icon

Keď priateľ nechce svadbu

12. máj 2025

Ahojte dievčatá, musím sa vyspovedať aspoň niekde, moc sa s ľuďmi o tom nechcem baviť príde mi to trápne. Mám priateľa s ktorým máme syna ktorý ma 8 mesiacov žijeme spolu už rok a pár tvoríme 2,5 roka. No poznáme sa 5 rokov, nakoľko keď mám rodinu a priateľa tak by som rada už aj svadbu lebo sa mi nepáči takýto život na "divoko" donekonečna, aj sme sa bavili že po pôrode sa vezmeme ale stále sa k ničomu nemá. A už mi to príde také že je pohodlný lebo veď má priateľku ma dieťa bývanie vlastne "full service", už som mu to x krát vyhodila na oči že není schopný ani ženu ktorá mu porodila dieťa požiadať o ruku a že žijeme ako keby mu bolo jedno či sa dnes alebo zajtra zoberiem a idem preč. A stále hovorí že vyčkaj času že si nemám kaziť prekvapenie, ale veď to hovorí už rok a stále prd makový z toho, nemám už 20 rokov že môžem čakať donekonečna. Zo začiatku vzťahu sme sa zhodli že chceme už rodinu usadiť sa svadbu a podobne, a teraz mám pocit že už mu to je jedno keď ma dieťa a ľutujem že som skrz veku pristúpila ako prvé na dieťa, mala som trvať najprv na svadbe.
Kedy sa vaši muži rozhýbali a navrhli vám sobáš alebo vás požiadali o ruku ?

Strana
z3
andreakotesova
12. máj 2025

Po roku a pol chodenia. Mala som 30 a manzel 34 rokov. Dieťa sme si "spravili" až po svadbe. Nikdy sme ani spolu nežili pred svadbou (a to mal uz manzel byt). Manželmi sme 16 rokov a stále je to super.

bessie12
12. máj 2025

A načo by ma riešiť nejaký sobáš, keď to všetko už má aj bez toho ? Postav ho pred hotovú vec a uvidíš ako zareaguje.
U nás žiadosť o ruku bola po 2,5 roku nášho vzťahu a budúci mesiac máme svadbu.

jaskolka
12. máj 2025

Ja som na zaciatku hneď povedala,že nebudem s ním žiť ani mat deti bez sobáša. Priateľovi skrátka deti nerodim.
Po 5 mesiacoch ma poziadal o ruku,svadba bola o pol roka potom. Otehotnela som po svadbe.
Vy ste si na začiatku ujasnili tieto veci?

cyberk
12. máj 2025

Prihlas sa do Vezmes si ma, tam su tiez take zufalky s detmi, ktorych si chlap nechcel zobrat. Ono nieco na tom bude, ze najprv svadba potom deti, preco by si mal chlap zobrat zenu, ked uz nasiel trubku, ktora mu to dieta da aj bez zavazku.

simsalabim
12. máj 2025
@cyberk

Prihlas sa do Vezmes si ma, tam su tiez take zufalky s detmi, ktorych si chlap nechcel zobrat. Ono nieco na tom bude, ze najprv svadba potom deti, preco by si mal chlap zobrat zenu, ked uz nasiel trubku, ktora mu to dieta da aj bez zavazku.

@cyberk bez zavazku a detom da este aj jeho priezvisko….

enmery
12. máj 2025

To je nejaký nový trend?Svadba nieeee, to sa už nikdy zrušiť nedá.ale dieťa s človekom, ktorého si nechcem vziať áno-to vôbec nespája na celý život, ani nededí 50% génov. Čerešnička na torte-dať dieťaťu meno po otcovi, ktorý si ma nechce vziať. Všetko to postráda základnú logiku.

stvura
12. máj 2025

my sme si to hned na zaciatku ujasnili, ze do dvoch rokov a potom idem dalej...uz predtym som mala dlhodobu znamost (5r, cela VS) ktora sa k nicomu nemala a opakovat tu istu chybu som nechcela...sme uz skoro 20r manzelia

cyberk
12. máj 2025
@simsalabim

@cyberk bez zavazku a detom da este aj jeho priezvisko….

