icon

Keď sa manžel stáva ďalším "dieťaťom" v rodine

19. apr 2026

Ahojte. Mám čerstvo ročné dieťa. Dáva nám občas zabrať už je to lepšie ale prakticky do roka plakavala že nonstop. Ja mám štítnu žlazu v péčku, samostatne riešim to len dlho ešte bude trvať kým mi nastavia liečbu ak to vlastne neskončí op, lebo je fakt zlá. Ja som emočne veľmi taká citlivá, rozplače ma hocičo smutné nie akože náreky hodinové ale tá emócia plaču príde. Takto sa tvarim že som ok ale prejdime k meritu veci. Zacal ma vytáčať moj manžel. On je super , ale samozrejme lebo typický muž čo zabudne niečo do 3 sekúnd a to myslím doslovne. Akože stará sa o nás, varí veľa krát a myslím že je to sen každej ženy ale neviem kvôli čomu mi začali vadiť také hlúposti či je to kvôli chorobe , či je to už tak po deťoch / dietati, alebo vekom, alebo mi načisto šibe. Niekedy mám pocit že keď som na všetko sama som viac v pohode ako keď je doma. Pritom sa na neho veľmi teším že bude s nami je to môj najobľúbenejší človek ak má chápete a milujem ho a neprestanem aj s chybami ale neviem kde je problém. Ja myslím 20 krokov dopredu a on musí myslieť len na jeden aj ten spravidla zabudne. Nechcem byť xantipa a dodrbavat ho ako malého chalana. Nerobí to dobre ani mne ale niekedy sa neviem ovládnuť a zrapujem ho ako 10 ročného chalana. Niekedy mám pocit že mám doma 2 deti. Pritom fakt je super len všetko mu treba hovoriť.

Strana
z2
lukbe
19. apr 2026

S niektorými mužmi je to tak, ako píšeš, ak to teda nie je nejaká diagnóza. Nech si dáva pripomienky alebo napíše, co treba, inak neviem🤔.

anonym_c56145
19. apr 2026

Nech si všetko piše. Inak ono je to tak že ty proste keď máš nejaké režim s dieťaťom a si s ním cely deň potom keď on príde už to nie je všetko po tvojom a naburava to tvoj režim. Človek býva z toho podvedome nervózny aj keď to tak necíti.

jaskolka
19. apr 2026

Áno,sú takí muži (aj samozrejme výnimky 😀)ale veľká väčšina sú práve také typy. Môjmu tiež často musím pripomenúť podstatné veci, trebárs pred pár týždňami mal dohodnutý termín u zubára,v kalendári na chladničke obrovský červený napis, pripomienka v mobile nastavená,pár dní predtým som už mu spomenula,že sa blíži dátum tej prehliadky a v deň termínu na mňa pozeral ako myš na televízor,keď mu vravím,že teda či ho mám počkať,že ma vyzdvihne z roboty,keď pôjde od zubára..on na to"ja mám dnes zubára?"🙈🙈🙈
Švagor (sestrin muž)to isté,ona už asi rezignovala a zvykla si za tie roky,ale pamätám si ,že veľakrát sa sťažovala,že toto zabudol,tamto zabudol, neprišiel na čas a podobne... neviem,ten mužský mozog akoby naozaj inak fungoval,alebo čo.

anonym_d7cdab
19. apr 2026

Nemusíš mu riadiť každý krok, nechaj ho pocítiť následky ak niečo zabudne ale nevyčítaj mu to. Nabudúce sa naučí že má viac premýšľať a nečakať že naň budeš dohliadať.

