icon

Keď partnerove rodinné vzťahy ohrozujú váš vzťah

16. mar 2025

Ahojte chcela by som vediet ci by ste ostavali s takym muzom vo vztahu. Ide o to ze som uz velmi zmätena a neviem ci s nim chcem byt alebo nie.

Mame 27 a 32 rokov. Spoznali sme sa ked som skoncila vysoku skolu. On si pred tym ako ma spoznal kupil byt. Stretavali sme sa prevazne u neho doma a casom chcel aby som sa k nemu nastahovala (zatial tam mam len nejake veci). Vsetko bolo super, rozumeli sme si, dokupili sme nejake chybajuce veci do bytu...

Neskor zacali hadky. Jeho rodicia byvaju v dome par minut od priatelovho bytu. Jeho mama vzdy chcela aby sme k nej pravidelne chodili na navstevu, obcas prisla do jeho bytu a sama si odomkla, ked sa nam nepodarilo prist tak robila sceny bud do telefonu alebo potom osobne. Vzdy ked sa s nou pohadal, tak sa nerozpraval ani so mnou a bol na mna nahnevany. Niekedy trvalo aj 2 dni ked prestal byt urazeny.

Tie hadky su naozaj hrozne. Zacal byt ku mne protivny, rozprava mi take veci, ze keby som mu to povedala ja, tak by sa na mna hned urazil. Mam pocit ze ma nerespektuje.

Ked som mu navrhla aby sme sa porozhliadli po nejakom spolocnom byte alebo dome (plat mame obaja velmi dobry), tak o tom nechcel ani pocut. Vraj su ceny nehnutelnosti vysoke a naco mame kupovat iny byt ked mozeme byvat v jeho.

Lenze na mne sa tie hadky tak podpisali ze ja mam v hlave blok a neviem sa s tym stotoznit, zeby som mala byvat v jeho byte, par minut od jeho mamy... Necitim tam taku istotu ani pohodu domova...

Strana
z3
thereisabear
16. mar 2025

Chceš takto žiť navždy? Asi nie.

glorikarebeka
16. mar 2025

Nie a ešte mamičku tak blízko keď robí problémy, to už vôbec nie

katica06
16. mar 2025

Kvôli čomu sa hádate? Iba kvôli bytu?

lizatko1009
16. mar 2025

nikdy pri hadke si nenadavala alebo skardedo hovorila na jeho mamu?

pribinak
16. mar 2025

Už dávno ste mali byt od seba.

To že sa s tebou nerozpráva, to je ignorancia a ticha agresia. Toto vo funkčnom vzťahu nemá čo hľadať

autor
16. mar 2025

@katica06 kvoli bytu, kvoli jeho mame a napriklad mne vadi aj take jeho spravanie, ze ked je na mna cely den oduty a potom ideme do nejakej kaviarne tak s casnickou zrazu vtipkuje. Ked mu to poviem tak hned to otoci proti mne ze mne vsetko vadi. Pritom pointa je taka ze mne vadi to ze so mnou sa nerozprava a s cudzimi ludmi ano.

autor
16. mar 2025

@lizatko1009 to by som si nedovolila. Iba som spomunela to co povedala ona v suvislosti so mnou alebo s nasim vztahom a ze sa mi to nepacilo.

alickapusinka
16. mar 2025

Ukonči to bude ešte horšie.Odsťahuj sa nech si najde inu hlúpu čo to bude tolerovať.A mama chodi že si odomkne príklad keby ste boli v tom najlepšom a ona si odomkne a príde.Nie za mňa nie.Ak by ste mali spoločný byt tak tam by si mala aj TY slovo tak nemáš nič musiš byť ticho.A že sa s tebou 2 dni nerozprava to by som ani netolerovala ale to som ja. Každy sa pohadame aj tu žienky na MK ale všetko sa da vysvetliť sme dospelý ľudia ale toto.Určite to nie je spravanie dospeleho chlapa.

hederamonstera
16. mar 2025

Lepsie to nebude, ver mi. Ty uz si odpovedz, ci to chces. (Naozaj to nechci)

katica06
16. mar 2025

Keby to bolo iba kvôli bytu tak to napíšem kúp si vlastný hoc aj na hypo, ale ten tvoj je očividne vadny kus, vráť do obehu... možno sa nájde taká čo toto bude tolerovať

mischy00
16. mar 2025

@autor ten byt mu kúpila matka , keď si tam chodí ako do vlastného? Ja nie som zástancom rozchodov po každej výmene názorov, to by som už bola asi 30 krát rozvedená.....
Nechce iné bývanie, pretože on ma svoje, má kde byť a v prípade rozchodu nemusí riešiť dotahovacky o byt, dom.

autor
16. mar 2025

@alickapusinka presne to som sa mu aj snazila vysvetlit, ze tam nemam ziadne slovo. A dlhe mesiace sa vyjadroval o tom byte ako o nasom. Minule mi ale povedal ked sa mi nieco nepozdavalo, ze aj tak si to urobi ako on uzna za vhodne...