@simsalabim necudovala by som sa keby aj tato bola taka blba 😅🫣

radacak
12. máj 2025

Tiež mám pocit že je to teraz nejaká,, nová móda,,deti áno ale svadba nie..Príde mi že pre chlapov je tá svadba väčší záväzok ako dieťa,čo je podľa mňa blbosť...pretože aj keď sa rozvediete...dieťa vás spája už navždy.
Aj môj bol taký,aj keď sme chceli svadbu už pred narodením prvej dcéry, upustilo sa od toho..Potom že po narodení aj krst aj svadba ani to nebolo.
Vzali sme sa napokon až po 7 rokoch vzťahu s 5 ročnou dcérou.Proste na to musel byť správny čas,obaja sme to chceli ale nikdy to nejak neklaplo..Za pár dní oslávime 10 výročie svadby ♥️

martinka13
12. máj 2025

Dlho sme spolu chodili a vzali sme sa hneď po VŠ. Predtým sme spolu nežili. Nechcela by som to tak. Syn sa nám narodil 4 roky po svadbe

sissy27
12. máj 2025

No nechce… a co s tym spravis? A on to dobre vie, ze realne nic. Na druhej strane nechapem, preco tuzis po svadbe s niekym, kto ma tvoje potreby u prdele… co od toho realne ocakavas, co sa svadbou zmeni k lepsiemu?

kitycat
12. máj 2025

A priezvisko ma predpokladam jeho 🙈

colsami
12. máj 2025

Moj muz sa uplne prirodzene rozhybal po cca 2r (aktivneho) chodenia, nemali sme 20, pretoze pre mna nebola cesta deti pred svadbou a ani spolocne byvanie (a to sme mali kazdy svoje, cize nebol by problem zbalit tasky a ist k druhemu hocikedy). Prebyvat a spolocne travit nejake dni ano, ale nebudem robit fullservis chlapovi ako frajerka, sorry, ked je to podla mna nieco ine. Teraz sa Ti uz bude tazko schadzat nazad, ked vsetko ma a preco by to menil.

PS: pre vsetkych tvrdia ze je to OK a dolezitejsie su ine veci - no nie su, pretoze ak raz niekto ma problem ze zije na divoko a manzelstvo prenho nieco znamena, tak to nie je OK, ze sa v takejto otazke rozchadzaju.
Uz Ti teraz toto konstatovanie nepomoze, ale chyba bola ze toto ste neriesili medzi prioritami vztahu, ak to pre Teba bolo take dolezite. Alebo nebolo az tak dolezite, ked si nemala problem so spolocnymi zitim, dietatom (s jeho priezviskom isto) a teraz v podstate ak si to "nevytrucujes" tak ani by mu to evidentne nenapadlo, pretoze to nepotrebuje. A ak si to vytrucujes, i tak sa budes citit blbo, ze je to len kvoli Tvojmu natlaku a nie jeho laske. Neprijemna situacia. Drz sa

ukgirls
12. máj 2025

a predpokladam,ze dieta ma aj jeho priezvisko takze naozaj nema dovod si ta brat ... ked ho budes nutit zasekne sa este viac.. tak bud mu to toleruj a cakaj alebo hold zmen chlapa..keby ta tak ubi,tak si ta vezme a nerobi okolo take haloo

cacianka
12. máj 2025

Nedupaj nožičkami , výber dátum napr. september - október, zájdi na matriku , dones tlačivá a polož na stôl. Uvidíš reakciu.
Romantické požiadanie nečakaj, zloz ružové okuláre, máte už dieťa.

modrahruska
12. máj 2025

Ja na “spravny cas” a take kecy neverim. Bud ta lubi a chce si ta vziat, alebo nie. Je to ukon na 15 minut na urade. Moj sa tiez nevedel rozhybat, ale povedala som, ze ja sa inak ako nase dieta, ktore uz bolo na ceste, volat nebudem a do mesiaca bola svadba.

