icon

Keď partnerove rodinné vzťahy ohrozujú váš vzťah

16. mar 2025

Ahojte chcela by som vediet ci by ste ostavali s takym muzom vo vztahu. Ide o to ze som uz velmi zmätena a neviem ci s nim chcem byt alebo nie.

Mame 27 a 32 rokov. Spoznali sme sa ked som skoncila vysoku skolu. On si pred tym ako ma spoznal kupil byt. Stretavali sme sa prevazne u neho doma a casom chcel aby som sa k nemu nastahovala (zatial tam mam len nejake veci). Vsetko bolo super, rozumeli sme si, dokupili sme nejake chybajuce veci do bytu...

Neskor zacali hadky. Jeho rodicia byvaju v dome par minut od priatelovho bytu. Jeho mama vzdy chcela aby sme k nej pravidelne chodili na navstevu, obcas prisla do jeho bytu a sama si odomkla, ked sa nam nepodarilo prist tak robila sceny bud do telefonu alebo potom osobne. Vzdy ked sa s nou pohadal, tak sa nerozpraval ani so mnou a bol na mna nahnevany. Niekedy trvalo aj 2 dni ked prestal byt urazeny.

Tie hadky su naozaj hrozne. Zacal byt ku mne protivny, rozprava mi take veci, ze keby som mu to povedala ja, tak by sa na mna hned urazil. Mam pocit ze ma nerespektuje.

Ked som mu navrhla aby sme sa porozhliadli po nejakom spolocnom byte alebo dome (plat mame obaja velmi dobry), tak o tom nechcel ani pocut. Vraj su ceny nehnutelnosti vysoke a naco mame kupovat iny byt ked mozeme byvat v jeho.

Lenze na mne sa tie hadky tak podpisali ze ja mam v hlave blok a neviem sa s tym stotoznit, zeby som mala byvat v jeho byte, par minut od jeho mamy... Necitim tam taku istotu ani pohodu domova...

cyberk
16. mar 2025

Ty si myslis, ze on sa zmeni zazrakom, ked budete mat spolocny byt? To bud este rada, ze to je tak ako je, utekaj pokym mozes, toto je ocividne vadny kus, kup si svoj byt a mas svaty pokoj.

zmrzlinka2021
16. mar 2025

@stanulienkat on sa postaral o bývanie, ale o svoje 😉 keď ju bude mať plné zuby, kopne do zadku, aj s deťmi a ona bude plakať

vanilkovazmrzka
16. mar 2025

Ja by som si na tvojim mieste hladala vlastny byt. On o tom nemusi vediet. Kup si, pomaly ho splacaj, a ked uz budes mat toho dost, mozes si tych par veci zobrat do svojho a adios

stanulienkat
16. mar 2025

@zmrzlinka2021 ved ona nadstandardne zaraba, tak nema problem kupit byt a dat ho do prenajmu. Aj ona sa moze postarat o svoje byvanie. Alebo dat mu peniaze za pol nehnutelnosti a bude mat aj ona. Ty by si nevykopla kurevnika (napriklad) zo svojho bytu pri rozvode? Ci by si mu s laskou venovala pol bytu?

marca12
16. mar 2025

Neviem si predstavit,ze by sa ku mne takto muz spraval. My aj ked sme sa pohadali,tak to bolo vzdy s uctou,nevykrikoval mi nic osobne,co by ma urazilo,neutocil na ego. Tento tvoj je nevyzrety na vztah,ked sa takto sprava. Ja by som to ukoncila. Taketo spravanie od chlapa nestrpim.

mischy00
16. mar 2025

@zmrzlinka2021 ja som sa s mojim mužom spoznala keď som mala 19 rokov, teraz je 24 rokov co sme spolu....za ten čas sme sa obaja zmenili, posunuli, dospeli....ja vravím, ze v podstate sa vychovali....ak by som ho mala chcieť teraz s tou povahou co mal za mlada, asi ho kopnem rovno do 🍑.....ale dnes je to jeden skvelý a milujúci partner. Netvrdím, že človek nemá mat oci na stopkach ale ani to, že teraz je partner skvelý, nieje záruka toho, že mu neskôr úplne neprepne...

kitycat
16. mar 2025

Takze uz spolu byvate?

Preco sa jeho mama opusta, ze ste nedosli na navstevu?

Kup si svoj byt ked na to mas.

zmrzlinka2021
16. mar 2025

@stanulienkat ja ťa chápem ale čo keď ten kúre ník bude on?

vanilkovazmrzka
16. mar 2025

Po precitani komentarov - odid hned.