anonym_3f1ee0
19. apr 2026

Kriste, práve pre pol hodinou som robila kvôli tomuto cirkus. Som na všetko sama, pokiaľ mu nedám absolútne presné inštrukcie čo, kedy a ako, on má na háku! Dnes behám od rána okolo malej, do toho periem periny, so psom som bola 2x vonku, beží myčka, práčka, sušička, v oboch weckách mám nastriekaný sersam na čistenie, on sa ešte včera večer sám ponúkol, že teda on dnes navarí. No, lenže nedostal presné inštrukcie že ČO má navariť, tak sa skiepil na gauč a v kľude spinká!!! Som prišla do obývky, s gumenými rukavicami na rukách a keď som ho zbadala, moja prvá myšlienka: ,,keď ho teraz zahrdúsim, ani odtlačky nezanechám!” Ten adrenalín, ktorý mi vystrelil, ani opísať nedokážem! Rukavice som šmarila v kúpeľni do umývadla, vzala tašku a išla do Lidlu, že snáď mi tam niečo napadne a budem musieť ešte variť. Hneď pri príchode sme sa pohádali, no najviac ma štve, že to všetko počula aj dcéra a ja rozmýšľam, čo a ako ďalej, pretože odmietam byť tá, na ktorej pleciach je dozeranie na všetko a rozmýšľať aj za druhého dospelého človeka! Keď som sama doma s malou, všetko funguje tak, ako má. Príde on, a miesto pomoci, sa odmňa očakáva, aby som vymyslela program a úlohy aj pre neho a on sa potom môže pochváliť, aký je on skvelý chlap, však predsa urobí všetko čo poviem, tak on nechápe, čo zas vyšilujem…🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

veselo_neveselo
19. apr 2026

@anonym_autor Vies, z mojej skusenosti, je treba sa opustit od predstavy, ze chlap spravi nieco tak, ako si to predstavujes. Aspon u nas z toho bolo najviac tych frustracii. Nie je to tak aj u vas?
Ze ty mas jasnu predstavu o tom, kedy a ako by mala byt dana vec spravena, a myslis si, ze je to tak nejlepsie.
Deti tomu treba naucit - ako sa dana vec robi. Chlap je ale dospely, tak zavri oci, nadych vydych, a aj ked to nebude idealne, je to spravene.
A v sebe si nastav, na com nastojis.

Dam priklad v kuchyni, moje dobre noze sa pouzivaju vyhradne na krajanie jedla, a po pouziti sa hned umyvaju a daju spat do stojana. Na tom trvam. Ale ostatne noze, ako tie z ikey, rozne ine, na syr, na chlieb, tie aj ked pouzije na otvorenie obalky, da do umyvacky, nebudem spokojna ale nebudem z toho robit dramu.

anonym_d7cdab
19. apr 2026
@anonym_3f1ee0

Kriste, práve pre pol hodinou som robila kvôli tomuto cirkus. Som na všetko sama, pokiaľ mu nedám absolútne presné inštrukcie čo, kedy a ako, on má na háku! Dnes behám od rána okolo malej, do toho periem periny, so psom som bola 2x vonku, beží myčka, práčka, sušička, v oboch weckách mám nastriekaný sersam na čistenie, on sa ešte včera večer sám ponúkol, že teda on dnes navarí. No, lenže nedostal presné inštrukcie že ČO má navariť, tak sa skiepil na gauč a v kľude spinká!!! Som prišla do obývky, s gumenými rukavicami na rukách a keď som ho zbadala, moja prvá myšlienka: ,,keď ho teraz zahrdúsim, ani odtlačky nezanechám!” Ten adrenalín, ktorý mi vystrelil, ani opísať nedokážem! Rukavice som šmarila v kúpeľni do umývadla, vzala tašku a išla do Lidlu, že snáď mi tam niečo napadne a budem musieť ešte variť. Hneď pri príchode sme sa pohádali, no najviac ma štve, že to všetko počula aj dcéra a ja rozmýšľam, čo a ako ďalej, pretože odmietam byť tá, na ktorej pleciach je dozeranie na všetko a rozmýšľať aj za druhého dospelého človeka! Keď som sama doma s malou, všetko funguje tak, ako má. Príde on, a miesto pomoci, sa odmňa očakáva, aby som vymyslela program a úlohy aj pre neho a on sa potom môže pochváliť, aký je on skvelý chlap, však predsa urobí všetko čo poviem, tak on nechápe, čo zas vyšilujem…🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

@anonym_3f1ee0 načo si utekala do obchodu žehliť že bol lenivý a nič neurobil? jeden deň na obed chlieb z maslom veď neumriete a uvedomí si že to dobabral

anonym_133930
19. apr 2026

len v tom pekne pokračuj. aj v tom revaní. o krátky čas si nájde za teba náhradu.
to bola všetko irónia čo som ti napísala. Ale pozor, PRAVDIVÁ.
Troška sa kontroluj, lebo kto chce umrnčanú a večne nespokojnú ženu doma.
Skús hádať.

anonym_3f1ee0
19. apr 2026
@anonym_133930

len v tom pekne pokračuj. aj v tom revaní. o krátky čas si nájde za teba náhradu.
Skús hádať.