jesenzima
12. máj 2025

Môj ma nepožiadal a po vzájomnej dohode a dvoch deťoch sme sa vzali na úrade po asi 15 rokoch 😉

mimikarol
12. máj 2025

Keby chcel, už ste dávno svoji.
My sme sa brali po 6tich rokoch, ja som bola v 7 mesiaci tehotenstva. Ale nám sa ani jednému do toho nechcelo. Pre mňa neni svadba žiadna záruka šťastia ani vernosti.
Bavili sme sa o tom, že raz sa zoberieme.... Potom sme si povedali že keď už bude treba ísť vybaviť papier o otcovstve na úrad, tak to už rovno môžeme vybaviť sobáš a nebudeme musieť riešiť veci na 2x. Akože absolútna romantika 🤣 Ale ako nás poznám možno by sme sa nezobrali doteraz, a to sme spolu skoro 17 rokov.
Si v blbej situácii. Na tvojom mieste by som ho do toho netlačila. Nakoniec budeš ty tá zlá, čo ho dohnala do svadby. A preboha nežiadaj ho o ruku, to je tak úbohé a zúfalé zo strany ženy že až

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ninusa221
12. máj 2025
@mimikarol

Keby chcel, už ste dávno svoji.
My sme sa brali po 6tich rokoch, ja som bola v 7 mesiaci tehotenstva. Ale nám sa ani jednému do toho nechcelo. Pre mňa neni svadba žiadna záruka šťastia ani vernosti.
Bavili sme sa o tom, že raz sa zoberieme.... Potom sme si povedali že keď už bude treba ísť vybaviť papier o otcovstve na úrad, tak to už rovno môžeme vybaviť sobáš a nebudeme musieť riešiť veci na 2x. Akože absolútna romantika 🤣 Ale ako nás poznám možno by sme sa nezobrali doteraz, a to sme spolu skoro 17 rokov.
Si v blbej situácii. Na tvojom mieste by som ho do toho netlačila. Nakoniec budeš ty tá zlá, čo ho dohnala do svadby. A preboha nežiadaj ho o ruku, to je tak úbohé a zúfalé zo strany ženy že až

@mimikarol niekedy sa nečakalo kým sa chlap spamätá proste rodicom sa nepacilo že žijú na divoko. Medzi sebou sa dohodli že sa zoberú a tie manželstva proste sú pevne a držia. Ja sa autorke nečudujem. Ja by som išla za ním na jej mieste že sa mi to nepáči že takto spolu žijeme že si nepotrpiš na prekvapenie a kedy to urobí, že predsa máte už dieťa a že teda začnite to spoločne riešiť ak sa teda ozaj chce ženiť.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
12. máj 2025

A ty este stojis o svadbu s muzom, ktory prisiel na to, ze veta “nepokaz si prekvapko” je taka carovna?

Ze jednak tym dal akoze slub, jednak ho tym zaroven odlozil na dobu neurcitu, a jednak cokolvek ty urobis, moze prehlasit za tvoju chybu, ze uz si ta nevezme, lebo si to ty pokazila?

Ze je to vlastne nadherne manipulatorsky vyrok?
(Nie, on nemusi byt manipulator, vsetci z casu na cas pouzivame take techniky. Ze sa snazime s druhymi vybabrat, byt za peknych, a zaroven sa tym vykrutit zo zodpovednosti a hodit ju na toho druheho, ktoremu ju v skutocnosti my dlzime.)

Miesto tlaku na svadbu zacni uvazovat nad tym, ze ty si vlastne slobodna zena. Ty vlastne mozes legalne a slobodne odist s akymkolvek inym muzom, co ta s dietatom bude mat rad. Ty sa vobec, ale vobec nemusis viazat na tohto jedineho.

Ved v com je on iny nez ostatni? Len v tom, ze je otec tvojho syna a mas ho rada. Ale to je vsetko. Tam jeho vynimocnost zacina a zaroven i konci.

Tak, ako sa tvari on, ze ti vlastne nie je nic povinny, nie si ani ty jemu.
Jeho chyba, ze on az takto daleko neuvazuje. Ze ked mysli, tak len do vzdialenosti svojej osoby. Svojich vyhod.
Ignoruje dosledky.