Napriklad moji rodicia maju tiez kluce od mojho bytu a v zivote nikdy nedosli len tak ze by si odomkli. Na navstevu pridu ked ich zavolam alebo ked sa opytaju a dohodneme sa. Kluce maju lebo su to najblizsi ludia a v pripade nudze prvy kontakt ale NIKDY neprekrocili hranice sukromia

zmrzlinka2021
16. mar 2025

@mischy00 ale väčšinou sa vekom tie negatívne vlastnosti človeka len horšia a je nezmysel veriť v to, že ja toho človeka zmením .

stanulienkat
16. mar 2025

@zmrzlinka2021 tak sa ona odstahuje do svojho bytu.

mischy00
16. mar 2025

@zmrzlinka2021 záleží od toho ako veľmi ti na tom vzťahu záleží....dnes je doba rýchlych vzťahov....ja osobne by som si nedovolila niekomu odporučiť rozchod na základe jednej témy, jedného problému....môžme len posunúť svoju skúsenosť, prípadne názor. Ja som sa už za svoj život naučila, že pravda je vždy niekde v strede😉

canany
16. mar 2025

Neviem ci to ostatne prehliadli, alebo ja som to zle pochopila, ale on ked sa pohada s vlastnou mamou, sa nebavi s priatelkou? wtf?
Ved ona mu nic nespravila, on sa pohadal s mamou, tak preco zlost obracia proti nej? Je jedno koho je byt, alebo ci budu byvat spolu, toto je pre mna absolutna stopka, lebo aj ked budu byvat inde, on sa s niekym pochyti a nebude sa bavit doma s priatelkou/manzelkou, kto so sporom nema nic spolocne. Nebodaj pridu este deti. Urcite by som z toho vztahu utekala

zmrzlinka2021
16. mar 2025

@stanulienkat ani hypotéku naň nedostane možno. Tiež ak uvažuje nad deťmi, kto ju vtedy bude platiť? Skončí jak chudera, máš tu takých milión tém. A hlavne už teraz sa jej frajer správa ako magor

olimuc
16. mar 2025

Pozri aj ked hovori o byte ako o vasom, tebe nepatri ani klucka od zachoda. V podstate mas naslapnutne aby si skoncila ako hafo naivnych (az hlupych) zien, ktore si myslia, ze sa chlap a jeho família zmeni a ostanu nakoniec s holou prdelou. Kup si vlastne byvanie a prenajmi. Mozes dat nejaky cas na zmenu ak chces … ale nemaj ruzove okuliare. Mas sice VS a zarabas … ale tu naozaj staci “jednoduchy sedliacky rozum” aby si videla, ze tahas za kratsi koniec,

zmrzlinka2021
16. mar 2025

@mischy00 pre mňa to vo píše je no go. A pre info, 18 rokov vo vzťahu, 16 rokov žena môjho muža. A stále je to fantastický chlap

stanulienkat
16. mar 2025

@zmrzlinka2021 ved praveze tie zeny koncia ako chudery, ktore sa spoliehaju, ze vsetci na nich budu prepisovat majetky bez priciny. Ved ked sa on mohol doteraz zabezpecit, tak sa mohla aj ona. Nie? Preco vsetky cakate, ze budu na vas chlapi prepisovat ich byty, rodne domy atd? Este si mi nenapisala, ci by si dala chlapovi pol bytu, ktory ti kupili napriklad rodicia?

biba_18
16. mar 2025

@heminepa bohužiaľ už začal ...
autorka - to by som si s ním vyjasnila - buď sa presťahujete, alebo koniec... nikdy tam nebudeš doma, zvlášť keď už teraz ti to vyhadzuje na oči ...

autor
16. mar 2025

Ja som nikde nenapisala, ze chcem aby na mna prepisal polovicu bytu.

betulinka1
16. mar 2025

Vies co ja teda ako výraznejšie starsia ako ty, ti poradim, ze chod radsej z kratšej cesty. Podla mna on je tazka povaha a to, ze s tebou sa nebavi a potom vtipkuje s čašníčkou, to je vlastne kvoli tebe aby ta trápil. A takeho chlapa do zivota nechces. Hlavne, Zo strany svokry tam mas nerešpektovanie sukromia a to sa nezmeni ani ked budete mat spolocny byt. Lebo ti bude hovorit, ze aj som tu vlastník. Cize za mna urcite toto nie je povaha chlapa s ktorym by som chcela zit a mat deti. Kup si svoj byt a zacni sa obzerať po inom partnerovi.