@anonym_133930 že si ty chlap??

anonym_3f1ee0
19. apr 2026
@anonym_d7cdab

@anonym_3f1ee0 načo si utekala do obchodu žehliť že bol lenivý a nič neurobil? jeden deň na obed chlieb z maslom veď neumriete a uvedomí si že to dobabral

@anonym_d7cdab asi si to moc nepochopila. Tu nejde len o dnešný obed. Tu sa jedná o komlepxné správnie a očakávanie môjho muža, že všetko-všetučko-všetučko budem mat v hlave ja a on bude plniť iba niektoré moje ,,rozkazy” ako to on nazýva. A aj to len tie, ktoré on sám uzná za vhodné! Ale musím mu to včas pripomenúť a hlavne presne! Akoby tu bol len na návšteve a nie doma.

anonym_d7cdab
19. apr 2026
@anonym_3f1ee0

@anonym_d7cdab asi si to moc nepochopila. Tu nejde len o dnešný obed. Tu sa jedná o komlepxné správnie a očakávanie môjho muža, že všetko-všetučko-všetučko budem mat v hlave ja a on bude plniť iba niektoré moje ,,rozkazy” ako to on nazýva. A aj to len tie, ktoré on sám uzná za vhodné! Ale musím mu to včas pripomenúť a hlavne presne! Akoby tu bol len na návšteve a nie doma.

@anonym_3f1ee0 ak všetko vyriešiš aby bola rodina spokojná prečo by mal niečo meniť na sebe? radšej to urobíš sama ako by to mal on dobabrať tak sa môže vyvaliť na gauč a čakať kým navaríš

anonym_133930
19. apr 2026
@anonym_3f1ee0

@anonym_133930 že si ty chlap??

@anonym_3f1ee0 nie, vôbec nie. Som manželka a matka niekoľkých detí. Bežne tu prispievam - takmer každý deň.

katkazatka
19. apr 2026
@anonym_d7cdab

@anonym_3f1ee0 ak všetko vyriešiš aby bola rodina spokojná prečo by mal niečo meniť na sebe? radšej to urobíš sama ako by to mal on dobabrať tak sa môže vyvaliť na gauč a čakať kým navaríš

@anonym_d7cdab ale tak ste si tych chlapov naučili. Dobre vedia, že im to prejde, že nič nemusia. Neoper mu, neožehli mu, neuprac po ňom, nenavar mu -možno sa raz preberie. A keď nie, tak sa treba zbaviť zbytočnej osoby v domácnosti. Chlapi si len toľko dovolia, koľko im vy dovolíte. Aby mi chlap sľúbi, že navari, a ani ho nehne ísť do obchodu a niečo urobiť? Miesto toho si ľahne a spí ? Tak by som ho kopla do riti, že by letel až na mesiac.

katkazatka
19. apr 2026
@anonym_133930

Skús hádať.

@anonym_133930 nahradu si moze najst aj ona. Kto by stal o hnileho chlapa o ktoreho sa treba starat ako o decko?

anonym_3f1ee0
19. apr 2026
@katkazatka

@anonym_d7cdab ale tak ste si tych chlapov naučili. Dobre vedia, že im to prejde, že nič nemusia. Neoper mu, neožehli mu, neuprac po ňom, nenavar mu -možno sa raz preberie. A keď nie, tak sa treba zbaviť zbytočnej osoby v domácnosti. Chlapi si len toľko dovolia, koľko im vy dovolíte. Aby mi chlap sľúbi, že navari, a ani ho nehne ísť do obchodu a niečo urobiť? Miesto toho si ľahne a spí ? Tak by som ho kopla do riti, že by letel až na mesiac.

