Keď priateľ nechce svadbu
Ahojte dievčatá, musím sa vyspovedať aspoň niekde, moc sa s ľuďmi o tom nechcem baviť príde mi to trápne. Mám priateľa s ktorým máme syna ktorý ma 8 mesiacov žijeme spolu už rok a pár tvoríme 2,5 roka. No poznáme sa 5 rokov, nakoľko keď mám rodinu a priateľa tak by som rada už aj svadbu lebo sa mi nepáči takýto život na "divoko" donekonečna, aj sme sa bavili že po pôrode sa vezmeme ale stále sa k ničomu nemá. A už mi to príde také že je pohodlný lebo veď má priateľku ma dieťa bývanie vlastne "full service", už som mu to x krát vyhodila na oči že není schopný ani ženu ktorá mu porodila dieťa požiadať o ruku a že žijeme ako keby mu bolo jedno či sa dnes alebo zajtra zoberiem a idem preč. A stále hovorí že vyčkaj času že si nemám kaziť prekvapenie, ale veď to hovorí už rok a stále prd makový z toho, nemám už 20 rokov že môžem čakať donekonečna. Zo začiatku vzťahu sme sa zhodli že chceme už rodinu usadiť sa svadbu a podobne, a teraz mám pocit že už mu to je jedno keď ma dieťa a ľutujem že som skrz veku pristúpila ako prvé na dieťa, mala som trvať najprv na svadbe.
Kedy sa vaši muži rozhýbali a navrhli vám sobáš alebo vás požiadali o ruku ?
...po šiestich rokoch chodenia spolu. Deti prišli na rad až omnoho rokov neskôr, keď sme už toho dostatočne pocestovali, zažili, mali svoj dom a rozbehnutú kariéru.
Uz vsetko ma, tak naco si ta bude brat a nutit ho do toho, tak to je o nicom.
Ja na “spravny cas” a take kecy neverim. Bud ta lubi a chce si ta vziat, alebo nie. Je to ukon na 15 minut na urade. Moj sa tiez nevedel rozhybat, ale povedala som, ze ja sa inak ako nase dieta, ktore uz bolo na ceste, volat nebudem a do mesiaca bola svadba.
@modrahruska haha my tiez tak, muzovi som povedala ze dieta sa bude volat po mne, a ako sa budem volat ja je na nom... a stihli sme svadbu v osmom mesiaci cuduj sa svete :D
Tak áno ti mladí dnes takto robia ze najprv dieta a potom sa cítia ako slobodný lebo dieťa neje az taký záväzok ako svadba ale to si počas vstahu treba ujasniť či plánuje alebo nie a ci to chce aj on nie len zena
O ruku ma muž požiadal na druhom rande.... Opakujem to tu často ale tak aj pre Teba - načo by si ťa bral keď má dieťa, full service a všetko čo by mal aj po svadbe???
@gov no neviem kde je ta rovnost pohlavi...robim v muzskom odvetvi a moj muzsky kolega zaraba o 500e viac ako ja /sme zhruba rovnako vo firme/, takze asi tak...ono je rozdiel v tom ak jeden z partnerov zomrie pri nezosobasenych paroch...v minime pripadov sa muz stara o dieta/deti, vacsinou ich "hodi na krk" starym rodicom a on pracuje - zaraba...zena tu moznost bohuzial zvacsa nema (nepoznam ziadnu nadsenu svokru ktora ostane doma s detmi aby zena mohla robit "karieru", je to akosi nepripustne)...no a starat sa o dieta/deti, popri tom vsetko pokryt sa velmi neda ak to nie je zrovna "kollarova zlatokopka"
O ruku ma muž požiadal na druhom rande.... Opakujem to tu často ale tak aj pre Teba - načo by si ťa bral keď má dieťa, full service a všetko čo by mal aj po svadbe???
@hopsas tvoj muž si ťa bral iba preto, aby mu mal kto robiť fullservis a opatrovateľku dieťaťa? Romantika 🙂
@gov no neviem kde je ta rovnost pohlavi...robim v muzskom odvetvi a moj muzsky kolega zaraba o 500e viac ako ja /sme zhruba rovnako vo firme/, takze asi tak...ono je rozdiel v tom ak jeden z partnerov zomrie pri nezosobasenych paroch...v minime pripadov sa muz stara o dieta/deti, vacsinou ich "hodi na krk" starym rodicom a on pracuje - zaraba...zena tu moznost bohuzial zvacsa nema (nepoznam ziadnu nadsenu svokru ktora ostane doma s detmi aby zena mohla robit "karieru", je to akosi nepripustne)...no a starat sa o dieta/deti, popri tom vsetko pokryt sa velmi neda ak to nie je zrovna "kollarova zlatokopka"
@stvura toto je jeden z tých chlapov ktorym aj keby oči vyklalo to že žena zarába za rovnakú prácu menej tak bude vravieť že je rovnosť pohlaví. A takto je to vo veľa veciach. Ale muži to nie že nevidia ale zámerne ignorujú tvrdiac že takto to predsa bolo vždy.
