. Jeden obrovský hnus!
@enmery katolícka cirkev si vymýšľa zákony aké jej vyhovujú a aj bibliu si prisposobila a bodka. Preto vznikli odnože cirkvi ktoré s ňou nesúhlasia a napríklad aj Anglikánska cirkev sa odčlenila od katolíckej aj hlavne kvôli rozvodom. A nech si tvrdí kto chce čo chce, pre mna kňazi sú prví čo robia pedofíliu, sulozia s mniskami atd
@enmery zaujimave, kolko pedofilov medzi kňazmi, čo by mali byt vzor v svätosti a to už voʻbec nechapem, ked žiju bok po boku v reholi denne sa stretavaju na izbe a pri jedeni, nikto si nikdy nevšimol pedofilne sklony a čo robi vo volnom čase
@sova7 tam si napisala, že si rozvedený a pritom si stale vydatý
a nemam zaujem sa doťahovat, nie preto ti odpovedám
@karolinakr cirkev to vníma takto. Podľa zákonov je žena rozvedena. Cirkev to neuznava ale prakticky je to irelevantné a problém sú iba sviatosti. To ako sa rieši som vysvetlila je to v podstate vec náboženského presvedčenia ktorá v praktickom bežnom fungovani je len osobná záležitosť toho človeka
@enmery zaujimave, kolko pedofilov medzi kňazmi, čo by mali byt vzor v svätosti a to už voʻbec nechapem, ked žiju bok po boku v reholi denne sa stretavaju na izbe a pri jedeni, nikto si nikdy nevšimol pedofilne sklony a čo robi vo volnom čase
@karolinakr Otras je to, ale aby sme im nekrivdili, je medzi nimi aj kopec úžasných ľudí, ktorí tým žijú a pomáhajú. Aj Pápež František vyzval na podporu obetí zneužívania, aby im bola poskytnutá pomocná ruka a netrapili ich sekundarnou viktimizaciou obete a kňazi aby boli postavení mimo služby. Že sa do väčšinou nedeje, je už rozhodnutie človeka, nie Boha.
@aduska_341 niekto musí v tomto ustúpiť. Kľudne môžeš aj ty ísť bývať k jeho rodičom. Alebo do ich blízkosti. Problém vidím v tom, že on vôbec nerešpektuje tvoje potreby a túžby a nie je ochotný ani diskutivat a robiť kompromisy. V budúcnosti to bude len horšie.
@karolinakr nemusíš ma urážať, ale ty absolutne nerozumieš zmyslu manželstva v katolickej viere. Pri obrade sa v podstate dvaja ludia jedine muž a žena stávajú pred bohom jedným telom čo potvrdzujú manželskou prísahou (o všetkom sú poučený v predmanželskej príprave). Pokiaľ toto akceptujeme, ako by malo teda prísť k rozdelenu tohoto tela zasa na deve ? Z toto dôvodu niečo ako rozvod nieje možný ´´ lebo čo boh spojil ... - bolo by to ako roztrhnutie a porušenie prísahy pred bohom. Upozorňujem že niesom ortodoxny katolík ani len aktivne praktizujúci ale sem tam si ešte na niečo spomeniem 🙂 . Existuje ešte anulovanie manželstva alebo odluka to nebudem rozpisovať lebo to už presne neviem - dása to určite vyhladať. Ked sa na to pozeráš s tohoto hladiska, cirkev nemá ako rozdeliť podla nej nerozdelitelné - popierala by samu seba.
Ešte dodám že podľa môjho názoru má svadba v kostole inú váhu ako na úrade, lebo v kostole skladáš prísahu zatiaľ čo na úrade dávaš len súhlas s manželstvom (to je tiež na úvahu prečo nechce autorkin partner svadbu v kostole - možno tomu manželstvu zase tak moc neverí).

@anonym_014c2f Bavýme sa o cirkevných zákonoch a tam rozvod neexistuje hovor si čo chceš a vymýšlaj fantázie
@pedro1234 nie neexistuje je to tak. Môže prebehnúť rozvod ale podľa cirkevného práva sú stále manželia ak svadba bola v kostole. Ak chce niekto potom pristupovat k sviatostiam musi poslať žiadosť o dispenz ktorý má danu formu a obsah a poslať ho na príslušný biskupský úrad ktorý sa k veci vyjadrí