@katkazatka vieš čo? Nie, ja som ho tak naozaj nenaučila. By si neverila, ako sa chlap dokáže zmeniť vekom. Nie je to tak dávno, keď tieto veci urobil sám, max. že som mu 1x pripomenula. Čím je však starší, tým viac zlenivel a už vôbec nemá ten drive, ktorý mal kedysi. Ja mu to pekne poviem, aj pripomeniem, aj napíšem do wtp ak je treba. No predtým bol ozaj iný, samostatnejší, akčnejší. Ono postupom času sa to začalo nejak preklápať smerom ku mne, že pomaličky prestal niektoré veci vnímať a vypúšťať ich zo zoznamu svojich povinností, až sme sa dostali do bodu, že on už nemusí nič, iba môže. A aj to iba vtedy, ak sa mu chce.
Lenže mne už sa tiež prestáva chcieť a tu nastávajú konfliktné situácie, ako napríklad dnes.
Ešte možno rok dozadu, by do toho obchodu išiel a aj navaril. Dnes? Nedala som jasné inštrukcie, čo má kúpiť a navariť, tak sa na to skrátka vy*sral!

anonym_133930
19. apr 2026
@katkazatka

@katkazatka určite by si ho kopla. Najmä ak máte spoločný nehn. a aj hypotéku.

katkazatka
19. apr 2026
@anonym_133930

@anonym_3f1ee0
@anonym_133930 tak treba zrkadliť - neurobí on neurobíš ani ty. Určite by som chlapa neobskakovala, nevyvárala mu, neprala.... Keď on nemá záujem o chod domácnosti. Takú ešte nehrali, aby zo mňa urobil niekto debila, poskoka a slúžku. Celý život som sa starala tak, aby som nebola závislá na chlapovi a aby som nemusela za každú cenu zostať s debilom. Chvalabohu našla som si normálneho chlapa, ale keby normálny nebol, tak určite by som nebola vazalom nejakej hypotéky a netrpela by som ho ďalších 40 rokov. V konečnom dôsledku ako si tá žena správi, tak to má. Keď si nechá toto so sebou robiť, tak iné jej asi nezostáva.

anonym_1069ca
19. apr 2026

@anonym_autor to ako keby som ja pisala, len my mame este o dieta navyse 🙈 ja neviem proste ani ten moj to nerobi naschval ale ja mam pocit, ze ked normalne rozpravam, tak ma ani len nevnima a potom sa opyta “to si mne hovorila?” :D trva to uz skoro 15 rokov a mam pocit, ze sa to zhorsuje resp odkedy sme mali 2 male deti, tak som to obela viac citila, ze on je vlastne mimoza a pamat ma niekedy ako dori rybka 🤷🏼‍♀️
Aj u nas je to ako pises, je super chlap, zabezpeci, poriesi, ale dohodnut sa s nim na nieco co bude za viac ako 3 hodiny je velakrat nemozne a ked aj mam pocit, ze sme sa dohodli, tak na druhy den ked to spomeniem, tak uprimne zmatene sa na mna pozera a vudim, ze je zhasnute, ze on fakt ma pocit, ze prvy krat to pocuje. A ja na to reagujem podla nalady smiechom, zufalstvom (ked uz 4x opakujem to iste) alebo rovnako ako ty rappovackou.

anonym_3f1ee0
19. apr 2026
@anonym_133930

@anonym_133930 presne s touto myšlienkou sa pohráva už istý čas. A áno, máme spolu dieťa a dom na hypo. No ja som si naozaj za manžela nebrala takéhoto neschopáka, akým sa počas nášho manželstva stal. A odmietam mu robiť mamičku. A ešte raz opakujem, to nie je tým, že ja som si ho tak naučila. Išlo to postupne. Raz niečo ,,zabudol” potom mu niečo ,,do toho prišlo”, neskôr skrátka ,,zaspal” na gauči… atď. A on nahodil nevinný výraz a prosím pomôž mi, urob to za mňa, skoč pre to, napíš im, zavolaj im, kedy tam máme byť? A kde presne to je? A koľko sa tam platí? A aké to mlieko-mäso-pečivo chceš? A postupne, pomaličky sa to všetko presúvalo na mňa. Až sme skončili vo vzťahu matka vs syn.

katkazatka
19. apr 2026
@anonym_3f1ee0

@anonym_133930 presne s touto myšlienkou sa pohráva už istý čas. A áno, máme spolu dieťa a dom na hypo. No ja som si naozaj za manžela nebrala takéhoto neschopáka, akým sa počas nášho manželstva stal. A odmietam mu robiť mamičku. A ešte raz opakujem, to nie je tým, že ja som si ho tak naučila. Išlo to postupne. Raz niečo ,,zabudol” potom mu niečo ,,do toho prišlo”, neskôr skrátka ,,zaspal” na gauči… atď. A on nahodil nevinný výraz a prosím pomôž mi, urob to za mňa, skoč pre to, napíš im, zavolaj im, kedy tam máme byť? A kde presne to je? A koľko sa tam platí? A aké to mlieko-mäso-pečivo chceš? A postupne, pomaličky sa to všetko presúvalo na mňa. Až sme skončili vo vzťahu matka vs syn.