Tak si uprav zmyslanie, ktore sa toci len okolo neho. Prestan z neho robit ustrednu temu svojho zivota, tocit si hlavu len okolo neho. Vidis kam ta to vedie. Len si sklamana.
Presun si do centra seba. Zacni tak rozmyslat. On to robi o sebe tiez. Zije stylom: Ja a moje vyhody, moje potreby.

Az sa naucis, ze centrum si ty, uvidis dalsie moznosti, co mas. Lebo su nezavisle od neho. A tak sa zacnes postupne aj chovat.

Akcia-reakcia.
On zacne citit, ze ak sa neposnazi, mozes vlastne kedykolvek odist za inym, lepsim, ak ho stretnes. Ze on zo seba urobi tvoju prestupnu stanicu, ak neplanuje do vztahu vlozit viac.

Kym vsak okolo neho podchvilou mrncis, kedy bude svadba, kedy si ma uz vezmes, dava mu to falosny pocit, ze tu rozhoduje on. No tak si vybera cukriky z bonboniery a dopriava si teda logicky iba to, co vyhovuje jemu, nie aj tebe.
Tak mu tento pocit vezmi.
Aj ty to mozes vidiet tak, ze kym potrebujes, budes zit s nim, a ked pride dakto lepsi, tak odides.
Ved svojou neochotou zaviazat sa s tebou ti presne toto povedal, ze mas urobit. Takto to brat.

A nenapadne mu naznac, ze ak bude este chvilku s tym prekvapenim robit velke okolky, tak moze prist do bodu, ked si ho cele bude moct strcit akurat do prdele. Lebo ty uz o to nebudes stat a budes s planmi na svoj zivot inde.

oslo1
12. máj 2025

Hned na prvom rande som mu povedala, ze hladam manzela a nie vecneho priatela.
Poziadal ma o ruku o 10 mesiacov, svadba Bola na dalsie rok na jeho narodeniny.

pikachu999
12. máj 2025

Keď si blbá a porodis mu dieťa .ako na čo by chcel svadbu? Keď všetko má? Kvôli papieru? 😂

pikachu999
12. máj 2025

A ešte dúfam že malé má jeho priezvisko...🙄

ktobytobolpovedal
12. máj 2025

Neviem ci ste sa uplne zhodli, skor ti pritakal, aby mal pokoj …
Pozri, my zijeme spolu uz 15 rokov. Ale my sme tak nastaveni obaja a obaja sme to vedeli od zaciatku, ze svadba nie je pre nas az tak dolezita…
Ked ma pred dvomi rokmi poziadal na dovolenke o ruku, tak som sa zacala strasne smiat 😂
A minule mi hovori: pocuj, vsak a uz neurobime uz aj nejak tu svadbu… tak mu vravim, ze ved mozme ked bude cas 🤣🤣🤣🤣🤣
Ale ako pisem, tak musite byt nastaveni obaja… co evidentne nie ste 🤷‍♀️ no tazka situacia… neviem ci by bolo spravne tlacit chlapa do svadby… skuste si ako dvaja dospeli sadnut a porozpravat sa. Bez emocii. Ze pre teba je ta svadba dolezita… ked ta ma rad, snad pochopi

3009
12. máj 2025

Po 2 mesiacoch od zoznámenia a svadba bola o další mesiac. Deti sme mali po 3 rokoch. Tento rok slávime 45 výročie svadby.

kiki68
12. máj 2025

Ja by som prave pockala, uvidis ci potom vobec povies este ano.

januska12323
12. máj 2025

Ja sa tým "priateľom" ani nečudujem. Ak niekto chce manželstvo tak robí veci postupne ak nechce ani parný vlak ho nedonúti. Má ženu, dieťa, bývanie aj bez ceremónie. Prečo by to menil?

veronka1996
12. máj 2025

Rozíď sa s ním, niet inej cesty, A nájdi si takého, ktorý bude chcieť svadbu.

Strana
z3