stanulienkat
16. mar 2025

Uvedom si, že ste ešte mladi a mali by ste byť zamilovaní. Casom a vekom so všetky negatívne vlastnosti partnera len zhoršujú, takže všetko toto bude ešte horšie. Neviem si predstaviť, keď budete mať dieťa a bude takýto odutý chodiť tri dni po byte. Druhá vec je jeho mama, že príde kedykoľvek a otvorí si dvere na vašom byte. Je to veľký zásah do súkromia. To, ze má kľúče je úplne v poriadku, ale mala by sa vždy dopredu ohlásiť kedy k vám ide. Bývate v jeho byte, to je úplne v poriadku. Ak zarábaš veľmi dobre, ja na tvojom mieste by som si kúpila vlastnú nehnuteľnosť, ktorú by som dala do prenájmu. V tom, ze byvate v jeho byte problém absolútne nevidím. Proste má svoj byt. Tiež nerozumiem prečo by ho mal predávať aj ísť do niečoho spoločného, duplom keď opisuješ váš vzťah taký aký je. Čo ťa to napadlo? Kúp si vlastný byt, nikdy nevieš čo bude o 10, alebo o 20 rokov a budeš sa potrebovať odsťahovať. Nechápem tú obsesiu vlastniť každú nehnuteľnosť s niekým. A zodpovedanie tvojej otázky- nie nebola by som s takým chlapom. Prečo sa vyvršuje na tebe, keď sa pohádal s matkou? Jemu by sa tiež nepáčilo, keby vaši chodili kedy sa im zachce a odomkli by si kľúčom a narušali by vám sukromie.

autor
16. mar 2025

@mischy00 nie kupil si ho on na hypo ale ona ma kluce pre pripad nudze. Ked k nemu isla na navstevu, tak namiesto toho aby zazvonila si sama odomkla.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
personality
16. mar 2025

Kup si svoj byt.

mischy00
16. mar 2025

Ako píšeš v stave núdze.....to ze nie ste doma alebo neotvarate, nie je stav núdze. Aj naša svokra ma kľúče, ale pre prípad ze stratím alebo zabudnem niekde svoje, ideme na dovolenku tak chodí poliať kvety, vždy vieme, že ide k nám i keď bolo presne toto obdobie, že chodila, kedykoľvek sa mi objavila v kuchyni, v spálni, som skoro infarkt chytila. Muž jej to rázne vysvetlil, odvtedy pochopila ze naša domácnosť nieje deň otvorených dverí...

lucia13022023
16. mar 2025

Nebola by som s nim. A určite by som si kúpila vlastný byt.

mandzula
16. mar 2025

Nemam rada rady typu hned rozchod, ale sem sa mi hodi.

ukgirls
16. mar 2025

v zivote nebudes mat ziadne pravo na byt - jeho bude posledne slovo potom matka a potom mozno kdesi cosi ty ... utekaj od neho co najdalej.. kup si vlastny byt a najdi si normalneho priatela

stanulienkat
16. mar 2025

@heminepa Ale prečo by mali nasilu kupovať niečo spoločné?? Veď majú kde bývať. Muz zabezpečil byt. Čo že je jeho?? Naco by si ona uväzovala slučku na krku v podobe spoločnej nehnuteľnosti? V prípade rozchodu sú to tak neskutočné komplikácie a úplne zbytočné. Píše, že nadštandardne zarába, tak nech si ona kúpi svoj byt a je úplne super luxusne vybavená. Koľko žien nemá také možnosti a len čakaju, čo im muž prepíše.

stanulienkat
16. mar 2025

@ukgirls preco by mala mat narok na jeho byt? Ty by si prepisala na muza byt, ktory si kupila len ty?

heminepa
Autor odpoveď zmazal
ukgirls
16. mar 2025

@stanulienkat pisem o rozhodovani sa v byte ... vzdy to bude len jeho a ona len spolubyvajuca ... citaj s porozumenim a nehladaj hadku vsade ;)

stanulienkat
16. mar 2025

@heminepa
@ukgirls vam keby napriklad rodicia kupili byt, tak by ste velkodusne polovicu darovali chlapovi, co tam nevlozil ani euro?

ukgirls
16. mar 2025

@stanulienkat ok este raz ..ked vies pisat snad vies aj citat ... tu nik nepise o prepisovani bytu... ale o rozhodovani v byte a naroku ta byvat ... chce sedu sedacku ale on kupi bielu -jeho byt jeho slovo ... chce jedno on kupi druhe-chapeme sa ci to este detailnejsie potrebujes vediet???

stanulienkat
16. mar 2025

@ukgirls Neodpovedala si mi na otázku, ci by si prepisala pol bytu. Moja odpoved: nie, normálny partner aj keby mal 12 izbovú vilu, určite sa poradí pri výbere nábytku s partnerkou. Prečo si myslíš, že keď niekto vlastní byt, nebude dbať na pocity partnerky? A naopak aj keby ten byt vlastnili spolu, existuju muži, ktorí sa nepýtajú na názor partnerky. S tym nehnutelnost nic nema.

zmrzlinka2021
16. mar 2025

Nie, neostala.
Dôvod: jeho povaha absolútne nevhodná na harmonický vzťah, manželstvo.

zmrzlinka2021
16. mar 2025

@mischy00 lenže rozchod nie je rozvod. Práve počas chodenia máš človeka čo najviac spoznať a prijať rozhodnutie či ideš s nim zdieľať celý život alebo sa rozidete.

ukgirls
16. mar 2025

@stanulienkat ok ale my sa tu nebavime o prepisovani bytu - to je podstata co sa ti tu snazim napisat a kt stale nechapes.. ona sa pyta na nazor jej partnerstva kt ju nerespektuje .. a preto je moja rada odist .. a stale nechapem kde v mojej rade si ty vycitala o prepisovanui a podobne a preco vobec somnou diskutujes o niecom ,co je v tvojej hlave a nie mojej 🙂

Strana
z3