@anonym_3f1ee0 nerobí to naschvál?? Alebo len posúva hranice?
Úprimne ti poviem- párkrát som v obchode zažila, že chlapík mal telefón na uchu, očividne telefonoval s manželkou. Pýtal sa kde sú vajíčka, aké jablká má kúpiť, aké rohlíky má kúpiť... proste nič nevedel. Uplný idiot, toto by som doma nemohla mať za žiadnu cenu, ani keby mi doniesol domov mesačne 10 000 € . Proste neschopný idiot, aby jeden dospelý chlap nevedel urobiť nákup pre rodinu? Neviem ako potom funguje v reálnom živote, keď nevie základné veci.

anonym_0c845b
19. apr 2026
@anonym_3f1ee0

@anonym_3f1ee0 ale je to tvoja chyba, lebo sú to zlatíčka , úžasnímanželia, skrátka ich milujete, tak ako autorka, sú to skvelí, zavideniahodní muži. Majú také malé chybičky krásy, ale kto ich nemá, že?? V podstate sú na vine ženy, lebo nič nestíhajú sú neschopné, čo už. Ženy, treba zabrať, aby mohli hnilí muži ešte viac váľať svoje lenivé gule. Ale, čuduj sa svete, ako nále začneš myslieť na svoje pohodlie rovnako ako myslí na svoj blahobyt a pohodlie tvoj muž, tak zrazu je muž nasratý, servis zmizol, ale keď vytrváš a začneš mať rada viacej seba ako hniileho muža a jeho pohodlie, začne sa aj on postupne meniť. Neboj sa, keď je posratý hajzlik, vie si ho vyčistiť, keď nie je čo jesť, tak si aj navarí, keď nevie nájsť čisté trenky, vie si oprať, nebojte sa. Len, načo by to robili, žena sa kus nasere, ale všetko zrobí, veď načo sa ženil? Aby mal doma slúžku a nie aby on dačo robil.

anonym_3f1ee0
19. apr 2026
@katkazatka

@anonym_3f1ee0 nerobí to naschvál?? Alebo len posúva hranice?
Úprimne ti poviem- párkrát som v obchode zažila, že chlapík mal telefón na uchu, očividne telefonoval s manželkou. Pýtal sa kde sú vajíčka, aké jablká má kúpiť, aké rohlíky má kúpiť... proste nič nevedel. Uplný idiot, toto by som doma nemohla mať za žiadnu cenu, ani keby mi doniesol domov mesačne 10 000 € . Proste neschopný idiot, aby jeden dospelý chlap nevedel urobiť nákup pre rodinu? Neviem ako potom funguje v reálnom živote, keď nevie základné veci.

@katkazatka áno, aj on ide do obchodu, ale tristokrát mi odtiaľ zavolá. Nepýta sa síce čo kde má hľadať, ale aké chcem??? Ide ma roztrhnúť od jedu! On je schopný mi zavolať aj do práce, hoci vie, že nemôžem volať. A keď mu nezdvihnem, tak sa nasere a vyčíta mi, že on sa snaží a ja nie som schopná mu ani len posratý telefón zodvihnúť!🤦‍♀️
Nikdy predtým toto nerobil. Išiel a kúpil. Ja neviem čo sa to s ním stalo?!
Vyslovene zlenivel, spohodlnel, vyzul sa z každej zodpovednosti ktorú mal a keď sa hnevám a robím krik, tak je ešte urazený, vraj on nie je moje decko, aby som ho komandovala! A vraj ústa má na to, aby sa pýtal! On na tom nevidí nič zlé! Však aj do toho obchodu chodí iba kvôli mne, aby som bola spokojná! Tak čo ja vlastne od neho ešte chcem????!!!!