no poviem ti to takto..ja som s mojím partnerom už 18 rokov (bude v decembri) a stále nič..máme už pomaly 10 ročnú dcéru a nerozhýbal sa..stále tvrdí, že to príde, keď to budem najmenej čakať..ale ja si myslím, že už NEPRÍDE!!!..ja už v podstate nečakám 13 rokov a nič sa nedeje..ja som už v tomto fakt rezignovala..samozrejme to nemusí byť tvoj prípad..a tiež som.urobila chybu keď sa dcérka narodila a dala som jej meno po otcovi..mala som si vtedy stanoviť hranice..
no poviem ti to takto..ja som s mojím partnerom už 18 rokov (bude v decembri) a stále nič..máme už pomaly 10 ročnú dcéru a nerozhýbal sa..stále tvrdí, že to príde, keď to budem najmenej čakať..ale ja si myslím, že už NEPRÍDE!!!..ja už v podstate nečakám 13 rokov a nič sa nedeje..ja som už v tomto fakt rezignovala..samozrejme to nemusí byť tvoj prípad..a tiež som.urobila chybu keď sa dcérka narodila a dala som jej meno po otcovi..mala som si vtedy stanoviť hranice..
@lujzitka22 😱😱😱 fúha..toľko rokov čakať?
@lujzitka22 poznám takého čo si ženu bral v nemocnici keď zomierala na rakovinu a ich deti mali okolo 20 rokov
@lujzitka22 poznám takého čo si ženu bral v nemocnici keď zomierala na rakovinu a ich deti mali okolo 20 rokov
@anonym_e6a1f4 no pekne..to by som si ho už nezobrala..
@anonym_e6a1f4 lebo inak by nededil, však?
Po 9 rokoch... Keby sa dal vratit cas, uz by som sa vydat nechcela.

@elanor len u nás je to tak ze on je jediný chalan, ma len dve staršie sestri. O dosť staršie, tie sú už vydáte. A riešime dilemu ze keď by sme šli len na úrad, moja ani jeho mama, nám to neodpustia. Ak by sme používali naozaj len najbližšiu rodinu, už je náš 25 a to naozaj len súrodenci jeho a moja sestra s manželmi a deťmi. Plus krstný rodicia. Ak by sme trochu rozšírili aby boli ty ktorých chceme q sa s nimi stretávame a sme stále len na rodine je nás 70. A to ani nie je napríklad komplet moja rodina lebo nie so všetkými sa rozprávam a stretávam. A to absolútne neriešim ci sa niekto urazí ze nie je pozvaný alebo nie. Ak by som mala toto riešiť je tých ľudí 150. Čiže áno je to veľká dilema a nie je to len výhovorka. Svadba v kostole, mame farára, ten keď sme mu vraveli ze sme zasnúbená neviem ci nebol šťastnejší ako ja. Poznáme go dlho, polovička dlhšie ako ja. Krstil nám aj syna. Potom je té problém ze kde. Ja mám rodičov na západe, bývame na východe, farár jr v strede. Tak kde svadbu? Qk by na východe ubytko riešiť pre 10 ľudí, je to ľahšie ako pre 70. Už som rozmýšľala aj nad variantov ze mami ako svedkovia ale zase to už viem ze bude chcieť aj jeho otec prísť, moj neviem ale viem ze moja sestra určite čiže aj tak sa nám tam nazbiera tých 25 ľudí. A odbiť to len obedom nechcem. Už padol aj návrh ze ideme cez týždeň na úrad a že kedy sa môžeme vziať, lebo na to nervy nemam. Sestra mala cez koronu svadbu, obmedzený počet ludi aj v kostole, vybavili sme pre 10 a potom sme šli na chatu ale jej manžel je jedináčik. Takže to sa dalo. Tu skôr vymýšľam ja ako on. On bud velka svadba alebo len my a svedkovia. Ja pozerám aj na ostatných a už ma to prestava baviť. Rozmýšľam ze sa vezmeme na úrade a potom niekedy si spravíme svadbu v kostole so všetkým okolo.
@ronie338 jasne, chapem