lenuska9999
16. mar 2025

Podľa mňa si rob nejaké zadné vrátka pre každý prípad. Kúp si byt sama, ten daj do prenájmu. Nech máš tiež nejaké istoty.

autor
16. mar 2025

Ano je to tazka povaha. Ale preco na zaciatku vztahu to bolo uplne o niecom inom? A casom sa zacali ukazovat negativne vlastnosti.
Na jednej strane uz mam toho vsetkeho dost a najradsej by som to ukoncila ale na druhej strane mi to je cele luto lebo som si naozaj myslela ze to je super clovek...
Mne nejde o jeho byt len o ten pristup ku mne... Ze na jednej strane chce aby som tam s nim byvala a na druhej strane mi dokaze povedat hocico (doma nepouzivas tolko teplej vody ako tu, aj tak si urobim ako uznam za vhodne, nie nebude tam a tam policka, neupratuj tu, atd.)

zmrzlinka2021
16. mar 2025

@stanulienkat ale ja nepíšem o prepisovani. Byť môže dať do prenájmu a spolu si môžu kúpiť spoločne bývanie.

zmrzlinka2021
16. mar 2025

Autorka

Nezi so svojou ilúziou. Zaslúžiš si byt kráľovnou.

stanulienkat
16. mar 2025

@zmrzlinka2021 ved sme pri tom, ze ked chce spolicne, staci mu vyplatit pol jeho bytu. To je to iste. A maju spolocne. Len tu si mnohe predstavuju spolocne bez jej penazi.

mischy00
16. mar 2025

@autorka aj si mu to povedala, že sa u neho chceš cítiť ako doma a nie ako v hotelovej izbe? A nedáva mu rozumy matka?

autor
16. mar 2025

Este raz.

Ja nikde nepisem, ze chcem aby na mna prepisal polovicu bytu a uz vobec nie ze bez mojich penazi.

Ja som v uvode napisala, ze zarabame obaja dobre a ze som sa s nim chcela porozpravat o spolocnej nehnutelnosti, co on nechcel ani pocut.
A to co by urobil on s jeho bytom by bolo cisto na nom.

Ten navrh som mu dala aby sme si budovali nieco spolocne. On by chcel uz aj deti. Ale ja sa necitim na to aby som si robila deti s niekym s takym spravanim a aby som isla byvat do bytu kde sa necitim ako doma.
Co sa tyka svadby, aj o tom bola rec... Ale muselo by to byt podla neho na urade, co sa mne tiez nepacilo.

autor
16. mar 2025

@mischy00 neviem ale asi skor nie, lebo on jej vie povedat svoj nazor...

anna_anicka83
16. mar 2025

V prvom rade mysli sama na seba. Ja byť tebou idem do kúpy vlastného. Zatiaľ dobre zarábaš, nemáš deti. Ostatné je na tebe. Ja mám kamošku s vlastným bytom. Dvakrát sa sťahovala k partnerom a dala byt do prenájmu. Dvakrát sa vrátila. Proste to bývanie spolu a fungovanie jej otvorilo oči. V jednom prípade presne toto, taký obraz si do svojej spálne nedám, do zariadenia nemohla rozprávať, byt chladný - chlapský, nákupy si delili. Pochopila, že toto nie je partnerský vzťah, ani úcta. S posledným partnerom sa už do svojho nevrátila, išli do spoločného bytu ako manželia😉Ja len, že čakať na to kým pôjdeme do niečoho spoločného je blbosť (celkovo nechápem prečo si muži kúpia byty aj sami a ženy len čakajú na partnera, aj keď niečo vlastné, aj keď menšie by mohli mať samé). A ak ti teraz partner vyhadzuje také veci na oči, tak za mňa nie. Lebo dá sa fungovať aj v niekoho nehnuteľnosti, ale raz keď tam niekoho privediem a mám ho rád, tak ho tam beriem si všetkým (aj so zvýšenou spotrebou teplej vody), jeho vkusom a snažím sa aby sme sa tam obaja cítili dobre.

anna_anicka83
16. mar 2025

Ako tak píšeš ďalej, vy máte dosť odlišné predstavy budúcnosti a fungovania. Si mladá, asi by som pouvažovala ukončiť to. Príde mi to, že si vo vzťahu pre vzťah.