anonym_f57e98
19. apr 2026

@anonym_autor ale nie je to pravda toto: "lebo typický muž čo zabudne niečo do 3 sekúnd a to myslím doslovne." V praci muzi nezabudaju, maju povinnosti a tie si plnia. Inak by ich vyhodili.
Tak aj doma ma mat muz povinnosti a tie si plnit. Rovnako ako zena.

anonym_133930
19. apr 2026

Neviem ženy , nerozumiem vám. Len by ste sa hneď všetky kdesi rozvádzali pre kde aké blbosti .
Však ak nepomáha manž. , tak aj ja spomalím rýchlosť v obskakovaní manžela a vybavené. Prečo hneď rozvod.

anonym_f57e98
19. apr 2026
@anonym_133930

Neviem ženy , nerozumiem vám. Len by ste sa hneď všetky kdesi rozvádzali pre kde aké blbosti .
Však ak nepomáha manž. , tak aj ja spomalím rýchlosť v obskakovaní manžela a vybavené. Prečo hneď rozvod.

@anonym_133930 asi tak. Ja som si tiez sadla na gauc ako on a pozerala telku. Reku bud v NASEJ domacnosti robime obaja, alebo ani jeden.

anonym_f57e98
19. apr 2026
@anonym_3f1ee0

@katkazatka vieš čo? Nie, ja som ho tak naozaj nenaučila. By si neverila, ako sa chlap dokáže zmeniť vekom. Nie je to tak dávno, keď tieto veci urobil sám, max. že som mu 1x pripomenula. Čím je však starší, tým viac zlenivel a už vôbec nemá ten drive, ktorý mal kedysi. Ja mu to pekne poviem, aj pripomeniem, aj napíšem do wtp ak je treba. No predtým bol ozaj iný, samostatnejší, akčnejší. Ono postupom času sa to začalo nejak preklápať smerom ku mne, že pomaličky prestal niektoré veci vnímať a vypúšťať ich zo zoznamu svojich povinností, až sme sa dostali do bodu, že on už nemusí nič, iba môže. A aj to iba vtedy, ak sa mu chce.
Lenže mne už sa tiež prestáva chcieť a tu nastávajú konfliktné situácie, ako napríklad dnes.
Ešte možno rok dozadu, by do toho obchodu išiel a aj navaril. Dnes? Nedala som jasné inštrukcie, čo má kúpiť a navariť, tak sa na to skrátka vy*sral!

@anonym_3f1ee0 kolko ma rokov manzel/partner? Myslela som si, ze ste relativne mladi (do 40) ked pises, ze behas okolo "malej" dcery.
Ked to pred rokom este islo....tak to mozete este zvratit...to jeho "nefungovanie"...len sposob treba najst nejaky ucinny. Ty vies najlepsie co na neho zabera najviac. Nemoze mat 1 z dvojice na starosti vsetko a ten druhy nic.

anonym_3f1ee0
19. apr 2026
@anonym_f57e98

@anonym_133930 asi tak. Ja som si tiez sadla na gauc ako on a pozerala telku. Reku bud v NASEJ domacnosti robime obaja, alebo ani jeden.

@anonym_f57e98 vieš, každý z nás má nejakú predstavu ako a kde chce žiť a fungovať. Pokiaľ s niekým chodíš x rokov, žiješ s ním v jednej domácnosti, máte to rozdelené a obaja ste spokojní, je to super! Zrazu však prídu deti. A hoci ste sa predtým tisíckrát rozprávali ako to bude, kto bude čo robiť, kto-čo zastrešovať, realita býva zvyčajne iná. A zrazu ty ako žena-matka svoje tempo zrýchľuješ, on ako otec začne cúvať a spomaľovať. Fakt si myslíš, že tak tera si sadnem k nemu na gauč aj ja a tiež nebudem nič robiť? A čo to dieťa? Nedám mu jesť, lebo jeho otcovi sa momentálne nič nechce a ja mu idem dokázať, že si tiež zaslúžim oddych a tak budeme spolu sedieť na gauči a dokazovať si, kto vydrží dlhšie?? Takto to predsa nemôže v manželstve a rodičovstve fungovať! Ja si nemôžem len tak sadnúť k nemu a mať v trubke! Tak isto s tou práčkou a podobne. Keď nedám jemu prať veci, nazbiera sa mu tam plný koš prádla a potom mi naschvál bude blokovať práčku tým najdlhším progrmom v najnevhodnejšom možnom čase, prádlo odtiaľ nevytiahne, ale nechal ho v práčke. Takže keď chcem ja prať, musím ho odtial vytiahnuť. A teraz, a kam s ním?? Na maželskú posteľ hodiť obrovskú kopu mokrého prádla? Hodiť do obývačky na gauč? Do kuchyne na linku? Do chodby? A potom čo?? Toto je manželstvo? Dokazovanie si, kto má väčšie gule a urobí tomu druhému horšie??
Nie! Ja nie som z tých, ktoré by si z manželstva a z vlastnej domácnosti urobili vojnovú zónu len kvôli egu.
Ja to radšej zabalím a vykašlem sa na takého muža aj také manželstvo.

