icon

Keď sa manželstvo zmení na spolubývanie

23. máj 2025

Začalo to tak krásne – zamilovanosť, dotyky, plány, smiech. A teraz? Ráno si povieme „čau“, večer „dobrú“, medzi tým riešime deti, nákupy, účty a ticho. Nie je to kríza, nie je to hádka – je to prázdno. Máte to aj vy podobne? Dalo sa tomu zabrániť? A dá sa to ešte vrátiť späť?

Strana
z2
martin96321
26. máj 2025
@michal412

@martin96321 Úplne tvojho brata chápem. Chcel urobiť niečo pre ich vzťah a bol zosmiešnený. A keď sa podujal k činu, tak ešte on bol za hajzla.
Nikomu nezazlievam neveru, kto sa cíti vo vzťahu odsúvaný, či je to na strane ženy alebo muža. Samozrejme, že dôsledky sú devastačné, ale niekedy sa asi inak nedá.
Málokto má toľko trpezlivosti a má energiu znášať podriadenosť ako som to urobil ja s mojou manželkou. Netvrdím, že je to liek na všetko. Možno to nejaký čas bude fungovať, ale je aj pravdepodobné, že sa to zase vráti do starých koľají. Ale je už na každom, ako sa k tomu postaví. Dôležité je pre vzťah urobiť všetko, aby po jeho rozpade potom človek neľutoval, že mohol urobiť viac.

@michal412 Ja som svojej partnerke povedal.....dostavas vsetko co chces,spravam sa k Tebe slusne. Ak si budes pisat s niekym,zacnes sa stretavat s niekym,tak mi to rovno povedz......ja sa pre to ani neobesim,ani nebudem nahnevany,len ma netahaj za nos. Nemienim nikomu platit milenku a platit Tvoj dobry zivot len tak. Ak mi to nepovies a prevali sa to,tak ostanes uplne bez eura. O svoje dieta sa postaram,ale Ty potom rob co chces.

michal412
26. máj 2025

@martin96321 Ja to už takto neriešim, ale chápem ťa. Pre mňa je vzájomná súdržnosť viac ako nejaká nevera. Moja žena ma nepodvedie, lebo má odo mňa všetku moju náklonnosť, ale aj keby niekomu podľahla, tak to prežijem. Omnoho viac by som si cenil, keby potom precitla, oľutovala to a správala sa viac všímavo ku mne.
Stále som názoru, že pasivita a nezáujem v budovaní vzťahu je horší zločin ako nevera. Pretože nevera vznikne z aktivity niečo zmeniť, hoci len chvíľkovo, ale pasivita je nečinnosť z ľahostajnosti a z pocitu, že už nič netreba budovať. A často sa to skrýva za cnosť.
Zisťoval niekto, koľko % neverníkov to urobilo zo zúfalstva a koľko zo záľuby?
Neobhajujem neveru, len poukazujem na to, ako je veľmi dôležité na vzťahoch pracovať a neutešovať sa vetou: Však nechodím za nikým, tak čo máš stále so mnou za problém?

martin96321
26. máj 2025
@michal412

@martin96321 Ja to už takto neriešim, ale chápem ťa. Pre mňa je vzájomná súdržnosť viac ako nejaká nevera. Moja žena ma nepodvedie, lebo má odo mňa všetku moju náklonnosť, ale aj keby niekomu podľahla, tak to prežijem. Omnoho viac by som si cenil, keby potom precitla, oľutovala to a správala sa viac všímavo ku mne.
Stále som názoru, že pasivita a nezáujem v budovaní vzťahu je horší zločin ako nevera. Pretože nevera vznikne z aktivity niečo zmeniť, hoci len chvíľkovo, ale pasivita je nečinnosť z ľahostajnosti a z pocitu, že už nič netreba budovať. A často sa to skrýva za cnosť.
Zisťoval niekto, koľko % neverníkov to urobilo zo zúfalstva a koľko zo záľuby?
Neobhajujem neveru, len poukazujem na to, ako je veľmi dôležité na vzťahoch pracovať a neutešovať sa vetou: Však nechodím za nikým, tak čo máš stále so mnou za problém?

@michal412 Z tych ludi co poznam zo svojho okolia sa nikto nerozviedol koli niekomu inemu,ale koli tomu koho mali doma. Ak si muz,alebo zena najde bokovku,tak vacsinou nie preto,ze mali doma vsetko....

Strana
z2