anonym_f57e98
19. apr 2026
@anonym_3f1ee0

@anonym_f57e98 vieš, každý z nás má nejakú predstavu ako a kde chce žiť a fungovať. Pokiaľ s niekým chodíš x rokov, žiješ s ním v jednej domácnosti, máte to rozdelené a obaja ste spokojní, je to super! Zrazu však prídu deti. A hoci ste sa predtým tisíckrát rozprávali ako to bude, kto bude čo robiť, kto-čo zastrešovať, realita býva zvyčajne iná. A zrazu ty ako žena-matka svoje tempo zrýchľuješ, on ako otec začne cúvať a spomaľovať. Fakt si myslíš, že tak tera si sadnem k nemu na gauč aj ja a tiež nebudem nič robiť? A čo to dieťa? Nedám mu jesť, lebo jeho otcovi sa momentálne nič nechce a ja mu idem dokázať, že si tiež zaslúžim oddych a tak budeme spolu sedieť na gauči a dokazovať si, kto vydrží dlhšie?? Takto to predsa nemôže v manželstve a rodičovstve fungovať! Ja si nemôžem len tak sadnúť k nemu a mať v trubke! Tak isto s tou práčkou a podobne. Keď nedám jemu prať veci, nazbiera sa mu tam plný koš prádla a potom mi naschvál bude blokovať práčku tým najdlhším progrmom v najnevhodnejšom možnom čase, prádlo odtiaľ nevytiahne, ale nechal ho v práčke. Takže keď chcem ja prať, musím ho odtial vytiahnuť. A teraz, a kam s ním?? Na maželskú posteľ hodiť obrovskú kopu mokrého prádla? Hodiť do obývačky na gauč? Do kuchyne na linku? Do chodby? A potom čo?? Toto je manželstvo? Dokazovanie si, kto má väčšie gule a urobí tomu druhému horšie??
Nie! Ja nie som z tých, ktoré by si z manželstva a z vlastnej domácnosti urobili vojnovú zónu len kvôli egu.

@anonym_3f1ee0 ja som si sadla na gauc, ked sme mali 2 male deti (ani jedno este nechodilo do skolky). A potom sme tie povinnosti, co sa nakopili kym sme pozerali telku dokoncili spolocne. Na mojho to zabralo.
Ty si s tou prackou skusala? Ci to si len tak predstavujes, zeby to takto dopadlo?
Pises to vyslovene vo "vojnovej nalade". Ja som nemala vojnovu naladu. Nebolo to o dokazovani co kto komu urobi horsie. Bolo o uplne jednoduchom "videni" dosledkov.
Preco si nemozes len tak sadnut na gauc a mat v trubke? Teda okrem dietata. Aj dieta mu mozes dat do ruk a nech prebali, nakrmi...neviem ake je velke.

autor
19. apr 2026
@anonym_133930

Skús hádať.

@anonym_133930 neviem či ste zaregistrovali že som chorá a že stitna veľmi mojimi emóciami hádže čo sa snažím kontrolovať ale nie som stroj

anonym_f57e98
19. apr 2026
@anonym_3f1ee0

@anonym_3f1ee0 ako ste to mali rozdelene pred detmi? A co z toho uz nerobi? Si este doma, alebo chodis uz do prace?
"A zrazu ty ako žena-matka svoje tempo zrýchľuješ, on ako otec začne cúvať a spomaľovať."

Strana
z2